Sirgala soo ja mets

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
pulkvedis
Liige
Kontakt:

Sirgala soo ja mets

Postitus Postitas pulkvedis »

Küsimus selline, et kas keegi on lähiajal Sirgalas käinud? Ise olin seal paar aastat tagasi talvel õppustel. Tahaks teada, kas seal võib leida veel sõjaaegseid asju. Plaan on lähitulevikus minna sinna kolama. Olen kuulnud, et seal oli omal ajal palju tavaari olnud. :?:
jeekim
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas jeekim »

Olin seal 2000 aasta kevadel ajateenijana väliõppusel. Laager oli seal Orica tehase läheduses. Metsas oli nodi küllaga: kiivrid; metallirisu; lõhkekehi; F1-d, miinipilduja miinid jne vedelesid maas. Näha oli kõikjal rohkelt sonkimise ja otsimise jälgi. Meil oli range käsk mitte ühtegi vidinat näppida ega kaasa tassida, salaja ikka kiivreid kokku korjasime aga meist nad sinna metsa jäid. Mõned relva jäänused sai autojuhtide abiga siiski väeossa tassitud. Ise leidsin ühe rondi PPš, Rühmaülemal oli kaasas mingi detektor millega pidi telgi aluseid ülekäima, et mitte mõne miini otsas magada :) leidis korraliku saksa vindi, alguses oli isegi kaba normaalses konditsioonis aga õhu ja päikese käes hävis kiiresti ja läks koledaks.
Positsioonid olid meil rajatud sõjaaegsetesse kaevikutesse, kuulipilduril tuli ainult sammalt kraapida ja lindid olemas ;)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist