Andrus Merilo intervjuud

manjabes
Liige
Kontakt:

Re: Andrus Merilo intervjuud

Postitus Postitas manjabes »

Kriku kirjutas: 12 Dets, 2024 9:11 Uus intervjuu täismahus: https://www.err.ee/1609547794/merilo-uk ... s-pettunud .
Hiljuti kaitseväe juhataja teabepäeval rääkisite oma kolleegidele, et 2026. aastal võiks teha nii-öelda vaheaasta, kus me võtame ajateenistusse oluliselt vähem inimesi ehk senise ligi 4000 ajateenija asemel 1000 ajateenijat. Ning et pühendaks tolle aasta instruktorite väljaõpetamisele, et põhimõtteline reform ära teha. Rääkige see mõte pisut täpsemini lahti.

See on ikka hämmastav, kui hästi kaitsevägi saladusi hoiab. See info oli suunatud kaitseväe ülemate kohtadel olevatele ohvitseridele ja vanemallohvitseridele ja see polnud mõeldud veel avalikuks aruteluks.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

manjabes kirjutas: 12 Dets, 2024 19:05
Kriku kirjutas: 12 Dets, 2024 9:11 Uus intervjuu täismahus: https://www.err.ee/1609547794/merilo-uk ... s-pettunud .
... See on ikka hämmastav, kui hästi kaitsevägi saladusi hoiab. See info oli suunatud kaitseväe ülemate kohtadel olevatele ohvitseridele ja vanemallohvitseridele ja see polnud mõeldud veel avalikuks aruteluks.
Kahjuks on alati neid, kes kohe midagi kuuldes üritavad teiste ees kiidelda, et "Mina tean,mina tean!".
Mõtlemata, et kuidas sellise teabega peaks ümber käima ning keda see võiks mõjutada.

Edevuse laat... :cry:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Langust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Langust »

Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Merilo: lahingudrillid on Ukrainas teistsugused, meil on vaja ümber korraldada. Kuskilt on vaja leida aega täiendõppeks. Oleme välja töötanud mudeli, vähendada ühel aastal ajateenijate arvu ehk ajateenistuse reform. 2026. aastal võtta ühekordselt 1200 ajateenijat, õpetame välja uutel võimetel põhinevad uued üksused. 2027. a läheme üle uuendatud ajateenistuse mudelile. Seal hakkab olema lahinguvalve. Kui kõik ei lähe hästi ja prognoos peab paika, oleme palju paremini valmis. Ajateenistus hakkab plaani järgi kehtima 12 kuud, mitte 8.
https://www.delfi.ee/artikkel/120365102 ... unnakuteks
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

Eile raadios oli Merilo intervjuu kus olevat öelnud,et sõda tuleb.
Tulemuseks minul kodus paanikas naine kellega paari tunnine vestlus Venemaast ja ajaloost, et maha rahuneks.
Minul kõik hästi lähen sõdima aga olen väga paha,sest pere peale üldse ei mõtle. Minu meelest näitab see meie propaganda läbikukkumist, sest tal paljud töökaaslased samas seisus st.poolenisti paanikas.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
maskeerimisvork
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maskeerimisvork »

aj1972 kirjutas: 10 Mai, 2025 9:17 Eile raadios oli Merilo intervjuu kus olevat öelnud,et sõda tuleb.
Tulemuseks minul kodus paanikas naine kellega paari tunnine vestlus Venemaast ja ajaloost, et maha rahuneks.
Minul kõik hästi lähen sõdima aga olen väga paha,sest pere peale üldse ei mõtle. Minu meelest näitab see meie propaganda läbikukkumist, sest tal paljud töökaaslased samas seisus st.poolenisti paanikas.
See tähendab pigem põhihariduse läbikukkumist, sest iga vähegi koolis ajalugu õppinud inimene võiks mõista, et sõda tuleb varem või hiljem. Meie maanurgas on sõdu pigem tihedamini olnud. Küsimus on ainult, et kuna ja mis me oleme teinud, et selleks valmistuda.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Ma olen skeptiline selle hinnangu osas, et 2026 aastal meil võibolla sõda ei tule ja meil on siis ajateenijaid tunduvalt vähem, kuna vaja instruktoreid ja muud kaadrit ümber õpetada. Vabariigi valitsus peab vajadusel olema 2026 aastal valmis kiirkorras taastama ka täismahus ajateenistuse, kui olukord muutub. Hetkel on päris paljud AT saanud sõnumi, et neid vaja ei ole ja valmistuvad koolideks ja muudeks tegevusteks. Või arvestame siis reservväelaste väljakutsumisega. See on vaja ka kommunikeerida ülespoole. Julgeoleku olukord muutub maailmas kiirelt.
Viimati muutis ruger, 10 Mai, 2025 9:47, muudetud 1 kord kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kui juba sõjaks läinud on, pole enam aega ajateenijatega tegeleda.
Kasutaja avatar
Saunaline
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saunaline »

aj1972 kirjutas: 10 Mai, 2025 9:17 Eile raadios oli Merilo intervjuu kus olevat öelnud,et sõda tuleb.
Sooviks viidet, tahaks ise ka üle kuulata, mis oli kontekst jne. Sõda tuleb - see on kindel, kuid küsimus on, et kas aasta, 10, või 50 pärast. Otsisin netist ja ei leidnud värskeid intervjuusid, aga kui selline ütlemine tõesti aset leidis siis eeldaksin, et kogu Eesti meediamaastik vahutaks sellest juba eile õhtust saadik.
Viimati muutis Saunaline, 10 Mai, 2025 11:44, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Kriku kirjutas: 10 Mai, 2025 9:43 Kui juba sõjaks läinud on, pole enam aega ajateenijatega tegeleda.
Ma ei mõtle otsest sõjategevust vaid enne seda mingi ajaaken jääb ikka, kus vajalik võibolla ajateenistuse suurendamine. Ja seda vajadusel 2026 aasta ajateenistuse plaanide muutmisega.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

maskeerimisvork kirjutas: 10 Mai, 2025 9:37
See tähendab pigem põhihariduse läbikukkumist, sest iga vähegi koolis ajalugu õppinud inimene võiks mõista, et sõda tuleb varem või hiljem. Meie maanurgas on sõdu pigem tihedamini olnud. Küsimus on ainult, et kuna ja mis me oleme teinud, et selleks valmistuda.
Mind pole vaja selles veenda aga tundub,et olemas märkimisväärne osakaal elanikonnast kes tööl juba omavahel paanikat õhutavad. Ise pole kuulnud naine lihtsalt väitis,et Merilo ütles ja neil tööl paanika tõus koheselt.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Jah. Ma nii kui andsin kolhoosile teada, et tulevad uued seadused ja peab hakkama genekaid hankima ning varjumiskohti keldrisse aretama, läks kolhoosirahvas ärevile.... Nüüd kolmapäeval pannakse veel ka häiresireenid üürgama ja ma juba kujutan ette, kuidas osa rahvast ja pensionäre, kellel netti pole, arvutit pole ja nuputelefonidega ei oska isegi SMS-e lugeda hakkab mulle helistama ja ukse taga käima, et issand, mis nüüd lahti on....
14. mail käivitatakse Kaitseväe suurõppusel Siil esmakordselt üle kogu Eesti ohuteavituse terviksüsteem EE-ALARM. See tähendab, et kõigile Eestis olevatele mobiiltelefonidele saadetakse SMS testsõnumid saatjalt EE-ALARM, ohuteavitust kuvatakse mobiiliäppides "Ole valmis" ja "Eesti äpp", ETV ja ETV+ kanalitele ilmub ribatekst ohuteavituse testteavitusega, sama ribatekst ilmub err.ee veebilehel ja äpis. 14. mail kell 15.00 käivitatakse üleriigiliselt sireenivõrgustik.

Pane tähele!
kolmapäeval, 14. mail

Saadetakse kõigile Eestis olevatele mobiiltelefonidele kaks SMS testsõnumit: ennelõunal eelteate ohuteavituse kanalite testimise kohta ning pärastlõunal, kella 15.00 paiku sireenide käivitamise kohta. Õppusel saadetavate sõnumite sisuks on, et tegemist on ohuteavituse testsõnumitega õppuse Siil raames. Sõnumi saatja on Eesti SIM-kaardi omanikele EE-ALARM, võõramaiste SIM-kaartide puhul number +372 5950 0000. Sõnum sisaldab ka tagasisidelinki.

Saadetakse ohuteavituse testteavitus mobiiliäppide „Ole valmis!“ ja „Eesti äpp“ kaudu.

ETV ja ETV+ telekanalitele ilmub ribatekst ohuteavituse testteavitusega.

Err.ee avaneb uues vahekaardis veebilehel ja äpis ilmub ribatekst ohuteavituse testteavitusega.

Kell 15.00 käivitatakse üleriigiliselt sireenivõrgustik. Sireeni heli koosneb üheminutilisest tõusva ja langeva tooniga signaalist, mida korratakse vähemalt kolm korda 30-sekundiliste pausidega. Kokku kestab sireenide heli umbes 4 ja pool minutit. Sireeni heli saad kuulata siit: https://www.olevalmis.ee/ohuteavitus-ehk-ee-alarm avaneb uues vahekaardis

Oluline! Ohuteavituse käivitamine on test, reaalset ohtu ei ole ja ühtki päriselulist olukorda läbi ei mängita! Teavita ka oma lähedasi, eriti lapsi ja eakaid pereliikmeid, et tegemist on testiga, mitte reaalse ohuga.

Ohuteavituse süsteemi testimise eesmärk on anda Eesti elanikele esimest korda päriseluline kogemus, kuidas riik inimestele ohtudest teada annab ning millised ohuteavitused tegelikkuses välja näevad. Kõik sõnumid sisaldavad infot, et tegemist on testiga.

Kui ohuteavitust on vaja edastada reaalse sündmuse korral, edastab riik selle alati mitme kanali kaudu. Kanalite hulk ja teavituse ulatus sõltub olukorra tõsidusest ja ulatusest. Sireenide käivitamine on päriselus kõige äärmuslikum ohuteavituse vahend ning seda kasutatakse ainult vahetult eluohtlikus olukorras, näiteks suurõnnetuse või sõjalise rünnaku puhul.

Lisainfot ohuolukorra kohta leiab kriis.ee veebist ning saab küsida riigiinfo telefonilt 1247. Käitumisjuhised erinevate olukordade puhuks leiab "Ole valmis" äpist ning veebilehelt olevalmis.ee avaneb uues vahekaardis .

Pilt

https://www.kriis.ee/uudised/14-mail-ka ... d-sireenid
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

aj1972 kirjutas: 10 Mai, 2025 11:39
maskeerimisvork kirjutas: 10 Mai, 2025 9:37
Mind pole vaja selles veenda aga tundub,et olemas märkimisväärne osakaal elanikonnast kes tööl juba omavahel paanikat õhutavad. Ise pole kuulnud naine lihtsalt väitis,et Merilo ütles ja neil tööl paanika tõus koheselt.
Tuttav tunne. Naine nägi eilses ringvaates kindrali sõnavõttu ja küsis kohe, et mis teema sellega nüüd jälle on. Mida ta oma töökaaslasele nüüd ütlema peaks? Keda ta rohkem uskuda? Mind või kindralit
Mina üritan nüüd iseendalegi selgeks teha, kas kiita kindralile takka ja kinnitada kõigile sugulastele ja tuttavatele, et sõda tuleb kindlasti ning kes veel pole hispaaniasse kinnisvara ostnud peaksid seda kindlasti tegema või lihtsalt õlga kehitama ja pidada kõike seda lobaks, et rahavoog kaitseeelarvesse ei väheneks...
drawulf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas drawulf »

Saunaline kirjutas: 10 Mai, 2025 9:50
Sooviks viidet, tahaks ise ka üle kuulata, mis oli kontekst jne. Sõda tuleb - see on kindel, kuid küsimus on, et kas aasta, 10, või 50 pärast. Otsisin netist ja ei leidnud värskeid intervjuusid, aga kui selline ütlemine tõesti aset leidis siis eeldaksin, et kogu Eesti meediamaastik vahutaks sellest juba eile õhtust saadik.
Samad soovid siinpool!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline