Donald Trump JÄLLE president
Re: Donald Trump JÄLLE president
Ma kahtlustan et segamini võib minna Muski lärmamine, kuidas ta teeks, keelaks, pooks ja laseks ja tema tegelik mõjuvõim... See et (liberaalne)ajakirjandus esitleb teda kui mingit suure võimuga halli kardinali, ei tähenda et ta seda tegelikult ka on
Kui ülaltsiteeritud artiklis kirjeldatud tegevused käivad, siis on. Muidugi seni, kuni see Trumpile sobib.
Ise teema on muidugi see, et tegevused on kohtus vaidlustatud. Kohus võib ta tiibu märkimisväärselt kärpida.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ma olen aru saanud et Trump tegeleb umbes sama asjaga kui Gorbatsov NSV Liitu lammutades. On tõdetud et senine tee pole jätkusuutlik ning tuleb alustalasid raputada. Kui see Trumpi nn "soo" on midagi samasugust mille kohta ma Eesti kohta olen ajakirjandusest lugenud - et keegi mees määratakse siseringi korraldusel (vist keegi kantsleritest) luureametist RMK juhiks siis seal ei saagi mingit taustakontrolli korraldada. Tulebki väljastpoolt inimesi juurde tuua. Mõned neist suudavad sulanduda, mõned vanad olijad kohanevad kuid sellegipoolest lööb selline laamendamine 10-20 aastaks õhku värskemaks
Muidugi saab ja Eestis näiteks korraldataksegi näiteks riigisaladuse loa jaoks. Sinu näide on muidugi väga imelik, sest luureameti juhile on ses osas palju kõrgemad nõudmised kui RMK omale.
Mis Gorbatšovi puutub, siis ta edutas ikkagi ka endale sobivaid senise võimusüsteemi liikmeid, st. kommuniste. 1985. aastal oleks olnud mõeldamatu, et võrreldava võimu saab keegi, kes pole NLKP-s varem korralikku karjääri teinud. Mitte et see vähimalgi määral teemasse puutuks.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Asi pole mitte nõuetes vaid selles et kes ja keda ametisse määrab. Ja keda üldse jutule võetakse. Ja kas tuleks mõni seadus ümber teha et keegi saaks mingile ametipostile.
Trump ei saa enda poliitikat ellu viia kui sookollid igal pool ees on. Tõmba täitsa julgelt Gorbaga paralleele. Närvilisematele - minu meelest kannatab USA majandus selle välja. Erinevalt NSV Liidust.
Trump ei saa enda poliitikat ellu viia kui sookollid igal pool ees on. Tõmba täitsa julgelt Gorbaga paralleele. Närvilisematele - minu meelest kannatab USA majandus selle välja. Erinevalt NSV Liidust.
Julgeolekukontrolli pead niisiis põhimõtteliselt otstarbetuks ja kergekäelist riiklikele andmebaasidele ligipääsude jagamist normaalseks? Või mis su viimaste postituste iva täpselt on?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Ju siis on nad Trumpi administratsiooni julgeolekukontrolli läbinud ja heaks kiidetud. Trump võitleb mäletatavasti terve olemasoleva riigiaparaadiga , sealhulgas ka nendega kes julgeolekukontrolli teevad.
Riiklikud andmebaasid - ei tea, seda peab riigi põhiselt hindama. Soomes on näiteks seesama Maksuameti andmebaas avalik info. Eestis ei ole. USA kohta ei tea. Samamoodi mootorsõiduki omanike andmebaas jne
Riiklikud andmebaasid - ei tea, seda peab riigi põhiselt hindama. Soomes on näiteks seesama Maksuameti andmebaas avalik info. Eestis ei ole. USA kohta ei tea. Samamoodi mootorsõiduki omanike andmebaas jne
See on ikka väga imelik jutt. Luureametis töötanud mehele korraldada metsavahiks saamise puhul veel lisa taustakontrollvanahalb kirjutas: ↑10 Veebr, 2025 10:44 Ma olen aru saanud et Trump tegeleb umbes sama asjaga kui Gorbatsov NSV Liitu lammutades. On tõdetud et senine tee pole jätkusuutlik ning tuleb alustalasid raputada. Kui see Trumpi nn "soo" on midagi samasugust mille kohta ma Eesti kohta olen ajakirjandusest lugenud - et keegi mees määratakse siseringi korraldusel (vist keegi kantsleritest) luureametist RMK juhiks siis seal ei saagi mingit taustakontrolli korraldada. Tulebki väljastpoolt inimesi juurde tuua. Mõned neist suudavad sulanduda, mõned vanad olijad kohanevad kuid sellegipoolest lööb selline laamendamine 10-20 aastaks õhku värskemaks

Pealegi ei määranud mingi kantsler teda ametisse vaid oli siiski avalik konkurss. Me ei tea kess veel kandideerisid, aga mingit kantsleri poolt määramist ei olnud. Ja Luureameti juht on metsanduses väga väljastpoolt tulev inimene.
Ise kah saad aru kui pehmelt öeldes rumal on see väide?
Ülaltsiteeritud artiklis väidetakse otsesõnu, et ei ole:
Nii Musk ise kui DOGE`i teised esindajad kannavad ametinimetust „valitsuse eritöötaja“ ning täpsemat struktuuri asutusele loodud ei ole. New York Timesi teatel kuulub töörühma kokku umbes 40 inimest, kellest enamik on Muski firmade töötajad või endised praktikandid. Teadaolevate isikute vanus jääb 19 ja 25 aasta vahele. Ühelgi neist ei ole riigisaladuse luba.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
-
- Liige
- Kontakt:
Siin juba pigem tekib see probleem, et kohtuotsust lihtsalt ignoreeritakse.
JD Vance juba ütles, et kohtunikud, kes Trumpi vastu, tuleks lahti lasta. Ei hakka see seltskond kunagi seadust kuulama.
Muskil on kindlasti suur võim, ta ju ostis endale presidendi 250 milli eest. Trump pole kordagi teda kritiseerinud peale seda. JD Vancei olla ka Musk ise valinud. Elon Musk on kõige ohtlikum inimene maailmas hetkel, või noh, kui vaadata demokraatlikult poolelt. Afd, Orban, EKRE kiidab muidugi takka.
Ilmselt oli Eesti Ekspressi artikkel sel teemal. Ma väga ei imestanud ja ei hakanud kuhugi talletama. Kui vaja vaatan kas on veel netis alles.AMvA kirjutas: ↑10 Veebr, 2025 11:10
See on ikka väga imelik jutt. Luureametis töötanud mehele korraldada metsavahiks saamise puhul veel lisa taustakontroll.
Pealegi ei määranud mingi kantsler teda ametisse vaid oli siiski avalik konkurss. Me ei tea kess veel kandideerisid, aga mingit kantsleri poolt määramist ei olnud.
Ja nagu mainisin - asi pole mitte riigisaladuse loas vaid rotatsiooni korraldamises.
https://www.err.ee/1608685186/valisluur ... t-rmk-juhtvanahalb kirjutas: ↑10 Veebr, 2025 11:37Ilmselt oli Eesti Ekspressi artikkel sel teemal. Ma väga ei imestanud ja ei hakanud kuhugi talletama. Kui vaja vaatan kas on veel netis alles.AMvA kirjutas: ↑10 Veebr, 2025 11:10
See on ikka väga imelik jutt. Luureametis töötanud mehele korraldada metsavahiks saamise puhul veel lisa taustakontroll.
Pealegi ei määranud mingi kantsler teda ametisse vaid oli siiski avalik konkurss. Me ei tea kess veel kandideerisid, aga mingit kantsleri poolt määramist ei olnud.
Ja nagu mainisin - asi pole mitte riigisaladuse loas vaid rotatsiooni korraldamises.
PS. See sinu mainitud Soome tulumaksu avalik andmebaas on tegelikult täiesti haige ja põhjustab inimeste üksteise järgi nuhkimist ja pealekaebamist. Ma ei tea suuremat pealekaebajate riiki, kui Soome.
Jutt pole ainult isikute tulumaksu suurusest:
https://www.nytimes.com/2025/02/01/us/p ... ystem.htmlIn a process typically run by civil servants, the Treasury Department carries out payments submitted by agencies across the government, disbursing more than $5 trillion in fiscal year 2023. Access to the system has historically been closely held because it includes sensitive personal information about the millions of Americans who receive Social Security checks, tax refunds and other payments from the federal government.
Olen üsna kindel, et ülal loetletu pole ka Soomes avalik info.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
-
- Liige
- Kontakt:
Panustaks veelkord: kui olukord on viimse piirini keema aetud, ilmub järjekordselt oranzhi näoga keenjus ja vabastab America kurjast Muskist.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist