Kremli trollidest

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Kremli troll vooglaid

Postitus Postitas Kriku »

AMvA kirjutas: 19 Nov, 2024 8:14
nukkel kirjutas: 18 Nov, 2024 23:19 Inimesel kes oma vabast ajast ja tasuta neid postitusi jälgib,,,, ausalt mina ei suudaks normalseks jääda.
Noh, siingi foorumis hulk liikmeid, kes mitte ainult ei jälgi vaid ka jagavad samu mõtteid.
Nii ja naa... Üks päris asjalik akf läks foorumist minema, sest käesolevasse teemasse postitati Kalle Grünthali avaldusi. Olevat olnud talumatu EKRE-vastane propaganda. Umbes poole aasta pärast löödi Grünthal ise EKRE-st minema rohke kära saatel :mrgreen: .

Võiks rahulikumalt võtta kogu seda asja. Kui teie lemmik teeb Kremli trollidele iseloomulikke avaldusi, siis pole see vasakliberaalne vandenõu, vaid teie lemmiku poliitiline platvorm või paremal juhul tema avalikkusega suhtlemise strateegia. Nii lihtne või keeruline see kõik ongi.
Peeter
Liige
Kontakt:

Re: Kremli troll vooglaid

Postitus Postitas Peeter »

AMvA kirjutas: 19 Nov, 2024 8:14
nukkel kirjutas: 18 Nov, 2024 23:19 Inimesel kes oma vabast ajast ja tasuta neid postitusi jälgib,,,, ausalt mina ei suudaks normalseks jääda.
Noh, siingi foorumis hulk liikmeid, kes mitte ainult ei jälgi vaid ka jagavad samu mõtteid.
Teen siia ühe ääremärkuse: See, et neid jälgitakse, on üks asi. Aga see ei tähenda kohe veel, et neid samu mõtteid jagatakse selles kaasakiitmise mõttes. Siin pean silmas jagamist just selles "kaasakiitmises ja samadel seisukohtadel olemist". Lihtsalt mingite mõtete jagamine (selles mõttes "edasijagamine") ei pruugi veel tähendada, et jagaja sellega ise nõus on. Ta lihtsalt osundab mingile teemale, mis osundaja arvates vajab ekstra-tähelepanu ja meeldejätmist.
Kui aega ja mahti ja viitsimist on, siis üritan ikka kuulata ära kõiki meie "nädalavahetuse arvamussaateid", saab teada mida ja kuidas mingi meie kildkond mõtleb ja promob. Ja saad kuulda kuidas ühte ja sama teemat näevad need meie erinevail platvormitel olevad "arvamusütlejad" ja milliste argumentidega nad seda kas siis üles kiidavad või alla maha laidavad. Ja ütlen selle kohta lihtsalt: "Vaenlast/vastast ja tema mõttemaailma tuleb tunda!". Ja nüüd elutervet kaasaõtlemist ja kuuldu analüüsisoovi. Igaüks teeb ise oma järeldused ja leiab ise, kes on tema "kaasvõitleja ja kes vaenlane". Mina seda küll ei ütle. Aga see eedab ikka ise kaasamõtlemist ja kuuldu selekteerimist-filtreerimist, sest isegi normaalses kontekstis seda plära (kokku) kuulates võib juba juhe kokku jooksta, mis siis veel neist tahta, kes ise (kaasa)mõelda ei viitsi ja ainult kandikul ette toodud ja ka ette veel ära läbi nämmutatud infot ainult tarbida suudavad. Teinekord on päris tragi-koomilinegi seda jora kuulatagi, no näitena kui üks saatejuht õhinapõhise (juunikommunistliku) komnoorena jaburalt kiidab mingit tegu või juhtumit ja siis teine saatejuht Anvar Samost küsib lihtsalt "Ega sa ometi seda nüüd tõsiselt ei mõtle? 2024 aastal Euroopa Liitu kuuluvas demokraatlikus Eesti Vabariigis....?". jne
parkija
Liige
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas parkija »

Mu mobiiltelefon , mida ma raadiosaadete kuulamiseks vahest kasutan ühel päeval leidis "nõmme raadio" , jäin kuulama sest tavapärase jauramise asemel rääkis Igor Gräzin , saadet algusest ei kuulnud aga , Gräzin lahkas saates me riigimeediat ehk err i , tema arvates on "rahvateenrid" vasakule kaldu , AK samamoodi vasakliberaalne , kiita said vaid AK s ilmaprognoosi tutvustavad sünoptikud , kiitust jagus soliidsele riietusele ja ilusale Eesti keelele , sünoptikute kiitmisega olen 100% päri , muu on nii ja naa , samas saates oli häirivad m. lepa vahelehüüded mis mõjusid kui kraaksatused . Ühes Vikerraadio välistunnis kus lahati USA presidendivalimisi , seal olid europarlamendisaadikud paet ja mikser , see saade oli minu hinnangul tasakaalust väljas , muidugi , võimalik et opositsiooni esindavad eurosaadikud ei leia aega riigimeediasse tulemiseks , kes teab .
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Oh, Gräzin on varem ka kohati suht kummaliste mõtteavaldustega silma paistnud.
Tema esinemine Nõmme Raadios ja seesugused seisukohad ei pane siinkohal üldse imestama.

Siin ilmselt mingit sügavamat meelsust taga ei olegi -
edeval pseudointellektuaalil on vaja lihtsalt aeg-ajalt "uute ja huvitavate" mõtetega esineda.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

rott mädaneb ilmselt elu lõpuni vanglas, hoolimata suurest putiniarmastusest

https://www.delfi.ee/artikkel/120337647 ... d-z-tahega
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Vahur Laiapea kirjutab Postimehes, mis ta arvab äsjanähtud filmist "Kurdid armastajad", mille peategelasteks on ukrainlasest neiu ja venelasest noormees, kes on armastajapaar.

https://kultuur.postimees.ee/8138064/ar ... iiras-film
«Rollide esitamisel kurtidena ei ole eesmärgiks üksnes protagonistide unikaalse ja dünaamilise suhte esitamine, vaid see on ka metafooriks tõsiasjale, et kaks minu jaoks lähedast maad – minu vanaema on ukrainlanna – on lõpetanud üksteise «kuulamise».» Nii on öelnud [filmi režissöör Boris] Guts intervjuus portaalile variety.com.

Öeldu avab Gutsi maailmapilti väga olulisel määral. Selle nähtuse nimi, millele ta on oma ilmapildi rajanud, on tavaline alatuvõitu relativeerimine. Süüdi ei ole ainult meie. Ka ukrainlased on vigu teinud. Selle varju püüavad pugeda ja poevadki miljonid venelased – ka need, kes on «opositsioonis» ja armastavad Venemaad armastada kaugest ja ohutust positsioonist. Näiteks Euroopast, mida Guts Aimar Ventseli poolt Facebookis jagatud režissööri blogist pärit kirjakohas prostituudiks nimetab.

Ehk siis Guts elab prostituudi Euroopaga, teeb seal filme ja kinnitab oma blogi samas kirjakohas, et Venemaad tuleb osata armastada, siis ta ei pööra armuühenduse vältimiseks pead voodis seina poole ega kaeba peavalu üle. Tõepoolest, prostituudi pea ei valuta või ei näita ta seda välja. Teda kasutatakse ära, aga tõelisi naisi armastatakse päriselt. Aitäh, Aimar, seda olulist kirjakohta leidmast.

Filmi lõpus vägistab üks kurt armastaja teise – ikka vene noormees ukraina neiu. Viimane on nimelt selga pannud kunagi isa kingitud Kiievi Dünamo jalgpalliklubi särgi. Noormees röögatab talle selges vene keeles, et ta on nats, ja käsib särgi ära võtta. Neiu ei võta ja järgneb karistus – noormees vägistab ta. Neiu korjab magava noormehe kõrval oma asjad kohvrisse ja lahkub. Loodetavasti lõplikult.

Sõda tapab armastuse, väidab Guts oma intervjuus variety.com-ile. Mis puutub siia sõda? Vägistamine tappis selle tärkava armastuse selles kahvatus filmis, mitte sõda. Mis võiks veel Gutsi sõnumiks olla? Äkki see, et kui tüdruk oleks särgi ära võtnud, oleks ka vägistamine toimumata jäänud. Kuidas Putin Ukrainale ütleski: no meeldib või ei meeldi, kannata ära, mu kaunitar.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Jah, vägistatav võiks ju protsessi käigus kuulata, mis teisel poolel öelda on - äkki oli tal näiteks raske lapsepõlv... Elementaarne inimlik empaatiavõime tuleks ikka säilitada.
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

parkija kirjutas: 19 Nov, 2024 16:11 Mu mobiiltelefon , mida ma raadiosaadete kuulamiseks vahest kasutan ühel päeval leidis "nõmme raadio" , jäin kuulama sest tavapärase jauramise asemel rääkis Igor Gräzin , saadet algusest ei kuulnud aga , Gräzin lahkas saates me riigimeediat ehk err i , tema arvates on "rahvateenrid" vasakule kaldu , AK samamoodi vasakliberaalne , kiita said vaid AK s ilmaprognoosi tutvustavad sünoptikud , kiitust jagus soliidsele riietusele ja ilusale Eesti keelele , sünoptikute kiitmisega olen 100% päri , muu on nii ja naa , samas saates oli häirivad m. lepa vahelehüüded mis mõjusid kui kraaksatused . Ühes Vikerraadio välistunnis kus lahati USA presidendivalimisi , seal olid europarlamendisaadikud paet ja mikser , see saade oli minu hinnangul tasakaalust väljas , muidugi , võimalik et opositsiooni esindavad eurosaadikud ei leia aega riigimeediasse tulemiseks , kes teab .
Viimast saadet pole kuulanud, aga varasemad Gräzini saated on olnud väga head. Ei pea kõigega nõus olema, aga ütleks et panevad mõtlema.

Aga et mismoodi see "kremli trollid "teemasse mahub? Et kõik kes kritiseerivad vasakpoolseid suundumusi on kremli trollid?( Gräzini paigutaks nö vanakooli liberaaliks)
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Viimast saadet pole kuulanud, aga varasemad Gräzini saated on olnud väga head.
Aeg-ajalt on taat ikka sellist kelbast ajanud, et surnud hauas saltosid viskavad. Iseenesest kurb, sest kunagi oli tegemist inimesega, kelle mõttekäigud igati nauditavad olid. Suuresti sõltub tema mõttelend küll kellaajast, vähemalt tundub nii minule.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

ekacariya kirjutas: 20 Nov, 2024 10:50
parkija kirjutas: 19 Nov, 2024 16:11 Mu mobiiltelefon , mida ma raadiosaadete kuulamiseks vahest kasutan ühel päeval leidis "nõmme raadio" , jäin kuulama sest tavapärase jauramise asemel rääkis Igor Gräzin , saadet algusest ei kuulnud aga , Gräzin lahkas saates me riigimeediat ehk err i , tema arvates on "rahvateenrid" vasakule kaldu , AK samamoodi vasakliberaalne , kiita said vaid AK s ilmaprognoosi tutvustavad sünoptikud , kiitust jagus soliidsele riietusele ja ilusale Eesti keelele , sünoptikute kiitmisega olen 100% päri , muu on nii ja naa , samas saates oli häirivad m. lepa vahelehüüded mis mõjusid kui kraaksatused . Ühes Vikerraadio välistunnis kus lahati USA presidendivalimisi , seal olid europarlamendisaadikud paet ja mikser , see saade oli minu hinnangul tasakaalust väljas , muidugi , võimalik et opositsiooni esindavad eurosaadikud ei leia aega riigimeediasse tulemiseks , kes teab .
Viimast saadet pole kuulanud, aga varasemad Gräzini saated on olnud väga head. Ei pea kõigega nõus olema, aga ütleks et panevad mõtlema.

Aga et mismoodi see "kremli trollid "teemasse mahub? Et kõik kes kritiseerivad vasakpoolseid suundumusi on kremli trollid?( Gräzini paigutaks nö vanakooli liberaaliks)
MUl on olnud viimasel paaril aasta võimalus temaga näost näkku suhelda ja ta on ikka suhteliselt ebaadekvaatne juba.
ekacariya
Liige
Kontakt:

Mis see täpsemalt tähendab?
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Ilmselt sobib "tarvitanud" , olgu , minu mõned kokkupuuted I. Gräziniga , võin kiita - vähemalt minuga suheldes on ta olnud väga viisakas .
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Triin Teramäe:
Julgesin hiljuti öelda, et mina ei soovi Ukraina sõja eskaleerumist seoses kaugmaarakketide kasutamise võimaldamisega ja selle jõudmist Eestisse. Et NATO ja Venemaa sõda ei ole kindlasti praegu Eesti huvides, kui mulle pisteti mitmelt poolt külge silt «putinist». Üks ammune tuttav, kes muidu toetab minu võitlust eestluse eest, sõimas mul näo täis ja kustutas mind oma sõprade nimekirjast. Samal ajal on rahvusvahelise meedia (The Economist, Financial Times, CNN jne) ja inglisekeelse avaliku arvamuse konsensus (pange «long haul missile» Xi otsingusse), et kaugmaarakettide kasutamise võimaldamine eskaleerib sõda ja on väga ohtlik käik.
Ameerika hakkab rahvusvahelistes suhetes seisma eelkõige oma rahvuslike huvide eest. Ka Eestil on viimane aeg seada prioriteediks Eesti riik – me ei pea ära andma kogu oma relvastust Ukrainale ja ehitama Ukrainas koole, samal ajal pannes kinni eesti koole ja huvitegevust Eestimaal eesti lastele ning mitte makstes õpetajatele nende raske töö eest väärilist palka.
https://arvamus.postimees.ee/8139664/tr ... ste-ajastu

Peaks vist murelikult kodanikule maailma kaardi kinkima, las otsib üles, kus asub USA ja kus Eesti. USA julgeolekut tõepoolest ei mõjutaks Ukraina langemine mitte üks törts.

Twitteri kaudu "avaliku arvamuse konsensuse" tuvastamine muidugi oma omaette nali.
mb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mb »

Kolm aastat tagasi perega Eestisse tulnud nooruk käib Euroopas lipuga lehvitamas ja trollimas https://www.postimees.ee/8139897/venema ... ntaliteeti
Lisaks sellele, et 16-aastane aktivist liigub ringi Euroopas, et osaleda opositsiooniüritustel, kuhu teda pole kutsutud ja kus ta üsna selgelt otsib konflikte «mittepatriootiliste opositsionääridega», teeb ta ka dokumentaalfilmi Eestist.
Ta võtab filmi idee kokku nii: «Eesti võimud usuvad, et venelasi saab integreerida assimilatsiooni teel, kuid venelased ei või hüljata oma kultuuri, keelt ja sidet Venemaaga.»
ekacariya
Liige
Kontakt:

16 aastane ei reisi ise ringi. Kes selle kinni maksab? Vanemad?
Propastopis paari päeva vanune artikkel https://www.propastop.org/2024/11/20/ke ... allinlane/
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline