Jah, pole pikemat aega siia midagi pistnud, kuigi peaks, sest olgu veidi kiirem ja suurema kõlapinnaga mudelistide jaoks on see FB siiski oma puudustega. Aga seekord siis selline teema ja tõesti Urmase endaga seotud. Nimelt mingi x aastaid tagasi, sain Urmase käest reliikvia.
Sügaval nõukaajal suure hoolega ainsast võimalikust toorikust pooliku tegemisega Whitley. Ja kuna pooleli jäänud tööl on näha tõsise meisterlikkuse jälgi, siis polnud see enam minu jaoks tavaline tükk plastikut, vaid taaskord midagi, mida tasus hakata päästma.
Täna on muidugi Frogi vormist sündinud nõuka kastmes mudeli tegemine paras masohhism, aga mis teha, materjal nõuab. Kuna tänaseks on Whitleyst juba mitu kaasaegset mudelit, siis otsustasin, et sünnib hübriid. Selline kus ajalooliselt väärt säilitamist osad on alles ja ülejäänu võimalikult kasutatav kraam uuest karbist. Kuna olen ammu tahtnud teha Whitley transpordi varianti, siis tuli leida õige doonor ja hakata sobitama. Doonorkiks siis uuema laine Airfix, mis oli üllatavalt raske ost ja kaugeltki ei õnnestunud seekord kohalikku müüjat toetada, sest seda ei pakkunud lihtsalt keegi. Aga lõpuks see saabus ja sai hakata tegutsema. Piltidest alustan algmaterjali tutvustamisega. Need tiivad ongi nüüd need, millega nähtud vaev ja tulemus on just see, miks see teema on sündinud. No vaadake ometi!

Siin on näha, millise hoole ja armastusega on tiiva paneelijooned ümber lõigatud:

Esimesel pildil on vasakul tiival näha suuremat pahteldatud ala. Sellega oli ka oma traagiline lugu, kus midagi läks kõveraks ja kuidas seda tuli kuskil ahjus paradada ja uuesti teha ja siis läks midagi veelvalesti ja kõik see draama. Kõik see ajalugu väärib ju paremat saatust kui prügikast?:) Kunagi mõtlesin, et panen need tiivad as is raami ja teen sellest omamoodi ajakapsli natüürmordi. Aga täna olen siiski valmis mudeli teele asnud, mille käigus see ilus vaev läheb siiski värvi alla. Aga Urmase tööd ma mingi muul moel ei puutu ja isegi aja jooksul tekkinud praod jäävad puutumata, nagu kiriku lagi. Siin on need näha:

Selliseid asju on veidi veel, aga need jäävad ja ma loodan, et ma midagi pekki ei keera, nagu värvimisega lihtsalt võib juhtuda. Kereosad on nõuka karbist puutumatud ja nendel pole muud väärtust, kui see, et need sobivad kokku tiibadega ja uue aja kerele liitmine oleks liiga keeruline. Küll aga saab vanale kerele panna uue nina ja see algabki siin:

Niisiis..esialgu muud pole ja tahstin selle teema siin ruttu ära teha, seega ajaloo osa vaatab Whitley puhul huviline ise seekord kahjuks.
Lõpptulemus peaks olema midagi sellist:

Kiiret arengut siin teemas ei tule, kuna olen end osanud siduda mitme tööga korraga ja kõik need muud asjad. Aga siiski, usun, et saan päästetud selle!:)
Kk