Kindlasti julgustan ikkagi proovima! Kazaan maksab alla soti. Kui puupliiti pole, millel rõngas ära käib või spetsahju, saab vabalt ka lõkke peal teha ja võibolla šeffim ongi. Vaata uzbekkide videosid ja tee lihtsalt järgi. Näiteks see https://www.youtube.com/watch?v=J-D3eZgos3IMa olen söönud Uzbekistanis oma silmade all kazanis valmistatud ehtsat pilaffi ja peale seda ei üritagi seda ise teha ega söö ka kohalikes kohtades tehtut. See oli ikka võrratult hea.
Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Õues teha on äge. Võtad seff koka asendi sisse ja pere toimetab omasoodu. Ja kõigil on asja vaadata, mida teed. Kuuled järjest valjenevaid kõhu korinaid ja saad aru, et millekski oled sa selles elus veel vajalik.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Niimoodi need uued trendid tekivad - ennevanasti käidi naabrimehel garaažis muruniiduki õli vahetusel abiks, läks õli pluss muud vajalikud (töö-)vedelikud. Tugev pool päeva võttis aega. Ning sedasi käis see igal nädalal kuna õli saadanas läks ikka ruttu hapuks seal niidukis...

Tänapäeval käid abiks trimmeri akut laadimas.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Olen kasutanud kazan-potti juba paar aastat ja väga rahul (lapsed kinkisid). Tõsi küll, ise lasin teha mulle sobiva ahju, mida saab ka muudeks toimetusteks kasutada (näiteks õues seeni kupatada...).wolfgang kirjutas: ↑07 Nov, 2024 13:42Kindlasti julgustan ikkagi proovima! Kazaan maksab alla soti. Kui puupliiti pole, millel rõngas ära käib või spetsahju, saab vabalt ka lõkke peal teha ja võibolla šeffim ongi. Vaata uzbekkide videosid ja tee lihtsalt järgi. Näiteks see https://www.youtube.com/watch?v=J-D3eZgos3IMa olen söönud Uzbekistanis oma silmade all kazanis valmistatud ehtsat pilaffi ja peale seda ei üritagi seda ise teha ega söö ka kohalikes kohtades tehtut. See oli ikka võrratult hea.
Pilaffini ei ole veel jõudnud, kuid järgmisel suvel on kavas.
Kriisi korral on hindamatu "väliköök"!

Soovitan osta koos sobiva ahjuga- näiteks DEPO-st saab nii ja Tartu avaturul on samuti mitmes mõõdus.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Korilastele - käisin täna Kanepi lähedal metsas ja sain veel pangetäie kukeseeni.
Purki neid enam ei paneks (palju niiskust), kuid värskelt sousti teha või lihaga ahju panna on OK!
Kiirustage, seltsimehed unetud!
Purki neid enam ei paneks (palju niiskust), kuid värskelt sousti teha või lihaga ahju panna on OK!
Kiirustage, seltsimehed unetud!

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ahju keevitad ise ju kokku, kui sobivaid materjale on. Mul läks õnneks, keegi müüs 40 cm läbimõõduga (4 mm) toru umbes sama pikkusega. 2 tükki. Veidi pusimist, kolkimist, keevitamist ja ahi olemas. Odav pole, need 2 torujunni maksid ligi 50 EUR.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Keevitamist õppisin sitamajas. Majandis oli 3 keevitajat, Vasja, Kolka ja Noss. Nosil oli ilmselt ka teie nimi, lihtsalt nina oli lihav ja publiku seas esiletorkav. Kui hakkasin talu pidama,olid probleemid majas. Hankisin endale "Keevitaja käsiraamatu" ja iga kõhukergenduse ajal sai tarkust juurde. Tark raamat oli mul nimelt vetsumajas riiulil.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ei, ma olin ikka üsna valesti vaadanud või harjunud kaupluste valmistoitude ja söögimajade "Laktoosivaba.Gluteenivaba" siltidega.
Gluteenivaba kraami jaoks oli poes eraldi riiul ja valik väiksem kui gluteeniga jahutoodetel. Päris igat asja nagu "Just see õige pizzajahu Itaaliast anno 1772" gluteenivabalt ei olnudki. Aga üldiselt küpsiseid oli, jahu (küll mingi teistsiuguse nimetusega) ja makarone ka. Kui kõige odavamad studentimakaronid oli 90 senti kilo ja viisakamad juba 3.50 siis gluteenivabad algasid 4.50. Ülemine ots ehk 8-12 kilohinnaga oli sama.
Gluteenivaba leiba-saia ma oma imestuseks ei leidnudki. Vähemalt mitte viie esimese kätte võetud pätsi hulgast. Täpsemalt vaadates oli igasuguste valmistoitude ja vorstide standardkiri leiva peal hoopis "Laktoosivaba. Sisaldab gluteeni". No aga eks siis tuleb leib ise küpsetada sellest imeliku nimega gluteenivabast jahust. Võib-olla saabki parem kui poe oma.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
AndresTy kirjutas: ↑07 Nov, 2024 12:42Oleksid võinud vastata, et oled milneti sisulooja - ise kirjutan, loen kirjutatu läbi ja saangi informeerituks.Kapten Trumm kirjutas: ↑05 Nov, 2024 14:05 Minult küsis kunagi aastaid tagasi, üks kamina kõrge ametnik, et millest selline informeeritus, et kas loete militaar.net'i või![]()
Aitäh, kvaliteethuumort näeb harva, kui ise ei teedavidsoniharald kirjutas: ↑07 Nov, 2024 12:54Kapten Trumm kirjutas: ↑05 Nov, 2024 14:05 Minult küsis kunagi aastaid tagasi, üks kamina kõrge ametnik, et millest selline informeeritus, et kas loete militaar.net'i või![]()
Oleksid võinud vastata, et sina oledki milnet.![]()

professional retard
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Õues on sulamas sügavkülmutatud briketina u 12 kg heeringat.
Kõik head ideed mida nendega peale hakata on oodatud.
(5 % jämedat soola oskan ise ka neile peale kallata)
Kõik head ideed mida nendega peale hakata on oodatud.
(5 % jämedat soola oskan ise ka neile peale kallata)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Seakeeks ei olnud leiva sort vaid vorm.
V .a Borodino leib. Nii lolli inimest ma ei ole mandril kohanud kes Borodino leivaga sigu söötis.
Paadi pagari vormileib on üks parimaid mida tänapäeval saada on.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Seakeeks oli tavaline kõige odavam vormileib.
https://www.ohtuleht.ee/melu/483818/soo ... d-peolauad
Borodino leib oli ikka nö kallim leib.
Saaremaal lõppeb legendaarse Borodino leiva tootmine
https://www.err.ee/1608440816/saaremaal ... a-tootmine
https://www.ohtuleht.ee/melu/483818/soo ... d-peolauad
Borodino leib oli ikka nö kallim leib.
Saaremaal lõppeb legendaarse Borodino leiva tootmine
https://www.err.ee/1608440816/saaremaal ... a-tootmine
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kuumsuitsu ahju ja toiduõliga purki v konservi

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Sellisest poolsulanud heeringast saab hüva laari surstömmingut teha 

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline