Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Madis Reivik »

Peeter, ma ei saa su ärritumisest üldse aru.
Provokaator on see kes ajab kellegi teise asja, raha eest nt.
Loll teeb sedasama aga teadmata ja tasuta.
Ma täpselt ei tea kes on sinul "omad" ja "vastased" aga mul sellist liigitust pole, vähemalt Kanal2 ei oleks kindlasti "oma".
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Kuidas mõistab vene koolijüts nõnda tuimalt valetada? Eks see peegeldab kodust ajupesu, õigemini vene maailma toimet. Mingu oma puukeelsete õpetajatega koos Mordvasse või Mordorisse, kus pole vaenulikku eestikeelset ümbrust ja eestlaseid.
Reporterit ei õigusta, nende saateid ei vaata.
MeelisV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MeelisV »

Huvitav on see et reporter lasti lahti
Aga ei räägita toimetajast ega režissöörist
Kes vaatab lood üle ja vastutab tegelikult selle eest mis eetrisse läheb ?
Reporter võib ju igast jama toimetusse tassida aga igat asja ei peaks ju eetrisse laskma. Iseasi on muidugi otsesaade.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Pasareporter oma tuntud headuses. Alates algusest on see saade olnud üles ehitatud inimeste mõnitamisele, mida siis siledama ajuga auditoorium on nautinud. Ca 20 aastat tagasi lõpetasin selle jama vaatamise. Nüüd vaatasin siin lingitud lugu ja nentisin, et midagi ei ole muutunud. Täielik sõnnik endiselt.

Integratsiooni poole pealt on mind üllatanud viimase aja trend, kus mitu minu jaoks täiesti venekeelset inimest on hakanud minuga eesti keelt purssima. :shock: Need ei ole mingid noorukid vaid 50+ inimesed. Tegemist on veidi helgema silmavaatega kodanikega ja arvan, et neil on lõplikult siiber sellest orkide propagandast.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Veidi hüsteerilisemat lugemist eelpool lahatud juhtumi kohta:

https://epl.delfi.ee/artikkel/120319677 ... les-lugeda

alapealkirjad: "Irvitamine kõige üle", "Kohutavad eestikeelsed kommentaarid", "Meeletu pettumus".
avrnbr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas avrnbr »

Peeter kirjutas: 05 Sept, 2024 13:27 Kes ja kus need tometajad ja kanal2 vastutajad olid (siis) ja kus nad praegu on?
Reporteri saates keelab, käseb, poob ja laseb kõigi vana tuttav I.Vigla
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

avrnbr kirjutas: 07 Sept, 2024 8:11
Peeter kirjutas: 05 Sept, 2024 13:27 Kes ja kus need tometajad ja kanal2 vastutajad olid (siis) ja kus nad praegu on?
Reporteri saates keelab, käseb, poob ja laseb kõigi vana tuttav I.Vigla
Tean-tean. Õiged pasa kokkukeerajad jäävad varju. Material oli tegelikult õige ja asjakohane- st paljudel kooli minejatel vaatamata klassile ja vanusele on eesti keele tase olematu. Ja see õpe saab olema suur väljakutse. Aga nüüd keerati see salvestatud toormaterial montaažis ja toimetamisel see kokku niimoodi, et näeb välja mõnitamisena....

Me ju ei tea mis oli nende lõikude tegemisel taust. Vb öeldi lapsele lihtsalt, et las tädi räägib eesti keeles, aga sina ütle ilusaid lauseid, siis saad televiisorisse. Ja siis tehti võtteid, et küll montaažis valime. Ausalt öeldes oleks pidanud hoopis kanal2 reporteri toimetus vabandama lapse narrimise pärast.
Viimati muutis Peeter, 07 Sept, 2024 9:29, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Intervjuu sellisena nagu see ilmus, tekitas ikkagi Kertu Jukkum. Ei usu mina, et Vigla või keegi talle ette kirjutas, kuidas tuleb teemat niiöelda käsitleda. Ta oleks võinud vabalt ära jätta akf Fucsi poolt punasega tähistatud loba.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kriku kirjutas: 07 Sept, 2024 9:26 Intervjuu sellisena nagu see ilmus, tekitas ikkagi Kertu Jukkum. Ei usu mina, et Vigla või keegi talle ette kirjutas, kuidas tuleb teemat niiöelda käsitleda. Ta oleks võinud vabalt ära jätta akf Fucsi poolt punasega tähistatud loba.
Jukkum tegi oma tööd lihtsalt mikrofon käes. Ka meie ettevõte on omal ajal "osalenud tehnika ja näitlejatega" ühele "uudisloole" videopildi šüžee loomisel. Võtteid tehti mitmeid erinevaid ja nn pulli sai ikka tehtud vastavalt telemeeste soovile. Saatesse jõudis reporterisse sellest tühine kogus, täpselt nii palju, kui uudisloo lugemiseks aega kulus.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Mõtteeksperimendi korras asendage KJ näiteks Neeme Rauaga.
Vist ei oleks ikka nii välja kukkunud.
Tase on erakanalitel nullilähedane, isegi uudistes on diktoritel "ää" ja "nagud" üksteise otsas.

Normaalne ajakirjandus oleks paar nädalat oodanud ja siis nt mõnda tundi filminud, muidugi kuidas seda nii teha et tunnis teatrit ei tehtaks.. ei oska öelda.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

IMHO
nn "Erakanalite" nn "ajakirjanikud ja reporterid" (ehk nn "klikimeedia") tegutsevad igapäevaselt teistsuguste seltskondadega ja "uudiste" produtseerimisega, kus on mingid teised reeglid ja rutiin.
Kes kellega käib ja magab, kes keda kellega petab, kes missuguse limuga, käekella, käekoti, kõrvarõngaste, õhtukleidi jms avalikkuse ette ilmus jne.
Nad kas ei oska või ei suuda teha vahet, millal mida ja kuidas kajastada.

Tuleb meelde kohe ka nt see, kus TV3 Marii Karell läks olematust teemast sentsatsiooni otsima ja kui ta seda ei leidnud, siis aretas selle sensatsiooni sinna ise...
Kas Eesti vajab naisajateenijaid? “Laser” uuris olukorda: sugu ei määra sõduri kvaliteeti
https://www.tv3.ee/3-portaal/tele-ja-ki ... valiteeti/
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

Paraku on ebaeetilise klikimeedia üks võtteid ka sihilikult skandaali keskmesse sattumine. Ma olen täiesti veendunud, et isegi kui toimetus nägi, et salvestatud materjali sellisel kombel eetrisse laskmine on küsitav, siis mingil otsustajal läks lamp põlema, et voh, nüüd olene nädalaid tähelepanu keskmes, laseme kellegi lahti, vabandame, oleme samas ka veidi märtrid, sest suures plaanis on probleem ju reaalne, paneme eetrisse vigade paranduse ja siis kuu lõpus näitab reklaamiosakond klientidele hüppeliselt suurenenud klikkide ja järelvaatamiste numbreid.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Minu teada Kanal 2 ostis materjale freelancerist "ajakirjaniku" käest. Aga muidugi võite otsida ravusvahelise "vikerkaarekogukonna kätt". Minu teha oleks saaks kõik vandenõuteoreetikud... tahtsin öelda 9 grammi, aga hea küll klistiir ja märjad linad!
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Erureamees kirjutas: 07 Sept, 2024 17:00 Minu teada Kanal 2 ostis materjale freelancerist "ajakirjaniku" käest. Aga muidugi võite otsida ravusvahelise "vikerkaarekogukonna kätt". Minu teha oleks saaks kõik vandenõuteoreetikud... tahtsin öelda 9 grammi, aga hea küll klistiir ja märjad linad!
Kuidas sa täpselt seda vahet teed, et ...teoreetik versus inimene, kel on oma arvamus, milline võib ka hiljem tõeks osutuda? :scratch:
Ei maksa tühje sõnu loopida ...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Hästi ei oskagi. Seepärast sai tina ära muudetud. Mul praegu ei jätku väga pisaraid vene kogukonna jaoks, aga suur osa meediast on paraku selline, et peale tarvitamist tahaks midagi (käed, kõrvad, silmad) puhtaks pesta. Rumal ja piinlik.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline