Viktoriin
Re: Viktoriin
Viktoriin jälle toppab?
Mitu korda meie kalendriaastas juudid Iisraelis uut aastat vastu vôtavad?
Ma ka enne ei teadnud, aga nüüd üks Ukrainast pärit juut vôttis vaevaks juutuubis iisraeli värke tutvustama hakata.
Mitu korda meie kalendriaastas juudid Iisraelis uut aastat vastu vôtavad?
Ma ka enne ei teadnud, aga nüüd üks Ukrainast pärit juut vôttis vaevaks juutuubis iisraeli värke tutvustama hakata.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Et siis oma kalendri järgi ja gregoriuse kalendri järgi?
Pakun 2 korda.
Pakun 2 korda.
Juutidel on ka endal vist vähemalt kaks aastavaetust oma juudi kalendris - üks enamusel ja siis mingil kambal teisel ajal, mida nad äsja Ukrainas tähistamas käisid oma pühamehe haual. Niisama ütlen, küsida ma ei taha.
Mul on justkui mälestus, et neil on terve posu erinevaid rahandusaastaid maksude kogumiseks. Kui mitu, see pole meeles. Loogiline oleks jätta igasse aastaaega mõni. 4 võiks pakkuda seega?
Marvin saab küsida.
Neli olla neid tähistatavaid aastavahetusi juutidel tôesti.
Kuigi vaevalt nad just rahandusega seotud on.
Neli olla neid tähistatavaid aastavahetusi juutidel tôesti.
Kuigi vaevalt nad just rahandusega seotud on.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Küsimisjärg on vaba.
Aga ma vaatasin nüüd üle need juutide aastavahetused:
Rosh Hashanah on see aastavahetus, mil number vahetub. Tähistatakse traditsioonilise kalendri seitsmenda kuu alguses ja see on umbes-täpselt praegu, sügisel. Rosh Hashanahiga tähistatakse inimese loomist.
Teine aastavahetus on see, mil algab kuude numeratsioon. See on kevadel ja sellel on mingi religioosne tähendus, mida ma ei ole vaevunud enesele selgeks tegema.
Kolmas aastavahetus on augustis/septembris ning sellel on selge fiskaalne tähendus - siis loeti kariloomad üle ja maksustati ära.
Neljas aastavahetus on jaanuaris/veebruaris ning siis loeti puuviljade saak üle ja maksustati ära.
Kui eksin, palun selgitada. Endale on ka huvitav.
Kas küsimused said maamunalt otsa?
Ei.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Suurem enamus sai otsa. Elamust et sama asja on 3 aastat tagasi juba küsitud ma rohkem ei tahaks.
- Sam Beaver
- Liige
- Kontakt:
Mitte keegi ei ole juba tükk aega midagi küsinud, teen seda siis ise.
Lihtne küsimus lastekirjanduse klassika kohta - ühe tuntud lastekirjaniku raamatus sisaldub järgnev lause: "See-on-ühe-silmaga-Bobi-verine-kätetöö-
ütles-politseiinspektor-Twiggs-ja-tõmbas-kolmetollise-naela-tapetu-kõrvast-välja-see-pidi-juhtuma...”
Küsin autorit ja teose pealkirja.
Ja et liiga lihtne poleks, siis palun ärge seda guugeldage!
Lihtne küsimus lastekirjanduse klassika kohta - ühe tuntud lastekirjaniku raamatus sisaldub järgnev lause: "See-on-ühe-silmaga-Bobi-verine-kätetöö-
ütles-politseiinspektor-Twiggs-ja-tõmbas-kolmetollise-naela-tapetu-kõrvast-välja-see-pidi-juhtuma...”
Küsin autorit ja teose pealkirja.
Ja et liiga lihtne poleks, siis palun ärge seda guugeldage!
Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
Tove Jansson, "Muumipapa memuaarid". Mymla loeb lastele õhtujuttu "Mereorgesstri" pardal hetk enne merekoera etteastet.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
1674. aasta suvel oli Tallinnas häda mäevaimuga. Millistel asjaoludel?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas äkki see juhtum, kui ühes kaevus olid ohtlikud gaasid ja rahvas arvas, et seal tegutseb vaim?
Õige, Tõnismäel. Palun küsi.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Olen selle kaevu-juhtumi kohta kunagi lugenud, et kui linnaarst dr. Poppius (?) kaevu uurides nentis "Gaasid, gaasid..", siis ebausklik linnarahvas arvanud, et gaasid on ladina keeles "vaimud".
Minu küsimus on umbes samast ajajärgust, aastat küll peast ei mäleta, aga see pole ka tähtis. Nimelt oli toonases Tallinnas prostitutsioon rae poolt vähemalt mingil määral reguleeritud. Ei tea, mis põhjusel, kas soojemal ajal oli kliente vähem või mis, aga suvel oli Tallinna registreeritud prostituutidel üks lisakohustus. Mis täpsemalt, mida nad tegema pidid?
Minu küsimus on umbes samast ajajärgust, aastat küll peast ei mäleta, aga see pole ka tähtis. Nimelt oli toonases Tallinnas prostitutsioon rae poolt vähemalt mingil määral reguleeritud. Ei tea, mis põhjusel, kas soojemal ajal oli kliente vähem või mis, aga suvel oli Tallinna registreeritud prostituutidel üks lisakohustus. Mis täpsemalt, mida nad tegema pidid?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist