Võimalik hinnavahemik:Castellum kirjutas: ↑27 Nov, 2024 18:13 Üks asi, millest veel pole eriti räägitud. Piletihind.
Praegu pakub Flexibus Tln Sadam-Varssavi bussijaam 58.- eurot, sõiduaeg 18 h. Kl 1.00 Tln, kl 18 Varssavis.
Soomes ja Rootsis olen raudteega sõitnud, kus oli isegi 30% täishinnast (Oulu-Hgi), Roostis oli kunagi eraldi rongid märgitud (Röda avgång), kuhu sai 50% pileteid. Muidu vist poleks kasutanudki...
Ameerikas olen korra mugavusest loobunud - NYC-Montreali öörongi asemel läksin ööbussi peale. Kolm korda oli pilet odavam...värvikam sõit oli ka kahtlemata, meenutas omaaegseid Vilnius-Tallinna kohati ulgutöölisi üsnagi täis busse...
Kas on praegu kuskil pakutud, palju oleks Tln-Varssavi rongipileti hind ja mis oleks sõiduaeg?
Standardpilet: Tõenäoline hind jääb vahemikku 50–90 eurot ühe otsa eest, võttes arvesse võrreldavate projektide nagu näiteks Eurostar või TGV hinnastamist.
Äriklass: Mugavama teenuse eest võib hind tõusta kuni 150 euro või rohkem.
Allahindlused: Lastele, pensionäridele või varase broneeringu korral võib hind olla soodsam, näiteks 30–40 eurot.
Tallinnast Varssavisse sõidu kestus Rail Balticul võiks olla hinnanguliselt 6–7 tundi, lähtudes projekti eesmärkidest ja tehnilistest näitajatest:
Raudtee kiirus: Rail Balticu maksimaalne projekteeritud kiirus on kuni 249 km/h reisirongide jaoks. Keskmine sõidukiirus (sealhulgas peatused) jääb eeldatavasti vahemikku 170–200 km/h.
Vahepeatuste arv: Peatused suuremates linnades nagu Pärnu, Riia, Kaunas ja võib-olla ka teised, võivad lisada aega. Kui igas peatuses tehakse paus umbes 5–10 minutit, suureneb sõidu koguaeg vastavalt.
Marsruudi pikkus: Tallinn-Varssavi marsruudi pikkus Rail Balticu kaudu on umbes 870 km. Selle läbimiseks kiirusega ~200 km/h kulub umbes 4,5–5 tundi puhtalt sõiduaega, millele lisanduvad peatused.
Võrdlus teiste kiirraudteedega: Näiteks Pariis-Lyon kiirrong (TGV) katab 465 km umbes 2 tunniga, mis annab sarnase ettekujutuse Rail Balticu ajakava potentsiaalist.
Kui Rail Baltic saavutab täisfunktsionaalsuse ja töötab planeeritud kiirusel, võib see pakkuda kiiret alternatiivi nii bussidele kui ka lennukitele, eriti kui arvestada aega, mis kulub lennujaamas turvaprotseduurideks.
See pole mu isiklik seisukoht, selle andis blondide transistoritega kübertroll