Tere!
Pildil on minu vana-vanaonu, erinevate Siberi vangilaagrite velsker ja hiljem arst Oskar Surva. Pilt on tehtud 1924. aastal, kui ta teenis üleajateenijana. Isiklikult ei tunne kuidagi EW aegseid auastmeid ega vormitunnuseid. Räägitakse, et oli allohvitser, aga milline konkreetne auaste tal siiski oli?
Pilt on minu pere erakogust. Küsin seoses uurimustööga.
Abi tuntud velskri Oskar Surva auastme tuvastamisel pildi pealt
Re: Abi tuntud velskri Oskar Surva auastme tuvastamisel pildi pealt
Hei hei see minu vanaisa vend
. Minuteada oli ta EV sõjaväes kehalise ettevalmistuse instruktor.

Tere!
Aitäh abi eest. Leidsin ise ka atestatsioonitoimikud üles, kuhu ei taibanud alguses vaadata.
Aitäh abi eest. Leidsin ise ka atestatsioonitoimikud üles, kuhu ei taibanud alguses vaadata.

Ning see "noorem-allohvitser" seal ongi toonane auaste, mitte üldine nimetus.
Sõduri karjäär algas nii: noor, reamees, kapral, noorem-allohvitser, vanem-allohvitser, veltveebel.. edasi tulid juba ohvitseri asetäitja (lipnik) ning muud kõvemad aukraadid. Kui reamees läks allohvitseride kursustele, siis kaprali auaste võis ka vahele jääda.
Sõduri karjäär algas nii: noor, reamees, kapral, noorem-allohvitser, vanem-allohvitser, veltveebel.. edasi tulid juba ohvitseri asetäitja (lipnik) ning muud kõvemad aukraadid. Kui reamees läks allohvitseride kursustele, siis kaprali auaste võis ka vahele jääda.
- just plain mean
- Liige
- Kontakt:
Ohvitseri asetäitja ja lipnik olid kaks eraldi auastet. Esimene neist oli kõrgeim allohvitseri auaste (seejuures n-ö ebaregulaarne, kuna rahuajal sellesse kedagi ei ülendatud), teine aga madalaim nooremohvitseri auaste (tegelikult reservohvitseri auaste).
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline