Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
AMvA
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 12 Veebr, 2025 17:11
AMvA kirjutas: 12 Veebr, 2025 14:22
Kapten Trumm kirjutas: 12 Veebr, 2025 13:32
Asi nimelt selles, et täna on igati ok teha mingeid mikro-praksiseid ühe arsti ja 1-2 õega, puhas perearsti äriline otsus. Ja väljaspool tööaega patsientidega töötamist keegi ei nõua. Seepärast valgubki abita jääv mass EMO-sse.
Tegelikult sa eksid. Tänapäeval just koonduvad perearstid suurematesse arstikeskustesse. Minu perearst näiteks töötab perearstikeskuses, mis võtab uues büroomajas terve korruse.
Ja selliseid on viimasel ajal ikka väga palju juurde tekkinud. Aga 24/7 nad ei tööta jah.
Neid on väheseid ja peamiselt Tallinnas.
Minu pereast nt omab kesklinnas endise lastepolikliiniku hoones 3 tuba ja seal on tööl 1-2 inimest.
Mis valveteenust nad pakkuda suudaks?
Ja need arstid võivad olla suures kliinikus, kuid juriidiliselt on eraldi isikud ikkagi. Pool rehkendust.
Täna neilt valvet ei nõuta. Ja kui nõutaks, siis oleks kisa taevani. Ja sugugi mitte kõik ei tee ka koduvisiite, haige lapsega üsna tülikas probleem. Siis haiged inimesed kakerdavad mööda kliinikut ja nakkusajal muutub see nagu nakkuskoldeks - kui enne ei saanud, siis peale arstil käimist said kindlasti.
Sa rehkenda kokku, kui palju on lisapersonali vaja, et hoida mõnda perearstikeskust lahti 24/7 vastavalt kehtivale TLS-ile ja siis mõtle, kas sa tahad selle kinni maksta. Ootan siis sult tööjõukulude võrdlust tavarezhiimis töötava perearstikeskuse kohta oletame 2 arsti ja 4 õde ning siis sama mehitatus 24/7
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Selliseid rehkendusi peab tegema vastav allasutus mitte inimene, kes on kõik maksud korralikult riigile ära maksnud.
Kui rehkendus tehtud ja selgub, et raha vähe siis tuleb rahakraanid kusagil kinni keerata. Ja meie ei pea isegi ütlema, kus kohast raha vähemaks võtta. Selle jaoks on meil samuti inimesed valitud ja palgatud.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Fucs kirjutas: 12 Veebr, 2025 18:03
Some kirjutas: 12 Veebr, 2025 17:07 https://valvekliinik.ee/ Aga pühapäeval ei võta nemadki.
Some kirjutas: 12 Veebr, 2025 17:54 Leidsin ka pühapäevi katva perearstiteenuse, pooletunnise reageerimisajaga: https://salu.md/et/
Tasulist perearstiteenust pakuvad ka Fertilitas, Confido ja Meliva.
...eee... :scratch: ja kui me nüüd sealt kilulinnast, vähe kaugemale läheme, kus ülejäänud Eesti asub, siis... :?:
Kas eksisteerib Tallinna- ja Tartuväline elu? Müstika! :shock: Nali. Aga eks muidugi tuleb kohapealsetest oludest ja oma vajadustest lähtuda. Kui ikka kondid murrad või vajad kompuutertomograafi siis ikka kiirabi vajalik. Aga kui piisab kaugkonsultatsioonist nagu akf Trumm vajas, või siis vaja nädalavahetustel retsepti või lapsele ravi määra, töövõimetuslehte vms siis sellistest teenustest abi. Confidol isegi kaubanduskeskustes oma kabinetid, viid lapse üldarsti juurde ja ise ostad samal ajal toidukraami. Raha ju maksab aga samas terve päev EMOs kükitada pole kah just ahvatlev.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

isonts kirjutas: 12 Veebr, 2025 18:28 Selliseid rehkendusi peab tegema vastav allasutus mitte inimene, kes on kõik maksud korralikult riigile ära maksnud.
Kui rehkendus tehtud ja selgub, et raha vähe siis tuleb rahakraanid kusagil kinni keerata. Ja meie ei pea isegi ütlema, kus kohast raha vähemaks võtta. Selle jaoks on meil samuti inimesed valitud ja palgatud.
sa tahad väita, et meil jääb meditsiinis raha üle või mida sa tahad öelda? ise ikka saad aru?
küll Haigekassa on neid arvutusi piisavalt teinud.
isonts
Liige
Kontakt:

Ei jää üle. Vastupidi. Kõik kulutatakse ära. Ja mitte meditsiini süsteemis. Alates riigikogulase kuluhüvitisest lõpetade Külaseltsi ürituste korraldamisega. Mitte kusagil ei jäeta raha kulutamata. Kui palgafond jääb üle siis määritakse see juba enne aastalõppu oktoobrikuust alates tulemustasudena laiali jne .....
Miks ma seda üldse kirjutama pean? Sa elad minuga samas riigis ja tead ise ka väga hästi seda...
Mul võeti erinevate uuringute tarbeks vereproove 2 kuu jooksul 3 korda. Ainult üks arst hiljem loobus järgnevast vereproovist, kui ma tähelepanu juhtisin, et mul alles eelmine nädal võeti. Ometigi ta näeb kõiki protseduure , mis on läbitud. Ma lihtsalt ei viitsinud mingi suulise konsultatsiooni saamise pärast kusagile verd andma sõitma ja hakkasin vastu kobisema. Ja mina käin arsti juures ainult äärmisel juhul.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

isonts kirjutas: 12 Veebr, 2025 19:16 Ei jää üle. Vastupidi. Kõik kulutatakse ära. Ja mitte meditsiini süsteemis. Alates riigikogulase kuluhüvitisest lõpetade Külaseltsi ürituste korraldamisega. Mitte kusagil ei jäeta raha kulutamata. Kui palgafond jääb üle siis määritakse see juba enne aastalõppu oktoobrikuust alates tulemustasudena laiali jne .....
Miks ma seda üldse kirjutama pean? Sa elad minuga samas riigis ja tead ise ka väga hästi seda...
Mul võeti erinevate uuringute tarbeks vereproove 2 kuu jooksul 3 korda. Ainult üks arst hiljem loobus järgnevast vereproovist, kui ma tähelepanu juhtisin, et mul alles eelmine nädal võeti. Ometigi ta näeb kõiki protseduure , mis on läbitud. Ma lihtsalt ei viitsinud mingi suulise konsultatsiooni saamise pärast kusagile verd andma sõitma ja hakkasin vastu kobisema. Ja mina käin arsti juures ainult äärmisel juhul.
sotsiaalmaksu ravikindlustuse osa läheb kuluhüvitisteks ja ja külaseltsi üritustele, makstakse tulemustasudeks??? Kas sa oled veidi lihtne või???
https://www.tervisekassa.ee/sites/defau ... uskiri.pdf
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

arvan et isonts pidas silmas üldist pilti.
isonts
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 12 Veebr, 2025 19:30
isonts kirjutas: 12 Veebr, 2025 19:16 Ei jää üle. Vastupidi. Kõik kulutatakse ära. Ja mitte meditsiini süsteemis. Alates riigikogulase kuluhüvitisest lõpetade Külaseltsi ürituste korraldamisega. Mitte kusagil ei jäeta raha kulutamata. Kui palgafond jääb üle siis määritakse see juba enne aastalõppu oktoobrikuust alates tulemustasudena laiali jne .....
sotsiaalmaksu ravikindlustuse osa läheb kuluhüvitisteks ja ja külaseltsi üritustele, makstakse tulemustasudeks??? Kas sa oled veidi lihtne või???
https://www.tervisekassa.ee/sites/defau ... uskiri.pdf

Ma toon sulle veel ühe näite. Käisin 3 korda ühe eriala arsti vastuvõtul. Igakord määras katsetuseks uue ravimi. Vastuvõtu kulu oli järgmine 36.96 €, 217.83 €, 25.87 €. Keskmine arve sisaldas ka vereanalüüsi. Palus veelkord kuu aja pärast külastada. Loobusin. Ei uskunud, et järgmisel korral umbvenekeelne arst millegi targemaga välja oleks tulnud.
162.17 €, 1052.35 € - see summa kulus selleks, et tädi saaks konstanteerida fakti, et mul paha kolesterool kõrge ja pidas selle kohta ca 30 minutilise loengu, kuidas õigesti elada(süüa) ning krjutas tabletid, mille võtmisel ei ole vahet kuidas ma tegelikult elan. Kusjuures olin selle loengu juba eelnevalt oma perearstilt saanud.
161.08 € - kulus 15 minutilise konsultatsiooni eest, kus põhimõtteliselt öeldi, et muu luud kondidi valutavad selle pärast, et olen nii vana
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

nukkel kirjutas: 12 Veebr, 2025 19:41 arvan et isonts pidas silmas üldist pilti.
hetkel oli jutt konkreetselt meditsiinisüsteemist
isonts
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 12 Veebr, 2025 19:47
nukkel kirjutas: 12 Veebr, 2025 19:41 arvan et isonts pidas silmas üldist pilti.
Mis vahet seal . Mina tõin lisaks näite, kuidas igapool raha äraa kulutatakse, kui selleks võimalus antakse.
Selle pärast ei olegi meditsiini süsteemis piisavalt raha, et see kulub mujal. ja lisaks tõmbavad igasugused erialal arstid samamoodi sellest süsteemist raha nii kuidas jaksavad.
Minu peale läks ca 1700 eurot regulaarse arstliku kontrolli läbimiseks riigi poolt rahastava medistsiini süsteemi poolt. Paar aastat tagasi tegin Confidos sisuliselt sama asja ja maksin ise paketi eest äkki mingi 250 eurot. Uuringud ja telefoni konsultatsioon.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

isonts kirjutas: 12 Veebr, 2025 19:54
AMvA kirjutas: 12 Veebr, 2025 19:47
Mis vahet seal . Mina tõin lisaks näite, kuidas igapool raha äraa kulutatakse, kui selleks võimalus antakse.
Selle pärast ei olegi meditsiini süsteemis piisavalt raha, et see kulub mujal. ja lisaks tõmbavad igasugused erialal arstid samamoodi sellest süsteemist raha nii kuidas jaksavad.
Minu peale läks ca 1700 eurot regulaarse arstliku kontrolli läbimiseks riigi poolt rahastava medistsiini süsteemi poolt. Paar aastat tagasi tegin Confidos sisuliselt sama asja ja maksin ise paketi eest äkki mingi 250 eurot. Uuringud ja telefoni konsultatsioon.
Sul on ikka väga omapärane oskus asjade toimisest aru saada. Rohkem sinuga vaidlusesse ei lasku.
isonts
Liige
Kontakt:

AMvA, me ei peagi vaidlema. Sa pole kunagi tundnud, et riigis kulutatakse raha kõik ära?
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

On tõesti näiteks palju dubleerimist , just uuringud , Tervisekassa maksab raviteenuse osutajale iga liigutuse eest ja need liigutused pole odavad , muidugi on olukordi , kus on vaja uus vereuuring või kompuuter äkilise terviserikke korral , seal tuleb kokkuhoid ära unustada .
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

AMvA kirjutas: 12 Veebr, 2025 18:50
isonts kirjutas: 12 Veebr, 2025 18:28 Selliseid rehkendusi peab tegema vastav allasutus mitte inimene, kes on kõik maksud korralikult riigile ära maksnud.
sa tahad väita, et meil jääb meditsiinis raha üle või mida sa tahad öelda? ise ikka saad aru?
küll Haigekassa on neid arvutusi piisavalt teinud.
Tänane porr, mis seal EMO-s toimub, on tingitud puhtalt tahtmatusest teha ebameeldivaid otsused (meenutage, milline kisa puhkes kui haigekassa ei tahtnud maksta perearstide liisinguautode kulusid mõni aasta tagasi), mitte niiväga rahapuudusest. Lihtsalt üks arst ja 2 õde käivad tööl näiteks 17.00-23.00 ja thats it. Öösi 02.00 võib tõesti EMO-sse minna, pole siis enam järjekordi. Perearstid on küll väike, kuid äärmiselt häälekas ja organiseerunud seltskond, seepärast neile ebameeldivaid asju naljalt teha ei julgeta.

Selle asemel tehakse asendustegevusi stiilis tõstame EMO visiiditasu. Well, seda veel kaks korda tõstes EMO järjekorrad ei kao, prognoosin. Inimene ei saa endale täna lubada eriti haiguslehte ja haigusele tuleb kohe, esmaste sümptomitega, ravi peale panna, mitte enne 4 päeva oodata, ehk läheb üle.
Seepärast seal EMO-s reede õhtu sabatataksegi, et esmaspäeval saaks tööle uuesti minna. Ja paljud inimesed ei saa tööajast arsti ukse taga ootamas käia, tuleb leida mingi lahendus tööväliseks ajaks. Kui mitte 24/7, siis vähemalt keskööni. Miks peaks korralik maksumaksja tegema seda erakliinikus oma raha eest, on ka arusaamatu.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Öösi 02.00 võib tõesti EMO-sse minna, pole siis enam järjekordi.
Tegelikult on küll. Suvel tuli tuttav öösel poole kahe paiku EMOsse viia, rahvast oli üpris palju. Tõsi küll, nädalavahetus ja üpris mitmed olid joomased tõuksiratsanikud.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist