Kliimamuutustest

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Kliimamuutustest

Postitus Postitas Kriku »

MadMan kirjutas: 27 Nov, 2024 14:47See, et viimase 30 aasta jooksul on maakera temperatuur tõusnud, on fakt.
Me ei saa ka välistada, et põhilised temperatuuri tõstjad on hoopis need hirmsad chemtrailid, mida judeoreptiilid taevasse lasevad joonistada. Meil on väga raske seda ka tõestada. Välistamismeetodil lahenduste leidmine eeldab kõigi välistatavate tegurite teadmist. Me ei tea neid tegureid - me näeme vaid korrelatsiooni.
Ei ole õige. Me näeme korrelatsiooni CO2 osakaalu ja temperatuuri vahel, me teame, et CO2 on kasvuhoonegaas (st. et teatud lainepikkusega IR seda kütab) ja me näeme, et kosmosesse tagasi peegelduvas spektris on just kasvuhoonegaasidele vastavaid lainepikkusi puudu.
MadMan kirjutas: 27 Nov, 2024 14:47Kui leiab tõestust, et lahkuv IR kiirguse hulk on väiksem kui sissetulev, siis peab see energia jääma atmosfääri.
Aga see ongi tõestust leidnud. Ma olen selle kohta viimastel lehekülgedel rea viiteid postitanud. Veel üks ilus joonis ühest varasemast uurimusest:
wei_et_al_2018.jpg
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6174548/

Veel viiteid varasemale kirjandusele Teixeira et al. 2024 artiklist:
The fact that measurements from space of the direct effects of increased CO2 on the longwave spectra have been notoriously difficult to obtain is associated with the sparsity of high-spectral-resolution observations of longwave radiances before the early 21st century and with the challenge of disentangling the effects of CO2, temperature, and water vapor on the spectral radiances. While measurements of the spectral effects of the combined changes in CO2, temperature, water vapor, and other gases have been published (e.g., Harries et al., 2001; Brindley and Bantges, 2016; Strow and DeSouzaMachado, 2020; Whitburn et al., 2021; Huang et al., 2022; Raghuraman et al., 2023), the direct effects of CO2 alone have been difficult to depict accurately.
Spektroskoopia tulemuste kohta on muidugi suur hulk kirjandust, see on ainult väike valik.
MadMan kirjutas: 27 Nov, 2024 14:47Nagu ma juba kirjutasin - antud spektromeetria uurimus võrdleb valitud andmehulki AI genereeritud baasväärtuste vastu
Teixeira 2024 koostavad mudeli ja leiavad, et kosmosest spektromeetria andmed lähevad selle mudeliga hästi kokku. Järelikult võiks arvata, et mudelil mingi seos reaalsusega ikka on. Eesmärk oli mitte lihtsalt kasvuhoonegaaside neeldumist vaadelda nagu varasemates töödes, vaid just CO2 osa eraldi välja tuua (vt. ülal on veeauru spekter väga lai ja katab osaliselt CO2 oma). Selleks siis võrdlesid nad veeauru ja temperatuuri mõttes võimalikult lähedasi, kuid erineva lokaalse CO2 kontsentratsiooniga kohtade spektrogramme.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kui kellelgi on päriselt huvi aru saada, kuidas maa pealt tagasi peegelduva kiirguse balanss muutub CO2 atmosfääri lisandumise tagajärjel, siis tasub vaadata läbi see Sabine Hossnfelderi video: https://www.youtube.com/watch?v=oqu5DjzOBF8 (mulle tundub, et ma olen seda linki siin juba jaganud).
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kriku kirjutas: 27 Nov, 2024 9:04
vanahalb kirjutas: 26 Nov, 2024 23:26See oli ilmselt keegi noor põllumees ?
Silma järgi pakuks 55 umbes.
Jaa. Ma pidasin küll silmas et kui kaua ta selles valdkonnas on tegelenud või mitmendat põlve. On ju mitusada aastat vanu talusid ja on neid kes on investeerinud põlluharimisse eesmärgiga see firma kasumlikult maha müüa. Neil viimastel kipuvad neli aastaaega ja Putin süüdi olema kui loodetud kasu kohe ei tule.

Üldjoontes võiks mitte niiväga kuulata põllumeeste juttu vaid vaadata nende majandusnäitajaid. Kõiksugu Äripäeva Infopangad, Krediidiinfod jms on osa tööst ära teinud ning kui ettevõtte nimi on teada siis ka viimaste aastate majandusnäitajad graafikutena. Kasum ei ole alati kõige olulisem sest see ei pruugi mitmel põhjusel suur olla. Aga kui rentaablust vaadata siis ma olen viljakasvatajatel näinud üle 50% numbreid.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Hispaanias Valenzias, kus need suured uputused olid, tuli ühe päevaga maha samapalju vihma kui Eestis aastaga (Eestis on keskmine ca 600 mm).
Riia hiljutise uputuse ajal räägiti arvudest, mis võrduvad Eesti kuu aja vihmanormiga, päeva jooksul.

Selliste vihmade ärajuhtimine Tallinna linnas, eeldaks 4-8 m läbimõõduga sadevee kollektoreid.

Üks mis juhtuma hakkab, on taoliste valingvihmade sagenemine ja intensiivistumine - kus mõne tunniga tuleb alla nt kuu aja kogus ja siis kuu aega ei tule tilkagi - ehk kliimaekstreemsuste kasv.

1967 oli Eestis nn augustitorm, kus vihma tuli horisontaalselt, tuuled olid orkaani kiirusega. Ja sellele järgnes 50 aastat vaikust. Taolisi torme hakkab ka täna tulema, orkaanikiirusega tuuled saartel sügistormidega on juba rutiinseks muutumas.

Samamoodi talved - on tavapärane pluss 5 kehv suusailm paar kuud (tüüpne Atlandi madalrõhkkond) ja äkki, out of blue, sajab sisse mingi väheliikuv kõrgrõhkkond, mis toob -15 kraadi kuuks ajaks - kõik kehva suusailma arvestav taimekasv hävib. Kuna külmaks läheb ruttu ja lund ei jõua tulla.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Ma ei tea kus Kapten Trumm siiani elanud on...
Kõike seda kirjeldatut on koguaeg olnud. Suuri torme, talvel tärkavaid kevadlilli, tohutuid lumesadusid või vihmasadusid. Varem oli info liikumine piiratud, ja said vaid Aktuaalsest kaamerast lühidalt teada mis kuskil Eestimaal toimus...sellist 24/7 infovahtu ei olnud, sellepärast võib jääda praegu mulje et elu ja ilm olid nii 40 aastat tagasi palju tagasihoidlikum ja sündmustevaesem.
See et kuskil Lääne Eesti ranniku vaatlusjaamas mõõdetakse hetkelisi orkaani tugevusega tuulehiilisid ei tähenda et sellised tormituuled oleksid tavaliseks saanud või saamas...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Olen ikka siin elanud ja ameti tõttu keskmisest AK vaatajast paremini informeeritud.
10a tagasi oli 3-4 tormi aastas, kus pool Harjumaad oli elektrita, midagi erakordset, täna pole selles midagi üllatavat.
Ma saan aru, et on partei käsk kliimaprobleeme eitada, aga see ei pane mind jama uskuma.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 28 Nov, 2024 10:38 Olen ikka siin elanud ja ameti tõttu keskmisest AK vaatajast paremini informeeritud.
10a tagasi oli 3-4 tormi aastas, kus pool Harjumaad oli elektrita, midagi erakordset, täna pole selles midagi üllatavat.
Ma saan aru, et on partei käsk kliimaprobleeme eitada, aga see ei pane mind jama uskuma.
Äkki vanasti hoopis hooldati elektriliine paremini?
ekacariya
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 28 Nov, 2024 10:38 Olen ikka siin elanud ja ameti tõttu keskmisest AK vaatajast paremini informeeritud.
Väga hea... Pane siis viide ka mõnele tõsisemale teaduslikule uuringule, nii radikaalne eestimaine kliimamuutus ei saa ju teadustöödes kajastamata olla?
NB! "Zuzu ütles" või "ise nägin" ei ole kahjuks põhjendus.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 28 Nov, 2024 11:28 Äkki vanasti hoopis hooldati elektriliine paremini?
Äkki tuleb tavaliselt püksi.
Puulatvade kõrval olevad metsavahelised liinid olid ka 10a tagasi üsna levinud pilt. Probleem on jätkuvalt selles, et ekstreemilmasid on rohkem, muud midagi. Eelmine aasta augustis, selle legendaarse "5 min tormi" ajal oli Harjumaal ühes metsases kohas 20 postivahet keskpingeliini maas - seal oli märkide järgi käinud täiesti aktseptaabli suurusega tornaado. Katkestuse likvideerimiseks kulus poolteist nädalat, kuna ligipääsuga oli kehva.
Viimati muutis Kapten Trumm, 28 Nov, 2024 11:58, muudetud 2 korda kokku.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Madis Reivik kirjutas: 28 Nov, 2024 11:46 https://www.kliimamuutused.ee/pohjused- ... eid-eestis

Loe siis terviseks.
Oled sa väga kindel, et see leht on 100% erapoolik? Sisuliselt on see Saksa kliimapoliitikute poolt sponsoreeritud leht.

Tuletaks sulle meelde, et needsamad Saksa kliimapoliitikud arvasid mõned aastat tagasi, et juba hea idee on kasutada biokütust. Milleni see viis on teada.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Seda, mida ilma kohta seal kirjutatakse, kinnitaks küll tõsiteadlased. Kaks punkti.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 28 Nov, 2024 11:53
AMvA kirjutas: 28 Nov, 2024 11:28 Äkki vanasti hoopis hooldati elektriliine paremini?
Äkki tuleb tavaliselt püksi.
Puulatvade kõrval olevad metsavahelised liinid olid ka 10a tagasi üsna levinud pilt. Probleem on jätkuvalt selles, et ekstreemilmasid on rohkem, muud midagi. Eelmine aasta augustis, selle legendaarse "5 min tormi" ajal oli Harjumaal ühes metsases kohas 20 postivahet keskpingeliini maas - seal oli märkide järgi käinud täiesti aktseptaabli suurusega tornaado. Katkestuse likvideerimiseks kulus poolteist nädalat, kuna ligipääsuga oli kehva.
Räägiks ikka faktidest, mitte sellest, mis sulle tundub. See sinu poolt toodud näide on ükskikjuhtum ja selle järgi hakata mingeid järeldusi tormide arvu suurenemise kohta on väga sinisilmne.
Kas siin just mitte eelmine aasta ei tulnud Riigikontrolli aruandes välja, et Elektrilevi on hooldemeeskondi 2 korda vähendanud?
ekacariya
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 28 Nov, 2024 11:46 https://www.kliimamuutused.ee/pohjused- ... eid-eestis

Loe siis terviseks.
Ma küsisin teaduslike töid. Või sulle sobib teadus vaid siis kui see su väiteid kinnitab? Kui enam ei kinnita siis sobib ka "Para-web"
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

AMvA kirjutas: 28 Nov, 2024 12:03Kas siin just mitte eelmine aasta ei tulnud Riigikontrolli aruandes välja, et Elektrilevi on hooldemeeskondi 2 korda vähendanud?
Kas hooldemeeskondi või rikkebrigaade?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Georges ja 1 külaline