EV energia ja julgeolek
Re: EV energia ja julgeolek
Mulle plaanitakse 3-5 km kaugusele 9 tuulikut. Tea, kas peaksin protestima? Türi - Viljandi ja Valga vahel on riba, kus tuulekaarti järgi kõige vähem tuult, aga ikka ehitatakse. Tea, kas elektri saamise eesmärgil või on ehitamine iseenesest tulutoov tegevus?
Sealkandis on kurgede jms lindude rännutee. Loomulikult protesti, ja anna kohtusse planeeringu peatamiseks taotlus esialgse õiguskaitse korras kuni pole esitatud täiendavat KMH-d mis selgitab mõju rändlindudele sealhulgas kaitsealustele. (ja et asi kindlam oleks - viita et ka hundid/karud/ilvesed ei saa vastavas piirkonnas tänu infrahelile elada ja ka seda mõju tuleb uurida)
Mul sekretär viitsis ka seisukohta avaldada:
Seaduslikud nõuded
Paljudes riikides, sealhulgas Euroopa Liidu liikmesriikides, on KMH kohustuslik kõigi suuremate infrastruktuuriprojektide, sealhulgas tuuleparkide puhul. See kehtib eriti juhul, kui planeeritud tuulepark asub looduskaitsealadel, nende vahetus läheduses või oluliste loodusväärtuste piirkonnas.
Kui mõju suurkiskjatele (nt hundid, karud, ilvesed) jäetakse hindamata, võib see rikkuda nii riiklikke kui ka rahvusvahelisi seadusi, näiteks:
Euroopa Liidu loodusdirektiiv (92/43/EMÜ), mis kaitseb olulisi elupaiku ja ohustatud liike.
Berni konventsioon, mis reguleerib Euroopa metsloomade ja nende elupaikade kaitset.
Riiklikud looduskaitseseadused, mis sätestavad tingimused projektide rajamiseks.
Miks on mõju hindamine vajalik?
Liikide kaitse: Suurkiskjad on sageli looduskaitse all, kuna nende populatsioonid on juba niigi surve all elupaikade kadumise, inimeste põhjustatud häiringute ja muude tegurite tõttu.
Tasakaal ökosüsteemis: Suurkiskjad on ökosüsteemi tippkiskjad ja mängivad olulist rolli toiduahela tasakaalu hoidmisel. Nende häirimine võib põhjustada kogu ökosüsteemi tasakaalust välja viimist.
Vastutustundlik arendus: Tuuleenergia on küll keskkonnasõbralik energiaallikas, kuid selle rajamise mõju peab olema minimaalne, et säilitada bioloogilist mitmekesisust.
Järeldus
Tuulepargi rajamine ilma mõju suurkiskjatele uurimata on keskkonna seisukohalt vastutustundetu ja võib põhjustada negatiivseid tagajärgi. Lisaks võib see viia õiguslike probleemideni, kui hiljem selgub, et tuulepark on kahjustanud kaitstavaid liike või elupaiku. Seega on KMH ja põhjalik ökoloogiline hindamine tuulepargi planeerimise oluline osa.
-
- Liige
- Kontakt:
NIMBY!!!
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Aga küsimus siis, et kas Eesti on valmis? Kui kõik protestivad, siis ei saagi enam kuhugi midagi teha.
Veab sul, saad tuuliku talumistasu 5 kuu miinimumpalga ulatuses igal aastal või midagi sellist
Iga tuuliku pealt või kokku?
Kokku, muidu teil külas vist keegi tööle enam ei roniks.
-
- Liige
- Kontakt:
Selle väljendi kasutamine peaks olema lubatud kasutada ainult neile ,kes on oma aia taha lubanud vastuvaidlemata midagi jõledat (mõttetut) püsti panna . Muidu on nii, et need vaesekesed kelle aia taha midagi planeeritakse rabelevad viimases hädas ja need kelle aia taha parasjagu midagi püsti panna ei plaanita näitavad põlastavalt näpuga ja ütlevad NIMBY!

-
- Liige
- Kontakt:
Ma võtaks tuumajaama oma krundile koos korralikke talumistasudega igaveseks.
Rootsi ettevõtjad plaanivad riigi lõunaosasse nelja tuumajaama , nende soov on et riik annaks laenule garantii summas 25 miljardit € , ning kasumimarginaal on maksimaalselt 15 % , vähemalt nii ma aru sain . Jaamad ehitaksid kas Lõuna Korea , Prantsuse või Usa ettevõtted .
Teeks kohe sihukese MTÜ? Mina oleksin kõigi nelja jalaga poolt.davidsoniharald kirjutas: ↑19 Dets, 2024 21:42 Ma võtaks tuumajaama oma krundile koos korralikke talumistasudega igaveseks.
Kremli troll.
-
- Liige
- Kontakt:
Inimesed harjuvad kõigega. Mõned ju elavad isegi linnas.maksipoiss kirjutas: ↑19 Dets, 2024 21:34Selle väljendi kasutamine peaks olema lubatud kasutada ainult neile ,kes on oma aia taha lubanud vastuvaidlemata midagi jõledat (mõttetut) püsti panna . Muidu on nii, et need vaesekesed kelle aia taha midagi planeeritakse rabelevad viimases hädas ja need kelle aia taha parasjagu midagi püsti panna ei plaanita näitavad põlastavalt näpuga ja ütlevad NIMBY!![]()
Kui lollivan lõplikult lolliks läheb ja otsustaks sinna ühe raketi saata(või mingil muul põhjusel vastav leke peaks tekkima), siis sa peaksid pigem suurema osa Eesti nõusoleku küsima, see hapu pilv võib misiganes suunas päris mitmesaja km ulatuses lennelda, kui vastavad tingimused loodud, tuuliku väidetav häiring sul tõesti kuidagi üle mõne km levida ei saa.olevtoom kirjutas: ↑19 Dets, 2024 22:30Teeks kohe sihukese MTÜ? Mina oleksin kõigi nelja jalaga poolt.davidsoniharald kirjutas: ↑19 Dets, 2024 21:42 Ma võtaks tuumajaama oma krundile koos korralikke talumistasudega igaveseks.
-
- Liige
- Kontakt:
Noh, kui lollivani niimoodi karta, siis võib kohe Hispaania poole punuma hakata, nagu üks edukas eestlane hiljuti kõigile soovitas.otsija86 kirjutas: ↑20 Dets, 2024 4:54Kui lollivan lõplikult lolliks läheb ja otsustaks sinna ühe raketi saata(või mingil muul põhjusel vastav leke peaks tekkima), siis sa peaksid pigem suurema osa Eesti nõusoleku küsima, see hapu pilv võib misiganes suunas päris mitmesaja km ulatuses lennelda, kui vastavad tingimused loodud, tuuliku väidetav häiring sul tõesti kuidagi üle mõne km levida ei saa.olevtoom kirjutas: ↑19 Dets, 2024 22:30Teeks kohe sihukese MTÜ? Mina oleksin kõigi nelja jalaga poolt.davidsoniharald kirjutas: ↑19 Dets, 2024 21:42 Ma võtaks tuumajaama oma krundile koos korralikke talumistasudega igaveseks.
A' kui tahta siia jääda, siis üks kaval kaitsevõte on mitte-Tšernobõli-tüüpi jaama ehitamine.
P.S. Mis see "mingi muu põhjus" lekke tekkimiseks võiks olla?
Kremli troll.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist