Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Gideonic kirjutas: 06 Mär, 2025 13:24 Ohoo päris tore uus rahumeede Trumpistide poolt:

https://x.com/nexta_tv/status/189760733 ... MJNgw&s=19

Tühistada 240 000 uUkaina põgeniku ajutine juriidiline kaitse. 2 kärbest ühe hoobiga. Leiab kohe kõvasti illegaalseid immigrante keda välja saata (soovitatavalt Putini lahkel loal tema territooriumi kaudu). Ja ennem kui seda teha, saab Zelenskit sellega survestada "rahule".
Vaadates osaliste seniste otsuste kenjaalsust ma ei imestaks, kui sellise ideega välja tulles ei arvestanud keegi võimalusega, et need 240 000 inimest võtavad seepeale plakatid, pesapallikurikad vms (you name it...) ja järgnev kuu aega on Washingtonis elu üsna keerukaks.

Noh, meenutame seda asepresidendi kuulsusetut suusareisi eelmisel nädalal, kus suusakuurorti kogunenud mõnisada kohalikku otsustasid talle selgitada, et reeturid suusatagu edaspidi Venemaal ja kohalikud lehmad lasevad saba alt paremat kraami kui asepresident suust laseb. Vihase rahvamassi jõudu ei maksa alahinnata.

Paljudes kohtades on kohalik politsei (mis kuidagi föderaalvalitsusele ei allu) keeldunud näiteks immigrante kuidagi represseerimast. Taolised plaanid vajavad ikka märksa paremat läbimõtlemist kui lihtsalt uitmõtte meediasse lajatamine. Muidu peab järgmisel päeva hakkama kuu aega pikendust andma.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

Fucs kirjutas: 06 Mär, 2025 13:56 Ma krt eile koostasin pika posti koos hunniku viidete ja tõlgetega Arestovitši teemas... ja siis tuli elektrikatkestus... mul UPS-i pole selle arvuti taga... ja kui uuesti käima sain arvuti, siis polnud enam päästa mittemidagi.... :evil:

Ma vaatan, vbl tekib aeg ja jõuab lühidalt uuesti olulisema kohta uue posti teha... aga kindlasti pole mul nii palju aega, et kõik viited uuesti üles otsida.
Ma ise olen hakaknud mahukamaid postitusi (mida teen väga-väga harva) eraldi kuskile maha salvestama. Näiteks google docs. hea viis vajadusel mitmes arvutis kirjutada. Suvaline tasuta AI saab väga hästi hakkama ka sellega kui copy-paste'id formattitud teksti kuskilt tekstiredaktorist ja palud selle välja anda bbcode formaadis (mis on see mida foorum sööb)
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Trumpistid ei jaga üldse asja, Zelenski kõrvaldamine ei muudaks midagi, rahva meelsus on niipalju muutunud. Pealegi on ta praeguseks Ukraina kõige raskemast punktist üle juhtinud, algus oli kõige raskem. Ammugi ei ole neil lootust, et rahvas lepiks sellise Ukrainaga, nagu nemad oma primitiivsuses ette kujutavad (juhuslik moodustis ja keel vene keele murre).
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Ma olen ka seda meelt, et vahetades Zelenski välja nt Poroshenko vastu, ei muutuks midagi. Poroshenko ütles sõja alguses, et me praegu paati ei kõiguta, peale sõjalõppu vaatame. Ja asutas seepeale omanimelise maakaitsepataljoni, mida varustas ja relvastas oma kulul. Või Trump loodab tõsimeeli, et tuuakse Janokovits Venest lennukiga tagasi ja juubeldav rahvas tervitab? Rahvas kindlasti tervitab, aga pigem nendest AK-74dest, mida sõja esimestel päevadel kõigile soovijatele jagati.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Inxs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Inxs »

JuriRs kirjutas: 06 Mär, 2025 13:45
Inxs kirjutas: 06 Mär, 2025 13:40
JuriRs kirjutas: 06 Mär, 2025 13:09

Sest riikide majandus on seotud Euroopa Liidu siseselt ja meil on kõigil reeglid kuidas ja kui palju me võime raha kulutada kuhugi - jäädes EL-i eelarve reeglitesse. Eriti mis puudutab nii tohutuid summasid ja koostöö projekte.
Euroopal ei ole oma sõjaväge, relvi, ega sõdureid, nende kasutamiseks, käsutamiseks ei ole EU-d ega selle luba vaja. Ukraina sõjaliseks toetamiseks relvastusega ei ole vaja Ungari või Slovakkia luba, kui ülejäänud riigid selles omavahel kokku lepivad siis sellest piisab.
Jah teoreetiliselt on sul õigus, küll aga praktiliselt on nii, et tegelikult me räägime ikka läbi. Full Rambo pole veel keegi läinud ega saakski ilmselt, et näe me võtame selle enda kanda ja viime sinna 100k* meest ning kontrollime kogu Ukraina piiri kuni nad kõik suudavad ise välja lüüa vms.
Euroopa riigid ei vaja sõjaliseks tegutsemiseks ei EU ega Nato luba ja Sinu ettepanek on väga ok ainult suuremas mahus:"viime sinna 100k* meest ning kontrollime kogu Ukraina piiri kuni nad kõik suudavad ise välja lüüa". Varasemalt on Ukrainat toetatud sõjaliselt 50 riigi poolt USA juhtimisel Nato väliselt. Lihtsalt tuleb juhtimine üle võtta ja ise hakata oma asjade üle otsustama.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Gideonic kirjutas: 06 Mär, 2025 14:14
Fucs kirjutas: 06 Mär, 2025 13:56 Ma krt eile koostasin pika posti koos hunniku viidete ja tõlgetega Arestovitši teemas... ja siis tuli elektrikatkestus... mul UPS-i pole selle arvuti taga... ja kui uuesti käima sain arvuti, siis polnud enam päästa mittemidagi.... :evil:

Ma vaatan, vbl tekib aeg ja jõuab lühidalt uuesti olulisema kohta uue posti teha... aga kindlasti pole mul nii palju aega, et kõik viited uuesti üles otsida.
Ma ise olen hakaknud mahukamaid postitusi (mida teen väga-väga harva) eraldi kuskile maha salvestama. Näiteks google docs. hea viis vajadusel mitmes arvutis kirjutada. Suvaline tasuta AI saab väga hästi hakkama ka sellega kui copy-paste'id formattitud teksti kuskilt tekstiredaktorist ja palud selle välja anda bbcode formaadis (mis on see mida foorum sööb)
Novat jah. Ma vahel teen ka koopia, kui on näha, et tuleb pikem heietus ja igasuguste viidete otsimisega võib minna pool päeva...
Seekord ei teinud, sest hakkasin posti koostama hommikul, vahepeal tulid igasugused asjad korduvalt vahele, siis jälle tegelesin postiga edasi... ja see muudkui kasvas ja kasvas (ei olnud plaanis algul nii põhjalikult kirjutada ja allikatega rikastada üldse), polnud aega siin koopiaid teha (isegi mõtet ei tekkinud, sest oli ka muid kiireid tegemisi) jne ja see elektrikatkestus oli n.ö. üldiselt täiesti ootamatu :evil:

Igatahes tegin uuesti ja poole lühemalt selle nüüd sinna Arestovitši personaalse teema alla.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Lihtsalt tuleb juhtimine üle võtta ja ise hakata oma asjade üle otsustama.
Luua tuleb mingi "Euroopa sõjaline koostöölepe", kuhu kuulumine on vabatahtlik, kuhu võetakse ainult panustajaid ja kes kaitseb ainult panustajaid.
Ja Orbani-Fico taolised jätta ukse taha. Las nad loodavad Putini koostööleppele. Ma miskipärast arvan, et Trumpi viimase nädala tõmbluste taustal saavad seal olema ka Lõuna-Euroopa riigid, sest turbulents on läinud suureks ja Putin võib nokkima hakata ka mujalt.

Kui antud organisatsioon teatab, et võtab ka eesmärgiks tuumapariteedi loomise Venemaaga, vat siis hakkab nalja saama. Näiteks Trump teatab, et ega ma niimoodi ju ei mõelnud....
tsivi_list
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsivi_list »

Oluline samm Euroopa riikide poolt oleks selle maavarade lepingu sõlmimine Euroopa huvigrupi (kuhu ehk võiks ka Türgi kutsumist kaaluda relvatööstuse ja üldise sõjalise võimekuse tõttu) ja Ukraina vahel. Nö USA-lt nende maavarade ülelöömine. Samal ajal seades eesmärgiks Ukraina võidu ehk 2014 piirideni vabastamise.

Otsese sõjalise abina tuleks väljapakutud Lääne-Ukraina õhuruumi turvamine lääneliitlaste poolt ära teha. Seda saaks teha suhteliselt kiiresti olemasoleva lennuväe abil võrreldes moonatehaste ehitamisega.

Kindlasti aitaksid need tegevused kaasa Venemaa huvile lõpetada sõda Ukrainas ja seeläbi rahu saavutamisele.
uncle_sid
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas uncle_sid »

Mind hakkas vaevama selline spekulatsioon, kui venemaa piiririigid korraldaksid suuremat sorti õppuse vene piiriäärsetel aladel alates soomest kuni ukraina-poola piirini, kus osaleksid peale piiririikide veel saksamaa, prantsusmaa, inglismaa. ja neid õppusi pikendada kahelt nädalalt pooleteise kuuni. kuidas ja millega reageeriks venemaa? kui lahjaks jääks supp ukrainas? ehk polekski sinna ukrainasse otsesesse konflikti neid 100000 natolast vaja.
mis Zelenskisse puutub, siis on ta korduvalt maininud, et astub tagasi kui sõda läbi. kas vaherahu on sõja lõpp tema jaoks? ei tea.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Presidendivalimiste puhul pole küsimus mitte selles, kas vaherahu on rahu, vaid selles, millal lõppeb sõjaseisukord. Selle kehtestas Zelenski oma dekreediga, kuid ta on lasknud seda perioodiliselt parlamendil pikendada, viimati 15.01.2025: https://en.wikipedia.org/wiki/Martial_law_in_Ukraine .
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Kapten Trumm kirjutas: 06 Mär, 2025 16:18
Lihtsalt tuleb juhtimine üle võtta ja ise hakata oma asjade üle otsustama.
Luua tuleb mingi "Euroopa sõjaline koostöölepe", kuhu kuulumine on vabatahtlik, kuhu võetakse ainult panustajaid ja kes kaitseb ainult panustajaid.
Ja Orbani-Fico taolised jätta ukse taha. Las nad loodavad Putini koostööleppele. Ma miskipärast arvan, et Trumpi viimase nädala tõmbluste taustal saavad seal olema ka Lõuna-Euroopa riigid, sest turbulents on läinud suureks ja Putin võib nokkima hakata ka mujalt.

Kui antud organisatsioon teatab, et võtab ka eesmärgiks tuumapariteedi loomise Venemaaga, vat siis hakkab nalja saama. Näiteks Trump teatab, et ega ma niimoodi ju ei mõelnud....
Su esimene osa kangesti meenutab NATO alg aastaid.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Tundub, et kõik on pahviks löödud ja koguvad ennast peale Türgi avaldust, et on valmis oma jõud, rahu nimel, Ukrainasse viima!
Esialgu käib mõlemal pool Atlandi õhu ahmimine ja pingsad mõttetalgud? :scratch:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kriku kirjutas: 06 Mär, 2025 17:08 Ee, see uudis juba nädal vana...? https://www.bloomberg.com/news/articles ... in-ukraine
Tooniasetus on vähe teine, aga pmst. on tegu sama jutu reiteratsiooniga: https://www.reuters.com/world/turkey-re ... 025-03-06/
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Hiina avaldas arvamust, enda Euroopa eriesindaja, Lu Shaye kaudu.
- Olevat šokeeritud sellest, kuidas president Trump kohtleb oma Euroopa liitlasi. "See peaks olema ka Euroopa poolt vaadatuna kohutav."
- Ukraina rahutingimusi ei saa otsustada ainult venemaa ja Trump.
(https://www.scmp.com/news/china/diploma ... e=homepage

Huvi korral.
Rühm endisi kaitse-, välisministreid ja NATO kindraleid on võtnud initsiatiivi luua SkyShield – süsteem, mis kaitseb Ukraina õhuruumi Venemaa raketirünnakute eest. See pole lihtsalt idee, vaid läbimõeldud plaan, mis võib sõja käiku muuta....
https://war.obozrevatel.com/ukr/skyshie ... -vijni.htm
Projekt hõlmab 120, Euroopas baseeruva, kaasaegse hävitaja kasutamist....
UK koondab koalitsiooni https://news.sky.com/story/what-is-a-co ... e-13320663

Loba.
Putin täna - venemaa ei kavatse Ukrainas rahu saavutamiseks järeleandmisi anda. Venemaa ei vaja "midagi võõrast", kuid ei loobu ka "enda omast".
... vaja on "täpselt sellist varianti, mis tagaks riigi stabiilse arengu - rahu ja julgeoleku tingimustes ".

- Relvajõudud tänavad Amisid toetuse eest - https://www.instagram.com/reel/DGyw14bI ... e=ig_embed ; https://www.facebook.com/PvkZahid/video ... video&t=12

Lisatud.
Väide ...
Ukraina ja USA läbirääkimised sõja lõpetamiseks algavad/toimuvad 11. märtsil Saudi Araabias https://x.com/JacquiHeinrich/status/1897692674859188658
Väidetavalt Trump otsustas maavarade tehing siduda kokkuleppega Kiievi poolse kohese relvarahuga.(?)

Uutest Trump poolsetest tingimustest - https://www.bloomberg.com/news/articles ... ckout=true ( tasuline.)
Tsiteerivad algallikat - https://tsn.ua/politika/ugoda-pro-kopal ... 82071.html / https://unn.ua/news/tramp-vysuvaie-novi ... -ukrainoiu
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline