mart2 kirjutas: ↑18 Sept, 2024 19:09
Võtame nüüd suhkruvett ja mõtleme -
- kui
ühest partiist on massiliselt piipareid jagatud just Hezbollahi liikmetele, siis seal ei ole "juhuslikke" inimesi,
- kas Hezbollahi ametnik on Iisraeli suhtes samamoodi "kõrvalseisja" nagu näiteks Venemaal Solovjov või KaMIN ametnik Ukraina jaoks?
Aitäh, ei ole suhkruvett tarvis, mul pole seal tuttavaid, ainult mingil perioodil sõbra vend teenis seal rahuvalvajana.
Subjektiivselt, minu poolest, peavad organisatsiooni "Iisrael" terroristlik tiib (jaksu mõõduka tiiva esindajatele nende tiibade kärpimisel) ja terroriorganisatsioon "Hezbollah" (jaksu neile, kes oma maa muredega tegelevad, nad on seal vähemuses) suuremaid jamasid korraldama, enne kui ma suhkrut või vett pean lisama. Ka pole esimene kord sõnapaari "supply chain attack" kuulda - esimene kord oli igiammu.
Aga võtame nüüd mõned faktid:
- plahvatama pandi kõik piiparid, mis suudeti -> polnud sihitmärkide valikut
- piiparite jagamise üle polnud Iisraelil kontrolli -> piiparid olid laia ringi Hezbollah liikmete käes
- kontrollimata sihtmärgid olid plahvatuste hetkel suvalistes kohtades muude inimeste seltsis -> ohtu pandi palju kõrvalisi isikuid
Kui asetan end Liibanoni elaniku kingadesse, siis kujutlen, et tunneksin, et minu kodumaad on rünnatud. Tõenäoliselt peaksin rünnaku korraldajaks Iisraeli ja tunneks vajadust kätte tasuda.
Kui asetan end Hezbollah luureteenistuse rikutud fantaasiaga spetsialisti rolli - sama rikutud fantaasiaga, kui Mossadi omad - mõtleksin tõenäoliselt, kas Iisraeli veevärk on ikka näppimiskindel - näpud sügeleks keemia või bioloogia järele. Sest kui ülemused ütlevad, et "nüüd tohib kõike", siis miks mitte teha kulutõhusalt? On päriselt olemas oht, et ka Iisraeli vastu võidakse eskaleerida. Kas on Iisraeli elanike huvides, et Iisraeli luure võib teha, mida pähe tuleb? Luurele ju kätte ei maksta, nad hoiavad ennast - kätte makstakse neile, kes ette jäävad. Kui elanikud on targad, siis neil võib kujuneda arusaam, et nende nimel ei tohi kõike pähetulevat teha, isegi mitte luure.
kas Hezbollahi ametnik on Iisraeli suhtes samamoodi "kõrvalseisja" nagu näiteks Venemaal Solovjov või KaMIN ametnik Ukraina jaoks?
Kui kaitseministeeriumi koristuse või tervishoiuteenistuse töötajaid juhuvalimi alusel õhkida, siis ma mõistaks operatsiooni hukka. Solovjov on suud paugutav eraisik. Käskusid ei jaga, relvi ei kasuta. Kõrge profiili tõttu käib närvidele, aga õhku laskmist mina ei kiidaks - ei kiitnud ka tolle kes-ta-nüüd oligi tütre autopommi. Kui sul on agent juba Venemaal ja suudab pommi panna, siis teda plõksija tapmisele raisata oleks kuritegelik lollus - sama agent võib ju mõne rongi hunnikusse lasta ja raudtee nädalaks kinni panna. Erinevalt sõnadest ei saa rongikoosseisu asendada. Eetrit saab mulaga täita järmine järjekorrast võetud taidleja.