Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)
Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)
Mina saan Ukraina konstitutsioonist aru, et sama põhimõte nagu meil - järgmine isik on Ülemraada esimees Ruslan Stefanchuk
Artikkel 112
https://www.justice.gov/sites/default/f ... ion_14.pdf
Artikkel 112
https://www.justice.gov/sites/default/f ... ion_14.pdf
UKR sõjaväejuht Syrskyi esines harvaesineva poliitilise avaldusega, kus ütles, et sõjavägi on Zel taga. Kuulsin seda hommikul ERR uudistest, aga viidet pole veel leidnud.
Trump juba väidetavalt käsu andnud, et uurida kas USA saab käimasolevad relvatarned kas ajutiselt või täielikult lõpetada
https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/18 ... -88bA&s=19
Nüüd ainult aja küsimus.
Euroopal ideaalne võimalus asi üle võtta. Paraku ei usu, et liigutavad piisavalt kiiresti
https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/18 ... -88bA&s=19
Nüüd ainult aja küsimus.
Euroopal ideaalne võimalus asi üle võtta. Paraku ei usu, et liigutavad piisavalt kiiresti
Euroopa saab jälle korrata oma lubadusi " me seisame koos ukrainaga ( väike äri tegevus ei mõjuta) anname raha ( saksa moodi mingi X summa Y aja pärast) saadame rahuvalvajad ( kui usa tagab nende turvalisuse ) ,korraldame igasuguseid konverentse, räägime kuidas saaks aidata. Tean et see kõlab vähe mustades toonides aga sõda on kestnud juba 3 aastat ja alles nüüd kui Trump ütles kõvasti välja et Ukraina on euroopas ja on euroopa prombleem. Mis on euroopa teind viimased 2 nädalat.
Relva tarnete taga on ju ka ärimehed ja küla hullu laamendamine
võib talle saatuslikuks saada.Hullud ajavad kõik enda vastu ,sõjaväelasi on juba vallandatud ja riigi ametnike.Varsti tehakse hulludel kadafit labida varrega.
võib talle saatuslikuks saada.Hullud ajavad kõik enda vastu ,sõjaväelasi on juba vallandatud ja riigi ametnike.Varsti tehakse hulludel kadafit labida varrega.
-
- Liige
- Kontakt:
Utreerime: kui Ukraina president póórduks Hiina poole, paludes viimasel mòjutada Venemaad… ja see kuidagi tôótaks? Mis saaks?
FB seinaltUKR sõjaväejuht Syrskyi esines harvaesineva poliitilise avaldusega
Головнокомандувач ЗС України
Збройні Сили -
з Україною, з народом,
з Верховним Головнокомандувачем.
Наша сила - в єдності.
Продовжуємо нищити окупанта, наближаємо Перемогу.
Слава Україні!
Xile ja Putinile sobib lääne ühtsuse lagunemine suurepäraselt, eile oli neil veel üks šampanja joomise õhtu. Hiinlased kasutavad pingeid kindlasti ära, et lagundada veelgi enam transatlantilist koostööd. Venelased on hiinlaste vasallid ja teavad oma kohta. Hiina võimalikes agressiooniaktsioonides on Venemaa kindlalt nende kõrval, omasugust ikka toetatakse, kuid USA on jälle nõrgemas olukorras vastasseisus Hiinaga.
Panin oma uitmõtted sellel teemal siia viewtopic.php?p=883977#p883977
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
See oleks küll õige aga kuna EU on riikide liit mitte EU föderatsioon siis kõik võtab meeletult aega.loomake kirjutas: ↑01 Mär, 2025 9:10 Head kriisi ei tohi kasutamata jätta.
IMHO.
Kuna suhteliselt selgelt paistab välja, et Trumpil on " omad plaanid" siis nüüd võiks Euroopa endale"paari kasvatada" Kasutada Venemaa 300 miljardit Euroopa sõjatööstuse kiirkäivitamiseks, teha Ukrainaga oma maavarade diil ja puksida Trump sellest välja. Saabki teine rahus Putiniga Dubais mesinädalaid pidada ja "Ukraina rahuplaane" kasvõi tosinate kaupa genereerida.
Palun esita tsitaat tervikuna, et selle tähendus oleks selge ja õige, mitte ainult osa sellest.navigator kirjutas: ↑01 Mär, 2025 7:33Palju neid "kõik keda mina tunnen" on ? 340 miljonist mitu protsenti ?PaganHorde kirjutas: ↑28 Veebr, 2025 23:16 Palju sa ise ameeriklasi tunned et nii väidad? Need kõik keda mina tunnen, kõik teavad hästi mis Ukrainas toimub.
Olen veendunud et Trump on nartsissist, eriti kui vaadata seda lömitavat karja tema ümber. Kõik nad on fokuseeritud sellele et kes suudab keelt sügavamale ajada. Nad kõik on ohvrid aga nad ise ei tea seda. Tavaliselt on nartsissistil ka üks favoriit. Need kipuvad ka vahetuma aegajalt, alati on hea neid teineteise vastu mängida.aksel90 kirjutas: ↑01 Mär, 2025 0:42 Selle õhtu kõige jälgim kuju oli ikkagi Vance. See tegelane annab mõistele "lakei" täiesti uue mõõtme.
Ma ise tükin ka pigem arvama, et küllap Trumpile on hakanud mingil moel kohale jõudma, et tema tohutust karismast ja geniaalsusest ei piisagi üks-kaks-kolm rahu tegemiseks. Eelkõige on - Trumpi ego arvestades - vaja talle endale kinnitust, et selle läbikukkumise taga pole mitte tema suutmatus, vaid kellegi paha vastutöötamine. Mõeldud-tehtud - Vance teeb musta töö ära ja keerab vindi üle. Vaevalt nädala jooksul on Vance suutnud noomida Zelenskit, et too vaidleb Trumpile vastu, nüüd siis sellepärast, et ei austa Ameerikat. Ei teagi, kuhu selline tase rohkem sobib, liivakasti või Ida-Rooma keisririiki.
Tulista fakte ja paluks mitte esitada neid Youtube videod mis seda justkui tõestama peaks,olavsu1 kirjutas: ↑01 Mär, 2025 1:23oled sa vaadanud ameeriklaste kontrolltöid geograafas?PaganHorde kirjutas: ↑28 Veebr, 2025 23:16
Palju sa ise ameeriklasi tunned et nii väidad? Need kõik keda mina tunnen, kõik teavad hästi mis Ukrainas toimub.
Esiteks ei näe mina küll mingit võimalust peale tiblastani täieliku kokkuvarisemise ja/või kodusõja, et okupeeritud territooriumid kuidagi tagasi ANTAKS. Alternatiiv on jõuga võtta nagu nad okupeeriti, aga seda jõudu või soovi ei paista hetkel kuskil. Kuna sügavust taganemiseks veel on, siis on variant kurnamissõda jätkata, lootes sellele kokkuvarisemisele/kodusõjale. Teine võimalus on aga otsus ühel hetkel mitte jätkata. Sellisel juhul siis ajutine vaherahu ja kas panustada sellele, et tiblastan jääb isolatsiooni ja variseb lihtsalt natuke hiljem kokku. Või siis mingi tõsisem rahuleping ja territooriumitest loobuda. Ega küsimus pole ainult relvaabis, sest ukrainlasi hakseldab see sõjamasin ka korralilkult läbi. Kui see asi ei lõpe tiblastani senisel moel eksistentsi lõpuga, siis minu arust küsimus on selles, kas ukraina poolt valitseb meelsus liikuda edasi lääne suunal, ajada mingit täitsa oma asja või vaikselt hoopis saada uuesti tiblastani väikseks vennaks. Mul ei ole andmeid ega oskust ennustada, kes kui kaua reaalselt sõdida viitsib ja mis selle lõpptulemus on.
Kui üldse mingitest lepingutest rääkida, siis meie jaoks on oluline see, kuidas käitub ülejäänud maailm pärast nende sõlmimist. Kui tiblastan uuesti parketikõlbulikuks tunnistatakse, siis me peame veel eriti pöidlad tagumikust välja tõmbama, talupojamõistuse taastama ja rohkem pingutama, et globaalses mõttes igas valdkonnas olla esirinnas. Kaitse-eelarvet võib ka alati suurendada, aga põhiline küsimus on, et kas selle eest täidame mingeid EU norme ja täidame paksuks söönud ärimeeste taskuid, või teeme siin Iisraeli ja piltlikult öeldes tagame selle, et KL on 10x rohkem liikmeid.
Mis puudutab aga seda paljuräägitud maavarade lepingut, siis ma ei saa siiani aru, mille üle kõik kirevad? Selle sisust ei tulnud ju kuskilt välja, et jänkid oleksid palunud poole maavaradest omale piltlikult öeldes pagasnikusse tõsta. Kui sellel üldse mingi mõte on, siis see, et kui kunagi peaks olukord muutuma, valitsus muutuma vms, siis jänkidel säilib kontroll maavaradest teenitu Ukraina hüvanguks kasutamise tagamise üle. Et piltikult öeldes ei tuleks võimule mõni vana või uus oligarh, kes otsustaks, et kogu teenistus läheb vasakule. See oli seal tõsine probleem. Reaalselt on möödas ainult 3 aastat ehk lihtsalt vabavoolu minnes oleks 3 aastat pärast rahu ilmselt suht sama seis, kus kõik on jälle ära varastatud. Mis üldse Trumpi klounaadi puudutab, siis kära on väga palju, aga muus osas on kõik sama moodi nagu enne. Sanktsioone pikendati, abi käib. Palju möla, aga minu hinnangul on see kõik puhtalt siseriiklikuks tarbimiseks. Nagu tiblastanis iganädalane Londoni ja New Yorki tuumamrelvaga ründamise purtsatus mõne ärajoonud poliitiku poolt.
Kõige olulisem on aga see, et mul hakkab koppa ette viskama see viimaste nädalate haige hala paljude inimeste poolt, kelle arvates on kõik maha müüdud, kõik teevad kõigi selja taga lepinguid, USA käsib meil venelastele alistuda, juba enne sõda oli kõik ette planeeritud, võidupüha paraadi me ei näe jne. Hingake paar korda sügavalt sisse ja üritage ennast kõrvalt vaadata. Kui muud moodi ennast kokku ei suuda võtta, siis mõtle nii, et isegi kui see kõik oleks tõsi, siis eidena halamine seda ka kuidagi ei paranda.
Kui üldse mingitest lepingutest rääkida, siis meie jaoks on oluline see, kuidas käitub ülejäänud maailm pärast nende sõlmimist. Kui tiblastan uuesti parketikõlbulikuks tunnistatakse, siis me peame veel eriti pöidlad tagumikust välja tõmbama, talupojamõistuse taastama ja rohkem pingutama, et globaalses mõttes igas valdkonnas olla esirinnas. Kaitse-eelarvet võib ka alati suurendada, aga põhiline küsimus on, et kas selle eest täidame mingeid EU norme ja täidame paksuks söönud ärimeeste taskuid, või teeme siin Iisraeli ja piltlikult öeldes tagame selle, et KL on 10x rohkem liikmeid.
Mis puudutab aga seda paljuräägitud maavarade lepingut, siis ma ei saa siiani aru, mille üle kõik kirevad? Selle sisust ei tulnud ju kuskilt välja, et jänkid oleksid palunud poole maavaradest omale piltlikult öeldes pagasnikusse tõsta. Kui sellel üldse mingi mõte on, siis see, et kui kunagi peaks olukord muutuma, valitsus muutuma vms, siis jänkidel säilib kontroll maavaradest teenitu Ukraina hüvanguks kasutamise tagamise üle. Et piltikult öeldes ei tuleks võimule mõni vana või uus oligarh, kes otsustaks, et kogu teenistus läheb vasakule. See oli seal tõsine probleem. Reaalselt on möödas ainult 3 aastat ehk lihtsalt vabavoolu minnes oleks 3 aastat pärast rahu ilmselt suht sama seis, kus kõik on jälle ära varastatud. Mis üldse Trumpi klounaadi puudutab, siis kära on väga palju, aga muus osas on kõik sama moodi nagu enne. Sanktsioone pikendati, abi käib. Palju möla, aga minu hinnangul on see kõik puhtalt siseriiklikuks tarbimiseks. Nagu tiblastanis iganädalane Londoni ja New Yorki tuumamrelvaga ründamise purtsatus mõne ärajoonud poliitiku poolt.
Kõige olulisem on aga see, et mul hakkab koppa ette viskama see viimaste nädalate haige hala paljude inimeste poolt, kelle arvates on kõik maha müüdud, kõik teevad kõigi selja taga lepinguid, USA käsib meil venelastele alistuda, juba enne sõda oli kõik ette planeeritud, võidupüha paraadi me ei näe jne. Hingake paar korda sügavalt sisse ja üritage ennast kõrvalt vaadata. Kui muud moodi ennast kokku ei suuda võtta, siis mõtle nii, et isegi kui see kõik oleks tõsi, siis eidena halamine seda ka kuidagi ei paranda.
Ükski sõda ei kesta lõputult, eks ta ühel või teisel viisil ikka lõpeb, kuid nii kiire nüüd sellega ka pole, et nüüd ja otsekohe või muidu ...Nagu praegu paistis.
Kui aga ühte katlasse panna: Kanadast USA osariik, Gröönimaa USA-le, Mehiko laht pole mingi Mehhiko laht (on seda Mehhikotki sinna vaja), Panama kanal ja siis kahe geeniuse kõne ja nüüd Ukraina, otsekohe alistuda, sõda lõpetada, Euroopa saagu ise kuidagi hakkama, siis ma pakuks, et kaks geeniust tegid diili, Ameerika Ameerika, tee ta (geograafiliselt) suureks, mina aga teen vene jälle suureks, Euroopas. Nüüd aga mingi presidendi-kökats hakkab vastu. Pakuti küll suvilat ja pensionit USA kulul. Isegi turvameest pakuti.
Kui aga ühte katlasse panna: Kanadast USA osariik, Gröönimaa USA-le, Mehiko laht pole mingi Mehhiko laht (on seda Mehhikotki sinna vaja), Panama kanal ja siis kahe geeniuse kõne ja nüüd Ukraina, otsekohe alistuda, sõda lõpetada, Euroopa saagu ise kuidagi hakkama, siis ma pakuks, et kaks geeniust tegid diili, Ameerika Ameerika, tee ta (geograafiliselt) suureks, mina aga teen vene jälle suureks, Euroopas. Nüüd aga mingi presidendi-kökats hakkab vastu. Pakuti küll suvilat ja pensionit USA kulul. Isegi turvameest pakuti.
Nagu M. Maasikas ütles, et sõda kestab seni, kuni üks pool ei saa seda enam endale lubada. Ei tohiks olla üleliia raske teha nii, et esimesena on see Venemaa, kes ei saa. Isegi Ukraina alasid tagastama saaks survestada, jättes mõjusad sanktsioonid seniks jõusse. Sellega läheb muidugi hästi keeruliseks, sest juba praegu on märke, et kapitalistid kibelevad Venemaale äri jätkama, niikui sõjategevus peaks lõppema ja majanduspiirangute formaalne ettekääne sellega kaduma.
-
- Liige
- Kontakt:
Trumpi plaan on lihtne, kiire rahu tuleb saavutada Ukraina järeleandmiste abil. Kui Ukraina ei tee rahu saavutamiseks piisavalt järeleandmisi, siis tuleb Zelenskit kujutada tänamatu lurjusena, et saaks õigustada sõjalise abi kraanide kinni keeramist. Küsimus kuidas tagada rahu pikemalt püsima jäämine Trumpi ei huvita. Nii lihtne ongi, mingit stabiilse geeniuse 5D malekombinatsiooni millest Trumpi fännid fantaseerivad ei ole.
Mitmed kaasfoorumlased on arvamusel, et USA eesmärk olevat olnud selle kohtumisega põhja lasta maavarade lepingu sõlmimine. Aga miks?
Mis mõttega algatada protsess, kutsuda Ukraina president kohale ja siis enne allkirjastamist see ära rikkuda?!

Mis mõttega algatada protsess, kutsuda Ukraina president kohale ja siis enne allkirjastamist see ära rikkuda?!

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist