Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
OLAVI
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas OLAVI »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 27 Jaan, 2025 14:28
AndresTy kirjutas: 27 Jaan, 2025 10:43 Mina ja kogu Eesti rahvas eelistaks peaministrina ikka ühte ilusat ja miniseelikus prullakat totsi. Kes oleks pärit maalt, mõnest kolhoosi korterelamust.
No üks tubli karjanaine sobiks kindlasti sinna! Tressipükstes, sitastes kummikutes, seelikuga, villane mummuline kampsun ja punasekirju pearätik oleks ka kohustuslik! Kord oleks kohe majas! :mrgreen:
Nali naljaks aga tavalise maainimese, kes ise hoolitseb/vastutab oma toidulaua ja toasooja eest (ressursipõhine majandus) maailmaarusaam, erineb oluliselt kõike krediitkaardiga võlgu ostava isiku (võlapõhine majandus) maailmaarusaamast.

Näiteid meie elust vast ei ole vaja tuua?
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Minu arvates riik toodab ise juurde kontingenti, kes ei pea kunagi millegi eest vastutama. Aga vaadake, mina ei saa kuskil üldse libastuda, sest mina lihtne talupoeg olen alati kättesaadav ühiskonnale ja oman VARA. Minult on ALATI midagi ära võtta, olenemata sitast suusailmast.... Need aga kellel endalgi midagi pole, saavad kiidelda kui edukalt suure katla raha on ära jagatud. Kui siis leitakse kuskilt kirstu põhjast kullakamakad mis kogemata lihtsalt on ära unustatud... ma ei tea kas silmad ka põlema leidjatel läksid... pole vist kuulda olnud ja Kroonikas ka vist veel ei ole jõutud avaldada...
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

OLAVI kirjutas: 27 Jaan, 2025 17:09
Nali naljaks aga tavalise maainimese, kes ise hoolitseb/vastutab oma toidulaua ja toasooja eest (ressursipõhine majandus) maailmaarusaam, erineb oluliselt kõike krediitkaardiga võlgu ostava isiku (võlapõhine majandus) maailmaarusaamast.

Tavaline (rõhuga sõnal tavaline) maainimene ei hoolitse/vastuta ammu enam oma toidulaua ja toasooja eest rohkem, kui see krediitkaarti kasutav inimene.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 27 Jaan, 2025 22:06 Minu arvates riik toodab ise juurde kontingenti, kes ei pea kunagi millegi eest vastutama. Aga vaadake, mina ei saa kuskil üldse libastuda, sest mina lihtne talupoeg olen alati kättesaadav ühiskonnale ja oman VARA. Minult on ALATI midagi ära võtta, olenemata sitast suusailmast.... Need aga kellel endalgi midagi pole, saavad kiidelda kui edukalt suure katla raha on ära jagatud. Kui siis leitakse kuskilt kirstu põhjast kullakamakad mis kogemata lihtsalt on ära unustatud... ma ei tea kas silmad ka põlema leidjatel läksid... pole vist kuulda olnud ja Kroonikas ka vist veel ei ole jõutud avaldada...
Väga segane tekst
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

AMvA kirjutas: 28 Jaan, 2025 8:28Väga segane tekst
Vaatab teema pealkirja...
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Kriku kirjutas: 28 Jaan, 2025 8:42
AMvA kirjutas: 28 Jaan, 2025 8:28Väga segane tekst
Vaatab teema pealkirja...
Just. Selleks, et talupoeg saaks oma hääle (loe "püssi") puhtaks köhida, on loodud lugupeetud omaniku poolt suurepärane võimalus. :mrgreen:
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krijgsvolk »

AMvA kirjutas: 28 Jaan, 2025 8:26

Tavaline (rõhuga sõnal tavaline) maainimene ei hoolitse/vastuta ammu enam oma toidulaua ja toasooja eest rohkem, kui see krediitkaarti kasutav inimene.
Hmmm... "Tavaline maainimene?" :wink: Huvitav, kas siin alevikus, mille servas minu pere elab, on "ebatavalised" maainimesed? :scratch: Absoluutne enamus 0N ahikütte peal( ainult üks suur 5- kordne, sel oma keskküttesüsteem) eramajad ja paar ridaelamut... inimesed veavad puid koju. Inimene lõikab- lõhub- laob riita- tassib kuuri, kütab ise. Sama on ümbruskonna hajaasustusega majapidamistes. Aiamaad- kilekasvuhooned täiesti olemas. Kartulimaa kui nähtus isegi täiesti esineb. Tõsi, lehma-sea pidamist enam praktilisest pole, lambad on mõnel pool. Hunte pole. Vähemalt suurema, Eesti mõistes, lambakarja omanik pole kurtnud, ptüi- ptüi! Poodi enam pole, tõsi autokauplus käib, postkontorit enam pole, bussiliiklus olematu :evil: ja see neetud liberaalse frondi viletsus, vabandust, valitsus, koos oma automaksu :evil:+ :evil: = :wall: jm pasaga, vähemalt siinkandis äärmiselt mitte sallitud! Nujah, nii me ebatavalised siin Liivimaal voorede, küngaste- mäekeste vahel elutseme! On mingi vahe Kilupäälinna ja Kuldse Ringi asumitega? Või kuidas seal Eestimaa kubermangus asjalood on? :wink: PS Sellist jõudu pole olemas, mis mind siit kuhugi kivilinna, "tsivilisatsiooni lihapottide" manu suudaks vedada! Parimat!
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

krijgsvolk kirjutas: 29 Jaan, 2025 2:41
AMvA kirjutas: 28 Jaan, 2025 8:26

Hmmm... "Tavaline maainimene?" :wink: Huvitav, kas siin alevikus, mille servas minu pere elab, on "ebatavalised" maainimesed? :scratch: Absoluutne enamus 0N ahikütte peal( ainult üks suur 5- kordne, sel oma keskküttesüsteem) eramajad ja paar ridaelamut... inimesed veavad puid koju. Inimene lõikab- lõhub- laob riita- tassib kuuri, kütab ise. Sama on ümbruskonna hajaasustusega majapidamistes. Aiamaad- kilekasvuhooned täiesti olemas. Kartulimaa kui nähtus isegi täiesti esineb. Tõsi, lehma-sea pidamist enam praktilisest pole, lambad on mõnel pool. Hunte pole. Vähemalt suurema, Eesti mõistes, lambakarja omanik pole kurtnud, ptüi- ptüi! Poodi enam pole, tõsi autokauplus käib, postkontorit enam pole, bussiliiklus olematu :evil: ja see neetud liberaalse frondi viletsus, vabandust, valitsus, koos oma automaksu :evil:+ :evil: = :wall: jm pasaga, vähemalt siinkandis äärmiselt mitte sallitud! Nujah, nii me ebatavalised siin Liivimaal voorede, küngaste- mäekeste vahel elutseme! On mingi vahe Kilupäälinna ja Kuldse Ringi asumitega? Või kuidas seal Eestimaa kubermangus asjalood on? :wink: PS Sellist jõudu pole olemas, mis mind siit kuhugi kivilinna, "tsivilisatsiooni lihapottide" manu suudaks vedada! Parimat!
Küsin siis kaks küsimust nende ebatavaliste maainimeste kohta.
1. Kas nad käivad kõik ise omaenda metsast neid küttepuid varumas.
2. Kas ainult selle aiamaal ja kilekasvuhoones kasvatatuga elatab ennast aasta läbi?

PS. suurema lambakarja omanik ei ole enam vist see päris tavaline maainimene vaid äkki hoopis põllumees?
PPS. Kas ahikütte omamine on mingi püha indulgents?
PPPS. Käesoleva valitsuse tõmblusi ei armastata ka Tallinna Ringteest seespool
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Miks nii üleolevalt suhtuda ahiküttesse ning kilekasvuhoonesse ?
ensv aegne linnade evakueerimise kava nägi ette elanike evakueerimist just maapiirkondadesse , kus on ahiküte ning autonoomne veevarustus , lisaks on "maakatel" ka läbi aegade olnud mingid tagavarad , seega , ei lähe sellise rajuga inimeste elukorraldust ründama.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Kunagi vaidlesime kolleegidega et mida tähendab "maa-inimene".
Defineerisime siis et "maa" on kaugus lähima lehmani.
Aga definitsioon ei pädenud, tema elas kusagil Põlva taga metsa vahel aga lähim lehm oli 3km. Minul 200 meetrit ehkki Ülemiste Keskuseni on 10 minutit :)

Muuseas, inimesed kes ei ole veel kasvuhoonet pidanud - pisike 5m2 kasvuhoone annab kurke (või tomateid) niipalju et jätkub tervele perele ja jääb ülegi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Söönuks neist aga ei saa.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Madis Reivik kirjutas: 29 Jaan, 2025 12:22 Kunagi vaidlesime kolleegidega et mida tähendab "maa-inimene".
Defineerisime siis et "maa" on kaugus lähima lehmani.
Aga definitsioon ei pädenud, tema elas kusagil Põlva taga metsa vahel aga lähim lehm oli 3km. Minul 200 meetrit ehkki Ülemiste Keskuseni on 10 minutit :)

Muuseas, inimesed kes ei ole veel kasvuhoonet pidanud - pisike 5m2 kasvuhoone annab kurke (või tomateid) niipalju et jätkub tervele perele ja jääb ülegi.
Saad ainult kurgist kõhu täis?
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kurk on muide nii lahja kraam, et kui inimest ainult nendega toita, sureb ta nälga. Ei ole võimalik süüa piisavas koguses. Ainult kartulitest on näit. võimalik elada, maad on ka perele vähe vaja. Iirlased elasid neist peamiselt, aga siis jõudis sinna kartuli lehemädanik...
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Ma olen maa elanik. Kunagi omasin kulaklikku majapidamist 20 lüpsilehma ja sellest rohkema noorkarjaga. Hinnad põllumajandustoodetele hoiti kontrolli aeg veel Laari ajalgi - muidu vaesekesed linnas oleks hukka saanud.
Kasvuhoone 3x6 on päris hea hobi. Tiksuma panna et üsna varakult hilissügiseni midagi võtta oleks. Abikaasa midagi tegi purki ka, aga see pole eesmärk. Uued seemned juba oktoobris tellitud :D
Ahiküte, oma mets ja 10 mootorsaage. Aga puid ostan lõhutult.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Ega ma öelnudki et see lahendab maakera näljahäda, lihtsalt et oma kasvuhoone ei pea eriti suur olema.
Käsitsi paar vagu kartulite jaoks kaevata on kah päris lihtne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist