Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
mart2
Liige
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas mart2 »

OT algab.

Mul oli töökaaslane volga-sakslane, kes läks 89-ndal Saksamaale.
Ennem minekut ütles ühe olulise asja, mida hiljem kinnitas seal elades ja kirjutades - Meie (tema ja abikaasa) ei saa kunagi enam tagasi normaalseteks sakslasteks, vist ka mitte meie lapsed, kuid lähen oma tulevaste lastelaste nimel, kes saaksid olla jälle päris sakslased!
Oletas, et vähemalt paar põlvkonda läheb ära, kui isegi koduse emakeelega muutub arusaam ja maailmapilt.

OT lõpeb.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Jah, muidugi, baltisaksa identiteet on siiamaani Saksamaal mingil määral olemas.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Täna sattusin kokku ühe kohaliku venelasega , on oli ikka "tuult" täis ning nüüd kui putin ja trump mehkeldavad ( venekeelses meedias on massiivne putini ja trumpi ülistamine ) on justkui seda "tuult" rohkem , eks inimesed on muidugi erinevad kuid , mingist integratsioonist nsvl aegsete priviligeeritud venelaste puhul rääkida pole kohane .
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Täna sattusin kokku ühe kohaliku venelasega , on oli ikka "tuult" täis ning nüüd kui putin ja trump mehkeldavad...
Mitte ainult kohalikud, paar normaalset venelast räägivad, et sugulased, kellega sai Venemaal Ukraina sõja ajal tülli mindud, on nüüd saanud uut hoogu, saadavad ähvardavaid sõnumeid ja karjuvad, et Trump müüb teid juba meile ja varsti õiendame reeturitega arved. Samuti, mõned kohalikud venelastest penskaritest Putja fännid, kes enne soigusid ja olid madalamad, kui muru, on järsku läinud õhku täis, kui varem ei mahtunud nende hinge, et "3 päevane operatsioon" on muutunud 3 aastaseks fiaskoks ja nii "võimas ja võitmatu tuumariik, nagu Venemaa", ei suuda kuidagi Ukrainat võita, vaid isegi häbiväärselt taganeb Kiievist ja mujal, siis nüüd aeti rind kummi ja öeldi, et võiksin oma suu pidada, sest varsti tulevad ka siin teatud muudatused. Ehk seltsimees Trump on tekitanud neis lootuse, et Putini vahepeal totaalselt p...se kukkunud pilt multipolaarsest maailmast, kus "tugevamad" otsustavad, võib Ameerika abil äkki teoks saada.
Unforeseen consequences
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Tartu jurakas- ise olen Venemaa poolt ja oma 9-aastast last kasvatan samas vaimus...Venemaale kannan sõjategevuse toetuseks läbi Türgi raha...kõik minu tuttavad mõtlevad täpselt samuti...

https://youtu.be/9DNcM4yyuGY?si=-Lc8g64MnszT_VgD
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Lemet kirjutas: 10 Mär, 2025 17:28 Tartu jurakas- ise olen Venemaa poolt ja oma 9-aastast last kasvatan samas vaimus...Venemaale kannan sõjategevuse toetuseks läbi Türgi raha...kõik minu tuttavad mõtlevad täpselt samuti...

Kas üllatab?
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krijgsvolk »

Peeter kirjutas: 10 Mär, 2025 23:42
Lemet kirjutas: 10 Mär, 2025 17:28 Tartu jurakas- ise olen Venemaa poolt ja oma 9-aastast last kasvatan samas vaimus...Venemaale kannan sõjategevuse toetuseks läbi Türgi raha...kõik minu tuttavad mõtlevad täpselt samuti...

Kas üllatab?
Kas peaks üllatuma? Selliseid "ootajaid" on meil küll ja veel! Täpset hulka ei saagi teada, kuna see seltskond on õppinud küsimise peale "õigeid" vastuseid andma. Arvan, et neid on palju rohkem kui me arvame. Me lihtsalt ei märka neid igapäevaelus.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kas üllatab?
Absoluutselt mitte. Lihtsalt tavaliselt ei ole nad sedavõrd avameelsed.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

krijgsvolk kirjutas: 11 Mär, 2025 4:19 Kas peaks üllatuma? Selliseid "ootajaid" on meil küll ja veel! Täpset hulka ei saagi teada, kuna see seltskond on õppinud küsimise peale "õigeid" vastuseid andma. Arvan, et neid on palju rohkem kui me arvame. Me lihtsalt ei märka neid igapäevaelus.
Lemet kirjutas: 11 Mär, 2025 9:28

Kas üllatab?
Absoluutselt mitte. Lihtsalt tavaliselt ei ole nad sedavõrd avameelsed.
Samad sõnad! Mõlema teie kommentaari peale. Lihtsalt omas inforuumis nad niimoodi räägivadki (ka meist). Omal on samamoodi kokkupuuteid (noh nagu ikka elus) nii ühele kui teisele poole, ja saab vabalt öelda, et kes kus ja millises infomaailmas liigub, see ka selle infomaailma juttu ajab. Ja selliseid tuparõõlõid on ikka palju. Tegelikult ei midagi üllatavat ka jutus. Nagu Ukrainaski- kui uus võim peaks tasuta eluaseme ja lisaks veel raha kah andma, siis pole probleemi ülejooksta...
Jutt on ju neil lihtne: see sõda saab lõppeda kas venemaa võidu, või venemaa kaotusega. Kuna venemaa kaotada ei saa, siis järelikult venemaa ka võidab. P.S. Seda sama agendat levitab praegu ka ju Trump ja sellest teesist järeldudes tulebki Ukraina laua taha alistuma sundida.
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

Hooldaja Tõnu Paakspuu: „Eestlasi on sellel alal kahjuks vähe. Eesti inimestele – eriti vanematele härradele ja prouadele – teeb suurt rõõmu, kui asju saab haiglas ajada kohalikus keeles. Kui inimesed on haiged, peavad nad saama abi kätte arusaadavas keeles. Haigla ei ole see koht, kus vaielda, ja osata tasub nii eesti, vene kui inglise keelt.“
https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/1 ... esi-moista
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Katri Raik hädaldab:
Riik on jagatud kaheks: teie, eestlased, ja siis meie, venelased, keda eestlased ei usalda. Ma ei taha seda kirjutada, aga ometi pean: nüüd on lõimumine – nagu me oleme seda teadnud – tõesti läbi kukkunud. Solvunud ei ole mitte niivõrd Vene kodanikud, ehkki nemad ka, vaid hoopis Eesti kodanikud, kelle kodune või sõpruskonna keel on vene keel.

Igal meie Narvas elaval kodanikul on peres või laiemas suguvõsas ka Vene kodanikke või kodakondsuseta inimesi. Miks minu ämm Eestile ei sobi? Miks ei sobi Eestile minu isa, kes siin kogu elu seaduskuulekalt elanud ja tublilt töötanud on?

Kujutage korraks ette, et seisate kümnete ja sadade inimeste ees ja vastate just neile küsimustele. Narva linnapea peab seda tegema. Ka siis, kui tal vastust ei ole.
https://epl.delfi.ee/artikkel/120366330 ... i-kukkunud

Kahju küll, kui ei ole :dont_know:
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Kriku kirjutas: 27 Mär, 2025 12:40 Kahju küll, kui ei ole :dont_know:
Vastust ei ole juhul, kui ollakse harjunud rääkima, et "Eto vse ne tak odnoznachno".
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Ma ei saa aru, kuidas täiskasvanud haritud inimesed ei saa aru, et kodakondsus ja ka valimisõigus pole mingi jäätisetuutu, mis lapsele pihku pistetakse. See on leping kodaniku ja riigi vahel koos sellest tulenevate kohustustega mõlemalt poolt. Vene kodanikul on kohustus olla lojaalne Vene riigile ja see kohustus on palju karmim kui Eesti oma. Iga vähegi mõtlev inimene saab sellest aru. See, et keegi on eluaeg tööd teinud pole nüüd küll mingi eriline teene. Me kõik teeme tööd, et ennast ja peret elatada. See, et eesti keelt pole omandatud ja kodakondsust saadud näitab peamiselt ja enamasti ikka vaid suhtumist meisse ja meie riiki.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Eilsest riigikogu istungist jäi mulle ka kriipima ühest küljest julgeolekuohuga ähvardamine ja teiselt poolt - mu meelest võltsmure -, kuidas hallivatimehi Eesti kodakondsust paremini taotlema meelitada. Kodakondsus on inimese enda valik, ilmsesti on sund keelatud ja kõigile kopterilt passi lennutamine küsitav. Aastakümneid on saadud otsuse plusse ja miinuseid kaaluda. Nüüd saavad kodakondsuseta isikud veel edasi kaaluda, kas valimisõigus, aga ka kodanikuna kodanikukohustused on nende valik.
Kuku saates Kirillitsas Eesti tuli eilsele otsusele ootuspärane tagasiside, otsus otsuseks, aga "visuaal" oli vale - mõned rõõmustasid plaksutades püsti ja viibutasid rusikaid. Pronkssõdur viidi valesti minema, ilmselt ka Narva tank, nüüd jälle valesti. Ja muidugi integratsioon sai järjekordse paugu. Oeh, rahunegu maha.
See, et Vooglaid ja Tsaplõgin olid põhimõtteliselt ühel poolel, paneb mõtlema, kui suure mõtleja enda väljendit kasutada.
zephys
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas zephys »

Mo meelest see kõige läbikukkunum integratsiooni näide ongi seesama seik, et me sellega 2025 tegelema peame kogu kiunu kiuste.

Ütlen ausalt - keelelise ja kultuurse autonoomia säilitamise lõpp slaavlastele meie riigi piires on ainult teretulnud. Nagu Babtsenko ütleb - sild on seal, kui midagi ei meeldi. Vaadaku siis ise kuidas külmik telekast jagu saab.

Ei ühtegi nõrkuse ilmingut ega vastutulelikust nende suunas ei tohi teha, kohe kasutavad ära.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist