Majapidamismured

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
vanahalb
Liige
Kontakt:

Re: Majapidamismured

Postitus Postitas vanahalb »

OLAVI kirjutas: 30 Okt, 2024 22:45 Kui külmas talves puudub elekter laadimiseks, siis igasugune laetav lamp muutub mõne päevaga kasutuks.
Mitte ilmtingimata :)
https://www.patareid.ee/et/products/var ... lamp-28lm/
või siis
https://www.klick.ee/kaasaskantav-raadi ... ga-vandaga

Hinnaklassid on küll sellised et kõige külmemal talveööl lähevad needuse seadust järgides katki.
Viimati muutis vanahalb, 30 Okt, 2024 23:57, muudetud 1 kord kokku.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Dünamo on lampide osas teema, tee või tireleid.
Valgus on oluline, olgugu või 10 luumenit või misiganes seasilma tähendab.
professional retard
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

vanahalb kirjutas: 30 Okt, 2024 23:45
OLAVI kirjutas: 30 Okt, 2024 22:45 Kui külmas talves puudub elekter laadimiseks, siis igasugune laetav lamp muutub mõne päevaga kasutuks.
Mitte ilmtingimata :)
https://www.patareid.ee/et/products/var ... lamp-28lm/
või siis
https://www.klick.ee/kaasaskantav-raadi ... ga-vandaga

Hinnaklassid on küll sellised et kõige külmemal talveööl lähevad needuse seadust järgides katki.
Jah mul on see Varta lamp täitsa olemas ja aastakese vähemalt sahtlis vedelenud aga külmas läbi külmunud Liion aku (mitte ainult seadme kest) peab laadimiseks üles soojendama.
Ka vändaga raadioid on mul mitmeid kollektsioonis.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
OLAVI
Liige
Kontakt:

mongol kirjutas: 30 Okt, 2024 23:50 Dünamo on lampide osas teema, tee või tireleid.
Valgus on oluline, olgugu või 10 luumenit või misiganes seasilma tähendab.
Ka sellisest (mänguasjana tunduvast) võtmehoidjast on korduvalt kasu olnud:
https://rke.ee/tooted/votmehoidjad/votmehoidja-carina/
Pilt
Neid müüdi kunagi Fixuses hinnaga 1eur tükk ja on nii pisike, et saab alati kuskile ihuligi sooja panna.
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennumudelist »

Minu lemmikuteks on saanud sellised Hiina DIY-akupanga moodulid, mille pilt manuses.

Müüakse tühjana, ise peab 18650 elemendid sisse panema. Elemendid saan mahakantud akutööriistadest, millel on mootor tuksis aga akud terved. Sihuke klots toidab droonitaja prille ja maajaama paar tundi, aga valgust annab oma pisikese LED-i abil lausa mitu päeva. Laetakse USB abil. Luugi disain on nõrk, tugevust tuleb teibiga lisada, aga muidu praktiline. Elementideta karbi eest küsivad ca. 8 euri.
Manused
akupank.jpg
akupank.jpg (16.68 KiB) Vaadatud 1152 korda
Väino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Väino »

Aastaid tagasi sai läpakale hiirt hankides tuttavaga nõu peetud, ta soovitas mingit Logitechi hiirt, mis tarbib voolu põhiliselt siis kui on arvutile midagi asjalikku teatada vaja. Minu küsimusele akude kohta soovitas hoopis korralikke patareisid. Ja tõesti, patareid kestavad mitu aastat. Vähese voolutarbega asjades tunduvalt mugavam kui alailma akusid laadida.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Väino kirjutas: 31 Okt, 2024 9:01 Aastaid tagasi sai läpakale hiirt hankides tuttavaga nõu peetud, ta soovitas mingit Logitechi hiirt, mis tarbib voolu põhiliselt siis kui on arvutile midagi asjalikku teatada vaja. Minu küsimusele akude kohta soovitas hoopis korralikke patareisid. Ja tõesti, patareid kestavad mitu aastat. Vähese voolutarbega asjades tunduvalt mugavam kui alailma akusid laadida.
Mul on IKEA LADDA akud hiires juba üle aasta, kestavad väga hästi.

Nende peale sattusin siis, kui otsisin välklambile alternatiivi tavalistele patareidele, mida muidu kulub meeletult. Fotofoorumites soovitati neid, pidid samahästi kestma kui Panasonicu Eneloopid. Ja tõesti kestavad sama hästi murdosa hinna eest.
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

lennumudelist kirjutas: 31 Okt, 2024 1:26 Minu lemmikuteks on saanud sellised Hiina DIY-akupanga moodulid, mille pilt manuses.

Müüakse tühjana, ise peab 18650 elemendid sisse panema. Elemendid saan mahakantud akutööriistadest, millel on mootor tuksis aga akud terved. Sihuke klots toidab droonitaja prille ja maajaama paar tundi, aga valgust annab oma pisikese LED-i abil lausa mitu päeva. Laetakse USB abil. Luugi disain on nõrk, tugevust tuleb teibiga lisada, aga muidu praktiline. Elementideta karbi eest küsivad ca. 8 euri.
Säästuvariant on kasutada tühjaks saanud ühekordse veiperi akusi. Kuigi nad justkui ei ole mõeldud laadimiseks, on nad siiski laetavad. Läpatsi või eriti tööriista elemendid on muidugi paremad. Kuid ise olen neid väikeseid elemente tasku ja pea lampidesse sokutanud. Laadimiseks kasutan labori toitekat 4V peale seatuna. Tolle karbiga oleks veel lihtsam muidugi. Tõenäoliselt Aliexpress müüb ka miskit üleminekut pesa, niiet saaks pealampi mobiililaadijaga laadida.
Akud ise siis väiksemates veiperites sellised:
https://www.sujorbattery.com/high-drain ... 00mah.html
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

AMvA kirjutas: 31 Okt, 2024 10:19 Mul on IKEA LADDA akud hiires juba üle aasta, kestavad väga hästi.

Nende peale sattusin siis, kui otsisin välklambile alternatiivi tavalistele patareidele, mida muidu kulub meeletult. Fotofoorumites soovitati neid, pidid samahästi kestma kui Panasonicu Eneloopid. Ja tõesti kestavad sama hästi murdosa hinna eest.
Ikea Ladda ongi ikea kirjadega eneloop. Tavaline valge eneloop, mitte pro.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

isakene kirjutas: 31 Okt, 2024 11:43
AMvA kirjutas: 31 Okt, 2024 10:19 Mul on IKEA LADDA akud hiires juba üle aasta, kestavad väga hästi.

Ikea Ladda ongi ikea kirjadega eneloop. Tavaline valge eneloop, mitte pro.
Kui tavaline ENELOOP AA on 2000 mAh ja PRO 2500 mAh, siis LADDA AA on saada kahes mahtuvuses - 1900 mAh ja 2450 mAh. Ilmselt see viimane on PRO mudel
OLAVI
Liige
Kontakt:

Väino kirjutas: 31 Okt, 2024 9:01 Aastaid tagasi sai läpakale hiirt hankides tuttavaga nõu peetud, ta soovitas mingit Logitechi hiirt, mis tarbib voolu põhiliselt siis kui on arvutile midagi asjalikku teatada vaja. Minu küsimusele akude kohta soovitas hoopis korralikke patareisid. Ja tõesti, patareid kestavad mitu aastat.
Vähese voolutarbega asjades tunduvalt mugavam kui alailma akusid laadida.
Kasutan selliseid Logitechi hiiri juba aastaid ja need on tavakasutuseks väga sobivad aga kui vaadata neile hiirtele antud hinnanguid netis, siis mängurid vihaselt halvustavad neid, sest need ei ole "mängimiseks piisavalt kiire reaktsiooniga".
Benjy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Benjy »

Külmas laadimine on huvitav teema. Liitiumit sisaldavatest akudest sobivad vast ainult LTO akud. Teised kipuvad katki minema. https://medium.com/@Apoorv_Shaligram/li ... 8bd7ce2f34
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

midagi on mul nüüd valesti. hiire patareid peavad umbes 2 nädalat vastu.
arvuti kasutamine on suht hiirt mittekoormav.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

AMvA kirjutas: 31 Okt, 2024 12:04 Kui tavaline ENELOOP AA on 2000 mAh ja PRO 2500 mAh, siis LADDA AA on saada kahes mahtuvuses - 1900 mAh ja 2450 mAh. Ilmselt see viimane on PRO mudel
Aa. Siis nad on valikuid täiendanud. Kui ma viimati - üle aasta tagasi - teema vastu huvi tundsin, siis oli valikus üksainuke mahtuvus. Hea teada.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
olevtoom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olevtoom »

diesel kirjutas: 31 Okt, 2024 15:32 midagi on mul nüüd valesti. hiire patareid peavad umbes 2 nädalat vastu.
arvuti kasutamine on suht hiirt mittekoormav.
Hiir vale? Ma olen endale sobivaks leidnud Logitech M705 (https://www.logitech.com/en-us/products ... YLplH6rSQ3). Jah, sisaldab küll kaht AA-pulka, aga need kestavad ka tubli aasta ning ma kasutan hiirt üsna hoolega. Tootja lehel öeldud kolme aastat küll väga ei usu.
Kremli troll.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist