Meelsus Venemaal

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Peeter
Liige
Kontakt:

Re: Meelsus Venemaal

Postitus Postitas Peeter »

AndresTy kirjutas: 13 Sept, 2024 13:22 Need suured ja abstraktsed debiilsed ideed annavad talle tema arvates üksikisiku tasandil õiguse teiste rahvaste ja inimeste üle. Tappa, röövida, vägistada, vandaalitseda jne. Sedaviisi võib sellele vaadata küll. Samas on nad ka isekeskis äärmiselt julmad, kuidas siia suurriiklus ja šovinism sobituvad? Näiteks see Sinu kirjeldatud tuletõrjuja juhtum?
Jah, ka isekeskis. Sest nende loogika juures üks või ka mitu inimelu ei maksa ega tähenda mitte midagi. Ka isekeskis omavahel...
Mäletame ju küll ütlusi, et "Meid on 260 miljonit, kui üks inimene sureb siin või seal, siis ei tähenda see mitte midagi". "Kaob inimene, kaob ka probleem" jne... Eks see karjamentaliteet ole koos tõsiasjaga, et "asendamatuid ei ole".
Ega see praegunegi Kurski värk näita hoolimatut suhtumist omadesse, oma riigi kodanikest venelastesse. "Kovo jebjot?", kui vanaemake tule alla jääb või kogu küla liugpommiga pilbasteks lastakse? Parafraseerides seda tuntud vene mõistulausega: "Kovo jebjot tšužoje gorje?" Ja vastus: "Nikovo ne jebjot." Kas mu täna varem tehtud postituste taustal peaks kedagi üllatama fakt, kuidas tiblasõdur omal maal Kurskis poodi rüüstama läheb? jne.
Seda kõike vaadates on vahel selline tunne, et kurat loomakarjas ka austatakse oma liikmeid rohkem, kui tiblunnid omavahel üksteist austavad. (No rotid vist välja arvatud)
Kõiksee "Za VDV" ja "Svoih ne brosajem" on ainult loosungid, mis tegelikus elus on neil vastupidi.
Viimati muutis Peeter, 13 Sept, 2024 15:03, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Gennadi Gudkov võttis eile ilusti kokku ja sõnastas pädevalt ära nii vene(maa)laste meelsuse kui olemuse.

Vene keeles
https://m.youtube.com/watch?v=lRoN8TiYu6I

...no ja Dudajev võttis asja kokku juba 90-ndatel... (vene keeles, eng subtiitritega)
https://www.facebook.com/watch/?v=12759 ... arstenhans
Peeter
Liige
Kontakt:

kummikomm kirjutas: 13 Sept, 2024 13:57
Peeter kirjutas: 13 Sept, 2024 12:05 Ei ole mõtet eitada fakti, et vanemaealisi on igas vanusepüramiidis oluliselt vähemal kogumääral, kui nooremaid.
Härra Peeter üldistab selle väitega liiga laialt, arenenud riikides kipub olukord siiski vastupidi olema, kus püramiid kisub tipuga allapoole.
Ma nüüd ei mõista seda juttu... Millise riigi rahvastikupüramiid see on, kus osakaalus vanemaid on nii sitaks palju ja nooremaid ja lapsi on vastuoksa nii vähe, et püramiid kisub tipuga allapoole?

Siin on vist kellegi midagi sassi läinud ja vajaks täpsemat selgitust:
Rahvastikupüramiid on alati vähenemise ja tipuga vanemaealiste suunas. Mingid lained on ikka (ja sellele siis rahvastikuteadlased annavad selgitusi ja tähendusi), aga tipp vähenemise suunas on alati üles, suure vanuse suunas. Vanemaid inimesi (kõrgemas vanuses) on alati vähem, kui lapsi, see on elu jätkumise põhitõde.

P.S. Ka see 40 lahknevuse joonena on väga meelevaldne ja põhjendamatu. Sõjavägi arvestab ca55-ni, pensioniga veelgi hullem, kui võta lastevanematena kuni laste 20seks saamiseni, siis 45-50. Erinevaid nägemusi on piisavalt ja riigiti ka erinevad. Näitena toodud venemaa puhul on see 40 lihtsalt jooneks, millest all, ja üleval pool on +/-1% ulatuses samapalju inimesi. Aga see ei ole ju seepärast veel vana/noor ega ka ammugi mitte venemaal meelsuse jaotuse alus. Kui võtta aluseks näiteks meie puhul kasvatuse vene mõjualususest pääsemine, siis meil oleks see ehk 35? Vb 40? Aga venes see määratlus ju sellisel kujul ei kehti? Ja samas on see sealmaal nooremas vanusegrupis juurdekasvatamine ju kah juba ca 20-25 aastat toimunud? Palju ja millises vanusegrupis seal üldse neid "meiemeelseid" on? Julgeb keegi üldse pakkuda?
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

No aga millist muutust te noorest põlvkonnast ootate...jesuiidid ütlesid, et andke poisslaps viieks esimeseks eluaastaks meie kasvatada ning see, kelke te tagasi saate, on eluaeg meie mees...

https://www.svoboda.org/a/29928063.html
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Peeter
Liige
Kontakt:

Lemet kirjutas: 13 Sept, 2024 15:43 No aga millist muutust te noorest põlvkonnast ootate...jesuiidid ütlesid, et andke poisslaps viieks esimeseks eluaastaks meie kasvatada ning see, kelke te tagasi saate, on eluaeg meie mees...

https://www.svoboda.org/a/29928063.html
Ja nüüd mõelgem neile Ukrainast röövitud lastele, keda siiani taga otsitakse...
kummikomm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kummikomm »

Peeter kirjutas: 13 Sept, 2024 15:28 Ma nüüd ei mõista seda juttu... Millise riigi rahvastikupüramiid see on, kus osakaalus vanemaid on nii sitaks palju ja nooremaid ja lapsi on vastuoksa nii vähe, et püramiid kisub tipuga allapoole?
Üldtuntud õpikunäide on Jaapan. Meile lähemalt veel näiteks Itaalia ja ega Saksamaa projektsioon ka kuigi roosiline pole.
Kui püramiidi kõige laiem koht on jõudnud juba 50-55 eluaasta kanti, siis sealt enam suurt sündide lainet ei tule, need inimesed on oma lapsed ära teinud. Allpool järjest kitseneb, muutus saab tulla kas immigratsioonist või mingist kataklüsmist, kus üks põlvkond kukub järsku sünnitama kolm korda rohkem kui viimased 50 aastat see keskmiselt tavaks on olnud.
Vanemaid inimesi (kõrgemas vanuses) on alati vähem, kui lapsi, see on elu jätkumise põhitõde.
Soovitan tõsiselt tutvuda arenenud maailma demograafiaga, madal sündivus ja vananev rahvastik on probleemiks suuremas osas riikidest. Heal juhul on tagurpidi püramiidi asemel midagi samba laadset, aga seda klassikalist tipuga ülespoole püramiidi, mida kunagi koolis õpetati, näeb ainult arengumaades.
P.S. Ka see 40 lahknevuse joonena on väga meelevaldne ja põhjendamatu.
Natuke meelevaldne, nõus, aga põhjendatav ja avan siin põhjendust oma eelmise postituse täienduseks laiemalt veel. Joone tõmbasin 40 peale, et eristada "noori" ja "vanu". Euroopas on laialt levinud noore inimese definitsioon kuni 35 eluaastani. Bioloogiliselt on inimese esimene suurem vananemishüpe 40-45 eluaasta kandis, sest vananemine on teadusuuringute andmetel mittelineaarne ja seda ma peaksin ise kõige olulisemaks piiriks. Menopaus algab naistel küll enamasti 50+ vanuses, aga 40+ sünnitajaid on üsna vähe. 40+ inimene ei ole enam noor. Ta ei ole veel ka vana, aga kindlasti ei jaksa lahinguväljal sammu pidada endast kümme aastat noorematega ja vaated elule on enamasti ka teises faasis kui noorematel. Ja kuna see 40+ seltskond valdavalt ei tooda enam rahvastikku juurde ega mõjuta seega rahvastikupüramiidi alumise otsa muutust, siis püramiidi vaates paigutan nad "joone peale."

Venemaa kontekstis on üks märkimisväärne aspekt veel. Tänane 40-ne sündis 1984 ja läks kooli 1991 NSVL lagunemise ajal. Alla 40-nesed on kasvanud ja koolis käinud "vabas" maailmas, vähemalt mingil määral, ja ei mäleta nõukaliitu ja selle "hiilgust." Mingit rolli mõttemaailma ja meelsuse kujundamisel võib see omada.
HAT
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HAT »

Fucs kirjutas: 13 Sept, 2024 14:58 Gennadi Gudkov võttis eile ilusti kokku ja sõnastas pädevalt ära nii vene(maa)laste meelsuse kui olemuse.
Vene keeles
https://m.youtube.com/watch?v=lRoN8TiYu6I
Kuulasin ära ja minu arvates Gudkov jagab olukorda ja jutus iva sees-
kuniks Rjublovka e. moskva eliit ei ole pommirahe all, ei muutu midagi.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

kuniks Rjublovka e. moskva eliit ei ole pommirahe all, ei muutu midag
Ei muutu ka siis midagi- valdavalt on sealsetel ka mingi Euroliidu riigi, USA või Iisraeli kodakondsus, lahkuvad Venemaalt ja armastavad seda kaugelt edasi. Nagu paljud seda juba täna teevad. Sest märkimisväärne osa on ju tänagi ära kolinud mitte seepärast, et nad riigi kui sellisega rahul poleks, vaid ikka vaid seetõttu, et on naeruväärsrlt heal arvamisel oma perforeerimata väliskestast. Muda sõjasõit ohustada võiks. Aga muidu- naša delo pravoje i mõ pobedim.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Peeter kirjutas: 13 Sept, 2024 12:05 Ei ole mõtet arvata, et noored on teistsugused. Et kui meie noored on muutunud, siis justkui seal ju ka! See ongi naiivne. Jah loomulikult on toetusnäitajad putlerismile just niimoodi vanuseliselt suurenedes, aga seda veres olevat tiblunnlust ikka lihtsalt ajaga välja ei ravi. Ei ole mõtet eitada fakti, et vanemaealisi on igas vanusepüramiidis oluliselt vähemal kogumääral, kui nooremaid. Kuigi akf v2gahea just kirjutas, et Vaadates rahvastikupüramiidi siis vanemaid inimesi rohkem, on siiski ka neil on see puu ju ülevalt kahanev...
Olen nõus, et ütlusega et mida vanemad, seda tiblunnimad. Aga, siin on suur aga. Ja seda aga... väga hästi ilmestab alla 50-ste põlvkonna (st mitte enam NA-s käinute, ja mitte enam ka NSVL-meelse kasvatusega inimeste võrdlevas vaatluses) meie (läänemeelse) ja nende (tiblunnide) vahet just see aspekt, mida akf Roamless kirjeldas: ...(ehk varem oli päris lahe, sai kraami vanematele ja pruutidele saata jne, nüüd pole lõbusat eriti midagi kusagil varemetes kükitada ja droone vältida)..... Ka akf Urams on korduvalt kirjeldanud, kuidas sõja alates oli venearmeelaste seas ja ühiskonnas üldlevinud seisukoht, et minnakse sõjaretkele, kus saab röövida, anastada, varastada, vägistada, märatseda jne (igaüks võib ise seda loetelu edasi täiendada), ja selle kõige eest ka makstakse ja veel hästi. Ja juba ette naised tellivad kasukaid ja mehed ise uusi jeepe selle kohe saabuva rikkuse kulutamiseks... Ja kõige lõpuks saab surma külvata (pohhui kui keegi ka omadest sureb, sest ta sureb selle nimel, et venelasi maailmas austataks)... Kõik see kompott oli see, miks see kamariljajõuk nii kamba, kui üksikisiku tasandil oli nõus minema kallale naaberriigile. Neid (ühiskonda) oli selleks juba aasta(kümne)id ette valmistatud. Sest nende arvates naabrite, nõrgemate vmt röövimine, vägistamine ja ka isegi tapmine ongi normaalne. Juba tookord NA-s jahmatas mind lihtsõdurist tuletõrjeüksuse liikme jutt: "On lahe, kui meid linna tulekahjule kutsutakse, siis saab "laamendada", peksad uksed maha, keerad kapid pahupidi, vaatad, mis asju on ja valad siis voolikuga kõik üle, pohhui" jne. Ja mina kuulasin seda. Tuletõrjuja- rüüstama ja laamendama läheb hoopis.. ja ei häbene sellest niimoodi rääkimast (okei omavahel). Vat see ongi see erinevus meie ja nende vahel, et mina ei kujuta ette, et näiteks meie või Läti või Leedu või mida iganes läänepoolsete riikide inimeste või ka ainult sõjaväelaste peades oleks sellist mõtlemist, et näiteks kui läheks Võru või Tapa vmt kasarmutesse ja kutsuks üles sõdureid minema venemaad või Lätit või keda-mida iganes ründama, et seal saab siis röövida ja märatseda ja vägistada jne, ja siis kõik ütlevad, et "oi-kui-tore!", et siis saab omale uue auto ja naisele kasuka vmt. No ei mõtle meie omad niimoodi (või keegi arvab siin meil foorumis teisiti?). Aga nemad näe sealpool mõtlevad. Ja see ongi meie ja nende kõige suurem vahe. Nad on nõus oma rahvuslike ambitsioonide nimel nii teisi rahvaid ja inimesi, kui ka enda omi, röövima, vägistama, tapma. Ärge unustage ära, et see kamariljajõuk läks seda tegema teades, et saab selle eest isiklikku kasu. Nende moraal oli selleks juba valmis kujundatud.
Ääremärkus: Kui 2017 käis mul Piiteri-poiss siin Eestis puhkusel külas, siis ta rääkis mulle, et nende riik on persekursil, et seda lükatakse ja kujundatakse persekursile ja asi on väga sitt. Et ta ei kujuta ette, kuhu see viib ja mis siis juhtub (st kujutab küll aga...). Et teil on siin nii normaalne võrreldes nende ühiskonnaga... Ma siis ei mõistnud seda niimoodi mida ta mulle öelda tahtis, aga peale 24.02.2024 toimunud esimesel kontaktil (mil ma ei oskanud/riskinud siiski arvata, millises võtmes meie omavaheline suhtlus edaspidi üldse toimuks) kasutas ta neid samu sõnu ja väljendeid (nb siis kohe!) ainult pikemas perspektiivis: "See riik on ennast ise persse toppinud mitte aastateks vaid aastakümneteks, seda sitta ja häbi ei söö pelgalt mõne aastaga ära...." Siis mõistsin, et ta pidas juba siis silmas seda justkui 38-ndale nii eelnenud, kui järgnenud aastate paralleeli, kus inimeste ajudesse on riigi juhtkond sõjahulluse sisse ära istutanud ja et ega see tapahullus sealt nende ajudest ilma suurema verevalamiseta välja ei tule. Ja, nagu olen juba öelnud, ta ei ole oma seisukohta siiani muutnud, et pole näha jõudu, kes sõda lõpetada sooviks. Ja venemaad normaalse maailma silmis rehabiliteerimise soovist pole mõtet unistadagi. Vähemalt veel. Ma ei kujuta ette, kui suur ja massiivne peab olema see litakas, mis venelas(t)e kolust selle sõjakuse välja lajatab. Sakslastele tehti üldine kambakas mis lõppes Berliinis alistumisega, Jaapan alistus peale kahte tuumakat, mida on moskva/venemaa jaoks vaja?
Sellest võiks veel edasi kirjutada, aga mis see muudab. Meil on erinevad nägemused asjadest. Meil ei tule pähegi, et minna naabri juurde rüüsteretkele vägistama ja tapma. Aga nende arvates on see tavaline elu osa. Samu asju näeme meie (ja neid meid kui rahvaid on palju, me pole ainsad!) hoopis teisiti ja risti vastupidi kui nemad tiblunnid.

P.S Ma pole 60+, olen 68-nda aasta kutt, st sain just suvel 56. Mul lihtsalt ei ole illusioone selle putinigängikamarilja suhtes.
Viis + selle arvamusele,kaasfoorumlane on täpselt saanud pihta Venemaa elanikonna seisukorra kohta.Lisaks panen siia juurde uskumatu orjameelsuse,mida ma oma kroonu ajal Venemaal nägin.
Ja veel sellest eliidist,eliit on ju juba Nõuka ajast aru saanud,kui hea on orjameelsusega isikuid varastada.Sama oli ka Tsaaride ajal ning kommud võtsid asja üle,luues süsteemi,kus hirmuvalitsusega tagati endale soojad kohad ja erisoodustused.Kui Liit kokku kukkus,siis sisuliselt jagati varad enda vahel laiali ja süsteemi töös hoidmiseks taastatigi julgeolekumeeste malakas,kes hoolitses ja hoolitseb selle eest,et eliidil ei tekiks orjarahvaga probleeme,võttes teenuse eest endale erineval Liidu ajast mitte soodustusi ja hüvesid,vaid raha.Nii,et eliidi jaoks on tegemis vin-vin olukorraga,90 protsenti rahvast hoitakse meetmetega kontrolli all,kas siis otseste repressioonidega või näitemänguga heast tsaarist.
Süsteemi ei taha seal keegi eliidist muuta.
Ja nagu ütlesid vanad roomlased on põõblile vaja tsirkust ja leiba,tsirkust sõja näol jätkub nüüd pikaks ajaks ja rahatrükiga kaetakse ka leiva vajadus.Jutu järgi nad tahavadki olla kolmas Rooma.
Venemaa ajaloos on olud minu isikliku hinnangu järgi neli suuremat katastroofi.Mongolite invansioon,Ivan julma poolt algatatud Liivi sõda,19 sajandi Krimmi sõda ja tsaarivalitsuse kokkukukkumine.II Maailmasõda Venemaa jaoks nende enda vaates ei ole ju eriti suur katastroof,Lääs meelitati enda poole,ussitades ennast sisse nende ühiskondadesse,mida siiani ära kasutatakse,saadi juurde endale maid ja rahvaid ning läbi spioonide tuumarelva ning sõja kontributsioonidena ligipääsu Saksa tehnoloogiatele.Pisike jama oli selle sotsialismi kokkukukkumisega aga eliidi süsteemi see ju suuresti ei muutunud,parteipoede asemel tehti endale rahapumpamise ettevõtted.Ja raha tekitab illusiooni,et kõike on võimalik ära osta,rahvaid ning valitsusi kaasaarvatult.Seda püütakse siiani teha,Aafrikas,Idamaades ja meite Euroopas samuti.Muidugi tuli selle äraostmisega väike äpardus ette,tuli välja,et Ukraina rahvas ei taha äraostetav olla.Ja ma ei mõtle siin aastat 2022 vaid aastat 2014.2022 on vaid järellainetus.Kui 19 sajandi Krimmi sõda oli sõda Venemaa ka suure hulga liitlaste vahel,siis hetkel on see vaid nõrk virvendus sellest.Muidugi on relvastuse tapaomadused selle ajaga võrreldes muutunud ja tänu tehnoloogiatele on Ukraina suutnud ennast hetkel suuremas osas koos hoida aga sellist katastroofi nagu 19 sajandi Krimmi sõda ei ole minu hinnangul Venemaale tulemas.
Urams
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Urams »

Sugulastega on vaieldes on nahhui kõige viisakam sõna ,lihtsam on nad müüri taha toppida ja las elavad oma pasa sees.Sõda on kaua kestnud ja võidu paraadi paistmas ei ole
hakkab neil ka asjast siiber saama .Talvel hakkab muidugi
kino saama ,varuge poppkorni.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

kaugeltuuriv kirjutas: 14 Sept, 2024 9:19 Venemaa ajaloos on olud minu isikliku hinnangu järgi neli suuremat katastroofi.Mongolite invansioon ...
Julgen vastu vaielda. Mongolite invasioon oli katastroof hoopis Ukraina ajaloos. Venemaa ajaloos sai sellest aga sünd ja kôige algus, pidurdamatu laienemine ja elustiili kinnistumine.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Sho kirjutas: 14 Sept, 2024 14:04Venemaa ajaloos sai sellest aga sünd ja kôige algus, pidurdamatu laienemine ja elustiili kinnistumine.
Mitte Venemaa, vaid Moskoovia.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Keegi vene publitsist ütles et venelaste häda pole selles et kõik on per..es vaid see et enamus on ennast seal sisse seadnud ;) Pime ja haiseb aga noh, sätime siia lambikese ja lauakese..

Mongolitega kohaneti kiiresti, asevalitsejate kandidaatidest puudust ei tulnud. Mingi tolvanist kaasajooksiku mälestamiseks on meil isegi Toompeal mingi jura püsti aetud, kuplid ja puha.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Sho kirjutas: 14 Sept, 2024 14:04
kaugeltuuriv kirjutas: 14 Sept, 2024 9:19 Venemaa ajaloos on olud minu isikliku hinnangu järgi neli suuremat katastroofi.Mongolite invansioon ...
Julgen vastu vaielda. Mongolite invasioon oli katastroof hoopis Ukraina ajaloos. Venemaa ajaloos sai sellest aga sünd ja kôige algus, pidurdamatu laienemine ja elustiili kinnistumine.
Ma sama enam vähem mõtlesin,jätsin oma mõtte seal edasi arendamast.Katastroof oli see muidugi Ukrainale ehk siis tollasele Kiievi vürstiriigile.Katastroofi all Venemaale mõtlesin seda,et osadele läänepoolsetele Moskoovia vürstiriikidele,kellel oli mingi omaarengu idu sees,tõmmati vesi peale.Aga tollane Kiievi vürstiriik võttis endale ikka väga suure hoobi,samas ohverdasid nad ennast feodaalselt killustatud Euroopa eest.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Kriku kirjutas: 14 Sept, 2024 14:47 Mitte Venemaa, vaid Moskoovia.
Täiesti ôige! Enne kui Peeter I Moskoovia Venemaaks ümber nimetas, oli tegemist ainult anastussôdu pidava Kuldhordi Moskooviaga.

kaugeltuuriv kirjutas: ..osadele läänepoolsetele Moskoovia vürstiriikidele..
Ei olnud mingeid läänepoolseid Moskoovia vürstiriike. Oli üks ja ainus Moskoovia.
Läänes olid slaavi linnriigid, millised Moskoovia hiljem vallutas, orjastas ja hävitas.
Näiteks sloveenide Novgorodis meie naabruses tapeti pea kôik slaavlased, samal ajal kui soomeugrid moskoviitide eest metsa pagesid.

Ja Kiiev ei ohverdanud end Euroopa eest, tal polnud Euroopast sooja ega külma. Pigem läksid vürstid, nagu näiteks Aleksander Nevski, oma druziinadega liitlastena khaanidega kaasa Euroopat vallutama.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline