Kremli troll vooglaid

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Dr.Sci
Liige

Re: Kremli troll vooglaid

Postitus Postitas Dr.Sci »

alfa hotel kirjutas: 12 Dets, 2024 23:45 Sci, sul pidi olema kiire ja seetõttu ei saa sinu enda palutud konkreetseid vooglaiu väljaütlemisi kommenteerida. Aga see ei takista sul sõna võtta kui on vaja esitada oma parteipoliitilist agendat. Võtaks nüüd ikkagi need vooglaiu väited ette ja kommenteeriks ära, muidu läheb meelest ja küsid varsti jälle, et esitatagu selle trolli väited konkreetselt.
Võtan võtan. Ongi kiire, aga see ei tähenda et ma pisikesi vahepause ei võta - samas kõikide VV tsitaatide selgitamine võtab aega ja foorumisse tuleb pidevat pahna juurde. Need väited on fikseeritud - samas kui vaatad mu eelmist ja üleeelmist postitust siis seal on 1 konkreetne ära selgitatud - oled selgitusega nõus?
Dr.Sci
Liige

Jätkan siis jõudumööda. Kunagi loen ehk läbi ka vastused mu selgitustele.
30.08.2023. Vooglaid jagab uudist Ukraina korraldatud droonirünnakust Venemaal Pihkvas ning levitab Venemaa propagandas levima hakanud strateegilist narratiivi, et sellega võiks olla seotud Eesti valitsus. „Mina küll ei julge välistada, et kui meie asehalduritele vastav korraldus antaks, siis see ka täidetaks,“ kirjutab ta.
Me anname Ukrainale humanitaarabi, raha ja relvi. Tõenäoliselt on meil mingid nõustajad sinna saadetud. Kas me jagame luureandmeid? Ma olen suht kindel et me seda teeme, seda siis ka valitususe teadmisel. Kui neid andmeid kasutatakse Ukraina droonirünnakute läbi viimiseks, vastab VV väide tõele.
12.01.2024. Pärast Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi esinemist riigikogu ees, peab Vooglaid oma live-saates pika tiraadi Kremli strateegiliste narratiivide tipp-paladest, rääkides muu hulgas, et Ukraina võit on võimatu.

„Kogu see jutt nt sellest, et Ukraina peab selle sõja võitma. [---] Kuidas saab üleüldse lahinguväljal väiksem riik, mis ei ole tuumariik, võita maailma suurimat tuumariiki?“
Ukraina võit ongi võimatu kui praegune toetus lääne poolt jääb samale tasemele või on isegi vähenemas. Puht matemaatika - kuskil lõppevad inimesed, keda võitlema saata, otsa. Oli kord üks mõistulugu, sisuks alasti kuningas kes uskus et ta kannab imeilusaid rõivaid... too sai õnneliku lõpu, laps kes teistel silmad avas ei löödudki risti, tavaliselt aga lastakse halbade sõnumite toojad maha.
06.03.2024. Vooglaid käsib riigikogus peaminister Kaja Kallasel vanduda muu hulgas, et „et kaitsevägi ei sekku üheski aspektis sõjategevusse Ukrainas“. Kui Kallas seda ei lubanud, nimetab Vooglaid seda skandaalseks.
Praegu vastu võetud eelnõu 479 OE kohaselt (pole veel vist Riigi Teatajas avaldatud) võib valitsus saata kuni 100 meest vajadusel kasvõi otse rindele kui see ei satu vastuollu Nato ja EL põhimõtetega. Ja sõjategevusse sekkumine pole alati otsene relvastatud tegevus, me olemegi sinna mitmel erineval viisil sekkunud. Küll aga ilmselt mõtles VV tõesti seda et meie omad relvad käes kuskil positsioneeruvad. (sry, ei tunne teda isiklikult ja ei saa üle küsida)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Dr.Sci kirjutas: 13 Dets, 2024 8:09
12.01.2024. Pärast Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi esinemist riigikogu ees, peab Vooglaid oma live-saates pika tiraadi Kremli strateegiliste narratiivide tipp-paladest, rääkides muu hulgas, et Ukraina võit on võimatu.

„Kogu see jutt nt sellest, et Ukraina peab selle sõja võitma. [---] Kuidas saab üleüldse lahinguväljal väiksem riik, mis ei ole tuumariik, võita maailma suurimat tuumariiki?“
Ukraina võit ongi võimatu kui praegune toetus lääne poolt jääb samale tasemele või on isegi vähenemas. Puht matemaatika - kuskil lõppevad inimesed, keda võitlema saata, otsa. Oli kord üks mõistulugu, sisuks alasti kuningas kes uskus et ta kannab imeilusaid rõivaid... too sai õnneliku lõpu, laps kes teistel silmad avas ei löödudki risti, tavaliselt aga lastakse halbade sõnumite toojad maha.
Sa räägid täiesti teisest asjast kui vooglaid. Vooglaid väitis, et tuumariiki ei saa konventsionaalsel lahinguväljal võita. See väide, nagu ajalugu on korduvalt tõestanud (Alžeeria sõda, Vietnami sõda, I Tšetšeenia sõda, teatud mõttes ka Talibani võitlus), on täielik jama. Sõja lõpptulemuse määravad nii sõjalised kui poliitilised tegurid. Lihtsalt karjatada, et Venemaa vastu ei saa, sest Venemaal on tuumarelv, on defetistlik möga.
Dr.Sci kirjutas: 13 Dets, 2024 8:09
06.03.2024. Vooglaid käsib riigikogus peaminister Kaja Kallasel vanduda muu hulgas, et „et kaitsevägi ei sekku üheski aspektis sõjategevusse Ukrainas“. Kui Kallas seda ei lubanud, nimetab Vooglaid seda skandaalseks.
Praegu vastu võetud eelnõu 479 OE kohaselt (pole veel vist Riigi Teatajas avaldatud) võib valitsus saata kuni 100 meest vajadusel kasvõi otse rindele kui see ei satu vastuollu Nato ja EL põhimõtetega.
Ka see on vale. Eelnõu ei räägi "põhimõtetest", vaid "Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooni või selle liikmesriigi, Euroopa Liidu või Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni juhitavast muust rahvusvahelisest sõjalisest operatsioonist", millest Eesti on välislepingust tulenev kohustus osa võtta.
NAFO ep
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NAFO ep »

Keegi on Rahvaalgatuse lehele pöördumise teinud, kahtlaselt lühikese tähtajaga. Vist vastutrollimine 8)

https://rahvaalgatus.ee/initiatives/128 ... jaarvamine

IMG_1483.jpeg
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Akf Dr. Sci - kas sa võtaksid palun oma vaatenurga VV-le siinkohal kuidagi kokku, sest mulle on kogu selle muigutamise peale asi muutunud järjest segasemaks.
Kas sa tahad öelda, et tegemist on valesti mõistetud kannataja?
Kas sa tahad öelda, et tegemist ei ole venemeelse susserdajaga? Kui ei, siis kust otsast väljendub täpsemalt VV maailmavaate see osa, mis ei eelda pugemist Putinile?

Mis see sinu point on? Ehk täpsustad.
Dr.Sci
Liige

Kilo Tango kirjutas: 13 Dets, 2024 17:40 Akf Dr. Sci - kas sa võtaksid palun oma vaatenurga VV-le siinkohal kuidagi kokku, sest mulle on kogu selle muigutamise peale asi muutunud järjest segasemaks.
Kas sa tahad öelda, et tegemist on valesti mõistetud kannataja?
Kas sa tahad öelda, et tegemist ei ole venemeelse susserdajaga? Kui ei, siis kust otsast väljendub täpsemalt VV maailmavaate see osa, mis ei eelda pugemist Putinile?

Mis see sinu point on? Ehk täpsustad.
Minu point on et tegemist pole venemeelse susserdajaga. Ja ma ei julge venemeelseks nimetada ka mõningaid teisi kellele seda silti külge kleebitakse - sest seda "venemeelsust" kasutatakse ära oponentide halvustamiseks. Kui mul oleks pisikenegi kahtlus EKRE venemeelsuse osas, oleks ma sealt ammu juba kadunud.

Ja mida tähendab Putinile pugemine... äkki midagi sellist hoopis:
kkputin.png
Üks asi on kindel - Varrole ei meeldi praegune demokraatlik Eesti Vabariik!
Ei meeldi sellisel kujul ka mulle. Midagi peaks ette võtma põhiseadusega, valimiste süsteemiga (muide seda üritatakse nagunii reformida, ei maksa mind riigikukutajaks pidada). Ja eelkõige ei meeldi see et riiki juhivad staarpoliitikud kel pole majandusest, riigi olukorrast, ega välissuhetest mingit arusaamist. Tõepoolest. Olid Ansip ja Laar mis nad olid... aga võiks tagasi tulla.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Ei, tegemist pole mingi venemeelse susserdajaga.

Varro propageerib kõikjal oma varakeskaegset ja varakristlikku maailmavaadet. Tänapaeva maailmas ei kohta just palju riigipäid, kes seda toetaks, aga naaberriigi "president" Putin on juhtumisi üks väheseid.

Selle varase keskaja ilmavaate kohaselt olid kõikjal vaid holopid ja härrad. Vooglaiu dogma on, et eesti on holopi-rahvas ja talle ei meeldi, et meie härra on mingi imelik. On see siis USA või gei-euroopa - või kes iganes. Parem kui härra on ikka see, kes jagab tema ilmavaadet. Ja Putin ju seda teeb.

Et muu maailm elab juba 21. sajandis - see teda ei häiri. Nende viga. Küll nad tagasi tulevad...
Dr.Sci
Liige

toomas tyrk kirjutas: 13 Dets, 2024 19:21 Ei, tegemist pole mingi venemeelse susserdajaga.

Varro propageerib kõikjal oma varakeskaegset ja varakristlikku maailmavaadet. Tänapaeva maailmas ei kohta just palju riigipäid, kes seda toetaks, aga naaberriigi "president" Putin on juhtumisi üks väheseid.

Selle varase keskaja ilmavaate kohaselt olid kõikjal vaid holopid ja härrad. Vooglaiu dogma on, et eesti on holopi-rahvas ja talle ei meeldi, et meie härra on mingi imelik. On see siis USA või gei-euroopa - või kes iganes. Parem kui härra on ikka see, kes jagab tema ilmavaadet. Ja Putin ju seda teeb.

Et muu maailm elab juba 21. sajandis - see teda ei häiri. Nende viga. Küll nad tagasi tulevad...
Selle tõlgendusega olen ma rohkem päri... kuigi kas just varakeskaegne. 19 saj esines veel orjust demiokraatlikes riikides (USA). Naistele polnud valimisõigust mõnes riigis veel päris hiljuti (Sveitsis näiteks riiklikul tasemel lubati 1971, mõnes kantonis suisa 1990). Või võtame sõbraliku Rootsi. Kus aastatel 1934-1976 sundsteriliseeriti ~65k naist
Vaesed, vaimse puudega või psüühikahäiretega inimesed.
Naised, keda peeti sobimatuteks emadeks, näiteks nende sotsiaal-majandusliku seisundi tõttu.
Inimesed, kes ei vastanud ühiskonna normidele, sealhulgas homoseksuaalid.
Lisaks diskrimineeriti saami põlisrahvast ja muid vähemusi.
(ei õigusta, ja Rootsi on riik kus Adolfi mõjud eksisteerisid kauakaua peale II MS lõppu)
Aga ma ei nimetaks seda kõike varakeskaegseks, küll aga maailmavaateks - ja maailmavaatele on inimesel õigus. Isegi kui teisele ei meeldi. Mulle ei meeldi mõnigi asi mida VV propageerib (vaktsiinide teema üleüldises tähenduses) samas inimkatsetused seagripi ja covid vaktsiinidega on ju toonud välja puudused ja valikuvõimaluse - ole surnud või ela potentsiaalse epilepsia (seagripi vaktsiini üliharv kõrvalmõju) või covid osas siiani analüüsitavate erinevate füüsiliste ja psüühiliste mõjudega.
Või siis abielu teema. Mõne jaoks on see püha. Peaaegu kristlik jne. Ja mehe ja naise vahel. Sel teemal võiks eraldi lõime tekitada. ja IMHO, ei poolda homoabielusid (seda juriidilises mõttes). Minu jaoks on abielu seotud ikkagi peresuhtega mis on riigi toetuse all ja mis peaks tagama rahvastiku taastootmise. Minu pärast olgu jumalaks kasvõi Peltsebul ise. Igatsugu seksuaalse tõmbega kooslused mitte ainult 1+1, võivad minu hinnangul elada koos nii nagu tahavad, tingimusel et kõik sellises suhtes/kommuunis/seltsingus olijad on seal vabast tahtest ja juriidiliselt vastutusvõimelised. Aga nimetada seda abieluks? No ei. Jne tuleks riburadapidi asju miks ma olen selles erakonnas kus ma olen.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Juba keskajal tekkis linnastumine ja sellega seoses mitmed erisused (jätan hetkel tuimalt vana-Rooma ja vana-Kreeka teemad siit välja, ja räägin aiunult Euroopast, keskajast ja edasi). Tekkisid käsitööd, tsunftid, sellide rändamised ja selle kaudu "ilmastumine".

Käsitöölise surma korral oli tihti tema pärijaks lesk. Kes päris sellega kõik õigused. Kaasa arvatud valimise õigus nii tsunftis kui linnas.

jne.

Aga - me elame 21. sajandis. Eestis kehtestati naistele valimisõigus 1919. jne

Ei maksa minna tagasi keskaega.

Meeste ja naiset vahelist abielu ei ole minu teada EV seni veel ära keelatud. Milline see eriline riiklik kaitse sellele peaks olema - ilmselgelt ei ole see militaar.neti teema.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

vooglaiu maailmapilt pole IMHO nii kooskõlaline, et seda saaks mingile möödunud ajalooperioodile iseloomulikuks pidada. Keskaegseks seda nimetada ei saa, sest skolastik ta ju ei ole.

Dr.Sci kirjutas: 13 Dets, 2024 20:16Aga ma ei nimetaks seda kõike varakeskaegseks, küll aga maailmavaateks - ja maailmavaatele on inimesel õigus.
Loomulikult on Kremli trollil õigus olla Kremli troll. Normaalsetel inimestel on jällegi õigus öelda, et ta on Kremli troll.

vooglaiu vaated abielule või religioonile ei puutu foorumi temaatikasse. Teemaväline kärbitud.
NAFO ep
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NAFO ep »

NAFO ep kirjutas: 13 Dets, 2024 12:10 Keegi on Rahvaalgatuse lehele pöördumise teinud, kahtlaselt lühikese tähtajaga. Vist vastutrollimine 8)
Rahvaalgatuse projekti on pikendatud, allkirjade andmine kuni 2025 a 31. jaanuarini. https://rahvaalgatus.ee/initiatives/128 ... jaarvamine
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

toomas tyrk kirjutas: 13 Dets, 2024 19:21 Ei, tegemist pole mingi venemeelse susserdajaga.

See et Varrot motiveerib idanaabri riigikorra fännamine ja mitte suur armastus vene kultuuri vastu, ei tähenda et ta pole praktilises mõttes venemeelne susserdaja. Sisuliselt ei erine ta põrmugi kõiksugu kommunistidest kes maailmavaatelistel põhjustel toetasid Nõukogude Liitu, sageli oma kodumaa huvide vastaselt.
Kasutaja avatar
Greta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Greta »

Poti soldat kirjutas: 14 Dets, 2024 12:25

See et Varrot motiveerib idanaabri riigikorra fännamine ja mitte suur armastus vene kultuuri vastu, ei tähenda et ta pole praktilises mõttes venemeelne susserdaja. Sisuliselt ei erine ta põrmugi kõiksugu kommunistidest kes maailmavaatelistel põhjustel toetasid Nõukogude Liitu, sageli oma kodumaa huvide vastaselt.
Kui avalikult Lavrovi kiidab ja Eesti poliitikuid s6imab, siis mina olen seda meelt, et susserdab suht avalikult venelastele. See varakeskaeg on tal teine kiiks, mille taha on eriti mugav pugeda.
Viimati muutis Greta, 16 Dets, 2024 8:49, muudetud 1 kord kokku.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Kui vv avalikult ütleks et putin on värdjas, siis VÕIKS natuke arvata et tal äkki ongi mingi imelik keskaegne maailmavaade. Mille selgitamisega tal suuri raskusi ja see ei õnnestu isegi professorite abiga ;)
Aga seda ei juhtu.
Saturn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saturn »

Lugedes viimaseid lehti, siis Dr Sci siin aitab lahti mõtestada, kui isamaaline see trollike ikka on.
Kuidas sa seda seletad? Tõenäoliselt oled kirjatükiga tuttav. Laste küüditamine on teema, mille kohal peaks Riigikogu vait olema, et mitte jumala eest pahasse nimekirja sattuda Putini ees?
Muide, on värskelt meeles, kuidas läksin härra Vooglaiuga EKRE siselistis umbes pool aastat tagasi tõsiselt tülli: ta väitis, et fraktsioon ei peaks hääletama Riigikogu 79 liikme esitatud avalduse poolt „Venemaa poolt küüditatud laste tagasitoomiseks Ukrainasse“ 20. veebruaril. Avalduses mõisteti hukka Venemaa tahtlik, süsteemne ja rahvusvahelise õiguse vastane Ukraina laste küüditamine ning nõuti laste vabastamist ja nende turvalise tagasipöördumise tagamist Ukrainasse.

Minu repliigi peale, et selline hoiak on ju täiesti vastuvõetamatu, vastas härra Vooglaid oma traditsioonilise apellatsiooniga EKRE juhtide poole, mille sisu seisnes selles, et kas selline inimene nagi Makarov peaks üldse nõunik olema. Siis aga sekkus Henn Põlluaas, kes kirjutas, et talle on ka absoluutselt vastuvõetamatu taoline olukord, et mõelgem meie eesti lastele, keda on ka küüditatud ja võõrsile viidud, ja siis ei leidunud neid, kes selle vastu protestiksid, ja et Vooglaiu ettepanek on häbiväärne.

Survestatuna oli Vooglaid tookord sunnitud alluma, sest nagu ma aru sain nõustuti minu väitega, et sellisest mainekahjust EKRE enam välja ei tule, kui me hääletaksime röövitud ukraina laste nende vanematele tagastamise nõude vastu.

Ja näete, Põlluaasa EKRE-s enam ei ole, Makarov lahkus Uutest Uudistest, mis hakkavad viimastel päevadel aina rohkem sarnanema Objektiiviga ja tollest päris Objektiivist rändavad meie erakonna lehte sealsed materjalid (Objektiiv ei ole halb, ise seal kirjutasin ja osalesin korjanduste kampaaniates, aga selle mudeli laiendamine erakonna häälekandjale on hukatuslik).

Paljud ekrekad lahkusid, aga mitteekrelane Varro Vooglaid püsib nagu vaagnaluusse kuvaldaga taotud raudnael.
https://meediavalvur.ee/meediavalvur-ar ... levotmine/
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist