"Tankid EKV-le"

Vasta
isonts
Liige
Kontakt:

Re: "Tankid EKV-le"

Postitus Postitas isonts »

Samas ei tasu ära unustada, et roheliseks värvitud softskin uus scania ei tule ka meile kommi raha eest. Vanasti öeldi hanget tehes, a la et roheline värv juba teeb hinna 2x kallimaks. Ma loodan, et nendega nii hullusti ei ole.
Ma ei tea ka, millise summa eest rohelist värvi sõidukeid kokku ostetakse. Raamleping on sõlmitud ca 700 millioni eest.
Vbl mõni mingi muu organisatsioon võib endale sellist asja lubada, et ostab kokku igasugust tehnikat peaasi, et numbrid varustustabeliga kokku jooksevad. Linnukene kirjas. Ja meie juhid rebivad särki, et meil ei eksisteeri armee ainult paberil.
Kaitseotstarbelise varustuse ostmisel peaks lähtuma ainult kaitseotstarbest. Kui see vähenda hukuvõimet siis seda ei osteta.
Meie KV lähtub paljuski ainult kvantideetist, kuigi oluline on kvaliteet. Venelaste mentaliteet pole ka meil kadunud.
Samas kui ohuhinnag on tegelikult 0 siis soomustatud tehnikat pole vajagi. Oluline on, et on moodsad juhiabi süsteemid ja mugav kolonniga Adazisse õppusele liikuda
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

Mina jälle arvan,et oleks mõtekas kõik kivipead kokku koguda ühte üksusesse. Neile poleks isegi kiivreid vaja vaid läheksid oma kivipeadega vaenlase vastu, rünnates oma kivipeadega, eriti efektiivselt suudaks nad vastast vaenlase kaevikus lömastada.

PS! Iga organisatsiooni liikmete odavaimaid motivatsiooni tõstmise viise on aukiri, meene vmt. mille annab üle organisatsiooni juht või siis allkirjastab selle. :D
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

isonts kirjutas: 24 Okt, 2024 16:51Nii konkreetse väite kohat võiks ikka viite külge panna Isegi kui see paika peab on üksused komplekteeritud ikkagi selliselt, et seal ei liigu masinad, mille puudub soomuskaitse.
Nii konkreetsele väitele võiks viite külge panna.

Kui suur on Poola ja Soome armee SA koosseis?
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Antud juhul ilmselt isont trollib. Või pole nii?
Mis asi on pidevalt korrutatud eFP - Enhanced Forward Presence (EFP) is a NATO-allied forward-deployed defense and deterrence military force.
Mitte mingi NATO riik või selle sõjavägi, vaid ainult mingi osa mis on spetsiaalselt varustatud ja ettevalmistatud konkreetseks missiooniks. Sageli on varustus eelladustatud ja käib rotatsiooni teel käest-kätte.

Eesti Kaitsevägi ei ole eFP - võrdle üksuste suurusi! (ka oma kodumaal on neil eFP panustajatel "probleeme" tehnikaga)
Kõige sarnasemad sellele olid Eesti kontingendid Iraagis ja Afghanistanis, kuid isegi seal ei olnud võimalik (ressursimahukuse) tõttu KÕIKE soomustada ...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
isonts
Liige
Kontakt:

mart2 kirjutas: 24 Okt, 2024 21:03 Antud juhul ilmselt isont trollib. Või pole nii?
Mis asi on pidevalt korrutatud eFP - Enhanced Forward Presence (EFP) is a NATO-allied forward-deployed defense and deterrence military force.
Mitte mingi NATO riik või selle sõjavägi, vaid ainult mingi osa mis on spetsiaalselt varustatud ja ettevalmistatud konkreetseks missiooniks. Sageli on varustus eelladustatud ja käib rotatsiooni teel käest-kätte.

Eesti Kaitsevägi ei ole eFP - võrdle üksuste suurusi! (ka oma kodumaal on neil eFP panustajatel "probleeme" tehnikaga)
Kõige sarnasemad sellele olid Eesti kontingendid Iraagis ja Afghanistanis, kuid isegi seal ei olnud võimalik (ressursimahukuse) tõttu KÕIKE soomustada ...
Väga hea, et Mart selle teema selliselt püstitas.
Olen eFPga tema loomisest alates seotud olnud. Nad ei tulnud siia tilulilutama. Nad tulid siia valmisolekuga sisuliselt sõdida. Täis varustuses. Maksimaalse panusega.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 24 Okt, 2024 22:09Väga hea, et Mart selle teema selliselt püstitas.
Olen eFPga tema loomisest alates seotud olnud. Nad ei tulnud siia tilulilutama. Nad tulid siia valmisolekuga sisuliselt sõdida. Täis varustuses. Maksimaalse panusega.
Jah, aga kuidas see teemasse puutub?
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Kriku kirjutas: 25 Okt, 2024 6:38
isonts kirjutas: 24 Okt, 2024 22:09Väga hea, et Mart selle teema selliselt püstitas.
Tegelikult puutub palju, sest akf isonts toob koguaeg võrdluseks eFP, kuid see ei ole koduriigi kogu sõjaväe taseme näitaja vaid siia saadetud ja vastavalt komplekteeritud üksus.
Rõhutan - ühe rikkama riigi eFP-d ei saa ega tohi võrrelda kogu riigi kaitseväega, isegi mitte lähteriigi omaga!

Seega eespool toodud akf kastivanemabi küsimus võrreldava riigi kohta on siiski vastuseta!
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kõik õige, aga sulle vastates ta hälbib teemast:
isonts kirjutas: 24 Okt, 2024 22:09 Olen eFPga tema loomisest alates seotud olnud. Nad ei tulnud siia tilulilutama. Nad tulid siia valmisolekuga sisuliselt sõdida. Täis varustuses. Maksimaalse panusega.
Ju siis pole teemasse enam midagi lisada.
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 25 Okt, 2024 6:38
Aga selliselt puutubki teemasse, et me ise palusime liitlaste abi. Nemad tulid siia täispauguga reaalset kaitset pakkuma. Põhijõud+juhtimine+ kogu logistika on mingil tasemel soomuskaitstud.
Ja nüüd on sisuliselt olukord, kus meie ise suudame välja panna mõne soomustatud lahingüksuse ja samas ei suuda tagada neile isegi nende üksuste siseselt soomus kaitstud logistikat.
Me ei sea ohtu mitte ainult omade üksuste tagamise vaid sellega seoses kannatab ka liitlaste julgeolek. Nendel on samamoodi jama majas, kui nende kõrval või ees olevad üksused jäävad ilma oma logistikast. Ja me ei pea rääkima ainult logistikast. Isegi enamus üksuste juhtimispunkte on meil tavalise konteineri ja rohelist värvi veoauto baasil. Isegi meie brigaadi staap laseb rõõmsalt nende konteineritega ringi.
Me kulutame ja mitte vähe tehnika soetamisele lahingüksustele, millel pole mitte mingit seost kaitseotstarbelise varutusega. Põhimõtteliselt ostame neile kalli raha eest sitta, aga mingi aeg tuleb hakata soetama ka päris tehnikat.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kordame küsimust: millise NATO riigi SA armee koosseis liigub ainult soomustatud masinatel?
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 25 Okt, 2024 8:18 Kordame küsimust: millise NATO riigi SA armee koosseis liigub ainult soomustatud masinatel?
Ma küsin vastu. Too näide NATO riikidest, kes operatsiooni alal opereerib soomuseta? Eestit, Läti ja Leedu väljaarvatud.
Vahet ei ole milline on nende NATO riikide SA koosseisu varustuse tase. Mitte ükski NATO riik ei saada operatsiooni alassse soomustamata üksusi.
eFPd on selle kohapelt väga ehe näide. Lisaks ka välisoperatsioonid. Elu ise näitas, et meie ise ei võta mingil veidral põhjusel seda piisavalt tõsiselt. Kõigepealt peab ikka keegi kasti minema. Siis nokitesem midagi põlveotsas ise valmis ja lõpuks ostame ikka päris asja.
taara
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taara »

Pole päris operatsiooniala, aga Kevadtormil toodi taanlaste kompanii jagu sõdureid rünnakualale veoautodega.
isonts
Liige
Kontakt:

taara kirjutas: 25 Okt, 2024 8:36 Pole päris operatsiooniala, aga Kevadtormil toodi taanlaste kompanii jagu sõdureid rünnakualale veoautodega.
Meil tuuakse kõikide (va soomusüksuste) üksuste võitlejad veoautodega. Ja ilmselt saab see nii olema ka reaalses olukorras.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 8:32
Kriku kirjutas: 25 Okt, 2024 8:18 Kordame küsimust: millise NATO riigi SA armee koosseis liigub ainult soomustatud masinatel?
Ma küsin vastu. Too näide NATO riikidest, kes operatsiooni alal opereerib soomuseta? Eestit, Läti ja Leedu väljaarvatud.
Vahet ei ole milline on nende NATO riikide SA koosseisu varustuse tase. Mitte ükski NATO riik ei saada operatsiooni alassse soomustamata üksusi.
Aga kust sa seda tead - ühegi NATO riigi enda territooriumile pole ju sõda jõudnud? Me välismissioonidele ka ei saatnud ju.
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 25 Okt, 2024 8:48
isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 8:32
Aga kust sa seda tead - ühegi NATO riigi enda territooriumile pole ju sõda jõudnud? Me välismissioonidele ka ei saatnud ju.
Ma usun, et ei jõua ka. Kui meile jõuab siis loodan, et meie liitlased ka siin selle sõja lõpetavad.
Aga kus ma tean? Vastus oli olemas, aga jätsite selle quote`imata.
Ma rõhutan veelkord, et me räägime alast kus on vahetu oht. Meil on omal ka olemas kaitseväes reeglid isegi teatud ohutasemete ja alade kohta. Kuidas liigutakse, mitme masina kaupa jne. Ma ei mäleta kas seal oli ka mainitud seda, et ilma soomuskaitseta ei liigu ükski masin teatud ajahetkest.
Osadele välisoperatsioonidele me tõesti ei saatnud oma soomust. Kas ei olnud ohuhinnagu järgi vajalik või tagas soomuskaitse keegi kohapeal.
Venelased "soomustavad" isegi oma buhankasi käepäraste vahenditega
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline