Kui aga süveneda, mida need päris rangerid siis igapäevaselt teevad, siis võib selle vist kokku võtta nii, et harjutavad lihtsaid/elementaarseid asju ja teevad seda palju, mis muudab nende tegevuse "päris" olukorras kiireks ja veatuks.
Olen ka mina pidanud neid motivatsioonijutlusi pidama, et kõik algab üksikmehe oskustest ja jao 6-st kontaktdrillist, kui need asjad longavad, siis ei tule ka edasisest suuremat välja. KV jalaväe inspektoraadi esindaja ütles kord oma etteastes, et jao otserünnaku enamvähem rahuldavalt sooritamiseks on seda vaja korrata vähemalt 18 korda (mingi uuringu tulemus lausa). Ja jutt on kordamisest, mitte õppest nullis. Käsi püsti, kes tegi igal kvartaalsel õppusel, nt reede hilisõhtul seda 18 korda? Või vähemalt 10? Oh no, ütlevad seepeale tõelised rangerid, meie selliste SBK "teemadega" ei tegele. Meil on ikka spec ops ja muu karmim stuff.

Sellised mõtted tulid neid hardcore spec ops embleeme nähes. Saaks esmalt selle jao kiirrünnaku käimagi nii, et 100 m läbiründamiseks suurt üle minuti ei kulu ja mingit hämmingut ei teki. Olen käinud vaatamas, kuidas ScP seda harjutab ja näinud, kui kiirelt see tegelikult käib. Oleks igal jaol veoauto ja oleks kustimehed, kes pauku ei kardaks jne jne jne.