Sellist juttu ongi edukalt võimalik Texase praekana nõudepesijale või ehituse labidamehele ajada, kellele meeldivad "lihtsad asjad" ja kes geopoliitikast ja julgeolekust ei jaga mütsigi. Kes jagab, sellele seda ajada ei õnnestu.Ma näen, et Zelenskõi on siin,“ jätkas Trump. „Ma arvan, et ta on ajaloo parim müügimees – iga kord, kui ta meie riiki saabub, jalutab ta minema 60 miljardi dollariga. Miljarditega!“ Tema toetajad publikus näitasid hüüetega oma pahameelt. „Jalutab 60 miljardi dollariga minema,“ jätkas Trump. Seejärel nõustus ta esimest korda avalikult Harrise kampaania väitega, et Ukraina president eelistaks Trumpi valimiskaotust. „Ta tahab nii väga, et nemad (demokraadid – toim) võidaksid need valimised,“ rääkis Trump. „Aga mina teeksin seda asja teisiti. Mina tuleksin välja rahuga… Juba kohe pärast valimisi: esimene asi, mida ma teeksin, oleks helistada Zelenskõile ja president Putinile. Ja siis ma ütlen: te peate tehingu tegema, see on hullus,“ kirjeldas ta. Publik juubeldas pikalt.
Harrise paremus Trumpiga seisneb selles, et Harris ei pea end lõpliku tõe instantsiks ja küsib nõu targematelt ja taolistele küsijatele seda nõu ka antakse. Trumpile aga mitte - ja ega sellest vähemalt Trumpi arust midagi ka katki pole - ongi vaid üks süvariigi vandenõu tema geeniuse vastu

Pange tähele paralleele meie poliitikas, kui üks rumalavõitu riigikogulane jäi varastamisega vahele, siis üks perekond tormas kohe ambrasuuridele - prokurör vangi panna ja üldse mis süvariigi vandenõu. Taolist poliitikat lihtsustatult Trump pakubki. Kus vangi pannakse tema suva järgi ja ise võib teha, mida pähe tuleb - nagu "riigimees" Orban.

Trumpi "rahu" on tõenäoliselt aga kapitulatsioon Kremli ees, millega lastakse kogu USA ja NATO maine (ja Eesti julgeolek) peldikust alla, sest ma ei näe ühtegi adekvaatset hooba USA käes (peale tuumasõja), millega täna peaks Putin saavutatust loobuma. Ikka koledasti hindab ta kagebiitide läbirääkimisvõimet alla.