Viktoriin
Re: Viktoriin
Käesoleva aastatuhande alguses juhtus Pärnu Vanglas selline lugu, et ühe korruse asukad panid kõik endale ette rebaste ja jäneste maskid ning dekoreerisid korruse kättesaadavatest materjalidest valmistatud kunstlike puude ja põõsastega.
Miks?
Miks?
Vihje: üritus oli seotud kellegi saabumisega.
Üks Voitkadest "istus" Pärnus. Vast tehti talle selline "saabumiskink" ? 

Kõigi maade proletaarlased,palun ärge enam kunagi ühinege.
Treimani muuseumimaja
Treimani muuseumimaja

Jah, see oli vangide tervitus Ülo Voitkale
Aga Mõmps saab nüüd uue küsimuse esitada

Aga Mõmps saab nüüd uue küsimuse esitada

Pool aastat peale Poltaava lahingut sai trabant Johan Gjertta koos oma vendadega aadlitiitli. Küsimus on, et mille eest ?
Ja asjal on ka veidi valskust sees, selle teadmise eest saab lisapunkti
Ja asjal on ka veidi valskust sees, selle teadmise eest saab lisapunkti

Treimani muuseumimaja
Treimani muuseumimaja

Vihjeks teistele. See on seotud hobusega, aga rohkem ma ei ütle, sest seltsimees AMvA palus mul ajaloo teemadel rohkem mitte kirjutada.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Päästis haavatuna Kuninga. Hobusega on seos täiesti olemas.
Just. Andis väidetavalt kuningale pääsemiseks oma hobuse.
Pmst vastati ära...
Ma siiski annaks küsimisejärje üle ksf Sho-le. Sest ta andis vihje ja ksf eeru vastust pean veidi laialivalguvaks.
Üldiselt Sho võib uue küsimuse esitada aga silmaringi laiendamiseks on mul veel ka alamküsimus
Aadliseisusesse tõstmisel märgiti ära, et Gjertta näitas üles eneseohverdust ja andis Karlile oma ratsu, jäädes ise haavatuna lahinguväljale. Siiski oli see mõlemale osapoolele veidi piinlik lugu, vast ksf Sho teab ka mis täpsemalt ?
Ma siiski annaks küsimisejärje üle ksf Sho-le. Sest ta andis vihje ja ksf eeru vastust pean veidi laialivalguvaks.
Üldiselt Sho võib uue küsimuse esitada aga silmaringi laiendamiseks on mul veel ka alamküsimus

Aadliseisusesse tõstmisel märgiti ära, et Gjertta näitas üles eneseohverdust ja andis Karlile oma ratsu, jäädes ise haavatuna lahinguväljale. Siiski oli see mõlemale osapoolele veidi piinlik lugu, vast ksf Sho teab ka mis täpsemalt ?
Treimani muuseumimaja
Treimani muuseumimaja

Ma ei tohi ju enam ajaloost kirjutada, nagu ütlesin.
Aga annan vihje - Karl ei lahkunud lahinguväljalt sellel hobusel.
Seda olekski teadvuseta olekus raske teha olnud.
Kusjuures teadvusetuse väidetavalt pôhjustaski kukkumine selle hobusega.
Aga annan vihje - Karl ei lahkunud lahinguväljalt sellel hobusel.
Seda olekski teadvuseta olekus raske teha olnud.
Kusjuures teadvusetuse väidetavalt pôhjustaski kukkumine selle hobusega.
Ja kui ma pean küsima ning ajalooküsimusi esitada ei tohi, siis küsin kokandusest, millest ma samuti midagi ei tea.
Millised on klassikalise soffritto koostisosad?
Millised on klassikalise soffritto koostisosad?
Tohid ikka, AMvA ei jaga siin korraldusi.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ma solgiks veel teemat ja lõpetaks Karla hobusesaaga ära.
Asi oli mõlemale veidi piinlik selle pärast, et Karl võttis Gjertta hobuse pmst vägisi. Tema hobune sai pihta ja tal oli uut hobust vaja, Gjertta oli seal lähedal ja Karl ütles talle "Gjertta anna mulle hobune" mida siis viimane tegigi. Olles ise haavatud. Gjertta jäi lahinguväljale maha ja ainult tema vendade jonnakus päästis ta elu. Vennad ratsutasid tagasi lahinguväljale koos varuhobusega ja imekombel leidsidki ta seal. Venelased olid teda ilmselt surnuks pidanud.
Asi oli mõlemale veidi piinlik selle pärast, et Karl võttis Gjertta hobuse pmst vägisi. Tema hobune sai pihta ja tal oli uut hobust vaja, Gjertta oli seal lähedal ja Karl ütles talle "Gjertta anna mulle hobune" mida siis viimane tegigi. Olles ise haavatud. Gjertta jäi lahinguväljale maha ja ainult tema vendade jonnakus päästis ta elu. Vennad ratsutasid tagasi lahinguväljale koos varuhobusega ja imekombel leidsidki ta seal. Venelased olid teda ilmselt surnuks pidanud.
Treimani muuseumimaja
Treimani muuseumimaja

Kas allikates on kuskil öeldud, et see kellelegi piinlikkust valmistas? Ilmselgelt oli kuningal õigus sellist käsku anda ja ma kahtlen, kas see kaasaegsetele kuidagi imelik tundus.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Gjertta oli raskelt haavatud. Sisuliselt elav laip.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 1 külaline