Relvaseadus

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas Kriku »

Kuskil pole kirjas, et politsei isiku iseloomuomadusi ja eluviisi kaaludes peab arvestama ainult karistustega karistusseadustiku tähenduses.
slider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas slider »

Selle ajaga võiks ehk midagi asjalikumat teha, otsida pandimajadest varastatud rattaid vms. Huvitav oleks teada kes selliseid suuniseid genereerib. Tjah, enda puhul pole majas fonolukku, võib vabalt minna tunde enne kui keegi liigub ja välisuksest edasi saad, lisaks siis nüüd teab, et suvalisele koputusele enam ei reageeri. No krt kõrvaklapid olid peas ja üldse olin dušši all ja ei kuulnud koputust, pesen tavaliselt väga kaua ja hästi tihti.
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

Olen relvaloa omanik juba 16 aastat. Seega korduvalt luba uuendanud .Relvi ka natuke rohkem kui üks . Pole kordagi probleemi olnud . Ehk viimane psühiaatri visiit kus tuli tõestada ,et suudad intressi peast arvutada oli natuke naljakas .
tsivi_list
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsivi_list »

LupusII kirjutas: 29 Aug, 2024 16:08 Olen relvaloa omanik juba 16 aastat. Seega korduvalt luba uuendanud .Relvi ka natuke rohkem kui üks . Pole kordagi probleemi olnud . Ehk viimane psühiaatri visiit kus tuli tõestada ,et suudad intressi peast arvutada oli natuke naljakas .
Psühhiaater selle kohta ei küsinud, kas tühik käib enne või pärast kirjavahemärki?
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Trips »

slider kirjutas: 29 Aug, 2024 16:00 Selle ajaga võiks ehk midagi asjalikumat teha, otsida pandimajadest varastatud rattaid vms. Huvitav oleks teada kes selliseid suuniseid genereerib.
Mul tekkis samuti küsimus, kust see aeg ja inimesed võetakse, et need relvaomanikud läbi käia (teha reid). Relvaloa tegemisel või uuendamisel saab veel aru, et konstaabel tuleb läbi ja vaatab asjad üle aga nüüd lambist peale lennata (teostada reid) ...
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

.2. Politseil on õigus vaadata läbi teie kodu ja auto jms. Vastavalt korrakaitseseadusele, eriti § 50 ja 51, aga selle seaduse alusel leiavad nad põhjuse alati.
Kas see tähendab läbiotsimist? Või, mis mõttes "vaadata läbi"? Kolada kapis, sorida püksitaskutes, et tasku ununenud padrunit leida, padrunivöö ei ole tühjaks tehtud ja ripub kapis või mis?

Kõva jama pidi tulema ka siis, kui 308win asemel 7,62x51 on kestale kirjutatud. Ei tea kas siis ka kui 9mm para asemel on 9x19? Huvitav kas reidi rahvas on kursis, et 44 magnumist võib ka 44 speciali läbi lasta nagu ka 357 magnumist 38 speciali?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

wolfgang kirjutas: 30 Aug, 2024 7:58
.2. Politseil on õigus vaadata läbi teie kodu ja auto jms. Vastavalt korrakaitseseadusele, eriti § 50 ja 51, aga selle seaduse alusel leiavad nad põhjuse alati.
Kas see tähendab läbiotsimist? Või, mis mõttes "vaadata läbi"?
Aga läheb ja loeb korrakaitseseaduse §§ 48-50?
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Aga läheb ja loeb korrakaitseseaduse §§ 48-50?
Seda ei ole seal kirjas. Kusjuures nende paragrahvide tõlgendamine viisil, mis õigustaks nn. reidi korraldamist/valduse läbivaatust, on eriti kõrgel tasemel juriidiline jooga.
Lubatud on see siis kahel juhul:
1) kui on alust arvata, et piiratud või tähistatud kinnisasjal, ehitises või ruumis viibib isik, kellelt võib võtta seaduse alusel vabaduse või kelle elu, tervis või kehaline puutumatus on tingituna tema abitust seisundist ohustatud,
ja
2) kõrgendatud ohu väljaselgitamiseks või tõrjumiseks.

Esimese võib vast, antud kontekstis, välja jätta.
Teisel puhul peetakse kõiki relvaomanikke kõrgendatud ohu allikaks või suisa ohuks mida on tarvis tõrjuda.

Suured tänud, usalduse eest, igatahes!
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Kahjuks võib meil tõesti olla PPA-s ametnikke, kelle arvates KorS annab neile piiramatu voli inimeste kodudesse tungida ja seal mida iganes teha. Mis selliste ametnike tõlgendustega kohtus juhtub, näeme/kuuleme pea iga kuu. Politsei võib oma tegevusi kuidas tahes ümber nimetada (->reid) aga sellest ei muutu nende õigused.
Mul on naine advokaat, peamiselt haldusõigus. Viimaste kuude jooksul olnud õige mitu relvalubadega seotud asja. Pilt ei ole ilus.

PS. Hea Relvaomanike Liit - kas teil on olemas tunnustatud eksperdid, keda saab/võib vajadusel appi kutsuda? Kui jah, kas oleks võimalik kodulehele ka selle kohta sektsioon tekitada (kontaktandmed)?
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Hea Relvaomanike Liit - kas teil on olemas tunnustatud eksperdid, keda saab/võib vajadusel appi kutsuda?
Ma kergelt lootsin kohe, et selline funktsioon tekib. A la õiguskindlustus. Aga ei ole tekkinud mu teada. Samas võiks. Ma maksaks heameelega ka 24 EUR aastas, kui selline funktsioon tekiks. Ühtlasi oleks see hea motiiv ühingu liikmeks astuda, neil kes seda seni teinud pole(valdav enamus relvaomanikest ma kahtlustan). Näiteks oma jahiseltsis ei saa mu kaaslased aru, milleks sinna vaja astuda on. Et keegi relvaomanike huve kaitseks? Väga hea, las kaitsevad, on seisukoht. A selge teadmine, et sind ei jäeta üksi, võib paljugi muuta.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

wolfgang kirjutas: 30 Aug, 2024 11:502) kõrgendatud ohu väljaselgitamiseks või tõrjumiseks.

Esimese võib vast, antud kontekstis, välja jätta.
Teisel puhul peetakse kõiki relvaomanikke kõrgendatud ohu allikaks või suisa ohuks mida on tarvis tõrjuda.
Ma oletan, et skeem on umbes selline, et:
(1) õiguspärasest hoiukohast väljapool vedelev relv = kõrgendatud oht;
(2) isik, kes keeldub näitamast oma relva selle õiguspärases hoiukohas, loob põhjendatud kahtluse, et eksisteerib p. 1 nimetatud oht;
(3) järelikult on õiguspärane ruumide läbivaatus selle ohu välja selgitamiseks.

Pean seda kahtlaseks.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

(1) õiguspärasest hoiukohast väljapool vedelev relv = kõrgendatud oht;
See on isegi arusaadav, ent põhjendatud kahtus(või kuidas see juriidiline termin olekski) ei ole enam nõutav, et midagi arvama hakata?
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

wolfgang kirjutas: 30 Aug, 2024 12:42 Ma kergelt lootsin kohe, et selline funktsioon tekib. A la õiguskindlustus.
Ma pidasin küll silmas tehnilisi eksperte - inimesi, kes oskaks (ka kohtule) selgitada püssi ja püstoli erinevusi, loetleda relva olulisi osi (ka erinevate relvaliikide korral), selgitada miks sileraudse moon läbi vindi ei taha minna, kuidas relvi museaaliks muuta jms.
-martin10-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -martin10- »

KorS § 50.  Valdusesse sisenemine

3) see on vajalik seadusega või seaduse alusel kehtestatud nõuete täitmise tagamisel ohu ennetamiseks, väljaselgitamiseks või tõrjumiseks või korrarikkumise kõrvaldamiseks, ning selliste nõuete täitmise tagamine on valdusesse siseneva korrakaitseorgani pädevuses.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

See ei anna ikkagi alust ilma põhjuseta seaduskuuleka (ehk registreeritud relva omaniku) koju tungida.
See annab aluse registreerimata relva omaniku juurde tungida, kui on põhjendatud alus, et tal seal on relv.

Kokkuvõttes tahetakse kõhutunde pealt ja suvalise puistamise jaoks alust. Järjekordne põhjus relvad PPA alt KLi loale viia.

Õige hetk küsida ka - ise ei ole suutnud kätte võtta seda raalimist - KLi tegevliikme relva kandmine oli vanasti seotud KLi teenistuskohustustega, st konkreetse ajahetke kohta pidi olema KLi tegevuses osalemist tõendav käsk(kiri). Kas kõlab õige, et tegevliikme relv (mis on näiteks 9x19 Glock) sobib kanda ka muul ajal? St enesekaitseks? Mitte-sõjaväerelvadele ei kohandu teenistusülesannete täitmisel kandmise-kasutamise luba ju. Miskit nagu oli kuskil sellel teemal õhus, aga pole tõesti saanud mahti välja otsida, mis värk on selle tegevliikme relvaga nüüd uue RelvS-i muudatuste kontekstis.
Sellest sõltub ilmselt paljude relvaloa liigutamine PPA->KL, ilmselgelt. Põhjuseid on erinevaid, aga mitte ükski ei heida PPA-le head valgust.
professional retard
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline