Küsimus on: kas ta on oma valijaid petnud 1. intensiivsel valitsemiskuul? Minu meelest mitte. Ta pole ka eesti poolehoidjaid petnud. Ma pole Jüri Toomepuu kui aktiivse Trumpi toetaja hiljutisi tekste tõsiselt lugenud, vaid silmadega üle lasknud kui sedagi. Ühes artiklis ta kõneles nüüd Trumpist, kes on Euroopa reetnud. Jah on, aga kas see tähendab, et Toomepuu Trumpi poolt enam ei hääletaks? Ei tähenda. Nagu siin foorumis kõneldakse, teekond tagasi "normaalsusesse" võibki olla keeruline, isegi vastuoluline - ilmtingimata ei pea Pika Hermanni tornis lehvima sinimustvalge.Pärtel kirjutas: ↑04 Mär, 2025 19:14 Selge on see, et "pall on vabariiklaste väravas" st nemad Trumpi valisid, nemad on hetkel vait või kiidavad takka ning kui nemad miskit liigutama ei hakka, on varsti mingi kollaps käes. Samas, kui vaadata kui palju Trump on selle kuu aega võimul olemisega jõudnud, siis ma samuti kaldun arvama, et ta kas:
1. võetakse mõne aja pärast maha
2. ta vallandab osa oma lobistidest (a´la Musk, kes viib tema reitingud alla)
3. tuleb mingi suurem vastuhakk mingil sotsiaalselt või rassiliselt grupilt riigist seest
4. miski poolmilitaarne jõud sekkub riigist seest
Kõik hakkab selguma juba vahevalimiste ajal. Kui siis minnakse välja valimiste võltsimise suunas, võib vastulöök üpriski tugev tulla. Just rahva enamuse arvamuse osas.
Vahevalimisteni on vist 2 aastat minna, selleks saab Trump oma määrusi juba köidetes arvestada, kongress arvatavasti toetab. Mõjukas senaator Lindsey Graham laksutas peale häbiväärset Ovaalkabineti kohtumist keelt - pole ammu nii uhke olnud USA presidendi üle.