Andrew Perpetualt päris hea lõim sellest kuidas Pokrovski hädades Kurski rünnakut süüdistada on naeruväärne, seda enam et Sumõt plaanisid venelased ise rünnata (mistõttu vägesi sealt ära viia ei saaks):
https://x.com/AndrewPerpetua/status/1830523578468745413
Ärge solvuge, aga te olete tõeline elav ja hingav idioot, kui arvate, et Kurskis toimuval on midagi pistmist sellega, et Ukraina kaotab Pokrovski ümbruse. Palun tuletage meelde, kas Stepove kaotus oli enne või pärast Kurski sissetungi? Kas Berdõtši kaotus oli enne või pärast Kurski sissetungi? Kas Otšeretõne kaotus oli enne või pärast Kurski sissetungi? Kas Ukraina sõdurid ja komandörid karjusid terve aasta 2022 täiel rinnal, et Otšeretõne taha tuleb enne või pärast Kurski sissetungi ehitada kaitse? Kui sul on nii lühike tähelepanuvõime, oled sa täielik kuradi idioot.
Pooled inimesed, kes selle Kurski rünnaku üle nutsid, ei teadnud isegi, kus Otšeretõne oli enne oktoobrit.
Pooled neist idiootidest karjusid, et Ukraina peab "kõik oma jõud koondama ühele rünnakule" lõunasse, kui nad isegi ei teadnud, kus Krasnohorivka kaardil asub. Või nad isegi ei teadnud, et Vesele oli suur kaitsepunkt, sest vesele pole Google'i kaardil.
Kurat, mõned neist idiootidest arvasid, et Vesele asub Avdiivkast lõuna pool ja ma pidin neile otsesõnumii saatma, et see on põhja pool. Nii vähe teadsid nad olukorrast ja siis arvavad, et võivad Kurski kohta sõna võtta
Lisan ka tema esimese septembri lõime, mis postitamata jäi aga minumeelest on jätkuvalt aktuaalne (ja seletab ka vb natukene praeguseid suundi kuhu vatid trügivad):
https://threadreaderapp.com/thread/1830 ... 25965.html
Venemaa pommitab praegu Kurakhovet olematuks. Nad pommitavad süstemaatiliselt kogu koha tolmuks. Viskavad maha kõik relvad, mis neil on. Liugpommid, taktikalised tiibraketid, suurtükivägi, raketid. Nad üritavad seda tolmuks muuta, täielikult kustutada.
Kurakhove on Ukraina kaitsestrateegia ankur, see seob nende idaliini lõunajoonega. Võite mõelda kahele kontsentrilisele ringile. Seal on välimine ring, see on Kurakhove. Ja sisemine ring, see on Kurakhivka. Koos moodustavad nad selle ankru.
Nende kahe vahel on hiiglaslik veehoidla. Venemaa ründab Kurakhivkat põhjast. Nad liiguvad sellele aina lähemale. Ja nüüd muudavad nad Kurakhove tolmuks.
Kui laiendate seda välimist ringi, on Kurakhove üks. Teil olid ka Krasnohorivka ja Heorhiivka/Maksimilianivka. Seejärel laieneb see lõunasse, nagu katerynivka/yelyzavetivka/illinka, ja siis kõige kaugemal nagu novoukrainka, shakhatrske ja lõpuks velyka novosilka.
sisemine ring, mis teil oli Kurakhivka/hirnyk, zhelanna pershe, halytsynivka, karlivka, zhelanne, hrodivka ja lõpuks kuni nagu ocheretyne.
Need kaks ringi on see, kuidas ma seda piirkonda oma peas kujutasin.
Kui te vaatate neid kahte kaardil, moodustavad nad justkui S-tähe, kuid ma mõtlen seda kontsentriliste ringidena, sest nende kaitse meenutas mulle justkui sibulat. Sul oli väliskest ja sisemine kest. Ja mis neid eraldas, oli kogu see vesi. Seal on veehoidlad ja jõed
Aga igatahes, Minu mõte on see, et see vene läbimurre ei ähvarda mitte niivõrd ida poole Pokrovski suunas liikumist (mis minu arvates oleks Venemaa poolt minimaalne eesmärk), vaid pigem võimalus seda välimist kaitset lõunas, mis ühendab ida- ja lõunapiiri, ümbritseda ja murda. See laseb neil pääseda lõunapoolse kaitseliini taha, mis on Ukraina tugevaim, ja see võimaldab tulevikus palju suuremat ekspluateerimist.
Inimesed küsivad, miks Venemaa ei saavuta suuri läbimurdeid, kuigi nad on selle kaitseliini tõhusalt murdnud: vastus on tõenäoliselt kurnatus. Nende jalavägi on suures osas kurnatud ööpäevaringsest võitlusest ja nende soomus on selle käigus kandnud suuri kaotusi. Lisaks on ukrainal olemas päris head drooniüksused, mis suudavad soomusrünnakutele vastu astuda.
Ma arvan, et kui Ukraina saaks mingi ime läbi kokku mingi sidusa ja toimiva kaitsestrateegia, suudaksid nad Vene edasitungi peatada. Ma ei ole kindel, et Venemaa suudaks praegu teist korda läbi murda. Ma arvan, et nad lihviksid paar nädalat lootuses, et Ukraina laguneb, ja kui see ei õnnestu, siis peaksid nad peatuma ja veetma paar nädalat ümber rühmitumist.
Ma arvan, et kui Ukraina mingi ime läbi mingi sidusa ja toimiva kaitsestrateegia koostaks, suudaksid nad Venemaa edasitungi peatada. Ma pole kindel, kas Venemaa suudaks praegu teist korda läbi murda. Ma arvan, et nad jahvatavad paar nädalat, lootes, et Ukraina laguneb, ja kui see ei aita, peaksid nad peatuma ja veetma paar nädalat enda üksuseid taastamas.
Aga see on suur "kui", sest näib, et Ukraina pole seda suutnud. Venemaa edasitung Pokrovski suunal on aeglustunud roomamiseni, kuid ma arvan, et see on sellepärast, et ainult täielik kuradi idioot ründaks Pokrovskit, kui teil on võimalus Kurahhivka ja Jelizavetivka vallutada.
Ma tõlgendan iga suuremat venelaste rünnakut Pokrovskile nii, et nad loobuvad oma maksimalistlikest eesmärkidest selles pealetungis ja langevad tagasi minimalistlikule eesmärgile.
Inimesed räägivad pidevalt „Harkivi õppetundidest“, mis on lause, mis ajab mind hulluks. Aga siin näeme „Bakhmutis saadud õppetunde“. Selles, et linna (Bakhmut/Pokrovsk) ründamine on see, mida teeks TÄIELIK IDIOT. Õigem oleks suruda allpool asuvaidelutähtsaid tugipunktide (Dõliivka/Kurakhivka) hõivamiseks on see, mida teeks "suur aju".
Üritasin selle jutu tema tänasele kaardile kanda. Tähistasin selle välimise reingi kaitseliini (punane) ja sisemise (kollase, mis suuresti juba läbi murtud). Ehk see S-täht millest räägib:
https://map.ukrdailyupdate.com/?lat=48. ... 69&c=1&l=0
"Ankrud" ja Pokrovski tõin ka välja:
Ehk ta muretseb just selle "punase" kaitseliini seljataha pääsemise pärast oluliselt rohkem kui Pokrovski pärast.
EDIT:
Toon ära ka Ukraina kindlustatud kaitseliinide kaardi Black Bird grupilt samast kohast:
https://www.scribblemaps.com/maps/view/ ... ine/091194