Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas wolfgang »

Pehme veisesteigi saad sisefileest.
Kindla peale, aga lisaks sellele veel väga mitmest kohast.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

OT. Keraamilise grilli mainimist siin teemas küll oodata ei osanud.
:shock:
Miks? A kui elektert pole ja juhtud elama majas, mil on elektripliit ja õhkkamina valmidus(nagu viimasel ajal paljudel). Eriline matkasell ka ei ole. Millega oma söögi soojaks teed siis? Muidugi lõke on variant, aga kui ikka on säilinud lootus, et päris viimnepäev veel pole? Iga grill oleks sellisel puhul abiks. keraamiline või plekist või ühekordnegi. keraamilise pluss on, et pm on sellega ohutu ka kortermaja rõdul toimetada. muidugi Päästeamet seda ei luba, aga tehniliselt võiks.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kapten Trumm kirjutas: 04 Nov, 2024 15:21
isonts kirjutas: 04 Nov, 2024 14:19 Stressist vaevalt nüüd liha mustaks tõmbub. Pigem ikka selle tõttu, et veri jääb sisse.
Esimese asjana lastakse elukal ikka veri välia peale elu võtmist.
Mis koha see hunt siis huvitav läbi hammustab esimesena?
Pole vahet. Maapinnal tapetud looma koed jäävad ikkagi verd täis...
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Mingil arusaamatul põhjusel küsitakse minult sellistest ellujäämisasjadest nõu. Reaalsuses mul igasugune kokkupuude militaariaga puudub. Ühel mõnusal suvisel grilliõhtul küsib Kaitseliidu kokk minult nõu, et kui STHF siis kuidas süüa teha. Mul jäi kanakints korraks kurku. Muidu olen vastanud, et leia kolm tellist ja ehita lõkkekolle. Aga seal vaatas vastu Green Egg, miski kaheastmeline suits/grill ja UFO. Eks ma näitasin näpuga, et võta see UFO, pane miski rämps põlema, pott või pann tulele ja muudkui küpseta. Kuskil kõrbes oleksin probleemist aru saanud aga Eesti on põlevaid materjale täis... Iseküss kui tikke ei juhtu olema.
Kasutaja avatar
Magnet
Liige
Kontakt:

Põhjakorealased Vene-Ukraina sõjas

Postitus Postitas Magnet »

Manurhin kirjutas: 04 Nov, 2024 14:27 Videod kah siis neist koeraliha konservidest:
https://www.youtube.com/watch?v=csBrBM8Vo2A
Paistab tiptop kraam, musta leivaga süüakse sellist konservi, mitte valge saiaga.... :wall:
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Re: Põhjakorealased Vene-Ukraina sõjas

Postitus Postitas Manurhin »

Magnet kirjutas: 04 Nov, 2024 16:43
Manurhin kirjutas: 04 Nov, 2024 14:27 Videod kah siis neist koeraliha konservidest:
https://www.youtube.com/watch?v=csBrBM8Vo2A
Paistab tiptop kraam, musta leivaga süüakse sellist konservi, mitte valge saiaga.... :wall:
Ma ei teagi, kui levinud must leib Venemaal üldse on. Omal ajal, ca. 40 aastat tagasi mul isa oli bussijuht ja vahel tuli Venesse sõite ka ette. Tõi sealt alati valget leiba. Ilus vormileib, põhimõtteliselt nägi välja nagu meie sai, aga sai on muidu magus, too valge leib ei olnud. Minule igatahes päris meeldis. Eestis sellist ei müüdud.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
lugeja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lugeja »

wolfgang kirjutas: 04 Nov, 2024 16:06 Millega oma söögi soojaks teed siis? Muidugi lõke on variant, aga kui ikka on säilinud lootus, et päris viimnepäev veel pole? Iga grill oleks sellisel puhul abiks. keraamiline või plekist või ühekordnegi. keraamilise pluss on, et pm on sellega ohutu ka kortermaja rõdul toimetada. muidugi Päästeamet seda ei luba, aga tehniliselt võiks.
Või selline plekist leiutis, vajadusel saad käbidega vee soojaks. Ma enda omale lõikasin väikse roostevaba resti peale ja alla ostad tulekindla mati.
Pilt
Saab näiteks Decatlonist: https://www.decathlon.ee/p/302880-27233 ... ehall.html

Või siis lapik gaasiga matkapliit:
Pilt
Sellele tuleb ainult palju gaasiballoone varuda ja tuule/külma puhul pole väga effektiivne.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Re: Põhjakorealased Vene-Ukraina sõjas

Postitus Postitas Sander17 »

Kiire otsing internetis näitas, et must leib on Venemaal rohkem levinud ja populaarsem, kui valge leib. Ju Manurhini isa ei toonud musta leiba sellepärast, et seda oli meil omal ka piisavalt.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Vaadates seda gaasiga toimivat matkapliiti siis nsvl aegne gaasiga matkapliit "Turist" oli etem : Kohvris mille kaas ja kaks üleskeeratavat plekist "külge" moodustasid tuulevarju , lisaks oli komplektis tagavaraballoon , balloonid ise ka vist liitrise mahuga .
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Manurhin kirjutas: 04 Nov, 2024 16:59 ... 40 aastat tagasi mul isa oli bussijuht ja vahel tuli Venesse sõite ka ette. Tõi sealt alati valget leiba. Ilus vormileib, põhimõtteliselt nägi välja nagu meie sai, aga sai on muidu magus, too valge leib ei olnud. Minule igatahes päris meeldis. Eestis sellist ei müüdud.
Tartu leivatehases toodeti sõjaväele eraldi pätse ja Tallinna Matrossovi polgus oli ka valge vormileib olemas 80'datel.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Mäletan, et oli ka leivapoest täitsa tavaline toode "üllatava" nimega - vormisai! :lol:

PS. Tegin kiire otsingu - https://www.facebook.com/groups/4082507 ... 927230703/
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Some kirjutas: 04 Nov, 2024 16:19 Mingil arusaamatul põhjusel küsitakse minult sellistest ellujäämisasjadest nõu. Reaalsuses mul igasugune kokkupuude militaariaga puudub. Ühel mõnusal suvisel grilliõhtul küsib Kaitseliidu kokk minult nõu, et kui STHF siis kuidas süüa teha. Mul jäi kanakints korraks kurku. Muidu olen vastanud, et leia kolm tellist ja ehita lõkkekolle. Aga seal vaatas vastu Green Egg, miski kaheastmeline suits/grill ja UFO. Eks ma näitasin näpuga, et võta see UFO, pane miski rämps põlema, pott või pann tulele ja muudkui küpseta. Kuskil kõrbes oleksin probleemist aru saanud aga Eesti on põlevaid materjale täis... Iseküss kui tikke ei juhtu olema.
Sa oled militaar.netis, seepärast ehk?
Minult küsis kunagi aastaid tagasi, üks kamina kõrge ametnik, et millest selline informeeritus, et kas loete militaar.net'i või :D
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

OLAVI kirjutas: 04 Nov, 2024 23:22
Manurhin kirjutas: 04 Nov, 2024 16:59 ... 40 aastat tagasi mul isa oli bussijuht ja vahel tuli Venesse sõite ka ette. Tõi sealt alati valget leiba. Ilus vormileib, põhimõtteliselt nägi välja nagu meie sai, aga sai on muidu magus, too valge leib ei olnud. Minule igatahes päris meeldis. Eestis sellist ei müüdud.
Tartu leivatehases toodeti sõjaväele eraldi pätse ja Tallinna Matrossovi polgus oli ka valge vormileib olemas 80'datel.
Vene sõjaväe toiduvarustuse hulka kuulus muuhulgas liikuv leivatehas. Selle põhiosa oli selline poolhaagise peal olev õliküttel küpsetusahi, mis suutis küpsetada ka sõidu ajal. Eks lisaks sellele pidi olema veel mingi ettevalmistuse masin või masinad, kus segati tainast ja kus see kerkida sai.

Selline ahi küpsetas sellist venelastele harjumuspärast valgelt vormileiba. Miks üksustel see oli ja mis tasemel, ei tea - lihtsalt olen vene sõjaväetehnika dokfilmidest näinud. Kui see oli nt diviisi mingi tagalapataljoni varustuse hulgas, siis on üsna võimalik, et koosseis vorpiski üksusele harjutamise mõttes oma tehnikal leiba küpsetada, ka Tondil.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Mul läksid just kriisivarud potti, kolm pakki kukesuppi, hakkisin eilsed keedetud kartulid sisse ja mingid grillitud poolkoivad leidsin kah külmkapist. Ma olen kindel, et keegi teine sedasorti kraami ei tarbi :write:
Pilt

Mis puutub sellesse lamedasse matkajate gaasipliiti, siis mina kasutan tuulevarjuks kohvrit millega see müüdi. Alati võib miskist hiina veebipoest spetstuulekaitse ka osta aga nagu ei näe vajadust. Tuule käes ei taha ju ise ka eriti kokkamise ajal olla, ikka otsi varjulisema koha. Gaasi olevat talvist ka müügil aga pole veel kunagi katsetanud.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

No nõuka sõjaväes (valdavas osas) ametlikult sööklas saia ei saanud ja selle aseaine oligi nn "valge leib".
Meil oli pataljonis oma leivaauto, millega siis kogu väeosa leib iga päev kohale toodi.
Kuna leivatehas valmistas vähemalt kahte erinevat sorti "valget leiba" ja väeosale anti ainult seda madalama sordi oma, siis sai mitmeid kordi käidud koos leivavedajaga seal leivatehases, sest mutikesed andsid siis väljaspool normi kaasa ka mõned pätsid seda paremat "valget leiba", mida said siis tarbida privilegeeritud seltskond (kokad, leivalõikaja, "klubi mehed" (orkester jms) tegelased).

See parem leib oli puhas nisuleib, kõrgema sordi nisujahust, aga see mida meile sööklasse veeti oli madalama sordi nisujahust nisuleib mille sisse pandi ka törts maisijahu.

Must leib, mis meile anti, ei olnud puhas rukkileib (ega rukki-nisuleib) vaid selline hästi tume (peaaegu must) ja magusa maitse ning lõhnaga, mis tekitas väga paljudel tohutult kõrvetisi, ehk nn "Borodino" leib, mis sisaldas linnaseid, melassi ja tehti vist ka madalama sordi rukkijahust.

Õnneks oli pärast esimest kolmveerand-aastat n.ö. "isiklik" trandulett tagumiku all ja sai käia salaja tsiviilpoodidest saia ja ka tavalist heledamat rukkileiba omatarbeks ostmas. :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tegelane5 ja 1 külaline