Sa annad siis venelastele ainest flegma-eestlaste anektootideks

Olen nõus. Sellega seoses meenus aasta 1996 mil kompaniisse saabus 9 "platnoid" ühest Ida Virumaa kandist.. SBK ajal "terroriseerisid" kaasvõitlejaid oma sõnakasutuse ja v.keelsete roppustega.. Võtsin poisid ette ja pakkusin välja, et teeme ropendamise võistluse. Ehk Teie panete kõik v.keele roppused paberile ja mina koos oma kaaslasega paneme sama aja vältel ka v.keelsed roppused paberile. Kui teie oskate rohkem paberile panna, kui meie siis jäägu.. Kui Mei suudame Teist enam kirja panna siis lõpetate ropendamise ja lõpetame teema.. Kes võitis võite arvata, kuna need "platnoid" ei olnud vene kroonus käinud..mart2 kirjutas: ↑04 Sept, 2024 9:57 Vabandan arutellu sekkumise eest.
Meie noortel on ropendamine üks osa "kõvatamisest" - oskan ja julgen!
Kui sul midagi muud välja pakkuda ei ole - tark pea, kõva rusikas, sporditulemused, Suur Vend, jne. - siis ega rohkemat ei oskagi nad teha...
Vene rahvusel on aga roppused normaalsed side- ja asesõnad. Teine kultuur(itus).
Selle "ropendamise oskusega" meenub üks David Vseviovi meenutus tema õpingute päevilt Moskvas.krossipart kirjutas: ↑06 Sept, 2024 17:57 Olen nõus. Sellega seoses meenus aasta 1996 mil kompaniisse saabus 9 "platnoid" ühest Ida Virumaa kandist.. SBK ajal "terroriseerisid" kaasvõitlejaid oma sõnakasutuse ja v.keelsete roppustega.. Võtsin poisid ette ja pakkusin välja, et teeme ropendamise võistluse. Ehk Teie panete kõik v.keele roppused paberile ja mina koos oma kaaslasega paneme sama aja vältel ka v.keelsed roppused paberile. Kui teie oskate rohkem paberile panna, kui meie siis jäägu.. Kui Mei suudame Teist enam kirja panna siis lõpetate ropendamise ja lõpetame teema.. Kes võitis võite arvata, kuna need "platnoid" ei olnud vene kroonus käinud..Ühesõnaga poisid pidasid sõna ja ropendamine lõppes koheselt. Ütleks isegi, et aasta jooksul said suht soravalt ka meie riigikeele selgeks..
![]()
Eks seal on oma osa ka selles, et nõukaajal igasugu laagrist tulnud platnoidel ja muidu kahtlasel elemendil Moskvasse, Leningradi jt. suurlinnadesse elama asuda ei lubatud ja need, kes olid, püüti kinni ja saadeti 101. kilomeetrile. Suured linnad, seal igasuguseid ülikoole, instituute ja akadeemiaid lademes, eks sellest ka haritumate ja kultuursemate inimeste suurem osakaaal. Isegi Siberist tagasi tulnud eestlastel polnud sugugi lihtne Tallinasse või Tartusse sissekirjutust saada ja vähemalt ühest tean, et ei lubatudki ENSV-sse elama. Kolis siis Lätti kuhugi Eesti piiri lähedale.Gideonic kirjutas: ↑21 Aug, 2024 8:30
Tallinna tänavapildis tuleb küll igati nõustuda, aga eks siin ka väga sõltub kes ja kus. 15 aastat tagasi Peterburis käies olin täiesti šokeeritud et tänaval ja metroos ja üldse avalikus ruumis on inimesed vaiksed ja viisakad.
Eks see linn oli ilmselt ka ka üks suur erand ja oaas avaral Venemaal (kes teab mis seal nüüd on) aga jah, jäi igatahes üsna läbivalt silma.
Ei tea kas Pushkini kõike päris üksipäini jaksas
Ma hiljuti tegin ühe eesti keelt täielikult valdava venelannaga pool päeva koos füüsilist tööd. Töö juures ikka juhtub, et mõni asi läheb valesti. Mina ütlesin paar korda "kurat", tema ühe korra "blll...iin".Some kirjutas: ↑08 Sept, 2024 10:42Olin kuus aastat koos venelannaga. Huvitav kogemus. Selline tunne, et kõik Tallinna venelased tunnevad üksteist. Põhimõtteliselt iga päev sai kellelgi külas käidud ja kui kodus juhtusid olema siis tuldi sulle külla. Väga sotsiaalsed tegelased. Roppusi null, kui kogemata juhtusin bljät ütlema siis sain nähvaka kätte ka![]()
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline