Haiti olukord

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Re: Haiti olukord

Postitus Postitas ruger »

Haiiti tänavatel toimuv
https://x.com/nicksortor/status/1833123560300191910
Video veel
Life in Port-au-Prince, the capital of Haiti

Estimated IQ of Haiti is 65-70
https://x.com/KeithWoodsYT/status/1833944359856996739

Artikkel ka olukorrast
https://www.aporiamagazine.com/p/why-is ... uch-a-mess

Riigil ka olemas miljardär Iisraeli passiga
Haiti has the 2nd largest iridium deposits in the world. The sole billionaire is a Sephardic Jew named Gilbert Bigio. His sole mission is to keep Haiti in constant turmoil.
https://x.com/Burned_Potato_/status/1833946903106703641

Jäätmekäitlus Haiiti moodi
https://x.com/KeithWoodsYT/status/1834340490663297045
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Gran Grifi jõuk tappis vähemalt 70 inimest, kui nad ründasid Haiti väikelinna ja tulistasid sealseid elanikke automaatrelvadest, teatas ÜRO Inimõiguste Ülemvoliniku Amet. Gran Grifi jõugu liikmed ründasid Pont-Sondé linna, mis asub pealinnast Port-au-Prince’ist umbes 71 kilomeetri kaugusel. Väidetavalt süütasid jõugu liikmed „põlema vähemalt 45 maja ja 34 sõidukit“, teatas ÜRO.
https://www.delfi.ee/artikkel/120326815 ... 70-inimest
kalvis
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalvis »

Haitil saaks korra majja küll aga rahvas ise ja mis iganes juhid lihtsalt ei taha normaalseet elu. Need mõned Keenia tegelased ei suuda kohe kindlasti midagi teha. Enamus välisriike ei huvita isegi sendi eest panustada ja see on ka õige.

Kui rahvas tahaks korda siis tuleb panustada relvastatud korrakaitse üksustesse. Iga küla moodustab vabatahtlikest kui mingi politseijaoskond on säilinud, selle juurde relvastatud omakaitse ja kui kohapealne politseijuht palub siis ka hoiavad korda ning sõdivad pättide vastu. Palka ei saa aga mingi pätt ei tapa kah su naisi lapsi ja lisaks jääb vara alles. Ma siiski sügavalt kahtlen, kas haiitilased üldse viitsivad selle asjaga tegeleda.

Kui riigivõimu on rohkem siis korraldatakse sama asi riigi tasandil - luuaksee vabatahtlikud abipolitsei patrullid, kes patrullivad tänavatel ja võitlevad kuritegevusega.

Uudist lugedest on aga arvamus, et Haiitil on praegu nn. anarhia periood, kus kel relv, sel võim ja see tõenäoliselt kestab veel kaua. Ja haiitilastele vist meeldibki pigem gängide valitsus kui riigi valitsus.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Millised on sinu kokkupuuted Haitiga, akf kalvis?
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Eriline naiivik :)

Iga küla moodustab vabatahtlikest kui mingi politseijaoskond on säilinud, selle juurde relvastatud omakaitse ja kui kohapealne politseijuht palub..

MIs sa arvad kuskohast need gängid siis tulevadki ? :)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Süürias näiteks nii tegidki, aga seal oli relva ja laskemoona lihtne saada. Meil võtaks KL koos jahiseltsidega loodetavasti initsiatiivi.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

..ja isegi KL koos jahiseltsidega tunduks üpris ebamugav olukord.
Käsi püsti kes on jahimeestelt kuulnud väljendeid stiilis "mul pole kriisivarusid vaja, mul on püss".

Aga usun et Eestis saadakse ikka hakkama, meil on kultuuritaust ja isevärki kogukonnatunne.
Haitil ei oleks "vabatahtlik politsei" tõenäoliselt gängidest eristatav.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 05 Okt, 2024 13:41Käsi püsti kes on jahimeestelt kuulnud väljendeid stiilis "mul pole kriisivarusid vaja, mul on püss".
Ma ei ole, kuid oletan, et see käis võimaluse kohta metsast süüa hankida.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

davidsoniharald kirjutas: 05 Okt, 2024 9:57 Millised on sinu kokkupuuted Haitiga, akf kalvis?
Ta meil siin foorumis selline igat teemat valdav spetsialist.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Kui mina veel laps olin, valitses sealmail selline tore mees nagu Papa- Doc ja "korda" hoidsid väga korda armastavad inimesed , keda kusuti tontoon-makuudid.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Haiitit aitaks ainult palju aastaid rohket haridust - sest nende praegune kultuuritaust põhineb kunagise orjapidamise pärandil. Orja ideaaliks on olla orjapidaja ning tema maailma ei mahu mingid muud ilmakorralduse viisid.
Suures plaanis käib sama venemaa kohta - ainult et seal on ka haridus ajupestud ning sestap ei annaks see ilmselt väga pikka aega tulemust. Ses mõttes võib Haiitil rohkemgi lootust olla.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Nojah, aga teine pool saart saab suhteliselt kenasti hakkama.
Sakamoto
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sakamoto »

Kriku kirjutas: 08 Okt, 2024 10:15 Nojah, aga teine pool saart saab suhteliselt kenasti hakkama.
Miks Dominican saab paremini hakkama, saab selgema pildi siit https://youtu.be/Dl4HSwECZxg
Marvini poolt toodud repliigid Haiti kohta on kindlasti üks peamisi probleemide põhjuseid, kuid seal on neid veel.
olevtoom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olevtoom »

Marvin kirjutas: 08 Okt, 2024 10:12 Haiitit aitaks ainult palju aastaid rohket haridust - sest nende praegune kultuuritaust põhineb kunagise orjapidamise pärandil. Orja ideaaliks on olla orjapidaja ning tema maailma ei mahu mingid muud ilmakorralduse viisid...
MA jällegi palun mölapidamatuse pärast vabandust, aga -- kas neile ei kuluks ära üks Spartacus, kes viiks massid revolutsioonilisse võitlusesse loosungi "Elagu feodalism -- inimkonna helge tulevik!" all?
Kremli troll.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline