Some kirjutas: ↑24 Sept, 2024 9:33
Päris elus oli otsesuunas kenasti telliskivimärk, mis eriti ei lase mitmeti mõista.
See on sellepärast, et juba aastakümneid on skaalal
aegajalt-kuni-suhtpidevalt selsamal
eksamiküsimuse-ristil esinenud autojuhte, kes on üritanud Riiast Kastanisse sisse pöörata. Nii linna poolt, kui ka maa poolt tulles üritatakse parempööret teha. Otsesõitjaid (Kastanit pidi) nii palju tavaliselt pole (aga ka neid on ikka aegajalt!

), sest/kuigi "Tellis" sirab silma ja "vanasti" varasema liikluskorralduse juures oli sealt raudteejaama poolt Kastanist vasakule linna pööramiseks olev vasak rada (st see rada, kuhu Võru tänava poolt Kastanit pidi tulija otse sõites suunduks) foori rohelist tuld ootavaid autosid täis ja siis oli suht lihtsalt mõistetav, et sinna sõita ei saa. Aga ikkagi üritati!
P.S. Mul elas sõber Kastani tänaval just sellest samast ristist paar maja edasi sealt Riia-Kastani ristist Vanemuise tänava poole. (Õigemini küll päris mitu sõpra, mitmes majas reas). Ja ta ütles (okei ammu juba), et sealt Riia poolt pannakse Kastanisse ikka, eriti õhtuti, kui liiklus hõredam juba on ja näha kah, et kedagi piki Kastanit tulemas pole.
(Ja nüüd veel P.S.: Ma olen omalajal ise ka autoga tema juurde keskmisest reast niimoodi otse sõitnud piki Kastanit tulles-
no jee ma hakkan siis vasakpööret lõpetama ja mingit Riia-Vaksali-Vanemuise-Kastani ringi tegema, kui 20-50 meetriga otse esimesse-teise õue sisse ära saan ja kuskilt ühtki autot pealekauba tulemas kah pole. Otsustuspunkt võimalikeks variantideks on kuni pöörde alustamiseni. Aga loomulikult nüüd ma ütlen, et ärge teie kindlasti nii tehke!

)