Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
avrnbr
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas avrnbr »

Sest valikut sisuliselt pole.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

AMvA kirjutas: 03 Okt, 2024 11:08
parkija kirjutas: 03 Okt, 2024 10:54 Oot , pidage hobuseid : Kas meie omad töötajad kes reaalselt oma käte - ja teadmistega ei vaja palgatõusu ?
Ettevõtted ja riik muudkui kergitavad hindu ja makse , unnates kallist energiast , sisendhindade tõusust ja sellest kui sitt kõik on ja reaalselt tööd tegevad ehk tootvad tööd tegevad inimesed ei tohiks nagu palgatõusu oodata , kuradi orjapidajad , ...
Kas palgatõus peaks olema automaatne, et lihtsalt tõuseb ja tõuseb. Esiteks on ta niikuinii kohu aeg tõusnud, vaata, mis olid palgad 10 aastat tagasi.
Teiseks on meie ettevõtete poolt loodav lisandväärtus liiga madal ja me konkureerime maailmaturul eelkõige odavtootjate maadega.

Tee ise üks ettevõte ja maksa oma töötajatele kasvõi 10 000 EUR kuus palka, keegi ei keela.
Erasektoris ongi selles mõttes "lihtne" 8) , et kui lood seda nn lisandväärtust ja teenid-toimetad kasumlikult, siis (alles siis) saab ja võib ka töölistele suuremat palka maksta. Avalikus sektoris tundub pole aga mingite "lisandväärtuse" ja "kasumlikkuse" mõistetega vaja eriti rapsida (pead vaevata) ja töötasu tõstmiseks piisab ka maksude tõstmisest või uute maksude kehtestamisest... (raha tuleb ju "seina seest" ja seda "pidu" hoiab üleval erasektor) :mrgreen:

Ei viitsi praegu hakata teadustöö mahus asju täpsemalt uurima, arvutama ja võrdlema, aga meil on riigis nii umbes 600 000 töökohta/töötajat ja nendest umbes 150 000 avaliku- ja riigisektori töökohta/töötajat + sinna otsa mingi kogus "puuke", kes istuvad avaliku sektori "nisa" otsas ("vormilt erasektorlik, sisult avaliksektorlik"). Ma kunagi paar aastat tagasi uurisin mingeid numbreid ja kogu see "riigi killavoor" koos "peidetud/varjatud puukidega" oli umbes 200 000 töökohta/töötajat. No või midagi sellist.

Ja "palgaralli" andmed on midagi sellist
.
palgatulu 2018-2024.png
palgatulu 2018-2024.png (77.54 KiB) Vaadatud 1373 korda
.
Keskmine Bruto 2021-2024.png

see heietus oli ihtsalt niisama, jutujätkuks ja omaette kobisemiseks....

https://palgad.stat.ee/
https://www.fin.ee/riigihaldus-ja-avali ... lik-sektor
https://haldus.eestipank.ee/sites/defau ... 24_est.pdf
https://andmed.stat.ee/et/stat/majandus ... iewLayout2
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kilo Tango kirjutas: 04 Okt, 2024 22:13
Rebane11 kirjutas: 04 Okt, 2024 21:53 ...Aga mul on tõsine küsimus - mida ma seal Kaitseliidus kaitseksin või keda kaitseksin? Teaksin ma seda, ehk teeksin toda. Riik minu lähedasi ja mind ei kaitse, miks peaksin mina pingutama? Vahet ju pole. ...
Nii idiootset juttu polegi militaar.net-is ammu lugenud.
Oma sõpru, naist, lapsi, vendi, õdesid ja tuttavaid kaitsed, tainapea. Kas sa arvad, et ukrainlased kaitsevad kõik palehigis Železnõid või? Pärast Butšat?
Oo taevas.
Olen tähele pannud, et igasugu "alternatiivmehed" (no need, kes on antivakserid, kes peavad maakera lamedaks ja arvavad, et Valges Majas on reptiloidid, keda Trump peab Püha Jüri kombel välja ajama) ajavad Eesti kaitsmise kohta sellist kelbast, et "no ega ma Kaja Kallase valitsust kaitsma ei hakka". No kuradi pärast, mina kaitsen enda elulaadi, vabadust ja vara, mida kõike VF võimu ajal olema ei saa. Ma ei taha, et meile tuleb tagasi vene aeg koos kohalike kvislingitega, et minu vara saab mõnele vene ohvitserist "vabastajale" ja purjus vene sõdurite kamp minu naist vägistaks. Minule endale saaks üsna kindlasti osaks piinamine ja kui rohkem infot saada ei ole, siis kuskil Männikul kraavipervel kuul kuklasse. Pole just innustav perspektiiv.

Masendavat paska ikka ujub aegajalt pinnal.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

Olen tähele pannud, et igasugu "alternatiivmehed" (no need, kes on antivakserid, kes peavad maakera lamedaks ja arvavad, et Valges Majas on reptiloidid, keda Trump peab Püha Jüri kombel välja ajama) ajavad Eesti kaitsmise kohta sellist kelbast, et "no ega ma Kaja Kallase valitsust kaitsma ei hakka". No kuradi pärast, mina kaitsen enda elulaadi, vabadust ja vara, mida kõike VF võimu ajal olema ei saa. Ma ei taha, et meile tuleb tagasi vene aeg koos kohalike kvislingitega, et minu vara saab mõnele vene ohvitserist "vabastajale" ja purjus vene sõdurite kamp minu naist vägistaks. Minule endale saaks üsna kindlasti osaks piinamine ja kui rohkem infot saada ei ole, siis kuskil Männikul kraavipervel kuul kuklasse. Pole just innustav perspektiiv.
Väga õigesti öeldud .
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Mis te olete lollakad või ainult mängite ? Kogu selle asja nimi on motivatsioon. Kui seda ei ole siis ei aita mitte miski. Ja seda motti tambib ülihästi see praegune valitsus oma täiesti lollakate põhjenduste ja tegudega mudasse. Siin vähemalt üks tegelane julgeb seda ka öelda ja saab kohe pasunasse. Ta ütleb üsna selgelt, et tal pole mingit vahet kas see on vantide valitsus või mitte aga igasugu lollustest on ülimalt siiber ja selle tõttu ta ei saagi aru mida või keda ta siin kaitsma peaks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

_dumbuser_ kirjutas: 08 Okt, 2024 10:57 Mis te olete lollakad või ainult mängite ? Kogu selle asja nimi on motivatsioon. Kui seda ei ole siis ei aita mitte miski. Ja seda motti tambib ülihästi see praegune valitsus oma täiesti lollakate põhjenduste ja tegudega mudasse. Siin vähemalt üks tegelane julgeb seda ka öelda ja saab kohe pasunasse. Ta ütleb üsna selgelt, et tal pole mingit vahet kas see on vantide valitsus või mitte aga igasugu lollustest on ülimalt siiber ja selle tõttu ta ei saagi aru mida või keda ta siin kaitsma peaks.
Hoiatus lollaka kommentaari eest.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

_dumbuser_ kirjutas: 08 Okt, 2024 10:57 ... Siin vähemalt üks tegelane julgeb seda ka öelda ja saab kohe pasunasse. ...
Pasunasse sai selle pärast, et see on täisidootne jutt. Sellise lora ajaja IQ läheneb lõputult nullile.
Kui läheb Venemaaga sõjaks, siis peaks igal ajudega eestlasel olema ükskõik, kas Stenbocki majas istub Helme või Läänemets - venelastele tuleb anda nosplit või on eestlastega kööga.
_dumbuser_ kirjutas: 08 Okt, 2024 10:57 ... Ta ütleb üsna selgelt, et tal pole mingit vahet kas see on vantide valitsus või mitte aga igasugu lollustest on ülimalt siiber ja selle tõttu ta ei saagi aru mida või keda ta siin kaitsma peaks.
Kui inimene on nii piinavalt loll, siis on sügav soovitus vältida selle avalikku demonstreerimist. Meil on siin aja jooksul olnud üsna äkilisi foorumlasi ja võib juhtuda, et ei saa pasunasse mitte ainult foorumis.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

[quote="Kilo Tan
Kui inimene on nii piinavalt loll, siis on sügav soovitus vältida selle avalikku demonstreerimist. Meil on siin aja jooksul olnud üsna äkilisi foorumlasi ja võib juhtuda, et ei saa pasunasse mitte ainult foorumis.
[/quote]
Mida ma valesti ütlesin? Minu lapsega käitumine. Õiguskantsler leidis 7 seaduserikkumist, kohus käskis ja kinnitas. Ma pole abi saanud. Nüüd lisab motti pasunasse saamine. Teie tühisused, ehk pidurdaksite oma madalaid motiive. Kahjulik, aga pistke suits suhu ja mõelge kasvõi minuti.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Afk Kilo Tangoga IQ testile oleks põev.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Rebane1 sa oled ära unustanud isikliku vara võõradamis võimaluse. Olen üks väheseid kes arvab nii: esi kohal oma pere heaolu, siis lähedased sugulased, kõik sugulased, sõbrad,naabrid ja siis riik. Kui esimene on nihkes või viltu asjade pärast mis minust otseselt ei sõltu aga vajab teiste nimetatu abi ja ma seda ei saa kui vaja ja korduvalt. Siis miks mina end vaevama pean?
Rebane11
Liige
Kontakt:

Ma loobusin kõigist enda hektaritest ja majadest 20 aastat tagasi. Minu hingel on ainult Respo haagis. Kui minu lapsed mäletavad kunagi mind, siis kokatädina köögis- ja liha, ikka liha.
Ma lahutasin kunagi kellegist, kes oli 3 korda Rooma paavsti isiklikult puudutanud ja õnnistatud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Rebane11 kirjutas: 08 Okt, 2024 21:58Minu lapsega käitumine. Õiguskantsler leidis 7 seaduserikkumist, kohus käskis ja kinnitas. Ma pole abi saanud.
Jah, tunnen kaasa. KOV sigatseb. Kindlasti vajab su laps tugiisikut.

Okupatsiooni alla jäädes aga lüüakse ta tõenäoliselt lihtsalt maha.

Üldiselt, võetagu siin teemas nüüd rahulikumalt. Saab ka pasunasse andmiseta.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

_dumbuser_ kirjutas: 08 Okt, 2024 10:57 Mis te olete lollakad või ainult mängite ? Kogu selle asja nimi on motivatsioon. Kui seda ei ole siis ei aita mitte miski. Ja seda motti tambib ülihästi see praegune valitsus oma täiesti lollakate põhjenduste ja tegudega mudasse. Siin vähemalt üks tegelane julgeb seda ka öelda ja saab kohe pasunasse. Ta ütleb üsna selgelt, et tal pole mingit vahet kas see on vantide valitsus või mitte aga igasugu lollustest on ülimalt siiber ja selle tõttu ta ei saagi aru mida või keda ta siin kaitsma peaks.
Tänane mittemotiveeriv valitsus on suhteliselt pisike pahe selle kõrval, mis hakkab juhtmuma vatnike okupatsiooni all. Täna ei tehta massmahalaskmisi, ei piinata inimestelt "tunnistusi" välja, ei küüditata eesti lapsi Siberisse või muid jõledusi, mida vatnikud Ukrainas teevad, meie sõdurid ei vägista teie naisi ja ei röövi teie vara. Mina ei läheks kaitsma mitte "kaja kallase kliket", vaid enda isiklikke vabadusi, perekonda, vara ja tänast suht vabat riigikorda, mis võimaldab mul teha enamvähem seda, mida tahan. Ma ei taha siia mingeid valgustatud kuberner Anton Vaino taolisi ja isegi mitte pisikest osa sellest, mida ma lapsena/noorena nägin.

"Ja üks mees julgeb välja öelda" on samaväärne, et "Martin Helmel on (vahepeal suurte valede vahepeal natuke) õigus ka".

Ja ebapopulaarsed otsused, mida tänane valitsus teeb, omavad põhjusi vähemalt osalt ajast, kui meil oli "Euroopa parim rahandusminister" jne.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 09 Okt, 2024 8:38Ja ebapopulaarsed otsused, mida tänane valitsus teeb, omavad põhjusi vähemalt osalt ajast, kui meil oli "Euroopa parim rahandusminister" jne.
Ei tee siia uut poliitikateemat.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

vanahalb kirjutas: 03 Okt, 2024 12:21
Eestis on tööjõud nii kõrgelt maksustatud et isegi 2000 EUR ei kannata hästi maksta. Soome tööjõukuludega võrreldes läheks hävingusse.

Üldse on igasugused katsed Eestis regioonist madalamat palka maksta juba eos hukule määratud. Samamoodi nagu katla ühes servas rammusamat suppi keeta.
See kebabimeistrite sisse vedamine ainult pikendab agooniat.

Põhjus on Euroopa Liidus ja vabaduses töökohti valida. Tööjõud on täpselt samasugune ressurss nagu kõik muudki ja riigid võistlevad selle endale saamiseks. Euroopa keskmisest saab muidugi oluliselt väiksemat palka maksta aga siis tuleb kõigepealt Euroliidust välja astuda. Seltsimees Farage juhatab vajadusel teed.

(Et mitte üldsõnaliseks jääda ja Soome palgaandmed avalikud on siis ma maksan iseendale 2200 EUR brutopalka. Rohkem pole lihtsalt vaja sest olulisemad asjad on olemas ja elu sama kallis kui Eestis. Kütus natuke kallim, elekter odavam, elamine väljaspool Helsinkit sama kui Tallinnas jne. Tulumaks sellelt on 147 EUR. Täitsa Maksuameti määratud)

P.S. Täpsustatult et olla natuke väiksem on kuupalk. 22000 aastas ja millegipärast arvasin et aastas on ainult kümme kuud :)

Sinu kiidetavas Soomes on tööjõud veel kõrgemalt maksustatud. Meist vähem maksustatud on seal üksnes lihttöölised ja labidamehed, kelle töökohti eestlased enamasti täidavad ja siis kaagutavad, kuidas Soomes on kõik hästi. Vaata palju sa ära maksad siis, kui sul on kuupalk nt 4500 eurot ja urakat teha pole võimalik (nt perearst).

Ja seepärast sa maksadki endale 2000 eurot brutos, et mitte sattuda järgmisele palgaastmele ja hakata pool palgast maksudena ära maksma.
Paljud Soome toredad asjad omavad väga lihtsat põhjust - seal on raha rohkem ja rohkem raha lubab seda ka rohkem kulutada. Kuna Soomes on nt ehitus poole kallim, siis võibki seal labidamehele 2000 eurot maksta.

Need kaubanduskeskustes töllerdavad somaallased on Soome helde toetussüsteemi paratamatu tulemus - "inimväärne" toetus laiskvorstidele toob kaasa vähenõudlike immigrantide laine, kes sellest toetusest elavadki ja teenivad lisa nt varastamisega. Kuna meil see nii "inimväärne" pole, siis meile taolised kipuvad vähe.

Mulle jääb ausalt öelda võõraks taoline kadakaeestlaslik vingumine, igaüks kes seal käib, teab ju, et elukallidus on Soomes suurem ja paljud näiliselt soodsada asjad puudutavadki seda vaesevõitu madalamat palgaastet, sinna külvatakse ka rohkem toetusi, Soome ettevõtjad kiruvad ja kolivad järgmise tehase kuskile Hiinasse.

PS: oskustöölise palk Eestis on ammu 2000-st eurost ülevalpool. Tõsi, igale lambale seda kohe ei maksta, selleks tuleb omada ka teatud oskusi.

Aga laiemalt - valge ilma majanduskasvu säilitamiseks ilma tööjõu impordita tuleb valgel inimesel oma "mugavusharjumusi" oluliselt muuta, et kaoks elanikkonna vananemine ja tänane reaalne tööjõu puudus. Mina isiklikult eelistaks, et Eestimaa oleks täidetud eesti lastega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: rockrapdude ja 6 külalist