Elu pärast teenistust

Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Elu pärast teenistust

Postitus Postitas Kriku »

Nende kohta, kes juba joovad, pole ma midagi öelnud.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Sander17 kirjutas: 31 Jaan, 2025 14:31 ... Nii kaua, kui mul on tuttavaid, kes püsivad kained puhtalt tahtejõu najal, võite koos lgp mägraga arvata mida iganes. ...
Joomine või mittejoomine käibki tahtejõu (või selle puudumise) najal. Keegi teine vägisi kurku ei kalla ja sõltuvus ei tule esimesest pitsist - ikka on vaja vähemalt ühte veel, ja siis veel, ja siis ...

Olles rääkinud mitmete inimestega, kes olid suures sõjas, vangilaagrites ja ka hiljem Afghanistanis olnutega, siis nende hinnangul on vaja terve mõistuse säilitamiseks mitut komponenti. Kõige olulisemad on teadmine, et tegid õiget asja ja teiseks mingit pidepunkti mille nimel edasi elada.
Kui esimeses kahtled ja teine osutub miraažiks (näiteks pruut/naine on vahepeal uue kaaslase leidnud), siis ongi raske.
VÄGA RASKE!
NB! Olen näinud, kuidas ka ilma sõjalise traumata ja lihtsalt erru läinud kaitseväelastel on olnud raske uue olukorraga kohaneda - ikka samadel põhjustel... :(

See on minu isiklik järeldus ja dokumentaalset linki ei ole.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
affa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas affa »

Ma kardan, et tänaste uudiste valguses ja arvestades, millisest põrgust Ukraina rindemehed on läbi käinud, on siin lõimes hiljuti kajastatu kui morsipidu.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

Aga kuidas peale Teist Maailmasõda oli? Mõlema poole veteranid käisid igasugustest põrgutest läbi ja neid elas igal pool. Eks juhtus siis ka mingeid asju, mõnel sõitis katus ära, aga enda kodukandist (veterane oli kümneid) ma midagi taolist ei tea. Ikka uurisin vanemate inimeste käest ja lugesin koduloolaste koostatud kroonikaid, vähemalt pealtnäha elasid veteranid tavalist elu.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Minu teada olid Soome psühhiaatriakliinikud pärast sõda veterane täis .
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Selle kohta on ka raamat: https://kultuur.postimees.ee/3769989/so ... -sojamehed .

15 700 olevat hullarisse läinud.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Ma mäletan tunengina teivasjaamas rongi oodates vahel tuli raudteevaht majast välja. Oli selline amet. Vana mees, teadsin et erak, paduusklik, vist Nelipühalane, aga mälu võib petta. Kordadega tekkis usaldus.Ta oli gümnaasiumi haridusega, kui sõtta läks. Saksa poolele. Jäi kusagil kohutava suurtüki tule alla ja siis oli hakanud Jumalat paluma, öelnud et kui ma siit eluga pääsen, siis sa oled olemas. Afgaanist naaber samamoodi paduusklik.
Minul endal äratust pole toimunud, patte ka nii palju hingel et näotu oleks nende kustutamist lunida.
Exitus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Exitus »

Täna Pealtnägijas pikem lugu veteranidest.
Kes läks kohtusse ja kes lihtsalt kurdab probleemi.
Eks näis mis kirjutavad aga veider meediakampaania lahti läinud viimase 6 kuu jooksul nende veteraniteemaliste artiklite treimisega.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Positiivne oli vähemalt see, et saates oli üleskutse koos kontaktidega - mehed, võtke ühendust.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Ihukaitsja kriisikoldes- saates Reispass käis oma kogemustest rääkimas Kaitseväe veteran Tarvo Tart.

https://arhiiv.err.ee/audio/vaata/reisp ... tarvo-tart
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

„Olen käinud valude pärast põhjas ära.“ Kaitsevägi peab kulukat lahingut missioonil tervise kaotanud meditsiiniõega
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... tsiinioega
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Pillet tunnen hästi, tean ka seda võitlust, mida ta on pidanud. Täpselt nagu mu endagi võitlus - "süsteemi" hoolimatus on sama. Noh, paberil on asjad ju must-valged, teada värk. Naljakas on, et seekord on veteran üle lastud, mitte minusugune nahahoidja, kes pole missioonile jõudnudki..

Teine asi kohe juurde (copy-paste Facebookist, sest muud moodi ma jagada ei mõistnud, mees on leitav FB otsinguga ka):
Head sõbrad, tuttavad ja toetajad,
Pöördun teie poole väga isikliku ja raske palvega. Nagu mõned teist teavad, olen Eesti kaitseväe veteran ning olen viimastel aastatel võidelnud missioonidelt saadud vaimse tervise kahjustustega. Olen püüdnud luua pretsedenti, mis aitaks ka teisi sarnases olukorras veterane, kuid see võitlus on kahjuks süvendanud minu enda seisundit.
Praegu viibin alates 6. juunist ravil PERHi Psühhiaatriakliinikus. Minu haigusest tulenevalt on enesetapurisk kõrge ning arstid ei oska veel öelda, kui kaua ravi kestab. Samal ajal ei saa ma oma elu pausile panna – arved jooksevad ja minu armas laps sõltub täielikult minust.
Kahjuks lõppes minu töövõimetushüvitis mais ning igakuised kohustused ulatuvad 1100 euroni. Loodan septembris asuda tööle riigikaitse õpetajana, kuid seniks on tekkinud väga keeruline olukord.
Seetõttu vajan ma teie abi. Teie rahaline toetus aitaks mul ja mu lapsel selle kriitilise aja üle elada, andes mulle võimaluse keskenduda kõige olulisemale – oma tervise taastamisele.
Igasugune abi on tohutult oluline. Olen südamest tänulik, kui leiate võimaluse toetada või vähemalt seda postitust jagada, et see jõuaks rohkemate inimesteni.
Minu tausta kohta saab pikemalt lugeda ja näha ETV saatest "Pealtnägija" (osa 929): https://jupiter.err.ee/1609617481/pealtnagija
Toetuse edastamiseks:
Saaja: Artjom Heinsaar
IBAN: DE36100110012623145334
BIC: NTSBDEB1XXX
Tänades ja parimat lootes,
Artjom Heinsaar
Eesti kaitseväe veteran
Sama lugu, tema kohtus pole, aga tal on abi vaja. Tunnen isiklikult, sellepärast jagan ja tean, kus kohas ta on omadega. Üks teine, Kotkaristi kavalerist veteran, kellega ma 2.osakonnas olin ühel perioodil, on näiteks suht äsja läinud. Janno oli eesnimi ja perenimes oli teine täht "ä", keda huvitab, kellest jutt.
professional retard
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

mongol kirjutas: 23 Juul, 2025 21:55 Üks teine, Kotkaristi kavalerist veteran, kellega ma 2.osakonnas olin ühel perioodil, on näiteks suht äsja läinud. Janno oli eesnimi ja perenimes oli teine täht "ä", keda huvitab, kellest jutt
Janno J., kes töötas pikalt ka politseis? Või siiski keegi teine?
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Krt, ei usu, et ta ment oli (tema sõnastus ja termin). Tavaline maapoiss, kes väga mitmeid misse tegi. Ma ei hakka ta pärisnime siin ära tooma, sest järelikult olid sa uuemal ajal scoutsis.
professional retard
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

mongol kirjutas: 23 Juul, 2025 22:29 Krt, ei usu, et ta ment oli (tema sõnastus ja termin). Tavaline maapoiss, kes väga mitmeid misse tegi.
Vaatasin Googlest ning Facebookist järgi, just tema lahkus meie seast tänavu maikuus ning keegi mainis ka põhjusena posttraumaatilist stressi. Siiski-siiski, ennem Kaitseväega liitumist oli ta aastaid politseinik ning tegelikult isegi eriüksuses. Scoutspataljonis teadsid seda kõik.

:rip:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline