Militaarleiud kaevudest, jõgedest, järvedest, merest ...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Pilt
Mis see on? Ise arvan ,et hülgeküttimiseks.
Nibelungen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Nibelungen »

On jah hülge küttimiseks.
metsawend
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metsawend »

Väga vöimalik ,et hülgeküttide oma.Ruhnus olen midagi sarnast näinud ja asja kohta räägiti ,et tegemist hülgeküttimise asjandusega :wink:
Uitaja
Liige
Kontakt:

Saksa väikelaevade uppumiskohad

Postitus Postitas Uitaja »

Juhtusin lugema, et 1944a augustis uputasid sakslased Kastre juures Emajõkke oma väikelaeva ZPK 2, Teise samasuguse (ZPK 3) lasi põhja vene lennuk Peipsil Mustvee juures: http://www.zweiter-weltkrieg-lexikon.de ... 3c0acc1929 Ei tea, kas need laevad on ikka välja võetud?
Kasutaja avatar
LionRat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LionRat »

Uurime järele põliselanikelt...
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Enne pikemat pausi siinses foorumis räägiks pisut. Ise enam metsas ei käi kuna juhindun vanasõnast: Kui Hunti kardad,ära metsa mine! Mina kardan...... . Küll ei karda Hunti minu orduvennad,kes nüüd kenasti Tartumaal müttavad . Leidsid teised täna ühe ilusa veesilma 6 kord 8 m.Kõik on lauskraud. Vastu õhtut võeti välja ka mõned asjad.Nendest fotod homme õhtul. Nüüd kutsuks üles lugupeetavaid ajaloolasi ja muuseumimehi kaasa tulema.Ma annan kühvlid ka. Luban,et sealt tuleb nii mõndagi head nö. ajalugu,mille meiesugused jälle juhuslikult hävitada võime.Kuna tean,et foorumit loete siis aega annan kolm päeva. Ise kolin siit üle ühte teise foorumisse,kui sinna vastu võetakse.Andke andeks sõbrad,kuid pommiaukudest ja riigi kaitseväest ma ei viitsi rääkida - lihtsalt pole huvi. Oleks ka üks küsimus: August tuli välja eriskummalisi kuulipilduja linte.Laetud inglise vintpüssi padruniga aastast 1941,kuid lint on rauast. Mis relv sellist linti sõi?
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Pilt

midagi sellist??

või sellist??

Pilt
Viimati muutis uusmario, 30 Mär, 2007 10:38, muudetud 1 kord kokku.
vdreving
Liige

Tänud! Just täpselt sellised.Laskemoon aastast 1941. Mis relv seda linti kasutas? Õhtul panen pildid ka.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Kumb?Mõlemad on Maximid, ülemine Soome oma ja alumine nö originaalne alumiinum lint. Põhimõtteliselt peaks mõlemad lindid sobima nii vene moona kasutavatele Maximidele kui ka inglise moona kasutavatele Maximidele, Vickersitele.
vdreving
Liige

Minu huvi on selle ülemise versiooniga seotud.Lint on rauast ja lülid lihtsalt liialt roostes.Fotol on see lindikatke raketipüstoli pära peal.Peaks sama olema,mis ülemisel fotol. Eriti huvitab mind ühel fotol olev asjandus,kus mõõdulint kõrval.Näeb välja nagu taskulambi patarei.Neid on seal augus kastide viisi.Äkki on mingid pahad asjad? Tegemist siis uppunud või uputatud voorivankriga ja pakun,et Rebase meeste oma. Muu sodi hulgas oli meestel välja tulnud ka väeosa pitsat,mida ka fotol näete. Üldse veel uurimist vajav auguke.Eks vaatan,mis mehed tulevikus päevavalgele toovad.
www.beta.album.ee/album/30012479/50043352
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Coger »

pagan, kuidas mulle meeldiks ka kõige roostesem saksa kiiver, nagu seal ühel pildil oli... mis säärase hind võiks olla? Oleks mu "kollektsiooni" teiseks esemeks, kui sellise saaks:)
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

http://www.beta.album.ee/node/9740412/50043352
Mis asjandus on sellel pildil alumine parempolne?
Kui on probleem, tõmba lõuga
vdreving
Liige

Ise pakun,et see asi millest käärpikksilmale sisse vaadati.Ülemise osa jupid tulid ka sealt. Augus siis palju varandust,muuseumitel aega üka ööpäev nagu pakkumine oli. Siis lähevad ajaloohävitajad ekskavaatoriga.... Miks vaikus?
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

vdreving kirjutas: Eriti huvitab mind ühel fotol olev asjandus,kus mõõdulint kõrval.Näeb välja nagu taskulambi patarei.Neid on seal augus kastide viisi.Äkki on mingid pahad asjad?
Paistavad olevat suurema tankirusika sütikud FPZ 8003. Kokkuvaltsitud otsa keskel olev "nupuke" on süütekapsel. Muud ohtlikku sütik ei sisalda.
Kuskilt lugesin, et pärast rinde lagunemist oli taanduvatel meestel olnud küll tankirusikaid, kuid kasutuid, sest sütikud olid sattunud kuhugi mujale. Nüüd siis teame, kuhu. :cry:
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas meesmetsast »

vdreving kirjutas:Ise pakun,et see asi millest käärpikksilmale sisse vaadati.Ülemise osa jupid tulid ka sealt. Augus siis palju varandust,muuseumitel aega üka ööpäev nagu pakkumine oli. Siis lähevad ajaloohävitajad ekskavaatoriga.... Miks vaikus?
Kas ma võin olla liba-muuseumi esindaja?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline