Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

hjl85 kirjutas: 13 Veebr, 2025 0:39 trump: kuna vatid võitlesid selle maa eest ja kaotasid sõdureid siis on neil õigus seda enda omaks pidada. Video
https://x.com/jayinkyiv/status/1889797014172709039?s=46

Pole lihtsalt sõnu
Repliigina,noh oletame,et orkid tungivad Eestile kallale,Geenius kehitab õlgu ja ütleb,noh vaadake kui palju Venemaa on ajalooliselt seal mehi kaotanud,siis on neil õigus ka Eestit omada.
https://www.youtube.com/watch?v=hThY8l3n8jw
Geeniuse rahuplaan hakkab selginema.
1.Ukraina peab loobuma nõudest kaotatud aladele.
2.Rahuvalve peavad garanteerima Euroopa NATO liitlased aga ilma NATO katteta,see tähendab,kui neile kallale tungitakse ei saa nad põõrduda NATO kollektiivkaitse punktide kohta.Ehk siis,kui läheb madinaks nende ja Venemaa vahel,ei ole neil,isegi,kui nad on NATO liikmed kasutada võimalusi NATO kollektiivkaitse raamis.Ühtegi USA sõdurit Geenius Ukrainasse ei saada.
3.Mitte ühtegi sõna võimalusest,et nad aitavad ehitada Ukraina majandust üles ja jutte sanktsioonide jätkamisest.Sellest ma saan aru seda,et Geenius on koheselt valmis neid kaotama,juhul,kui Putler suure sõnaga lubab,et nad on rahul maade krabamisega ja ei proovi kunagi uuesti.
Putleri lubadused on aga teadagi nagu peldikupaber.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Palun kuulake seda lõiku, kusagil ta ei ütle et vatidel on õigus sellele.
Kui minu kirjavead või tõlge häirib sind, joonista oma perearstile.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

nukkel kirjutas: 13 Veebr, 2025 1:05 Palun kuulake seda lõiku, kusagil ta ei ütle et vatidel on õigus sellele.
Sul on õigus. Tavaline trumpilik väljendus. Kuid mis on selle lausevoo tähendus siis? (retooriline küsimus, pole vaja vastata)
Kasutaja avatar
Saunaline
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saunaline »

hjl85 kirjutas: 13 Veebr, 2025 0:39 trump: kuna vatid võitlesid selle maa eest ja kaotasid sõdureid siis on neil õigus seda enda omaks pidada. Video
https://x.com/jayinkyiv/status/1889797014172709039?s=46

Pole lihtsalt sõnu
Twitteris olev video on heliga sünkroonist väljas (kahtlustasin deepfake, vastuse sisu pani kulme kergitama) ja järsku ära lõigatud, ning kuna kogemusele tuginedes ma lihtsalt ei usalda lõigutud klippe, siis läksin ja otsisin algmaterjali välja. Otse-eeter käib, leidsin Youtubest pressika üles (https://www.youtube.com/watch?v=GJWMQf_HvBE) ja kerisin tagasi selle küsimuseni. Mis mulle üldse ei meeldi, et Twitteri klipis on vastuse viimane lõpp ära lõigatud. Küllap saab sedasi rohkem klikke ja jagamisi, mis muidugi pole antud olukorras paha, aga ta saaks neid niisamagi, ilma strateegilise lõikamiseta ja kontekstiga manipuleerimata. Kirjutan kiirelt ümber küsimuse ja täisvastuse ning kuna aeg on hiline ja olen laisk ja mugav, siis käsitsi tõlkida ei taha ning lasin selle ChatGPT'l maakeelde panna (jätan toimetamata v.a. paar täiendust).
K: Sir, just to be clear, do you see any future in which Ukraine returns to it's pre-2014 borders?

T: Well, I, eh, I think Pete (Hegseth) said today that that's unlikely, right, it certainly would seem to be unlikely. They took a lot of land, and, uh, they fought for that land, and they lost a lot of, uh, they lost a lot of soldiers, but it would just seem to me, and I'm not, I'm not making an opinion on it, but I've read a lot on it, and a lot of people think that that's unlikely. Some of it will come back, I think some of it will come back, yeah, some of that land will come back.
K: Härra, lihtsalt selguse huvides, kas näete mingit tulevikku, kus Ukraina naaseb oma 2014. aasta eelsele territooriumile?

T: Noh, ma, eh, ma arvan, et Pete (major Peter Hegseth - USA kaitseminister) ütles täna, et see on ebatõenäoline, eks? See tundub kindlasti ebatõenäoline. Nad võtsid palju maad ja, uh, nad võitlesid selle maa eest ning kaotasid palju, uh, kaotasid palju sõdureid, kuid mulle lihtsalt tundub – ja ma ei avalda siin oma arvamust –, kuid ma olen selle kohta palju lugenud, ja paljud inimesed arvavad, et see on ebatõenäoline. Osa sellest tuleb tagasi, ma arvan, et osa tuleb tagasi, jah, osa sellest maast tuleb tagasi.
Seda tõlgendab igaüks oma optimismi- või pessimismitaseme järgi. Et kas Trumpi nägemuses Luganda ja Donbabwe tulevad tagasi või jäävad välja, peetakse silmas alasid mis pole Donbabwe/Luganda/Krimm, kas USA leiab, et ainult Krimm on läinud, on see kõik lihtsalt järjekordne "Trumpism", mis iganes - liiga vara et seisukohta võtta või mingit kindlat arvamust voolida. Tähelepanuväärt aspekt saab olema kõik alad mis venelased on de jure enda riigi külge pookinud, ka need mida nad ei kontrolli... ükskõik kuidas need läbirääkimised territooriumite ja tingimuste üle kulgevad või kuidas saab olema venelastel siseriiklikult mingeid järeleandmisi maha müüa, siis selge on, et holoppidelt ei küsi arvamust mitte keegi.

Lisaks oli mulle oli samaväärselt või rohkemgi kummaline kohe sellele järgnev vastus AFP ajakirjaniku küsimusele
K:I just wanted to ask you, um, you, um, the things that the, uh, secretary of the defence was talking about, uh, the uh, 2014 borders, and the, uh, lack of NATO membership. Ultimately these are both demands that Russia has, uh, made in the past. Is that not a danger of having Russia kind of win on this?

T: Well, well I think that if you look at the war, the way the war is going, you have to make your own determination. I'm just here to try and get peace, I don't care so much about, uh anything other than I want to stop having millions of people killed. Killed! Last night, you know, Kyiv got hit very very hard, uh, I want to see people stop getting killed. That war is ridiculous, it should've never happened, and would've never happened
K: Ma lihtsalt tahtsin teilt küsida, um, te, um, asjadest, millest, uh, kaitseminister rääkis, uh, 2014. aasta piiridest ja, uh, NATO liikmelisuse puudumisest. Lõppkokkuvõttes on need mõlemad nõudmised, mida Venemaa on varem esitanud. Kas see ei ole oht, et Venemaa justkui võidab selles olukorras?

T: Noh, noh, ma arvan, et kui te vaatate sõda, seda, kuidas sõda kulgeb, peate ise oma järelduse tegema. Mina olen siin lihtsalt selleks, et püüda rahu saavutada, mind ei huvita nii väga, uh, midagi muud peale selle, et ma tahan lõpetada miljonite inimeste tapmise. Tapmise! Eile õhtul, teate, Kiiev sai väga-väga tugeva löögi, uh, ma tahan, et inimesed lakkaksid suremast. See sõda on naeruväärne, seda poleks kunagi tohtinud juhtuda ja seda poleks kunagi juhtunud (vihje ilmselt sellele, et ta on korduvalt maininud, et kui ta oleks Bideni asemel olnud poleks sõda alanud).
Andestage uh'id ja um'id, kirjutasin need meelega piinlikult maha, sest minu jaoks on kergelt kummastav Valge Maja pressikal olevate ajakirjanike eneseväljenduse tase, aga ehk on tegemist lihtsalt kultuuride erinevusega.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Teada on hetkel see, et Trump helistas kõigepealt Putiniline ning alles siis Zelenskile, et kahe “targa” plaani turvustada.

https://x.com/atrupar/status/1889790539 ... QfR2sOu6mg
REPORTER: Kas te peate Ukrainat selle rahuprotsessi võrdseks liikmeks?

TRUMP: Ummmm … see on huvitav küsimus. Ma arvan, et nad peavad rahu tegema. See ei olnud hea sõda, millesse minna.
Kui on sellised sõbrad, pole vaenlasi vajagi.
Euroopa Liit peaks korraldama kriisikogunemise ja otsustama meie seisukohad ning meetmed.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Ukraina välisministeerium.https://mfa.gov.ua/news/parizka-zayava- ... a-ukrayini

- Euroopa riikide välisministrite ühisavalduses öeldakse, et Euroopa on pühendunud Ukraina iseseisvuse, suveräänsuse ja territoriaalsele terviklikkuse tagamisele.
Nõuavad Euroopa osalemist sõja lõpetamise (vist kõikidel) läbirääkimistel.
Euroopa Juhid loodavad ka "koos Ameerika liitlastega" arutada edasist tegevust.
Rõhutati - Ukraina peab saama "tugevad" julgeolekugarantiid.
" Meie eesmärgid peavad/-ksid olema Ukrainale jõupositsiooni tagamine. Ukraina ja Euroopa peaksid osalema kõikidel läbirääkimistel "
(Ukraina meedia on teemat "pool ööd" pidevalt kajastanud. K24, suht kõik, kokkuvõetuna https://24tv.ua/yevropa-gotova-zmitsnyu ... i_n2751860)

Väidetavalt, Trump esimene kohtumine Putiniga toimub Saudi Araabias, pigem "varem".
Trump ütleb, et ootab põnevusega Putini visiiti USA-sse ja enda visiiti venemaale.
Ameerika president kavatseb Putiniga telefoni teel sageli rääkida.
On sama meelt Putiniga, et "Ukraina kuulumine NATOsse on ebapraktiline".
https://www.bbc.com/ukrainian/articles/ ... 5Bisapi%5D
Tahan uskuda, et Putin "mängitakse ilusa lobaga / võimalike mitteametlike lubadustega nurka". Ja tehtud.

Lisa - Ühtides Putiniga soovib, et Ukrainas toimuksid valimised.
Ukraina seaduste järgi on sõjaseisukorra ajal valimised võimatud .
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

nukkel kirjutas: 13 Veebr, 2025 1:02 Ei öelnud et on õigus sellele maale. No ei öelnud jääme ikka faktide juurde.
Vaata küsimust ja vastust ehk konteksti siis näed, et vastas täpselt just nii.
Küsimus: kas Ukraina saab oma endised piirid tagasi
T: vatid võitlesid selle maa eest ja nende sõdurid surid, seega ebatõenäoline.
Pole vaja olla eriline geenius taipamaks vastuse sisu ja mõtet
Viimati muutis hjl85, 13 Veebr, 2025 8:52, muudetud 1 kord kokku.
vilhelm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vilhelm »

Kui läbirääkimised ebaõnnestuvad (Putinile on rahu äärmiselt ohtlik), siis suure tõenäosusega teeb Trump selles patuoinaks Ukraina (Zelenski). Siin on küll mõningane raskus Trumpi vaates selles, et kui Ukraina ei ole laua taga, kuidas siis saab Ukraina läbirääkimiste käiku mõjutada. Aga küll Trump ka sellega hakkama saab, ruuporiks sobib hästi näiteks Orban.
Luderi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luderi »

Pressikonverents selle kõne kohta. https://www.youtube.com/watch?v=Ms7xUM7mFtI

Eriti kurjaks tegev ja pettumust valmistav oli endale see, kus "Jumal õnnista ppl of Russia on enne ja siis Ukraine". See näitab poole valikut minu silmis. Muutin Punn mängib Trumpi nagu ise tahab, ilma et ta sellest ise aru saaks.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Samas tema vastus küsimusele annab hoopis teise signaali. ta suudab ühes ja samas intervjuus anda 100 erinevat signaali
https://x.com/Acyn/status/1889796470339174882
Q: Does Pete Hegseth take away some of your negotiating abilities with Putin by taking away Ukraine’s sovereign integrity off the table?

Trump: I’m backing Ukraine. Don’t say that
Inxs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Inxs »

" Meie eesmärgid peavad/-ksid olema Ukrainale jõupositsiooni tagamine. Ukraina ja Euroopa peaksid osalema kõikidel läbirääkimistel "
ega siin muud pole öelda, et Euroopal ei ole veel peeglisse vaatatmise plaani.
laikar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas laikar »

Sõja lõpetamise valem on siin:
Ainuke mis nüüd muudaks mängu oleks, kui USA annaks Ukrainale hunnikus tiibrakette, kuid see ei muudaks niiväga seisu rindel, kui paneks Venemaad ehk rohkem rahu tahtma praeguses olukorras.

Kui kohe oma kolaga piiri taha russ ei koli, siis ei jää ühtegi tervet naftatehast alles. Selline pisike ultimaatum. No ja siis võib ju rahu ka teha.

Aga seda juba jah ei juhtu.

Euroopasse pole usku enam ammu. Kujutate ette, terve vaking suur Euroopa ei saa mingist tblajublakast jagu!!! 1000 kauglöögivõimekusega drooni peaks olema tänane päevatoodang, muust rääkimata, mitte mingi CO2 jura.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Rõhutati - Ukraina peab saama "tugevad" julgeolekugarantiid.
Peale neid "tugevaid garatiisid", mis Ukraina sai tuumarelvadest loobumise eest, mõjuvad sedasorti hüüatused kaunikesti naeruväärselt. Aga noh, inimesi ongi maailmas liiga palju ja sinna suunda see kõik paraku tüürib...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

hjl85 kirjutas: 13 Veebr, 2025 8:47
nukkel kirjutas: 13 Veebr, 2025 1:02 Ei öelnud et on õigus sellele maale. No ei öelnud jääme ikka faktide juurde.
Vaata küsimust ja vastust ehk konteksti siis näed, et vastas täpselt just nii.
Küsimus: kas Ukraina saab oma endised piirid tagasi
T: vatid võitlesid selle maa eest ja nende sõdurid surid, seega ebatõenäoline.
Pole vaja olla eriline geenius taipamaks vastuse sisu ja mõtet
Tegelikult tõesti ei öelnud. Mina sain aru, et kuna Venemaa on nii palju kaotanud, et ned alasid okupeerida, on väga ebatõenäoline, et Venemaa need lihtsalt tagasi annaks. Mis tõesti ka nii on. Nende tagasi vallutamist sõjalisel teel ta ilmselt arvestatavaks võimaluseks ei pea ja ta ei ole kaugeltki ainus, kes nii arvab.

Väljendab ta ennast muidugi segaselt ja ega vist kaugel ei ole aeg, kui hakkavad tulema vead, mis Bidenile teise ametiaja maksid.
Inxs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Inxs »

Madis Reivik kirjutas: 12 Veebr, 2025 20:46 Ma ennustan et stabiilne keenjus läheb selle idarotiga üpris kiirelt tülli.
Ja seda lolli märatsemist USAs vaevalt et ülemäära kaua talutakse, erinevalt rotistanist on USAs päris kõva keskklass ja kodanikuühiskond.

Balti riigid, Soome, Norra, Rootsi, Poola, Tsehhi + Suurbritannia asendaks USA abi vabalt ära ja Lõuna Korea tuleks ehk ka punti.
Ei juba on välja öeldud, et meie tee on lootus ka läbirääkimiste laua taha saada, Muidugi mitte ise, aga noh näiteks emand ja tema välisabi, võiks meid esindada, võis siis kes: Scholz, Merz, Macron, Stramer, Meloni. Ausalt öelda võtab ikka pead vangutama, kuidas kogu Euroopa on suutnud end sellisesse juhtimiskriisi juhtida. Tänase päeva ainuke võimalik sõnum oleks Euroopalt, et sellisel kujul rahulääbiräämisi ei tunnustata ja suurendatakse oluliselt sõjalist abi. Aga eks päeva lõpuks midagi kokku susserdatakse, et saaks jälle nädalavahetuseks mingeid väljamõeldud ametikohti jagama minna.
Viimati muutis Inxs, 13 Veebr, 2025 10:21, muudetud 3 korda kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: erkilo ja 2 külalist