Ole hea, nimeta 3 esimest VK inseneri kes oleksid vabad ja vaesed ning nõus KOV poolt pakutavale palgale minema? Või kasvõi missioonitundest? Tegelikult nõus, Tartu on piisavalt suur et neil peaks olema oma VK spetsialist vähemalt tase 7, võibolla ka 8, aga kui istuda KOVis ja projekte läbi vaadata siis järgmises kutsetaotluste voorus öeldakse...Kapten Trumm kirjutas: ↑12 Aug, 2024 10:20Eks see ole probleem, et linnad võtavad endale tööle igasugu "avaliku ruumi eksperte" ja "linnaruumi arhitekte", kuid ei ühtegi VK inseneri. Taoline "linnaplaneerimine" on üsna võhiklik. Selle tulemuseks ongi igasugu sobimatud projektid ja materjalid, mis ummistusi tekitavad.Antud juhul Veevärgi juht näitas, et restid ummistusid suure remondi käigus jalgrattateede äärsete kaldpindade disainiks kasutatud multsist.
Ehk "linnakunstnikud" olid valinud teeehituseks moodsa, CO neutraalse (teeehituseks vale) materjali, mis vihmaga uhutakse ära ja see ummistabki äravoolud.
- projekteerimise kutset ei pikenda
- ekspertiisi kutset ei anna (ekspertiis tuleks tellida väljaspoolt)
- järelvalve kutse andmiseks pole alust (järelvalve tuleks tellida väljaspoolt)
- anname ehitusjuhtimise (millega pole midagi teha kui KOV-ist kinga saab)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
(ja sel teemal ma vaidlemist ei kannata kuna olen ise kutsekomisjoni liige, ja ühel allerialal hindamiskomisjoni esimees, neid juhtumeid on üle 10ne minu praktika kohaselt olnud. 6 aasta jooksul).