Ma laseksin selle spetsi kohe lahti, kes vabapidamisel heinamaal olevale kanakarjale nõudis allapanu.AndresTy kirjutas: ↑17 Veebr, 2025 12:41See ametnike liiasuse bla-blah-blah tühijutt on täpselt see, mida iga lollpea oskab suust välja ajada, kui midagi mõistlikku enam rääkida pole. Ja aetakse seda igal pool ja igas vormis. Tõsiseltvõetavam oleks see siis, kui igale sellisele hüüatusele ka mõni konkreetne näide lisataks.
Donald Trump JÄLLE president
Re: Donald Trump JÄLLE president
Lihtsate sõnadega (tehisintellekti algoritm jms) tulebki rääkida et bürokraadid ei uputaks teemat terminite sohu. See on sageli ette lükatav lõks. Endaga seoses väitsin et mina ei tea kuidas riik toimib ja Musk ka vist ei tea. Ühisosa on see et mõlema arvates ollakse õigel teel
Kapten Trummi näide et haridusministeerium kaotatakse ära USA lollide osakaal suureneb on asjatundmatu. Eestis pole mu meelest enam põllumajandusministeeriumit. Need asjad on kliimaministerriumi kompetentsis. Põllumajandus pole kuhugi kadunud. Selliste reformide teenäitaja on hetkel pigem Milei ja Argentiina ja Musk ning USA on jüngrid.
Kui koondamidteks läheb ei ole asi alati selles et mingi amet on kasutu. Ma ütleks et dubleerivat tööd on palju. AndresTY küsitud näitena: ma mäletan et koroonaajal oli Eestis sotsiaalministeeriumi või Haigekassa juures osakond mis selliste nakkushaigustega tegeles. Täpset nimetust ilma googeldamata ei mäleta. Sellesama maja samal korrusel või isegi koridoris oli WHO Eesti esindus. Töö oli umbes nii, et mindi üle ukse, küsiti et mida WHO arvab ka siis edastati see siseriiklikku tarbimisse. Lihtsustatult - ühte neist pole vaja ja võib palgalehelt maha tõmmata.

Kapten Trummi näide et haridusministeerium kaotatakse ära USA lollide osakaal suureneb on asjatundmatu. Eestis pole mu meelest enam põllumajandusministeeriumit. Need asjad on kliimaministerriumi kompetentsis. Põllumajandus pole kuhugi kadunud. Selliste reformide teenäitaja on hetkel pigem Milei ja Argentiina ja Musk ning USA on jüngrid.
Kui koondamidteks läheb ei ole asi alati selles et mingi amet on kasutu. Ma ütleks et dubleerivat tööd on palju. AndresTY küsitud näitena: ma mäletan et koroonaajal oli Eestis sotsiaalministeeriumi või Haigekassa juures osakond mis selliste nakkushaigustega tegeles. Täpset nimetust ilma googeldamata ei mäleta. Sellesama maja samal korrusel või isegi koridoris oli WHO Eesti esindus. Töö oli umbes nii, et mindi üle ukse, küsiti et mida WHO arvab ka siis edastati see siseriiklikku tarbimisse. Lihtsustatult - ühte neist pole vaja ja võib palgalehelt maha tõmmata.
-
- Liige
- Kontakt:
"Tehisintellekti algoritm" ei ole lihtne sõna vaid tehnobabble mis ei ütle protsessi kohta mitte midagi. Ja Muski "reformid" ei ole siiani mingeid tulemusi andnud peale kohtuasjade, nende tõeline tulemus ja olemus selgub ehk aastate pärast kui sedagi.
Teisel pool Atlandi ookeani toimuvat ei saa enam päris kaine mõistusega võtta, liialt tavapäratu iseloomuga on seal tehtav.Peeter kirjutas: ↑17 Veebr, 2025 11:42
Nagu ma juba ütlesin: kaine mõistusega tuleb selliseid kriisatusi vaadata. Aga näe mõned lihtsalt usuvadki kasvõi kinnisilmi. Küll aga tuleb märkida, et selliste uudiste levitamine (ka siin) pigem hoopis naeruvääristab levitajaid endeid, meie puhul siis ka foorumit ja vähendab selle tõsiseltvõetavust.
Sellest oligi ajendatud minu küsimus, et kas see saab veel jaburamaks muutuda. Kui usud lolli uudist, oled loll, aga kui uudis räägibki lollusest, oled loll kui seda ei usu.
Ka siin Eestimaal juhtub sarnaseid asju, mis ei taha terve mõistuse piiridesse mahtuda. Minu ämma sõbranna töötas ühes rahva tervisega päris otseselt seotud asutuses, kus taheti pisut kokkuhoidu teha. Selleks otsustati ämma sõbranna ära koondada. Pisut hiljem selgus, et seda tööd, mis tema tegi, ei taha geelküüntega tibikesed teha. Ja isegi kui tahaks, siis lihtsalt ei oska. Nii tuli ämma sõbranna tagasi tööle ennistada. Õnneks olid kontaktandmed alles!
See seik meenus mulle kohe kui seda Ameerika Energeetikaministeeriumi koondamise uudist nägin.
Aga läheme nüüd teema juurde tagasi.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
https://maailm.postimees.ee/8193753/mus ... susteemileElon Muski valitsustõhususe ametkond (DOGE) taotles juurdepääsu maksuameti süsteemile, milles on miljonite ameeriklaste üksikasjalikud finantsandmed, teatas USA ajakirjandus. Ajaleht The Washington Post ja teised kirjutasid, et ametkonna ametnikud soovivad laialdast juurdepääsu maksuameti süsteemidele, varadele ja andmebaasidele, muu hulgas ligipääsu integreeritud andmesüsteemile IDRS, millele juurdepääs on praegu äärmiselt piiratud. [...]
Meedia teatel ei olnud DOGE eile õhtuks luba saanud, kuid taotlus on vallandanud valitsuse ja ekspertide mure, kuna nende sõnul võiks juurdepääsu andmine maksumaksjate andmetele olla äärmiselt ohtlik. «Inimesed, kes jagavad föderaalvalitsusega oma kõige tundlikumat infot, teevad seda teadmises, et seda kasutatakse seaduslikult ja turvaliselt ning viisil, mis minimeerib sääraseid ohte, nagu näiteks identiteedivargus,» ütles demokraatia- ja tehnoloogiakeskuse ekspert Elizabeth Laird telekanalile ABC.
Washington Posti sõnul kaalub maksuamet DOGE'iga vastastikuse mõistmise memorandumi allkirjastamist, mis annaks ametkonna liikmetele laialdase ligipääsu selle süsteemidele, muu hulgas IDRS-süsteemile, mis sisaldab maksumaksjate andmeid. Ühtlasi valmistub maksuamet tuhandete töötajate koondamiseks osana Donald Trumpi administratsiooni soovist vähendada föderaalametite kulutusi. Vallandamised võivad alata juba sel nädalal, kirjutab New York Times.
Neljapäeval alustas maksuameti personalihalduse osakonnas tööd DOGE'i esindaja, noor tarkvaraarendaja Gavin Kliger, kes määratakse sealseks vanemnõunikuks. Maksuametis ei ole veel selge, millised saavad olema tema täpsed volitused, kuid eeldatavasti saab Kliger laialdase ligipääsu maksuameti süsteemidele, ütlesid Timesiga rääkinud allikad.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
- Liige
- Kontakt:
Nende tööandja ei ole taustakontrolli tegija.
Tööandja hoolitseb selle eest, et tuum valel ajal ei laguneks ja siis kui vaja - laguneks nii et maa must.
Tööandja tõenäoliselt natuke piirab ja eraldab oma teadmisi, et rumala andmelekke korral kogu maailm ei teaks, et John Smith aadressiga Park Street 12 omab mõnel päeval füüsilist ligipääsu aatomirelvadele.
Taustakontrollija tegeleb inimküsimuste ja luureandmete ammutamisega. Muidugi ta suudab Johni uued kontaktid leida, see lihtsalt pole tema töö. (Ilmselt suudab Kapo mu auto kadunud lisavõtme kah üles otsida, nad lihtsalt ei taha. :) )
Minul küll oli kohustus oma tööandjad teavitada oma koduse aadressi muutusest. Mu tööandja on ka eesti mõttes väga oluline, aga ma usun, et USA riiklik tuumaagentuur ei ole palju ebaolulisem ...
Aga üsna tõenäoline on, et sa peale vallandamist otsid uue töö. USA mastaape arvestades ilmselt tähendab see ka elukoha muutust. Ilmselt korjati tööandja poolt antud telefon ja ka number ära.
Aga üsna tõenäoline on, et sa peale vallandamist otsid uue töö. USA mastaape arvestades ilmselt tähendab see ka elukoha muutust. Ilmselt korjati tööandja poolt antud telefon ja ka number ära.
Kohe õiendan ära, et mul selle tärni all, mida sa tsiteerid, ei ole mitte taustakontroll, vaid seire, ja seda siis seiraja poolt piisavas koguses ja mahus nii aja, kontaktide, kui kaaskondsete suhtes. Veelkord, see ei ole taustakontroll.lennumudelist kirjutas: ↑17 Veebr, 2025 17:21Nende tööandja ei ole taustakontrolli tegija.
Tööandja hoolitseb selle eest, et tuum valel ajal ei laguneks ja siis kui vaja - laguneks nii et maa must.
Tööandja tõenäoliselt natuke piirab ja eraldab oma teadmisi, et rumala andmelekke korral kogu maailm ei teaks, et John Smith aadressiga Park Street 12 omab mõnel päeval füüsilist ligipääsu aatomirelvadele.
Taustakontrollija tegeleb inimküsimuste ja luureandmete ammutamisega. Muidugi ta suudab Johni uued kontaktid leida, see lihtsalt pole tema töö. (Ilmselt suudab Kapo mu auto kadunud lisavõtme kah üles otsida, nad lihtsalt ei taha.)
Aga selle kadunud lisavõtme ülesleidmise kontekstis siis üks anekdoot (hästi lühidalt) OT-na:
Mees sõidab poodi, ja mõtleb, et pagan küll, juba läks meelest, et mida see naine küll jälle poest tuua käskis. ... Ja siis helistab. Ainult, et mitte koju naisele, vaid hoopis mujale. Vastuvõtja: "Operatiivkorrapidaja kuuleb!"
Mees: "Mul mure, sõidan poodi ja läks meelest ... jne"
Vastuvõtja: "Mis te teete nalja siin või, teate kah kuhu helistate või?"
Mees: "Tean küll, teabeameti (vmt) infotelefonile.
Vastuvõtja: "Mis te olete segi kuivanud või? Siia helistatakse ainult tähtsates asjades!"
Mees: "Aga mul ongi tähtis asi ju! Ja te saate ju väga lihtsalt järgi vaadata, mida ta mul poest käskis tuua, ma koju küll ei tikuks tagasi helistama... ". jne
No siis tuleb tiraad pahandamist, aga siis tuleb ka jutt kõrvale kellelegi stiilis: "Kuule vaata, võta see telefoni number ja vaata järgi, mida tal naine poest tuua käskis." Ja siis pahandab edasi, et kuidas ikkagi ei tohi tühja-tähjaga tähtsaid ameteid segada.
No vat ja siis järsku ütleb: "Nii. Naine teil käskis poest pätsi saia, kohukesi ja kassile sööki tuua. Ahjaa, ja pesupesemiseks sedasama geeli kah tuua. Seda peate ise teadma, ta nime ei öelnud, ütles lihtsalt et "too seda sama, et sa tead küll ju". Me ei hakka ju praegu siin teie poetšekke-kaardimakseid läbi lehitsema. Ja et rohkem tühja-tähja pärast meile ei helistaks ja liini kinni ei hoiaks. Head päeva!"
Anektoodi lõpp
OT lõpp.
Pool lk. kõige hullemat teemavälist kärbitud.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Lisaks sellele hoolitseb tööandja veel paljude asjade eest. Üks teema ongi kontaktandmete hoidmine ja säilitamine. Töötaja elukoht, telefon, e-post ja lisaks kontaktid kuhu tuleb teatada kui töökohal juhtub midagi nii et ellu enam ei ärkagi. Või kui ükspäev enam tööle ei tule siis kust võiks uurima hakata. Tavaliselt abikaasa (need võivad küll kiiresti muutudalennumudelist kirjutas: ↑17 Veebr, 2025 17:21
Nende tööandja ei ole taustakontrolli tegija.

See on juba ikka väga pikka aga niimoodi. Ma mäletan et 2008 a just enne majanduskriisi viidi meil läbi suuremad muutused ja hulk inimesi koondati ära. Natuke liiga laia kaarega niideti, kohe tuli kriis ka peale ja mõni neist põles niimoodi läbi et ei tahtnud enam millestki kuulda ja viskas telefoni ka minema või vahetas numbri ära. Kõik keda vaja leiti nende taustakontaktide kaudu üles. Isegi lihtsad koristajad kes polnud toona sisseostetud teenus vaid organisatsiooni palgal. Iseasi kas nad tahtsid enam mingit koostööd teha ja oli ka selliseid kes olid hoolimata kriisist juba uuele tööle läinud. Hea spesialist rabatakse kohe ära kui ta kuhugi ripakile jääb.
KAPO ja Välisluureameti kohta ei tea, kuid teistel vastutavad töötajad selle eest, et kontaktandmed oleks ajakohastatud.
No ei hakka ükski amet/asutus regulaarselt töötaja andmeid ise kontrollima.
Kaitseväes võiks see välja tulla siis, kui lahkud tööandja pinnalt ning kindlalt julgeolekuloa pikendamisel. Muid põhjuseid nagu ei oskagi leida.
Eestis võib olla mitu elukohta ning üks neist tuleks märkida peamiseks, kuid muudatus registris on inimese vastutus ning seda tuleb teha 30 päeva jooksul.
Kindlasti on USA osariikidel veel omad reeglid, mida meie ilmselt ei tea.
Kõik on võimalik...
Lõpetan!
NB! Et anda aimu probleemidest isegi meil, siis soovitan lugeda - https://sisu.ut.ee/sites/default/files/ ... anne_0.pdf
Kuid selle arutelu ei ole selle lõime teema!
No ei hakka ükski amet/asutus regulaarselt töötaja andmeid ise kontrollima.
Kaitseväes võiks see välja tulla siis, kui lahkud tööandja pinnalt ning kindlalt julgeolekuloa pikendamisel. Muid põhjuseid nagu ei oskagi leida.
Eestis võib olla mitu elukohta ning üks neist tuleks märkida peamiseks, kuid muudatus registris on inimese vastutus ning seda tuleb teha 30 päeva jooksul.
Kindlasti on USA osariikidel veel omad reeglid, mida meie ilmselt ei tea.
Kõik on võimalik...

Lõpetan!
NB! Et anda aimu probleemidest isegi meil, siis soovitan lugeda - https://sisu.ut.ee/sites/default/files/ ... anne_0.pdf
Kuid selle arutelu ei ole selle lõime teema!
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Keegi ei oota veel ühte kvartalit vaid sita uudise peale reageerib turg koheselt. Täna on nokk allapoole nagu varemgi, aga mingit erilist kukkumist mina küll sellest välja lugeda ei oska.Kilo Tango kirjutas: ↑15 Veebr, 2025 22:31Mõni akf üritas siin pikka aega kangelaslikult väita, et tegemist on väärt investeeringuga. Ma ei viitsi viimast kvartali raportit lugeda sellel jamal, aga eelmise kvartali lõpus oli neil vaba raha $776.8mil. Üks kvartal sellist kulutamist veel ja kui onu Donald sellest Valge Maja ametlikku uudistekanalit ei tee, siis on ettevõte käpuli.Kriku kirjutas: ↑15 Veebr, 2025 22:05https://maailm.postimees.ee/8193104/tru ... t-kahjumitUSA presidendi Donald Trumpi sotsiaalmeediaplatvorm Truth Social kandis läinud aastal 400,9 miljonit dollarit kahjumit, samas kui selle käive kahanes 12 protsenti 3,6 miljoni dollarini, teatas platvormi emafirma reede õhtul. Trump Media & Technology Group põhjendas kahjumit nimetuks jäänud reklaamipartneriga sõlmitud kasumi jagamise lepinguga.
Põhimõtteliselt võib öelda, et ju siis viimane aruanne ei omanud mingit olulist tähtsust...Ei viitsi samuti süveneda
Kusjuures septembri algusega võrreldes, millal me seda teemat arendasime, on aktsia täna ca 10 dollarit kallim.
Ma lihtsalt postitan selle siia teemasse:
https://www.nytimes.com/2025/02/12/us/p ... ruck.html
USA välisministeerium plaanib osta soomustatud Tesla Cybertrucke 400 miljoni dollari väärtuses
Ministeerium plaanib osta soomustatud Tesla sõidukeid. Elon Musk, kes juhib valitsuskulude kärpimise algatust, on viimase viie aasta jooksul võitnud valitsusega enam kui 13 miljardi dollari väärtuses hankelepinguid.
Tesla, mille tegevjuht Elon Musk on andnud president Trumpile nõu, kuidas valitsuskulusid vähendada, saab tõenäoliselt rahaliselt tulusa lepingu varustada välisministeeriumit soomustatud Cybertrucki versioonidega, selgub avalikest dokumentidest.
Ministeeriumi 2025. aasta hangete prognoos, milles on kirjas agentuuri eeldatavad ostud, sisaldab 400 miljoni dollari ulatuses soomustatud Tesla sõidukeid. Dokumendis ei ole täpsustatud, millist Tesla mudelit silmas peetakse, kuid elektriline Cybertruck, mille kere on valmistatud ülitugevast roostevabast terasest, näib olevat kõige sobivam.
Hr Musk kulutas üle 250 miljoni dollari hr Trumpi valimiskampaania toetuseks. President Trump nimetas ta seejärel valitsuskulude kärpimise algatuse juhiks, mida kutsutakse „valitsuse efektiivsuse osakonnaks” (Department of Government Efficiency).
Cybertruckide ost – mis on ametiautode puhul ebaharilik valik – võib tekitada huvide konfliktile viitavaid küsimusi, seda eriti olukorras, kus hr Musk ise juhib tähelepanu kulutuste kärpimise vajadusele ning püüab väljajuurida tema hinnangul tarbetuid kulusid.
X-is (sotsiaalmeediakanal, mille omanik on hr Musk) on ta kujutanud föderaalvalitsust raiskava ja korrumpeerununa. Kolmapäeval postitas ta sinna infot selle kohta, et Pentagoni kohvitassid ja seebidosaatorid on väidetavalt pööraselt ülehinnatud.
Tesla ega USA välisministeerium ei vastanud koheselt kommentaaripalvetele.
Hr Musk on juba praegu oluline riigihankeid võitev ettevõtja. Tema omanduses või kontrolli all olevad ettevõtted on viimase viie aasta jooksul sõlminud 13 miljardi dollari väärtuses föderaallepinguid. Suurem osa sellest rahast läheb tema asutatud raketiettevõttele SpaceX, mis on üks suurimaid föderaalvalitsuse lepingupartnereid.
Välisministeeriumi hankeprognoos avaldati detsembris, pärast seda kui hr Trump võitis valimised, kuid enne tema ametisse astumist. Plaanist osta Cybertrucke andis varem, kolmapäeval, teada ka Drop Site News.
Cybertrucki müük on pärast selle turuletoomist 2023. aasta lõpus olnud tagasihoidlik. Tesla müüs neid möödunud aastal hinnanguliselt 39 000, teatas Cox Automotive. Alghinnaga 80 000 dollarit on see sõiduk paljudele ostjatele liiga kallis.
Hr Musk on naljatades öelnud, et Cybertruck, oma ebatavalise roostevabast terasest väliskuju ja „Mad Maxi” disainiga, on „apokalüpsise valmiduses” ja seetõttu hästi sobiv ka sõjategevuseks. Samas on Tesla pidanud sõidukit korduvalt tagasi kutsuma, näiteks rikete tõttu klaasipuhasti mootorites.
Tesla ei saaks kogu 400 miljoni dollari suurust tellimust endale. Osa rahast läheks ettevõtetele, mis teevad sõidukitele täiendavaid ümberehitusi, näiteks Ogdenis (Utah’ osariik) tegutsevale Armormaxile.
Armormaxi tegevjuht Justin Johnson kinnitas kolmapäeval lühikeses telefonivestluses, et Trumpi administratsiooni poolt on tuntud huvi nende toodete vastu, ent tal ei ole õigust asja lähemalt kommenteerida.
Hr Johnsoni sõnul paigaldab Armormax kuulikindlaid klaase ja muud varustust, mis muudab Cybertrucki sõitjateruumi justkui „kokoniks” ning kaitseb sõitjaid. „Seda on väga lihtne soomustada,” sõnas ta sõiduki kohta.
Ettevõte reklaamib oma veebilehel ka muid lisakaitse võimalusi, nagu „run-flat” rehvid (mis võimaldavad edasi sõita ka pärast läbitorget) ja „road tack dispensing system” – teravate ogade hajutamist teele, et jälitajaid takistada.
Välisministeerium plaanib hangete prognoosi kohaselt osta väiksemas koguses soomustatud sõidukeid ka teistelt tarnijatelt, sealhulgas BMW maastureid väärtuses 40 miljonit dollarit.
https://www.nytimes.com/2025/02/12/us/p ... ruck.html
USA välisministeerium plaanib osta soomustatud Tesla Cybertrucke 400 miljoni dollari väärtuses
Ministeerium plaanib osta soomustatud Tesla sõidukeid. Elon Musk, kes juhib valitsuskulude kärpimise algatust, on viimase viie aasta jooksul võitnud valitsusega enam kui 13 miljardi dollari väärtuses hankelepinguid.
Tesla, mille tegevjuht Elon Musk on andnud president Trumpile nõu, kuidas valitsuskulusid vähendada, saab tõenäoliselt rahaliselt tulusa lepingu varustada välisministeeriumit soomustatud Cybertrucki versioonidega, selgub avalikest dokumentidest.
Ministeeriumi 2025. aasta hangete prognoos, milles on kirjas agentuuri eeldatavad ostud, sisaldab 400 miljoni dollari ulatuses soomustatud Tesla sõidukeid. Dokumendis ei ole täpsustatud, millist Tesla mudelit silmas peetakse, kuid elektriline Cybertruck, mille kere on valmistatud ülitugevast roostevabast terasest, näib olevat kõige sobivam.
Hr Musk kulutas üle 250 miljoni dollari hr Trumpi valimiskampaania toetuseks. President Trump nimetas ta seejärel valitsuskulude kärpimise algatuse juhiks, mida kutsutakse „valitsuse efektiivsuse osakonnaks” (Department of Government Efficiency).
Cybertruckide ost – mis on ametiautode puhul ebaharilik valik – võib tekitada huvide konfliktile viitavaid küsimusi, seda eriti olukorras, kus hr Musk ise juhib tähelepanu kulutuste kärpimise vajadusele ning püüab väljajuurida tema hinnangul tarbetuid kulusid.
X-is (sotsiaalmeediakanal, mille omanik on hr Musk) on ta kujutanud föderaalvalitsust raiskava ja korrumpeerununa. Kolmapäeval postitas ta sinna infot selle kohta, et Pentagoni kohvitassid ja seebidosaatorid on väidetavalt pööraselt ülehinnatud.
Tesla ega USA välisministeerium ei vastanud koheselt kommentaaripalvetele.
Hr Musk on juba praegu oluline riigihankeid võitev ettevõtja. Tema omanduses või kontrolli all olevad ettevõtted on viimase viie aasta jooksul sõlminud 13 miljardi dollari väärtuses föderaallepinguid. Suurem osa sellest rahast läheb tema asutatud raketiettevõttele SpaceX, mis on üks suurimaid föderaalvalitsuse lepingupartnereid.
Välisministeeriumi hankeprognoos avaldati detsembris, pärast seda kui hr Trump võitis valimised, kuid enne tema ametisse astumist. Plaanist osta Cybertrucke andis varem, kolmapäeval, teada ka Drop Site News.
Cybertrucki müük on pärast selle turuletoomist 2023. aasta lõpus olnud tagasihoidlik. Tesla müüs neid möödunud aastal hinnanguliselt 39 000, teatas Cox Automotive. Alghinnaga 80 000 dollarit on see sõiduk paljudele ostjatele liiga kallis.
Hr Musk on naljatades öelnud, et Cybertruck, oma ebatavalise roostevabast terasest väliskuju ja „Mad Maxi” disainiga, on „apokalüpsise valmiduses” ja seetõttu hästi sobiv ka sõjategevuseks. Samas on Tesla pidanud sõidukit korduvalt tagasi kutsuma, näiteks rikete tõttu klaasipuhasti mootorites.
Tesla ei saaks kogu 400 miljoni dollari suurust tellimust endale. Osa rahast läheks ettevõtetele, mis teevad sõidukitele täiendavaid ümberehitusi, näiteks Ogdenis (Utah’ osariik) tegutsevale Armormaxile.
Armormaxi tegevjuht Justin Johnson kinnitas kolmapäeval lühikeses telefonivestluses, et Trumpi administratsiooni poolt on tuntud huvi nende toodete vastu, ent tal ei ole õigust asja lähemalt kommenteerida.
Hr Johnsoni sõnul paigaldab Armormax kuulikindlaid klaase ja muud varustust, mis muudab Cybertrucki sõitjateruumi justkui „kokoniks” ning kaitseb sõitjaid. „Seda on väga lihtne soomustada,” sõnas ta sõiduki kohta.
Ettevõte reklaamib oma veebilehel ka muid lisakaitse võimalusi, nagu „run-flat” rehvid (mis võimaldavad edasi sõita ka pärast läbitorget) ja „road tack dispensing system” – teravate ogade hajutamist teele, et jälitajaid takistada.
Välisministeerium plaanib hangete prognoosi kohaselt osta väiksemas koguses soomustatud sõidukeid ka teistelt tarnijatelt, sealhulgas BMW maastureid väärtuses 40 miljonit dollarit.
Need autod telliti juba Bideni ajal. See hange pandi pausile.
https://www.caranddriver.com/news/a6378 ... -contract/
https://www.caranddriver.com/news/a6378 ... -contract/
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist