Kurjam küll, ma tahan sissesoolamiseks mõrudaid seeni millest saab sibula ja hapukoorega hiljem seenesalatit teha.

Ma ei mäleta, et ma oleks varem mingi aasta riisikatest ilma jäänud, sest neid lihtsalt pole

...ja juba on oktoobri keskpaik

Laupäev nägin metsas kuuse, männi riisikaid, puravikke ja neid roosasid riisikaid.Fucs kirjutas: ↑15 Okt, 2024 18:16
*
AGA mul oli üks küsimus foorumlastele kah.
Kas keegi kes siin viimase kahe nädala sees on metsas käinud on näinud ka n.ö. "sügiseseeni"?
Krt terve suve siiani on mingi kukeseeneuputus aga ma tahan riisikaid!
Tobe on üle kolme-nelja päeva jälle kusagile metsa sõita lihtsalt "vaatama" kas mingeid männi-, tõmmu, jne- ja kaseriisikaid kah on tekkinud või on ikka ainult kukeseened....
![]()
Laupäev nägin metsas kuuse, männi riisikaid, puravikke ja neid roosasid riisikaid.klemm kirjutas: ↑16 Okt, 2024 20:23 AGA mul oli üks küsimus foorumlastele kah.
Kas keegi kes siin viimase kahe nädala sees on metsas käinud on näinud ka n.ö. "sügiseseeni"?
Krt terve suve siiani on mingi kukeseeneuputus aga ma tahan riisikaid!
Tobe on üle kolme-nelja päeva jälle kusagile metsa sõita lihtsalt "vaatama" kas mingeid männi-, tõmmu, jne- ja kaseriisikaid kah on tekkinud või on ikka ainult kukeseened....
![]()
Vat just.wolfgang kirjutas: ↑17 Okt, 2024 9:28 Virumaal on sellega lood s...d. Pold vihma õigel seeneajal. Septembri alguses sadas mõned päevad ja siis mingi koguse sai(männikad, tõmmukad, võiseened jms.), a siis tuli jälle kuiv ja kadusivad ära. Mul tavaliselt, maja juures, kaseriisika uputus, a seekord ei saanud midagi. Nüüd juba suht jahe, et ka veids kahtlane. Kukeseeni oli tõesti nii, et nende pärast ei hakka kuskile minema.
Ee, meil mõisted peres sassis. Too klopitut asi mida mujal shnitsliks nimetatakse on meie peres issi liha. Häda pärast saab teha millest iganes, kui risti kiudu lõigata. Parim sisefilee. Seal ma olen virtuoos. Aga hakkshnitsli ehk kotlettidega kunagi proovisin, põrusin. Nüüd jälle. Kuradi liha on nii vett täis ublutatud, et kui kõike retsepri järgi panna, siis on lõdi mass. Vooli sellest midagi? Lisad jahu ja saia? No kõhutäite saab aga minu pere naised näevad sellised altlati hüppamised ära.Sho kirjutas: ↑10 Okt, 2024 22:28 Shnitslit (sisuliselt seesama mis eskalop ja kotlet) teha ongi kunst. Mina olen suur shnitslifänn ja hindan kôiki söögikohti nende shnitslivalmistamise oskuse järgi. Kôige shnitslimaitselisemat shnitslit saab Viljandi Fellinist ning ôrn shnitslimaitse on ka Herr Arturi shnitslitel. Mujal on enamasti lihtsalt maitsetud lihatükid.
Valgamaal ka puhas. Augustis naised kukeseeni said, aga muud mitte.Fucs kirjutas: ↑17 Okt, 2024 13:01Vat just.wolfgang kirjutas: ↑17 Okt, 2024 9:28 Virumaal on sellega lood s...d. Pold vihma õigel seeneajal. Septembri alguses sadas mõned päevad ja siis mingi koguse sai(männikad, tõmmukad, võiseened jms.), a siis tuli jälle kuiv ja kadusivad ära. Mul tavaliselt, maja juures, kaseriisika uputus, a seekord ei saanud midagi. Nüüd juba suht jahe, et ka veids kahtlane. Kukeseeni oli tõesti nii, et nende pärast ei hakka kuskile minema.
Aga käisin eile uuel katsel põhjaranniku lähedal Lahemaal (seal mere ääres on ka metsas soojem veel praegu) ja oh üllatust, männiriisikad olid vähemalt seal välja ilmunud. Ja mõned erinevad puravikud ka + ühest kohast sain lisaks ka ca 8 kaseriisikat. 3 tunniga sain ~10 liitrise plastämbri ainult riisikatest ka täis, mida ma sihilikult jahtimas olingi. Üllatuseks ei näinud seal kandis mitte ühtegi kukeseent, mida ma poleks ka korjanud, sest nendest juba kõik kohad uputavad ja ma ei taha neid nüüd tükk-aega ei näha ega süüa...![]()
Poolteist nädalat tagasi kui viimati seenel käisin ühes teises metsas rannikust ca 40km lõunasse, oli sealne männimets kukeseeni täis aga mitte ühtegi riisikat. Seal sai seenel käidud terve augusti lõpp + september ja terve selle aja jooksul ei näinud ma seal ei riisikaid, puravikke ega isegi pilvikuid mitte. Ka kuuseriisikaid ei näinud ma sellel aastal siinsetes metsades mitte ühtegi. Ainult kukeseened![]()
Hakkshnitsel ei ole kotlet. On shnitsel ja kotlet ning on hakkshnitsel ja hakkkotlet. Viimased kaks erinevad vaid suuruse ja kuju poolest.
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist