Relva kasutamine politsei poolt
Re: Relva kasutamine politsei poolt
Selle artikli lühike ümberjutustus. Ennasttäis oss ei allunud pimedas oma tööd tegevate politseinike korraldustele ja võeti kinni käskude mittetäitmise ja vastupanu osutamise tõttu erivahendeid kasutades. Nüüd nutab. Kas ta sellest midagi õppis? Vaevalt. PPA võiks kasvõi venekeelsetele pättidele omase mõnitava termini "ment" avaliku kasutamise eest talle kohtuasja kaela saata võimuesindaja solvamise eest. Kas politseinikud sellest midagi õppisid? Kindlasti.
Seda nüüd küll, aga milles ikkagi seisnes kõrgendatud oht, mis on taseri kasutamise eelduseks? Nii nüüd ka ei saa, et politseinik võib ükskõik millal öelda, et kahtlustas, et isikul on tulirelv ja ongi kohe kõrgendatud oht majas.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Relv, tulistamine, sama kirjeldusega isik, korraldustele mitte allumine ja inimest tugevalt iseloomustav sõnavõtt "mentidele põlve ei painuta". Raske on seal näha muud tegutsemist kui ainult jõuliselt. See, et debiilil pole relva käes, ei tähenda, et tal seda üldse ei ole.
Hinnanguga isikule nõustun, aga mind häirib kontseptsioon, et kui väljakutses teatatakse relvastatud isikust, siis kohe on kõikide "tunnustele vastavate" isikute puhul, kes silma jäävad, "kõrgendatud ohu" kriteerium täidetud. Väljakutses võidakse näiteks öelda, et keskmist kasvu keskealine mees, tumedates riietes.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kui tegu oleks näit. seksuaalkuriteoga siis peetakse kinni kõik piirkonnas viibivad kirjeldusele vastavad isikud, kuna kõigil on neil ''relv'' püksis.
Meerikamaal lastakse korraldustele mittealluv tüüp kõigepealt auklikuks siis kontrollitakse kes ja kas oli alust. Ütleme et praegusel juhul läks veel hästi.

Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Aga Sa tead väga hästi, mis seal sisus öeldi? Kindlasti tead ka väga hästi, mis seal enne väljakutse tegemist juhtus?
Kuidagi palju üldistad viimasel ajal kohvipaksu pealt. Kui palju selliseid juhtumeid üldse on, et hullult muret tundma peaks? Olematu hulk tegelikult. Enamus situatsioone (ka selliseid) lahendatakse ära sõnadega. Tead miks? Sellepärast, et enamus inimesi on normaalsed ja teevad koostööd.
Iga sündmus ja väljakutse on eriline ja pole olemas standartset käitumist, et igale sellisele inimesele kohe molli. Kui inimene teeb kõik selleks, et temaga nii juhtub, siis on see siiski tema enda mure. Politseinik tahab ka ellu jääda ja peale tööd koju minna. Kui inimene täidaks korraldusi, siis oleksid tal põlved terved ja oleks sõbranna koju läinud. Ometi pidi debiil eksvang (suht veendunud selles) kõvatama hakkama.
PS! Kui juba kuuuurija sellega tegeles, siis tuleks väga ettevaatlik olla. See eit teeb kõike, et politseile ja muudele riigiasutustele paska peale tõmmata. Ta on nõus selle nimel isegi igasugu erilist jama välja mõtlema ja valetama. Tõest ei hooli ta grammigi.
Kuidagi palju üldistad viimasel ajal kohvipaksu pealt. Kui palju selliseid juhtumeid üldse on, et hullult muret tundma peaks? Olematu hulk tegelikult. Enamus situatsioone (ka selliseid) lahendatakse ära sõnadega. Tead miks? Sellepärast, et enamus inimesi on normaalsed ja teevad koostööd.
Iga sündmus ja väljakutse on eriline ja pole olemas standartset käitumist, et igale sellisele inimesele kohe molli. Kui inimene teeb kõik selleks, et temaga nii juhtub, siis on see siiski tema enda mure. Politseinik tahab ka ellu jääda ja peale tööd koju minna. Kui inimene täidaks korraldusi, siis oleksid tal põlved terved ja oleks sõbranna koju läinud. Ometi pidi debiil eksvang (suht veendunud selles) kõvatama hakkama.
PS! Kui juba kuuuurija sellega tegeles, siis tuleks väga ettevaatlik olla. See eit teeb kõike, et politseile ja muudele riigiasutustele paska peale tõmmata. Ta on nõus selle nimel isegi igasugu erilist jama välja mõtlema ja valetama. Tõest ei hooli ta grammigi.
Enda arust viitasin info allikale

Oh, ei, ma ei tunne hullult muret. Lihtsalt kommenteerisin enda arvates pehmet juttu. Selleks foorum vist ongi...?
See on kahjuks õige.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Palusin ChatGPT-lt infot taseri mõjust südamestimulaatorile:
Arstid soovitavad vältida taserite kasutamist rinnaku või kõhu piirkonnas, eriti südamestimulaatoriga patsientide puhul. Kuna enamik elektrilise šoki mõju kehale sõltub löögi asukohast, võib taseri mõju olla vähem ohtlik, kui see tabab keha piirkonda, mis ei ole otse südamestimulaatori lähedal.
Ehk siis kui kirjeldatud varas on juba tänaval, siis piirdume ainult sellega, et küsime "kas sa oled varas?". Kui vastab "ei", siis lastakse tal minna ja otsitakse uus kirjeldusele vastav isik? Vaeval. Ikka kontrollitakse ta ära. Aga kui ta keeldub ja saadab pikalt perse, mis siis? Kas siis nüüd peab alla andma ja ära minema? Või kust maalt alates võib teha politsei tööd ja potensiaalseid korrarikkujat tuvastada/kinni pidada või muid meetmeid rakendada?
Või kuidas Sa näed ette eriti pehmet paitavat käitumist isiku suhtes, kellel võib olla relv?
Või kuidas Sa näed ette eriti pehmet paitavat käitumist isiku suhtes, kellel võib olla relv?
See on ju juba viidatud seaduses kirjas?taara kirjutas: ↑08 Okt, 2024 9:42Ehk siis kui kirjeldatud varas on juba tänaval, siis piirdume ainult sellega, et küsime "kas sa oled varas?". Kui vastab "ei", siis lastakse tal minna ja otsitakse uus kirjeldusele vastav isik? Vaeval. Ikka kontrollitakse ta ära. Aga kui ta keeldub ja saadab pikalt perse, mis siis? Kas siis nüüd peab alla andma ja ära minema? Või kust maalt alates võib teha politsei tööd ja potensiaalseid korrarikkujat tuvastada/kinni pidada või muid meetmeid rakendada?
Igal isikul võib olla relv.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Iga isiku kohta ei tehta väljakutset tulistamise kohta.
Ja kui midagi seaduse mõistes valesti tehti, siis palun väga. Pöördu sisekontrolli või kohtusse.
Ja kui midagi seaduse mõistes valesti tehti, siis palun väga. Pöördu sisekontrolli või kohtusse.
Selle isiku kohta ka ei tehtud. Vähemalt artikli põhjal mitte.
See on ikka tema asi pöörduda.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Üldjoontes olen samas olukorras olnud.
Pimedal Tartu tänaval peatus minu kõrval politseiauto,mendid jooksid välja, väänasid mul käed selja taha ja näoga vastu politseiauto kapotti.
Kuskil olla kedagi/midagi röövitud ja mina vastavat tundemärkidele.
Dokumente mul ei olnud ja see vaid suurendas "süüd"
Õnneks sel hetkel kui mind politseautosse hakati toppima juhtus mind tundev inimene mööda minema ja kinnitas mu isikut.
Minu hilisemale protestile vastati - patrull tegeles rutiinse isikutuvastusega
Pimedal Tartu tänaval peatus minu kõrval politseiauto,mendid jooksid välja, väänasid mul käed selja taha ja näoga vastu politseiauto kapotti.
Kuskil olla kedagi/midagi röövitud ja mina vastavat tundemärkidele.
Dokumente mul ei olnud ja see vaid suurendas "süüd"
Õnneks sel hetkel kui mind politseautosse hakati toppima juhtus mind tundev inimene mööda minema ja kinnitas mu isikut.
Minu hilisemale protestile vastati - patrull tegeles rutiinse isikutuvastusega
Loen ja imestan' kas te ülepea neid situatsiooni kajastavaid videosid ei näinud? IMHO polnud seal taseri kasutamiseks mingit vajadust,. Ma pole mingi Lusti fanaatik, aga mis liiast, see liiast.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
https://duoplay.ee/6483/Kuuuurija-1?ep=186
Kerida 30 minutit edasi õige kohani.
Kerida 30 minutit edasi õige kohani.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist