Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Mul läks nende vorstide õhinaks, tavaliselt olen laari sülti teinud oktoobris ja siis Jõuluks. Tänavu siis teisiti, kui praegu teha, siis jõulusült kaotab võlu. Tavaline. Teen siis uuel aastal tiiru rohkem, kompensiatsiooniks. Jõuluks võid teha midagi sellist:
https://www.youtube.com/watch?v=8zyYE-c ... 0L_RgiA%3D
https://www.youtube.com/watch?v=8zyYE-c ... 0L_RgiA%3D
Rannarootsi vasikalihasült muidu Selveris täiesti olemas: https://www.selver.ee/vasikalihasult-rannarootsi-330-g
Tunnistan ausalt, ise pole veel proovinud. Aga kui omale järgmine kord sealt kaupa tellin, peaks ühe prooviks võtma küll.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Ma vasikast hindan ainult külma lihalõiku. Mõõdukalt maitsestatut.
Sai kunagi loomadega tegeldud ja mu eliitkarja 26 poegimisest 19 pullvasikad. Loomaliha hind oli häbematult väike, pidi nad umbes 3-6 kuuselt ise põske panema. Ühe ligi aastase tegime Jaanipäeval külarahvale tasuta sazlõkiks.
Sai kunagi loomadega tegeldud ja mu eliitkarja 26 poegimisest 19 pullvasikad. Loomaliha hind oli häbematult väike, pidi nad umbes 3-6 kuuselt ise põske panema. Ühe ligi aastase tegime Jaanipäeval külarahvale tasuta sazlõkiks.
Nõnda , linnas turul käidud , süldikraam täitsa saadaval , hinnad on küll vastavalt "heale äritavale" tõstetud , kahjuks ei olnud veise keelt .
Mis sa süldi juures keelega teed?
Ma oma nädala poeringi tegin eile, täna pinsipäev ja poed igal pool rahvast täis. 5.,6., ja 7. on kauplustes hull tunglemine, siis hoian kõrvale.
Ma oma nädala poeringi tegin eile, täna pinsipäev ja poed igal pool rahvast täis. 5.,6., ja 7. on kauplustes hull tunglemine, siis hoian kõrvale.
Veise keel , mina keedan , tõmban naha maha ja söön leiva peal näiteks vorsti asemel , keele keeduleemest saab hea hernesupi , näiteks .
Süldi sisse lähevad sea esikoot , sea jalad ( varbad löön kirvega maha ) ja tükk kaelakarbonaadi , maitseks sool , pipar , vürts , loorber , tükike kuivatatud sellerijuurikat , mugulsibul , porgand .
Süldi sisse lähevad sea esikoot , sea jalad ( varbad löön kirvega maha ) ja tükk kaelakarbonaadi , maitseks sool , pipar , vürts , loorber , tükike kuivatatud sellerijuurikat , mugulsibul , porgand .
Niimoodi eraldi keel on hea, isegi tarrendis. Kaelakarbonaadi süldi sisse ei soovita, pigem üks koot rohkem. Kaelakarbonaadist saab muud hüva, koot on odavam ja koodist midagi muud valmistada vaevalisem, terve teadus seda krõmpsu kamaraga saksa/tsehhi ahjukooti teha näiteks.
Omal ajal toodeti Salvestis sellist asja nagu hernes keelega.
Natuke ajaviitelugemist ka sel teemal ehk mida tähendas väljend: hernel ei tule keel välja!

https://issuu.com/menuk/docs/salvest_issuu
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
Oma lapsepõlvest mäletan, et suu lahti silmad kinni mäng oli. Tänapäeval sama teema - mimmud mul vaatavad silmadega üle ja tulemus - pargi endale naha vahele.
See seavarvaste kirvega mahalöömine, mis eesmärk sellel on? Ise pakun, et vältida nende üüberpeenikeste seavarvaste kontide sattumist sülti? Aga see idee, et keeta sülditeos keelt (ja miks mitte ka südant) kui see keetmine nii-kui-nii selline mitmetunnine vaaritamine on, väärib tõesti Nobeli rahupreemiat. Pole ise selles võtmes selle peale tulnudki, et võimalik sedasi kasulikku meeldivaga ühendada.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Kirjutasin segaselt , keele keedan ikka eraldi , sellele hõrgule maitsele pole vürtsi ega loorberit vaja , ma andsin pigem ülevaate turul müüdavast "pühadekraamist" .
Keedetud vasikaliha oli sama. Soola veidi ja rohkem midagi. Lõika risti kiudu saiale.
Mind ikka painab see seavarvaste maharaiumise põhjus.
Mul naine on üliõnnelik kui süldi seest sellise varba leiab.
Aitäh

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline