Eestis on keskmine põllumajandusfarmi suurus ca 90 ha, Poolas 11 hamaksipoiss kirjutas: ↑29 Jaan, 2025 19:34Sügisel Põhja Poolas ringi sõites oli 2-10 peaseid lehmakarjakesi ikka hoolega näha.
Nutt ja hala
Re: Nutt ja hala
Mul tänu Mattile oli torusselüps ja piim eliit. Seal küsimust polnud, bülletäänides olin ka ikka äramärgitud toodangu pärast.Some kirjutas: ↑29 Jaan, 2025 20:15 Parandage mind kui valetan aga kuskil on meelde jäänud, et venelased panid kartuli mulda labidaga ja võtsid ka üles labidaga? Eestlased maha pannes ikka ajasid vaod sisse ja vaod kinni, kasvõi hobusega ja koristasid kas kartulikonksu või hargiga. Ja kas mitte ka veerandiks lõigatud kartulid kasvama ei hakanud? Vat ise küll talumehe poeg aga paraku ajastust kui kõi kartuliga käis, va aeg kui kartul veel koristatud ei olnud aga söögiks sai konksuga ikka võtmas käidud.
Kui ikka elu täiesti pekki läheb, küllap saaks ka praegugi oma perele käsiriistadega kartul kasvatatud, lihtsalt kasvatamine võtab aega.
Miks Eestis enam väikest kogust lehmi ei peeta - eks ikka sellepärast, et piimakobinaadid pole huvitatud pikki piimaringe tegema kaheldava kvaliteediga väikese koguse piima pärast. Ja omaenda perele... Noo eks sa joo perega 14 liitrit piima päevas ära. Vabapidamisel lihalehmad vast tasuksid paremini ära.
Kartuliga see värk, et kust sa armas inimene neid koori äkki võtad? Ma olen diplomeeritud agronoom ja ma küll ei oska arvata, et perele kartulikasvatamine nipsust käib.Ja sinna, kust loodad saada, tuleb paraku ka anda.
Kui farmiks lugeda asutust, mis vähemalt üht inimest toidab, siis ikka palju rohkem kui 90 ha.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Mul oli umbes 250 ha kasutuses.
Nii et keegi neist kolmest mujal tööl ei käi, pensionit ei saa?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Ma ei tea, see on ametlik statistika.
Mida põllumajandustootmisüksuseks loetakse ei oska ma hetkel öelda. Eks seal on suuri põllumajandustootjaid ja ka väiksemaid FIE-sid
-
Madis Reivik
- Liige
- Kontakt:
Fenomenaalne, ma hoian oma vähese tarkuse enda teada muidu paistan veel lollim.AMvA kirjutas: ↑29 Jaan, 2025 13:07Sellest paarist vaost saad sa suve alguses natuke värsket kartulit ja ongi kõik.Madis Reivik kirjutas: ↑29 Jaan, 2025 13:04 Ega ma öelnudki et see lahendab maakera näljahäda, lihtsalt et oma kasvuhoone ei pea eriti suur olema.
Käsitsi paar vagu kartulite jaoks kaevata on kah päris lihtne.
Siin ikka väideti, et hoolitsevad ise oma toiduvaru eest poes käimata.
Eks sa kirjuta ise edasi.
Põrssapõlves sai ka ise seemnekartulit lõigutud. Nipp oli selles, et paar nähtavat idukohta pidi lõigule külge jääma, siis läks kindlasti kasvama. Ja põhjus lihtne: kui õnnestus kusagilt miski ämbritäis eliitseemet nihverdada - polnud saada ja kallis ka - siis niiviisi oli saagis palju suurem ja järgmisel aastal sai juba oluliselt suurema lahmaka jagu seemet kätte.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Viga oli haakuda Arnold Rüütli üleskutsele noored missioonitundlikud minge maale ja tehke. Toanaaber jäi truuks kolhoosikorrale ja on praegu miljonär.
Mu vanaema päästis pere. Gattsina kandist naine,ingerlane oskas teada mis on nälg. Kartulikoored pani tallele ja 45 aasta kevadel oli mida põllule panna.
Klemm tubli töö.
Kui minu kirjavead või tõlge häirib sind, joonista oma perearstile.
Sotsiaalmaks miinimumi järgi on kohustuslik, olenemata kas sul läks hästi või mitte.
Kanepit kasvatades ilmselt on võimalik.
Kanepit kasvatades ilmselt on võimalik.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist