"Tankid EKV-le"

Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: "Tankid EKV-le"

Postitus Postitas Kriku »

isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 9:17Aga kus ma tean? Vastus oli olemas, aga jätsite selle quote`imata.
Ei, sa ei ole sellele vastanud. Kusjuures teist korda juba.
isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 9:17Ma rõhutan veelkord, et me räägime alast kus on vahetu oht.
Heakene küll, aga kui meil näiteks oleks realistlikult suurusjärgus 150 km rindejoont, kus vaenlane pidevalt üritaks, siis kui suur osa KV-st tegutseks tolles alas?
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kriku kirjutas: 25 Okt, 2024 9:23
isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 9:17Aga kus ma tean? Vastus oli olemas, aga jätsite selle quote`imata.
Ei, sa ei ole sellele vastanud. Kusjuures teist korda juba.
isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 9:17Ma rõhutan veelkord, et me räägime alast kus on vahetu oht.
Heakene küll, aga kui meil näiteks oleks realistlikult suurusjärgus 150 km rindejoont, kus vaenlane pidevalt üritaks, siis kui suur osa KV-st tegutseks tolles alas?
Vastasin küll. Kui ei taha vastust aktsepteerida siis ei saa ma kuidagi rohekm aidata.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Sellise jauramise asemel võiksid sa lihtsalt oma vastust korrata.
Väino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Väino »

Ma olen oma pikkade juhtmetega natuke rongist maas. Minuarust ütles akf strateegiline sõdur piisavalt selgelt, isegi minusugune patsifist sai aru: Miss Kompro ei ole kenade kurvidega silmailu, vaid õudne peavalu, sest vahendeid on piiratud koguses.
isonts
Liige
Kontakt:

Tuleks maisemate asjade juurde tagasi.
Lisaks logistikale ja pataljonide juhtimspunktidele on meil soomustamata ka sidepidamiseks vajalikud sõidukid. Õhutõrjujad on samuti soomustamata. Pioneeridel minu teada pole ka parem seis. Põhimõtteliselt on ilma soomuseta kõik tagav koosseis ja ilma soomuseta on suuresti ka kõik toetavad üksused.
Õnneks liigub KVJ täissoomuses.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 9:56Tuleks maisemate asjade juurde tagasi.
Ei, sõber, ei tule. Sa kas vastad ülal esitatud küsimusele või siia teemasse rohkem ei postita.

Mingid piirid võiksid ikka ka olla.
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

1. Kellegil pole KOGU armee logistiline park soomustatud..
2. Soomustamine lisab hinnalipikule kenasti juurde sest soomus krt kaalub ja selle arvelt peab auto kandevõime suurem olema või siis ohverdatakse kantava kauba kogusest seda kandevõimet. Üht või teistpidi, vaja kas rohjem või kallemaid autosid aga raha läheb rohkem
3. Soomusega 10t veok on alati raskem kui soomuseta 10t. Kuidas meil siin Eestis selle maastiku kandevõimega ongi? Väidan, et praegu on võimekus suvalisemas kohas võssa parkida olulisem ellujäämise mõistes kui soomustatud kabiin 10km eesliini taga.
4. Kui valida kas brigaadi JV soomusel või kogu kaitseväe veokipark kuulikaitsega kabiinidel.siis.. kumba valid?
isonts
Liige
Kontakt:

Ma ei peagi silmas seda, et kogu armee oleks soomusel.
Kaua see soomustatud JV ilma toetuse ja logistikata põllu peal hakkama saab? Põristab nii kaua kui paagis kütust jätkub?
Meil ei ole isegi kõige elementaarsem toetus ja tagav element soomuse kaitsega. Isegi brigaadi enda juhtimispunkti konteiner sõidab rohelise veoauto peal. Rääkimata sellest, et ka selle suht mugava konteineri enda kaitsevõime on samuti rohelise värvi taha peidetud. Pataljonide juhtimispunktidega sama asi. Ilus ja mugav konteiner, aga 0 kaitset. Lisaks need GD.
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

KL DAF ide kastid soomustatakse liivakottidega. Põhja alt tuleva jama vastu aitavad kasti põhja laotud meeste seljakotid. Autojuht on arvatavalt kamikadze.,breserk või mõni sarnane pohhuist.
isonts
Liige
Kontakt:

LupusII kirjutas: 25 Okt, 2024 11:22 KL DAF ide kastid soomustatakse liivakottidega. Põhja alt tuleva jama vastu aitavad kasti põhja laotud meeste seljakotid. Autojuht on arvatavalt kamikadze.,breserk või mõni sarnane pohhuist.
Väga nõme on seda siin öelda, aga meil on sellise autojuhi nimeline fond ka olemas.
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 11:15 Ma ei peagi silmas seda, et kogu armee oleks soomusel.
Kaua see soomustatud JV ilma toetuse ja logistikata põllu peal hakkama saab? Põristab nii kaua kui paagis kütust jätkub?
Meil ei ole isegi kõige elementaarsem toetus ja tagav element soomuse kaitsega. Isegi brigaadi enda juhtimispunkti konteiner sõidab rohelise veoauto peal. Rääkimata sellest, et ka selle suht mugava konteineri enda kaitsevõime on samuti rohelise värvi taha peidetud. Pataljonide juhtimispunktidega sama asi. Ilus ja mugav konteiner, aga 0 kaitset. Lisaks need GD.
Oot oot, just siin lehekülg-kaks tagasi oli ju jutt, et ei liigu ükski soomustamata masin? Milleks siis need masinad mis soomustamata nendel teistel armeedel on kui mitte liikumiseks?

Ehk siis tegelikult ikkagi ka teised teevad valikuid, vastavalt oma võimetele, mida soomustada, mida mitte. Kuidagi mulle siiski tundub, et trend on sinna poole, et esmalt soomustatakse need masinad millel on suurem tõenäosus tina saada. Või ma eksin?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 11:15Ma ei peagi silmas seda, et kogu armee oleks soomusel.
Kordan küsimust: kui rindejoon näiteks on 150 km., millel vaenlane pidevalt üritab - kui suur osa armeest siis sellega seotud oleks ja kui suur osa armeest peaks järelikult olema soomusel?
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 25 Okt, 2024 11:30
isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 11:15Ma ei peagi silmas seda, et kogu armee oleks soomusel.
Kordan küsimust: kui rindejoon näiteks on 150 km., millel vaenlane pidevalt üritab - kui suur osa armeest siis sellega seotud oleks ja kui suur osa armeest peaks järelikult olema soomusel?
ei tea
isonts
Liige
Kontakt:

TTA kirjutas: 25 Okt, 2024 11:30
isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 11:15 Ma ei peagi silmas seda, et kogu armee oleks soomusel.
Oot oot, just siin lehekülg-kaks tagasi oli ju jutt, et ei liigu ükski soomustamata masin? Milleks siis need masinad mis soomustamata nendel teistel armeedel on kui mitte liikumiseks?

Ehk siis tegelikult ikkagi ka teised teevad valikuid, vastavalt oma võimetele, mida soomustada, mida mitte. Kuidagi mulle siiski tundub, et trend on sinna poole, et esmalt soomustatakse need masinad millel on suurem tõenäosus tina saada. Või ma eksin?
ei eksi . Väga õige. Kõigel mis on võimalus tina saada peab olema soomusel. Alates sellest masinast, mis veab soomustatud JV kütust lpetades üksuste juhtimspunktidega.
Ma ei väsi kordamast. Vaadake eFP üksusi. Isegi tavaline recovery on soomustatud kabiiniga.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 11:31
Kriku kirjutas: 25 Okt, 2024 11:30
ei tea
Aus vastus vähemalt :) .
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist