Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas Gideonic »

Rhode Island'i senaator Sheldon Whitehouse (jah päris nimi!) loetleb Trumpi administratsiooni esimese tegusid mis otseselt aitavad Venemaad. Päris mitu uut infobitti oli siin minu jaoks.

https://x.com/SenWhitehouse/status/1892236183364604305
Sheldon Whitehouse kirjutas: 1. Venemaa apologeet Tulsi Gabbard valiti ja kinnitati Riikliku Luure direktoriks - isikuks, kes kontrollib, mis jõuab presidendini meie luureteenistustest. Tema ametisse nimetamist tervitati Venemaa riigikontrolli all olevas meedias.

2. Kash Patel valitakse FBI direktoriks pärast lubadust hävitada FBI "luureosakonnad" (“intel shops”) ja viia agendid peakorterist välja. Vastuluuret Venemaa vastu juhitakse just nendest peakorteri luureosakondadest. Ta saab 25 000 dollarit Kremliga seotud filmitegijalt.

3. Pam Bondi saabub Justiitsministeeriumisse ja lõpetab koheselt selle korruptsioonivastase töö, mis oli edukalt võtnud sihtmärgiks Putini Vene oligarhid. On kummaline, et osariigi peaprokurör, kes siseneb suurde osakonda, valib nii kiiresti just selle väikese, kuid tõhusa büroo.

4. Trumpi ametnikud andsid Putinile märku, et nad annaksid talle, mida ta Ukrainas soovis (hoida Ukraina NATOst eemal, jätta Venemaale vallutatud territoorium) ja andsid sõjakurjategijale tõuke otseseks läbirääkimiseks "vaba maailma liidriga".

5. Vance'i kõne Münchenis kajastas ja toetas paremäärmuslikke rühmi, mida Putin on pikalt rahastanud ja kasutanud Euroopas sisemiste poliitiliste pingete tekitamiseks (väites ebakorrektselt,nagu neid oleks on maha surutud, kuigi nad on tegelikult kasvasid - Venemaa toetusel).

6. Trumpi sõge ähvardus võtta Taanilt Gröönimaa (või Panama kanal Panamalt) vähendab riigipiiride puutumatust ning kajastab ja kinnitab Putini teooriat Krimmi okupeerimiseks ja Ukraina ründamiseks, normaliseerides Putini invasioone.

7. Kaitseminister Hegsethi jutt USA vägede Euroopast väljaviimisest julgustab ja võimestab otseselt Venemaad; nende vägede kohalolu põhjuseks ongi kaitse Venemaa 220 brigaadilise armee vastu.

8. Rahvusvahelise Kriminaalkohtu ründamine ja sanktsioneerime Netanyahu süüdistuse pärast teenib ka Vladimir Putini huve, kes on ise sõjakuritegude eest süüdistuse all.
Saturn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saturn »

Trump tahab vähendada kaitsekulutusi 5 aasta jooksul iga aasta 8%. Uskumatu, mis vabariiklikust parteist on saanud.
Defense Secretary Pete Hegseth has ordered senior leaders at the Pentagon and throughout the U.S. military to develop plans for cutting 8% (❗️) from the defense budget in each of the next five years, - WP
https://bsky.app/profile/maks23.bsky.so ... lcsisv22t
https://www.washingtonpost.com/national ... dget-cuts/
janhen
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas janhen »

Kriku kirjutas: 17 Veebr, 2025 13:53
Elon Muski valitsustõhususe ametkond (DOGE) taotles juurdepääsu maksuameti süsteemile, milles on miljonite ameeriklaste üksikasjalikud finantsandmed, teatas USA ajakirjandus. Ajaleht The Washington Post ja teised kirjutasid, et ametkonna ametnikud soovivad laialdast juurdepääsu maksuameti süsteemidele, varadele ja andmebaasidele, muu hulgas ligipääsu integreeritud andmesüsteemile IDRS, millele juurdepääs on praegu äärmiselt piiratud. [...]

...

Neljapäeval alustas maksuameti personalihalduse osakonnas tööd DOGE'i esindaja, noor tarkvaraarendaja Gavin Kliger, kes määratakse sealseks vanemnõunikuks. Maksuametis ei ole veel selge, millised saavad olema tema täpsed volitused, kuid eeldatavasti saab Kliger laialdase ligipääsu maksuameti süsteemidele, ütlesid Timesiga rääkinud allikad.
https://maailm.postimees.ee/8193753/mus ... susteemile
Esimesed "avastused":
Miljonid surnud inimesed vanuses 100 kuni 300 aastat saavad sotsiaaltoetusi
https://www.whitehouse.gov/remarks/2025/02/1458/
https://abcnews.go.com/Business/wireSto ... -118947124
Saturn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saturn »

janhen kirjutas: 19 Veebr, 2025 22:29

Esimesed "avastused":
Miljonid surnud inimesed vanuses 100 kuni 300 aastat saavad sotsiaaltoetusi
https://www.whitehouse.gov/remarks/2025/02/1458/
https://abcnews.go.com/Business/wireSto ... -118947124
So are tens of millions of people over 100 years old receiving benefits?
No.

Part of the confusion comes from Social Security’s software system based on the COBOL programming language, which has a lack of date type. This means that some entries with missing or incomplete birthdates will default to a reference point of more than 150 years ago. The news organization WIRED first reported on the use of COBOL programming language at the Social Security Administration.

Additionally, a series of reports from the Social Security Administration’s inspector general in March 2023 and July 2024 state that the agency has not established a new system to properly annotate death information in its database, which included roughly 18.9 million Social Security numbers of people born in 1920 or earlier but were not marked as deceased. This does not mean, however, that these individuals were receiving benefits.

The agency decided not to update the database because of the cost to do so, which would run upward of $9 million.

A July 2023 Social Security OIG report states that “almost none of the numberholders discussed in the report currently receive SSA payments.” And, as of September 2015, the agency automatically stops payments to people who are older than 115 years old.
https://apnews.com/article/social-secur ... 15b4852cf7
hjl85
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas hjl85 »

Ei saa oodata midagi mõistliku isikult, kes kirjutab, et on jumal ja talle on kõik lubatud ning nyyd kuulutas end kuningaks
Manused
IMG_4141.png
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Väidetavalt olla USA uus administratsioon ka avaldanud Rumeeniale survet, et äärmuslik kandidaat, kes ära nulliti, saaks võimule. Mulle tundub küll, et üks Trumpi taktika on Euroliit nö laiali lõhkuda ja aidata võimule võimalikult paljudes riikides paremäärmuslased, kindlasti on asja taga ka ärilised kaalutlused. Üksi jäänud erinevaid Euroopa riike saab üksteise vastu mängida ja nad oma mõju alla painutada, ühtne EL aga segab "äri ajamast" või Putinil oma impeeriumi plaane ellu viimast. Sellepärast on ka Musk asunud agressiivselt Euroopa valimistesse sekkuma läbi X-i ja vihastas brittide puhul Farage peale, sest sai aru, et selle toetus on suht olematu.
Unforeseen consequences
JuriRs
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas JuriRs »

hjl85 kirjutas: 19 Veebr, 2025 22:58 Ei saa oodata midagi mõistliku isikult, kes kirjutab, et on jumal ja talle on kõik lubatud ning nyyd kuulutas end kuningaks
Noh need DOGE 19 aastased on ilmselt ka sots meediat tegema pandud :D
muruniiduk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muruniiduk »

Sellist ajudepesu mis praegu X-is toimub on raske sõnadesse panna. Goebbels oleks uhke.
RandomGuy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas RandomGuy »

Trumpi administratsioon kuulutas täna portsu Mehhiko narkokartelle Terroristlikeks Organisatsioonideks.

https://x.com/RapidResponse47/status/18 ... 1399633273
The U.S. has officially declared the following as Foreign Terrorist Organizations: Tren de Aragua, MS-13, the Sinaloa Cartel, the Jalisco New Generation Cartel, the United Cartels, the Gulf Cartel, the Northeast Cartel, and the Michoacán Family.
Trumpi nõunik Musk kommenteerib, et kartellide vastu võib nüüd droonilööke anda.

https://x.com/elonmusk/status/1892288041894465657
That means they’re eligible for drone strikes
Eeldan, et kui neid nüüd päriselt pommitama lähevad siis ilmselt hakkavad kartellid USA territooriumil vastu ka paugutama. Ja siis saab võibolla miski eriolukorra välja kuulutada ja ehk leitakse isegi mingi võimalus valimised pausile panna? "Kui Zelensky võib, siis mina võin ka." :write:
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

https://www.youtube.com/watch?v=8yIOJTT1wvg
The News Agents-i intervjuu vabariiklase Douglas Heyega,kes on olnud enne vabariiklaste partei nõunik.
Hirmutav kuulamine.Minu hinnangul on NATO lagunemine vaid sammu kaugusel.
Küsimus.täna mainis Bannon,et me peaks tegema kõik,et Trump saaks uuesti presidendiks peale praeguse aja lõppu.Kas see on üldse võimalik,see oleks kontstitutsiooni täielik hävitamine,sest keegi ei saa olla selle järgi üle kahe termini.Siis oleks see sarnane Putin-Medvedjevi olukorrale?
Vastus.Ma ei tea aga jah see oleks konstitutsiooni hävitamine ning hetkel on KÕIK VÕIMALIK.
Küsimus.Kas vabariiklik partei on muuunud kultuseks või ikkagi hetkel partei?Vastus,jah,kui vaadata kuidas senaatorid riietuvad võttes eeskuju Trumpi stiilist ning nende käitumist,siis ikka rohkem ja rohkem hakkab meenutama asi kultust.
Ja veel üks lõik arutlusest,mis pani minu peas helisema kellad.
Kuidas on võimalik,et peale nii pikka perioodi,kus riigid on nautinud rahu ja õitsengut on USA.......
Samuti oli sarnane olukord enne I Maailmasõda,olen palju lugenud arutluste üle,miks see puhkes,sest tollal ei osanud keegi sellist arengut oodata.Viimane suurem sõda oli Euroopas prantslaste ja sakslaste vahel ning britid lugesid seda paljalt omavaheliseks konfliktiks,mitte suuremaks raginaks.Suureks raginaks loeti Krimmi sõda,kus osales rohkem,kui kaks riiki.Laias laastus oli Euroopa nautinud rahu väga pikka aega ja esimest korda oli tekkinud ülemaailmne kaubandusvõrk aga pinged olid järjest rohkem tekkinud teki all.
Samasse punkti oleme jõudnud ka nüüd,pinged Hiinaga ja Venemaa soov taastada mitte NSVLiidu piirid vaid lausa Tsaari Impeeriumi piirid,USA osade poliitikute soov teha uut Jaltat,jne.See kõik on teki alt pulbitsemisest välja paiskunud.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 20 Veebr, 2025 1:53, muudetud 3 korda kokku.
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Niimoodi räägib siis maailma võimsaima riigi liider (otsetõlge eelpool viidatud lingilt otse Valgest maja saidilt):
PRESIDENT: Tahan tänada mõningaid suurepäraseid inimesi Palm Beachi maakonna šerifi büroost. Nad on siin, et pildistada, ja mul on au seda teha. Samuti tuletõrje, suurepärased tuletõrjujad. Niisiis, nad on kõik siin ruumis ja ma tahan teid väga tänada, et olete siin. Ma olen teiega mõne aja pärast. Teeme mõned suurepärased fotod. Meil on piisavalt aega.
Politseinikud ja tuletõrjujad – nad on siin ja me hindame seda väga. Olete teinud fantastilist tööd.
Oh, ma arvan, et on väga oluline öelda, et meie riigis toimub uskumatuid asju. Ma arvan, et oleme kolme nädalaga teinud rohkem edusamme kui nemad nelja aastaga, eriti mis puudutab meie riigi mainet, ja inimesed austavad meid taas kui riiki ja kui võimsat riiki ja võib-olla ka tarka riiki.
Kuid võib-olla mitte nii tarks, sest kui vaadata raiskamist, pettusi ja kuritarvitamist - mida DOGE ja DOGE'i inimesed avastasid - need noored - sageli noored, kuid ülimalt suurepärased inimesed, uskumatud arvutiteadlased ja muud asjad. Ja nad avastavad selliseid pettusi, raiskamist ja kuritarvitamist, nagu ma arvan, et keegi pole seda kunagi võimalikuks pidanud.
Aga enne kui me seda teeme, tahan ma lihtsalt paluda Willil tulla. Oleme – ma just lõpetasin mõne korralduse allkirjastamise. Ja kui me saaksime sellest alustada, Will, võiksite tulla siia ja lihtsalt selgitada, mida me tegime.
Aitäh.
/---/
Hea küll. Suur tänu, Will.
/---/
Ma tahan öelda, et kui ma siin üleval olen, on minuga ühendust võtnud mõned maailma suurimad ettevõtted ning tänu sellele, mida me teeme majanduslikult ning tariifide, maksude ja soodustuste kaudu, tahavad nad USA-sse tagasi tulla. Ja me kuulutame välja mitmed väga suured ettevõtted - tegelikult suurimad. Ja nad tulevad tagasi, kuna neil on pistmist kiipide, autode ja paljude muude asjadega.
Me kuulutame välja mõned väga-väga suured - väga suured - minu arvates olulised - ettevõtted üle kogu maailma teevad olulisi otsuseid - suurimad - ja nad tahavad USA-sse tagasi tulla.
Autotehased tühistatakse praegu teistes kohtades, sest nad tahavad neid siia ehitada. Ja te lugesite paari kohta – mitte, et ma tahaks nimesid mainida või midagi –, aga lugesite paari suure kohta Mehhikos, mis just tühistati, sest nad hakkavad neid USA-s ehitama. Ja see on väga lihtsalt tingitud sellest, mida me maksude, tariifide ja soodustustega seoses teeme.
Ja ma arvan, et see on väga oluline asi. Ja te näete seda järgmise kahe aasta jooksul – ausalt öeldes tõenäoliselt järgmise kahe aasta jooksul, kuid järgmise paari nädala jooksul näete seda palju. Paljud suured on välja kuulutatavad.
Ja nii, kui me siin oleme, võime vist vastata paarile kiirele küsimusele.
Jätkake, palun. Palun.
jne.

(Vaimse) puudega inimese üle ei ole ilus naerda. Ja ega olegi vähimatki naerutuju.
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

Algusjärgus Alzheimeri tõbi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Kriku »

hjl85 kirjutas: 19 Veebr, 2025 22:58Ei saa oodata midagi mõistliku isikult, kes kirjutab, et on jumal ja talle on kõik lubatud ning nyyd kuulutas end kuningaks
Eks presidendi roll USA põhiseaduses ju formuleeritigi omal ajal silmas pidades tollaseid monarhiaid (ja ka vastupidi - Poola 1791. aasta põhiseadus jällegi USA eeskujul).
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kas see on üldse võimalik,see oleks kontstitutsiooni täielik hävitamine,sest keegi ei saa olla selle järgi üle kahe termini
Kas see siiski mitte ei tähenda, et üle kahe ametiaja järjest?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Saturn kirjutas: 19 Veebr, 2025 22:13 Trump tahab vähendada kaitsekulutusi 5 aasta jooksul iga aasta 8%. Uskumatu, mis vabariiklikust parteist on saanud.
Defense Secretary Pete Hegseth has ordered senior leaders at the Pentagon and throughout the U.S. military to develop plans for cutting 8% (❗️) from the defense budget in each of the next five years, - WP
https://bsky.app/profile/maks23.bsky.so ... lcsisv22t
https://www.washingtonpost.com/national ... dget-cuts/
Mul on ka juba tükk aega mulje, et ta ei valmistu Hiinaga sõdimiseks ka, vaid lihtsalt lammutab. Tema ja tema lähikond kas ei usu, et tegelikult võib ka sõda tulla Taivani pärast või on neil ükskõik. Viimane tundub küll uskumatu, sest tähendaks, et nad kas ei saa aru Taivani kiibitööstuse osast USA majanduses või siis arvavad tõsimeeli, et mõne aastaga saavad impordiasenduse tööle. Aga märgid emmale-kummale osutavad :dont_know: .
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline