Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kesse selle Tulsi talle sokutas, oli kohe isiklik lemmik või keegi soojalt soovitas teda? Kahjuks sellele vist vastust ei saa...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Eks see ole tasu toetuse eest valimiskampaania ajal: https://abcnews.go.com/Politics/tulsi-g ... =113220531 .
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Juba enne mainitud intervjuus ABC Newsile rääkis Kellogg lähemalt ka USA sihtidest rahukõnelustel. Kellogg tõdes, et pikas plaanis kujuneb teravaimaks küsimuseks Ukrainalt võetud maa-alade saatus. Küsimuse peale, kuidas olukorda lahendada, kõrvutas Kellogg Ukraina okupeeritud alasid Balti riikidega teise maailmasõja järel. „Midagi sellist, nagu tegime Wellesi doktriiniga teise maailmasõja lõpus, kui Nõukogude Liit okupeeris Balti riigid. Me ei nõustunud, et nad omavad Balti riike. Me ütlesime, et okei, de facto te okupeerite neid, aga me ei ütle, et de iure need kuuluvad teile.“ Ta jätkas: „Okei, me tunnistame, et te olete selle maa eest võidelnud ja nüüd te okupeerite seda. Ja siis me ütleme, et noh, okei, võib-olla on see nüüd osa kokkuleppest.“

Kellogg väljendas usku, et ukrainlased ja venelased oleksid sellise lahendusega nõus. „Me saame vaikselt signaale mõlemalt poolelt, mis ütlevad: olgu, see [sõda] on kestnud liiga kaua, tuleb sellega leppida.“
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... jaloo-toel
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Witkoff ajab täiesti vene trolli juttu:
USA presidendi Donald Trumpi erisaadik Steve Witkoff peab hädavajalikuks presidendivalimiste korraldamist Ukrainas. "Valimised Ukrainas tulevad, ma arvan, et (president Volodõmõr) Zelenski teeb kõik võimaliku," ütles ta. [...] Witkoffi väitel on praegu parim aeg selleks, et sõlmida kokkulepe, mida president Trump saaks täita. Tema sõnul ei saa Venemaa allkirjastada mingit lepet Zelenskiga senikaua, kui Ukrainas ei korraldata presidendivalimisi.
Venemaa ei allkirjasta mitte mingit lepet seni, kuni Ukrainas pole valimisi korraldatud ja Ukraina põhiseadus välistab valimised sõjaseisukorras. Polegi siis nagu midagi arutada :dont_know: .

Üldiselt võiks Ukraina poolt välja käia soovi, et ka Venemaal toimuksid valimised, mida rahvusvaheliste organisatsioonide vaatlejad ausalt läbi viiduks peavad.

Witkoff peab suurimaks probleemiks Venemaa Ukraina-vastase sõja lahendamisel Krimmi ja veel nelja piirkonda ning valmisolekut tunnustada nende kuulumist Venemaale. "Need on venekeelsed, olid referendumid, kus valdav enamus inimesi näitas, et nad tahavad olla Venemaa võimu all. Ma leian, et see on konflikti võtmeküsimus," ütles Witkoff ööl vastu laupäeva intervjuus Tucker Carlsonile.
https://www.err.ee/1609640813/witkoff-e ... te-andmist

Erikuradi erapooletu vahendus :evil: .
JuriRs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JuriRs »

Su vaimse tervise huvides ma loodan, et sa päriselt seda intekat ära ei vaadanud.. täispikkuses.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ei vaadanud, tänan hoiatamast - aga muidu mul on vana "Kesnädala" lugejana siiski kõva krunt all :twisted: .
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Surfasin eile Trumpi sotsmeedias ja vaatasin härra poste alates 01.01.2025 kuni eilseni.
Esiteks on tal kas mingi alaväärsuskompleks (nagu Putinilgi), või haiglaslik tähelepanuvajadus.
Teiseks jagab, kilkab ja kirjutab tekste nagu mõni teismeline.
Kolmandaks... need igasugused labased fotoshopitud pildi seal.... no midagi analoogset ma näen venelaste sotsmeedias murutasemel "Z" kanalites iga päev.

Kopeerisin endale sealt siis välja Ukraina sõda puudutavad postitused. Annab IMHO hea kompaktse ülevaate toimuvast.
Väike ajaliin lühendatult ja tõlgituna koos väikese eellooga:

Eellugu
11.05.2023 "Nad, venelased ja ukrainlased, surevad. Ma tahan, et nad suremise lõpetaksid. Ja ma lasen seda teha – teen seda 24 tunni jooksul."
11.09.2024 "See on sõda, mis on lahendamata. Ma saan selle lahendatud enne, kui ma isegi presidendiks saan," "Kui ma võidan, kui ma olen presidendiks valitud, siis mida ma teen, on see, et ma räägin ühega, ma räägin teisega. Ma viin nad kokku."
2025. aasta [kirjapilt / capslock kasutus muutmata]
Sinisega kirjutan DT tekstide vahele muu jooksvalt seonduva info uudistemeediast.
Muudest (videotest jms) ei hakanud DT tsitaate välja otsima, kuigi sealt saaks rammusat täiendust 8)
22.01 Ma ei taha Venemaale haiget teha. Ma armastan vene inimesi ja mul on alati olnud väga head suhted president Putiniga – ja seda hoolimata vasakradikaalide Venemaa kohta käivatele pettustele. Me ei tohi kunagi unustada, et Venemaa aitas meil võita Teise maailmasõja, kaotades selle käigus peaaegu 60 000 000 inimelu. Kõike seda öeldes teen ma Venemaale, kelle majandus käib alla, ja president Putinile väga suure teene. Lepi nüüd kokku ja LÕPETA see naeruväärne sõda! SEE LÄHEB AINULT HULLEMAKS. Kui me varsti "tehingut" ei sõlmi, pole mul muud valikut, kui kehtestada kõrged maksud, tariifid ja sanktsioonid kõigele, mida Venemaa müüb USA-le ja mitmetele teistele riikidele. Lõpetame selle sõja, mis poleks kunagi alanud, kui mina oleksin olnud president! Me saame teha seda lihtsal või raskel viisil – ja lihtne viis on alati parem. On aeg "TEHA LEPING". ROHKEM ELUSID EI TOHI KAOTADA!!!
09.02 Putin ütleb, et Euroopa "seisab peremehe jalge ees" kui Trumpi tariifid liitlastele kehtestab. Venemaa Kreml ütleb, et jälgib hea meelega kõrvalt, Trumpi tariifide "pingete" levikut.
11.02 saadan rahandusministri Scott Bessenti Ukrainasse kohtuma president Zelenskyga. See sõda PEAB ja LÕPPEB VARSTI – liiga palju surma ja hävingut. USA on kulutanud globaalselt miljardeid dollareid, millel on vähe tulemusi. KUI AMEERIKA ON TUGEV, ON MAAILMAS RAHU.
12.02 pidasin just pika ja väga produktiivse telefonikõne Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Arutasime Ukraina, Lähis-Ida, energeetika, tehisintellekti, dollari tugevuse ja mitmete muude teemade üle. Mõtisklesime mõlemad oma rahvaste suure ajaloo ja selle üle, et võitlesime koos nii edukalt Teises maailmasõjas, meenutades, et Venemaa kaotas kümneid miljoneid inimesi ja meie kaotasime samuti nii palju! Rääkisime igaüks oma rahvuste tugevustest ja suurest kasust, mida me kunagi koos töötades saame. Kuid kõigepealt, nagu me mõlemad kokku leppisime, tahame peatada miljonid hukkumised sõjas Venemaa ja Ukraina vahel. President Putin kasutas isegi minu väga tugevat kampaania motot "TERVE MÕISTUS". Me mõlemad usume sellesse väga tugevalt. Leppisime kokku, et teeme väga tihedat koostööd, sealhulgas külastame üksteise rahvusriike. Samuti leppisime kokku, et meie vastavad meeskonnad alustavad kohe läbirääkimisi ja alustame sellega, et helistame Ukraina presidendile Zelenskyyle, et teda vestlusest teavitada, mida ma praegu ka teen. Olen palunud riigisekretäril Marco Rubiol, CIA direktoril John Ratcliffe'il, riikliku julgeoleku nõunikul Michael Waltzil ning suursaadikul ja erisaadikul Steve Witkoffil juhtida läbirääkimisi, mis minu arvates saavad olema edukad. Miljonid inimesed on hukkunud sõjas, mida poleks juhtunud, kui mina oleksin olnud president, kuid see juhtus, nii et see peab nüüd lõppema. Rohkem elusid kaotada ei tohi! Tahan tänada president Putinit aja ja vaeva eest, mis ta selle üleskutsega tegi, ning selle eest, et eile vabastati Marc Fogel, imeline mees, keda ma eile õhtul Valges Majas isiklikult tervitasin. Usun, et see pingutus viib edukalt sõja lõpuni, loodetavasti peagi!
12.02 Rääkisin just Ukraina presidendi Volodymyr Zelenskyyga. Vestlus läks väga hästi. Tema, nagu ka president Putin, tahab teha RAHU. Arutasime mitmesuguseid sõjaga seotud teemasid, kuid enamasti arutasime reedel Münchenis aset leidvat kohtumist, kus delegatsiooni juhivad asepresident JD Vance ja riigisekretär Marco Rubio. Loodan, et selle kohtumise tulemused on positiivsed. On aeg lõpetada see naeruväärne sõda, kus on toimunud tohutu ja täiesti ebavajalik SURM ja HÄVITAMINE. Jumal õnnistagu Venemaa ja Ukraina rahvast!
13.02 EILE SUURED VESTLUSED VENEMAA JA UKRAINAGA. HEA VÕIMALUS LÕPETADA SEE KOHUTAV, VÄGA VERINE SÕDA!!!
19.02 Mõelge sellele, tagasihoidlikult edukas koomik Volodymyr Zelenskyy kutsus Ameerika Ühendriike kulutama 350 miljardit dollarit, et minna sõtta, mida ei olnud võimalik võita, mis ei pidanud kunagi algama.... sõda, mida ta ilma USA ja "TRUMPIta" ei suuda kunagi lahendada. USA on kulutanud 200 miljardit dollarit rohkem kui Euroopa ja Euroopa antud rahal on garantiid, samas kui USA ei saa midagi tagasi. Miks ei nõudnud Sleepy Joe Biden võrdsustamist, kuna see sõda on Euroopale palju olulisem kui meile – meil on eraldust tagav suur ja ilus ookean. Lisaks tunnistab Zelenskyy, et pool talle saadetud rahast on PUUDU. Ta keeldub valimistest, on Ukraina küsitlustes väga madalal reitingutasemel ja ainus, milles ta hea oli, oli Bideni "nagu viiuliga" mängimine. Diktaator ilma valimisteta, Zelenskyl on parem kiiresti lahkuda, muidu ei jää tal riiki. Vahepeal peame edukalt läbirääkimisi Venemaaga sõja lõpetamise üle, mida kõik tunnistavad, et ainult "TRUMP" ja Trumpi administratsioon saavad teha. Biden pole kunagi proovinud, Euroopal pole õnnestunud rahu tuua ja Zelenskyy tahab ilmselt "raharongi" käigus hoida. Ma armastan Ukrainat, kuid Zelenskyy on teinud kohutavat tööd, tema riik on purunenud ja MILJONID on asjatult surnud – ja nii see jätkub…
20.02 Elon Musk ütles: "Presidendi instinktid Ukraina suhtes on täiesti õiged. On tõesti kurb, et nii paljud vanemad on selles mõttetus sõjas kaotanud oma pojad ja nii paljud pojad oma isad."
24.02 Prantsusmaa president Emmanuel Macron ühines täna minuga ovaalkabinetis, et rääkida G7 tippkohtumisest. Koosoleku kutsus kokku Kanada kuberner Justin Trudeau, G7 praegune esimees, et ära märkida Venemaa-Ukraina sõja kolmandat aastapäeva – mis poleks kunagi alanud, kui mina oleksin olnud president. Kõik väljendasid oma eesmärki näha sõja lõppu ja mina rõhutasin USA ja Ukraina vahelise üliolulise „kriitiliste mineraalide ja haruldaste muldmetallide lepingu” tähtsust, mis loodetavasti peagi allkirjastatakse! See tehing, mis on "majanduslik partnerlus", tagab, et Ukraina hüvitab ameeriklastele Ukrainale saadetud kümned miljardid dollarid ja sõjavarustuse, aidates samal ajal ka Ukraina majandusel kasvada, kui see jõhker ja metsik sõda lõpeb. Samal ajal on mul Venemaa presidendi Vladimir Putiniga tõsine arutelu sõja lõppemise ning ka USA ja Venemaa vahel toimuvate suurte majandusarengu tehingute üle. Läbirääkimised edenevad väga hästi!
24.02 Aitame Ukrainat nii, nagu keegi pole Ukrainat kunagi varem aidanud…
24.02 Trump tegi mitmeid avaldusi:

Trump tunnistas, et sõda Ukrainas võib laheneda lähinädalate jooksul. Trump loodab, et Ukraina suudab osa oma maast tagasi saada. Trump ütles, et sõda Ukrainas võib eskaleeruda Kolmandaks maailmasõjaks ning USA kavatseb sellise tulemuse ära hoida. Trump ütles, et Putin ütles talle, et tal ei ole probleeme Euroopa vägede paigutamisega Ukrainasse rahulepingu raames.

28.02 USA president Donald Trump kohtus täna Valges Majas Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõiga. Eesmärk oli allkirjastada leping, mis annab Ühendriikidele juurdepääsu Ukraina maavaradele. Selle asemel muutus olukord väga teravaks, Trump ja tema asepresident korraldasid diplomaatilise läbikukkumise ja ukrainlane lahkus plaanitust varem.
28.02 President Donald J. Trumpi avaldus:
"Meil oli täna Valges Majas väga sisukas kohtumine. Sai teada palju, mida sellise tule ja surve all ilma vestluseta ei oleks aru saada. See on hämmastav, mis emotsioonide kaudu välja tuleb ja olen otsustanud, et president Zelenskyy ei ole rahuks valmis kui Ameerika on kaasatud, sest ta tunneb, et meie kaasamine annab talle läbirääkimistel suure eelise. Ma ei taha eelist, ma tahan RAHU. Ta saab tagasi Ameerika Ühendriikide austuse oma büroole, kui on valmis rahuks."
02.03 Michael McCune ütles: "Nüüd ei jää Zelenskyyl muud üle, kui taganeda ja Trumpi tingimustega nõustuda. Aga siin on geniaalne osa – Trump kaitseb tegelikult Ukrainat ilma USA-d sõtta tõmbamata. Mineraalitehingu läbirääkimistel tagab Trump ameeriklaste kaasamise Ukraina kaevandustööstusse. See takistab Venemaal sissetungi alustamist, sest Ukraina ründamine tähendaks ameeriklaste elude ohtu seadmist, mis sunniks USA-d reageerima. Trump mängis mõlemal poolel nagu meistermaletaja. Lõpuks ei jää Zelenskyil muud üle, kui järele anda, sest ilma USA toetuseta ei saa Ukraina võita pikaajalist sõda Venemaa vastu. Ja kui USA ettevõtted hakkavad Ukrainas kaevandama, ei saa Putin rünnata ilma tohutuid rahvusvahelisi tagajärgi vallandamata. Ära alahinda Donald Trumpi. Selles malemängus on ta kõigist 10 käiguga ees."
02.03 USA riikliku julgeoleku nõunik Mike Waltz ütles, et "USA vajab Ukraina liidrit, kellega saab äri ajada." USA senaator Lindsey Graham ütles, et Zelensky peaks oma seisukohta muutma või tagasi astuma. USA esindajatekoja spiiker Mike Johnson ütles, et Zelensky peab võib-olla pärast Valge Maja visiiti tagasi astuma: "Kas ta tuleb mõistusele ja naaseb läbirääkimiste laua taha või peab keegi teine ​​riiki juhtima ja seda ise tegema." USA kaubandusminister Howard Lutnick ütles, et USA ei anna Ukrainale raha enne, kui Zelenski tuleb rahuga Washingtoni. Ta ütles ka, et USA ei anna Ukrainale julgeolekugarantiid seni, kuni sõda jätkub, ning Zelenski nõudmised Washingtonile selles küsimuses on "lihtsalt naeruväärsed".
03.03 Peaksime kulutama vähem aega Putini pärast muretsemisele ja rohkem aega muretsemisele migrantidest vägistamisjõukude, narkoparunite, mõrvarite ja psühhiaatriaasutustest pärit inimeste pärast, kes meie riiki sisenevad – et me ei lõpetaks nagu Euroopa!
03.03 Ainus president, kes ei andnud ühtegi tükki Ukraina maad Putini Venemaale, on president Donald J. Trump. Pidage seda meeles, kui nõrgad ja ebaefektiivsed demokraadid hea meelega kõike kritiseerivad ja võltsuudiseid avaldavad või midagi ütlevad!
03.03 Ukraina Zelenski sõnul on sõja lõpp Venemaaga "väga-väga kaugel". See on halvim avaldus, mille Zelenskyy teha võis, ja Ameerika ei talu seda kaua! See on täpselt see, mida ma ütlesin, et see mees ei taha, et oleks rahu seni, kuni tal on Ameerika toetus, ja Euroopa ütles kohtumisel Zelenskyyga kindlalt, et nad ei saa ilma USAta seda tööd teha – ilmselt pole see suurepärane avaldus Venemaa-vastase jõudemonstratsiooni mõttes. Mida nad seal mõtlevad?
05.03 5. märtsi lõpuks jõudsime järeldusele, et USA on luureandmete vahetamise Ukrainaga on täielikult peatatud, mida kinnitas CIA direktor John Ratcliffe. Sky News täiendab CIA direktori avaldust, teatades, et igasugune luureandmete jagamine on peatatud. Axios teatab, et kuni Ukraina ja Venemaa vaheliste rahuläbirääkimiste täpse kuupäevani ei tarni USA Kiievile ei relvi ega jaga luureandmeid.
07.03 Lähtudes tõsiasjast, et Venemaa on praegu lahinguväljal Ukrainat absoluutselt kindlalt “löömas”, kaalun tugevalt laiaulatuslikke pangandussanktsioone, sanktsioone ja tariife Venemaale seni, kuni jõutakse relvarahu ja RAHU LÕPLIKU LEPINGUNI. Teade Venemaale ja Ukrainale - astuge läbirääkimiste laua juurde kohe, enne kui on liiga hilja. Aitäh!!!
10.03 USA välisminister Marco Rubio: "Kõige olulisem asi, millega me siit lahkuma peaksime (alates homsetest kõnelustest Ukrainaga), on tugev tunne, et Ukraina on valmis astuma raskeid samme, nii nagu venelased peavad astuma raskeid samme, et see konflikt lõpetada või vähemalt ühel või teisel viisil peatada." "Ma arvan, et mõlemad pooled peavad jõudma arusaamisele, et sellele olukorrale pole sõjalist lahendust. Venelased ei suuda kogu Ukrainat vallutada ja on selge, et Ukrainal on väga raske sundida venelasi mõistliku aja jooksul tagasi pöörduma sinna, kus nad olid 2014. aastal.“ „Ukraina peab loovutama territooriumi igas rahulepingus.“

11.03 Saudi Araabia läbirääkimiste tulemused. Lühidalt:

Ukraina toetab USA ettepanekut sõlmida 30-päevane relvarahu sõjas Venemaaga. Mõlema riigi presidendid leppisid kokku, et sõlmivad võimalikult kiiresti laiaulatuslik kokkulepe Ukraina kriitiliste maavarade arendamiseks. USA tühistas Ukrainale luure- ja julgeolekuabi andmise keelu. USA jätkab ka sõjalise abi andmist Ukrainale.

Rubio: Trump tahab relvarahu, Ukraina on selleks valmis, USA ootab Venemaa vastust. Nüüd on pall Ukraina rahu küsimuses Venemaa käes. "Räägime lähipäevil venelastega." Trumpi erisaadik Witkoff plaanib Moskvasse jõuda neljapäeval (13. märtsil).
Waltz: Arutasime Ukraina pikaajalisi julgeolekugarantiisid.
Zelenski: relvarahu ettepanek hõlmab ka maismaarinnet, mitte ainult õhus ja merel.

12.03 Donald Trump, Marco Rubio ja J.D. Vance tegid mitmeid avaldusi:

Trump: Meil on Ukrainas olemas pool relvarahulepingust, nüüd on vaja, et Venemaa sellega nõustuks. Praegu lähevad meie inimesed Venemaale. Nüüd on asi Venemaa käes. On asju, mida me saaksime rahaliselt ära teha, mis oleks Venemaale väga halb. Ma võin Venemaad survestada, aga loodan, et seda pole vaja.

Vance: Usume, et oleme väga heas olukorras, kuna ukrainlased on leppinud kokku relvarahuga. Nüüd vaatame, kas suudame veenda venelasi sellega nõustuma.

«Kui Venemaa keeldub kavandatavast 30-päevasest relvarahust, ütleb see meile palju. "Oleks ebaproduktiivne ähvardada ennetavate meetmetega Venemaa vastu, kui ta ei nõustu relvarahuga," ütles USA välisminister Marco Rubio. Rubio lisas ka, et läbirääkimised on ainus viis probleemi lahendamiseks.

12.03 Ma olin natuke sarkastiline, kui ütlesin, et lahendan Venemaa-Ukraina sõja 24 tunni jooksul ja veel enne, kui ametisse astun. Mida ma tegelikult mõtlen, on see, et ma tahaksin asja lahendada ja ma arvan, et ma arvan, et ma olen selles edukas.
13.03 “Sain uudise, et Venemaal läheb kõik hästi. Loodan, et Putin ja teised on valmis sellele õudusunenäole lõpu tegema. Putin tegi väga paljulubava avalduse, kuid see oli puudulik. Loodan näha relvarahu. Loodan Putiniga kohtuda ja rääkida," ütles Donald Trump. Trump ütles ka, et USA arutab Ukrainaga territoriaalküsimust, sealhulgas maad, millest Ukraina ilma jääb. Lisaks teatas Trump, et arutatakse Zaporižžja TEJ üle kontrollimise küsimust.
14.03 Crooked [allaheitlik, põlvist nõtkuv, köökus, kõverik] Joe Biden vedas meid Venemaaga (ja KÕIGE MUUGA!) tõelistesse “jamadesse”, aga ma aitan meid välja. Miljonid inimesed on asjatult surnud, neid ei nähta enam kunagi… ja kui me ei jõua relvarahu ja Venemaaga sõlmitud lõplikku lepingut lõpule viia ega allkirjasta, tekib palju rohkem jamasid, millega tuleb tegeleda. Kui mina oleksin president olnud, poleks seda SÕDA olnud. Lihtsalt, 100% poleks seda juhtunud. Samuti poleks Iisraeliga juhtunud 7. oktoober, Afganistanist väljatõmbamine oleks tehtud jõu ja uhkusega, ning see poleks olnud meie riigi ajaloo kõige piinlikum päev, see oleks võinud olla hiilguse hetk. Samuti poleks olnud märgatavat inflatsiooni – selle asemel oli meil rekordiline inflatsioon, riiki hävitab inflatsioon, nagu me pole kunagi varem näinud. Lisaks oleks meil olnud läbimatu piiriga riik, kuhu oleks sattunud väga vähe illegaale. Oh, milline on erinevus, MEIE RIIGIS TOIMUSID VÕLTSITUD JA VÄÄRAD [RIGGED & CROOKED] VALIMISED, JA INIMENE, KES MEIEGA SEDA TEGI, PEAKS VANGI MINEMA! JUMAL ÕNNISTA AMEERIKAT JA TEE AMEERIKA JÄLLE SUUREKS!
14.03 Meil ​​olid eile väga head ja tulemuslikud arutelud Venemaa presidendi Vladimir Putiniga ning on väga suur võimalus, et see õudne, verine sõda võib lõpuks lõppeda — KUID PRAEGUSEL HETKEL ON TUHANDED UKRAINA VÕITLEJAD TÄIELIKULT ÜMBERPIIRATUD VENEMAA ARMEE POOLT JA VÄGA HALVAS NING HAAVATAVAS OLUKORRAS. Olen president Putinilt tungivalt palunud, et nende elud säästetaks. See oleks kohutav veresaun, mida pole nähtud pärast Teist maailmasõda. Jumal õnnistagu neid kõiki!!!
14.03 Crooked [allaheitlik, põlvist nõtkuv, köökus, kõverik] Joe Biden ajas meid Venemaaga ja kõige muuga, millega ta tegi, tõelisse jamasse...
14.03 Trumpi administratsioon ei pikendanud Bideni varem kehtestatud sanktsioonide leevendust, mille tulemusena on peaaegu kõik Venemaa suuremad pangad, aga ka keskpank ja Moskva börs täieliku rahvusvahelise bloki all. Piirangud kehtivad ka Venemaa nafta- ja gaasisektorile, vahendab CBS News. Piirangud muudavad Venemaa nafta ostmise teiste riikide jaoks keeruliseks, mis raskendab selle tarnimist maailmaturgudele. See võib kaasa tuua naftahinna hüppelise tõusu, vahendab CBS. CBS teatab ka, et sanktsioonide karmistamisega püüab Valge Maja veenda Venemaad nõustuma kavandatava 30-päevase relvarahu tingimustega. Jaanuaris välja antud litsents, mis lubas välisfirmadel maksta Venemaa nafta eest sanktsioonide alla sattunud Venemaa pankade kaudu, aegus täna, CBS News

15.03 Sky News teatas, et Witkoff pidi Putiniga Moskvas kohtumiseks kaheksa tundi ootama. Telekanal väidab, et hilinemine võib olla seotud Valgevene presidendi Aleksandr Lukašenka samaaegse saabumisega Venemaa pealinna. USA president Donald Trump nimetas võltsinguks Briti telekanali Sky Newsi teadet, et tema Lähis-Ida eriesindaja Steve Witkoff pidi Venemaa liidri Vladimir Putiniga kohtumiseks mitu tundi ootama.
15.03 Fake News, nagu ikka, on jälle kohal! Miks nad ei võiks olla ausad, kasvõi korra? Eile õhtul lugesin, et Venemaa president Vladimir Putin hoidis minu kõrgelt lugupeetud suursaadikut ja erisaadikut Steve Witkoffi üle üheksa tunni ootamas, kuigi tegelikult polnud vaja oodata. Teised kohtumised Venemaa esindajatega toimusid ja ilmselgelt võtsid need aega, kuid need olid väga tulemuslikud. Sealt edasi läks asi kiiresti ja tõhusalt ning kõik märgid tunduvad olevat, loodetavasti, väga head! Kokkuvõtteks võib öelda, et ei olnud üheksa tundi ootamist ega üldse mingit ootamist! Ainus põhjus, miks nad selle loo välja mõtlesid, on püüda DEMONISEERIDA, sest nad on haiged degeneraadid, kes peavad hakkama uudiseid õigesti kajastama. Seetõttu on nad kaotanud oma reitingud, vaatajaskonna ja austuse. Täname teid sellele küsimusele tähelepanu pööramise eest ja Jumal õnnistagu AMEERIKAT!

DONALD J. TRUMP, AMEERIKA ÜHENDRIIKIDE PRESIDENT
15.03 Mul on hea meel teile teatada, et kindral Keith Kellogg on määratud erisaadikuks Ukrainasse. Kindral Kellogg, kõrgelt lugupeetud sõjaväeekspert, suhtleb otse president Zelenskyy ja Ukraina juhtkonnaga. Ta tunneb neid hästi ja neil on omavahel väga head töösuhted. Õnnitlused kindral Kelloggile!
16.03 USA läbirääkimismeeskonnad kohtuvad sel nädalal Ukraina ja Venemaa omadega ning Trump helistab järgmisel nädalal Putinile, ütles USA presidendi eriesindaja Steve Witkoff. Witkoff ütles ka, et Putin aktsepteerib president Trumpi filosoofiat ja soovib sellele sõjale lõpu teha. Donald Trump omakorda loodab, et sõda Ukrainas laheneb "nädalate jooksul". Lisaks märkis Witkoff, et erimeelsused Ukraina ja Venemaa vahel on vähenenud ning Putiniga on toimunud positiivsed läbirääkimised.

17.03 17.03 Donald Trump peab 18. märtsil telefonivestluse Putiniga.

"Me hakkame rääkima maast. Me hakkame rääkima elektrijaamadest" ütles Trump.
Peskov kinnitas, et Trumpi vestlust Putiniga valmistatakse ette 18. märtsiks.
Elektrijaamade all peab Trump silmas Zaporižžja tuumaelektrijaama Energodari linnas.

18.03 Homme hommikul räägin president Putiniga Ukraina sõja teemal. Lõpliku kokkuleppe paljude elementide osas on kokku lepitud, kuid palju jääb veel kokku leppida. Tuhanded noored sõdurid ja teised tapetakse. Iga nädal toob mõlemalt poolt kaasa 2500 sõduri surma ja see peab lõppema KOHE. Ootan väga kõnet president Putiniga.
18.03 USA presidendi Donald Trumpi ja Venemaa liidri Vladimir Putini telefonivestlus algas tunnise hilinemisega. Viivitus võis olla Putini tahtlik samm. Valge Maja on ümber lükanud kuulujutud, et Putin pani Trumpi telefonikõnet ootama. Venemaa ja USA presidentide Vladimir Putini ja Donald Trumpi telefonivestlus algas õigel ajal ja kestis kaua. Seda väitis USA liidri riikliku julgeoleku assistent Mike Waltz intervjuus Fox Newsi kanalile. Ta eitas kuulujutte, nagu oleks Putin väidetavalt pannud Trumpi vestlust ootama, et oma jõudu näidata.

18.03 Ameerika liider Donald Trump kavatseb kohe pärast telefonivestluse lõppemist Venemaa presidendi Vladimir Putiniga rääkida ajakirjandusega, teatas Valge Maja personaliülema asetäitja Dan Scavino suhtlusvõrgustikus X . Scavino sõnul on kahe riigi juhid praeguseks suhelnud juba üle pooleteise tunni.
18.03 Minu tänane telefonivestlus Venemaa presidendi Putiniga oli väga hea ja tulemuslik. Leppisime kokku viivitamatus relvarahus kogu energeetika ja infrastruktuuri osas, mõistes, et töötame kiiresti selle nimel, et saavutada täielik relvarahu ja lõppeks see väga kohutav sõda Venemaa ja Ukraina vahel. See sõda poleks kunagi alanud, kui ma oleksin olnud president! Arutasime paljusid rahulepingu elemente, sealhulgas asjaolu, et tuhandeid sõdureid tapetakse ning nii president Putin kui ka president Zelenskyy sooviksid, et see lõppeks. See protsess on nüüd täies jõus ja mõjus ning loodetavasti saame inimkonna huvides selle töö tehtud!
18.03 Pärast telefonivestlust Venemaa presidendiga soovis Donald Trump korraldada pressikonverentsi, kuid lõpuks Valge Maja keeldus sellest ja tegi ametliku avalduse. USA avalduses korrati, et mõlemad pooled soovivad suhteid parandada.

18.03 Trumpi ja Putini vestluse tulemused:

Venemaa ja USA alustavad kohe Lähis-Idas läbirääkimisi Ukraina rahumeelse lahendamise üle. Putin toetas Trumpi ideed vastastikusest 30-päevasest loobumisest Venemaa ja Ukraina rünnakutest energiataristu vastu ning andis sellise korralduse sõjaväele. Putin teatas Trumpile, et 19. märtsil toimub Venemaa ja Ukraina poole vahel vangide vahetus 175 eest 175 eest. Konflikti eskaleerumise ärahoidmise võtmetingimuseks peab olema sõjalise välisabi täielik lõpetamine ja Kiievile luureinfo edastamine. Trump ja Putin leppisid kokku läbirääkimiste alustamises Musta mere laevaliikluse ohutust puudutava algatuse väljatöötamiseks. Putin rääkis Trumpile vajadusest peatada relvarahu korral Ukraina mobiliseerimine ja Ukraina relvajõudude ümberrelvastumine. Venemaa annab lisaks Ukrainale üle 23 raskelt haavatud Ukraina sõjaväelast.

19.03 Just lõppes väga hea telefonikõne Ukraina presidendi Zelenskyga. See kestis umbes ühe tunni. Suur osa arutelust põhines eile president Putiniga tehtud üleskutsel viia nii Venemaa kui ka Ukraina oma taotluste ja vajaduste poole. Oleme väga õigel teel ja ma palun riigisekretäril Marco Rubiol ja riikliku julgeoleku nõunikul Michael Waltzil koostada arutlusel olnud punktide täpne kirjeldus. See avaldus avaldatakse peagi.
19.03 TEIL ON OLUKORD (VENEMAA-UKRAINA), KUS TEIL ON PALJU RELVI MIS ÜKSTEISELE OSUTATAVAD, LOLLUS – SEST SEDA POLEKS KUNAGI JUHTUNUD, KUI MA PRESIDENT OLEKS OLNUD…
19.03 Kindral Keith Kellogg ütles: "President Trumpil on täiesti õigus, see sõda poleks alanud, kui tema oleks olnud president..."
19.03 19.03 Arvan, et jõuame täieliku relvarahuni Ukrainas paari nädalaga, ütles Trumpi eriesindaja Steve Witkoff. Witkoff ütles ka, et Venemaa-vastaseid sanktsioone hakatakse tühistama pärast relvarahu kokkulepet Ukrainas.

20.03 Nothing

21.03 Nothing

22.03 siiani Nothing

* * * * * * * *
Lisa.

As US-Russia talks continue in Saudi Arabia, we look at the US president’s misleading and outright false statements
Wed 19 Feb 2025
USA presidendi eksitavad ja otsesed valeavaldused

Ukraina vastutusest sõja alustamisel

"Aga täna kuulsin: "Oh, noh, meid ei kutsutud." Noh, te olete seal olnud kolm aastat. Oleksite pidanud selle kolme aasta jooksul lõpetama. Te poleks pidanud seda kunagi alustama. Oleksite võinud kokkuleppe teha."

Zelenskyy on sügavalt ebapopulaarne ja blokeerib valimisi

"Meil on olukord, kus meil pole Ukrainas valimisi olnud. Noh, meil on sõjaseisukord, põhiliselt sõjaseisukord Ukrainas, kus Ukraina liider, ma mõtlen, ma ei taha seda öelda, kuid heakskiit ja toetus talle on 4% ja riik on puruks löödud. Enamik linnu on puruks."

USA annab Ukrainale rohkem abi kui Euroopa

"Nad peavad välja selgitama, kuhu raha läheb. Usun, et president Zelenskyy ütles eelmisel nädalal, et ta ei tea, kus on pool rahast, mille me talle andsime. Ma usun, et me andsime neile 350 miljardit dollarit, aga oletame, et see on midagi vähemat. Aga see on ikka palju ja me peame oma panust Euroopaga võrdsustama, sest nad maksavad palju väiksema protsendi.

"Ma arvan, et Euroopa on andnud 100 miljardit dollarit ja meie oleme andnud, ütleme, 300 miljardit dollarit pluss, ja see on neile olulisem kui meile. Meil ​​on ookean vahepeal ja neil seda pole. Aga kus on kogu raha, mis on antud? Kuhu see läheb? Ja ma pole kunagi näinud selle kohta arvestust. Anname sadu miljardeid dollareid."

Venemaa ei rakenda Ukrainas kogu oma sõjalist potentsiaali

"Venemaa ei kavatse Kiievit hävitada, kui nad oleks tahtnud, oleks nad seda teinud. Venemaa on võimeline hävitama Ukraina linnad 100%, sealhulgas Kiievi, kuid praegu ründavad nad ainult 20% võimete ulatuses."

Venemaa tahab sõja peatada

"Noh, nad on palju enesekindlamad [kõneluste suhtes]. Nad olid väga head. Venemaa tahab midagi ette võtta. Nad tahavad peatada metsiku barbaarsuse."

https://www.theguardian.com/us-news/202 ... ar-ukraine
gaal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gaal »

Soovitan kuulata intervjuud Feiginiga.
Tema sõnul on Venemaa ja Putini poolt rahuläbirääkimistega nõustumine näiline, samuti on näiline US poolne Trumpi rahusobitamise tegevus.
Tema sõnul on Trump nõrk ja jõuetu, tal puudub survestamisvahend Venemaa vastu.

Pessimistlik realism ütleks ise.

https://www.youtube.com/watch?v=wdzZPZIhXd4
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Katamorgaana kirjutas: 20 Mär, 2025 18:06
PaganHorde kirjutas: 20 Mär, 2025 15:39Trump ei ole veel terve usa
Terve ei ole, aga ju siis ikkagi enamus USA-d on. Häälteenamuse sai, presidendiks sai. Kes valis?
Sai 90% või?
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

NAFO ep kirjutas: 21 Mär, 2025 12:32 Tundub, et energiamüüki on ikka vattidele väga vaja, et oma naabruskonna terroriseerimist rahastada. Venemaa enda taandareng sealjuures on ajupestud venelastele nagu mokkamööda, nostalgiline lausa :roll:
Siin foorumis ka hulk inimesi ulub "head nõuka aega taga" seal mis oli nõuka ajal head teemas.
Qwerty226
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Qwerty226 »

Hiina mõtleb, ka rahuvalvajate saatmise peale (koos eurooplastega siis).
https://newsukraine.rbc.ua/news/china-c ... 38174.html
Kasutaja avatar
Katamorgaana
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Katamorgaana »

PaganHorde kirjutas: 22 Mär, 2025 19:31
Katamorgaana kirjutas: 20 Mär, 2025 18:06
PaganHorde kirjutas: 20 Mär, 2025 15:39Trump ei ole veel terve usa
Terve ei ole, aga ju siis ikkagi enamus USA-d on. Häälteenamuse sai, presidendiks sai. Kes valis?
Sai 90% või?
Ma usun, et oleme samal arvamusel Trumpist - egoistist nartsissist, moraalne värdjas ja jätis. Eriarvamus tekib siin - mismoodi sina USAd kui liitlast näed, ja mismoodi mina USAd kui liitlast näen.
"There is no good government, there is no bad government, there is just the government, and every country is just a labor camp, make no mistake of it".
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Väide. https://uagolos.com/speczpredstavnyk-tr ... ski-vybory
" Trumpi administratsioon suurendab survet Ukrainale, püüdes sundida seda sõja ajal valimisi korraldama."

Zelensky ütles, et USA ja Ukraina delegatsioonide kohtumine toimub, juba homme, 23. märtsil, Saudi-Araabias.
(https://t.me/V_Zelenskiy_official/13662)
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennumudelist »

Qwerty226 kirjutas: 22 Mär, 2025 22:42 Hiina mõtleb, ka rahuvalvajate saatmise peale (koos eurooplastega siis).
https://newsukraine.rbc.ua/news/china-c ... 38174.html
Huvitav kombinatsioon.

Mõned mõtted sel teemal.

"Loodus tühja kohta ei salli" - USA on oma ökonišši loovutamas kellele iganes, seda tühimikku saab täita Euroopa või Hiina. Võimalik, et Hiinas arvatakse, et seda saaks täita koos Euroopaga. Kindlasti oleks pakkumisel mingi hind.

Kardetavasti oleks hind Ukrainale see, et väga palju firmasid seal tulevikus Hiina omanikele kuulub. Hind muule Euroopale võib olla "palume teil Taiwani provintsis toimuvat mitte märgata". (Kui mina Taiwani hiinlane oleks, siis ma leiaks uue hobi rahu eesmärgil plutooniumi kogumise näol.)

Mida Hiina lauale panna saab? Tõenäoliselt selle, et "meie sõna maksab Moskvas väga konkreetselt". Ehk, erinevalt Trumpist, kes ei suuda diplomaatiaga sõda lõpetada, suudab Hiina tegelikult diplomaatiaga sõja lõpetada (Venemaa ja Põhja-Korea on Hiinast raskes kaubanduslikus sõltuvuses).

Ma ei tea, kas sellest tuleb midagi. Erinevalt Euroopa omast (mis on seni püüdnud demokraatlikke väärtusi esindada) ja USA omast (mis on nüüdseks loobunud neid esindamast) ei paista Hiina välispoliitika väärtuspõhine, pigem mänguteooria põhine. Oma naabritele on nad imperialistlik naaber nagu Venemaa. Kaugemale küüned ei ulatu, seal üritatakse domineerida turgu.

Kui nende lisatud kopikas kaalu ühele poole ära kallutab ja kellegi nende mõjusfääri või koostöövõrgustikku toob, siis see on väga hea kasuteguriga kauplemine. Algul müüd mõlemale poolele drooniosi nii et taevas must, seejärel aitad headel tingimustel rahu teha. Tulemus: suurenenud mõjuvõim nii Venemaa üle kui Ukraina üle. Võimalus tulevikus pakkuda diplomaatiist katust - aidata probleemide lahendamisel ning ennetamisel. Tuntus üle maailma: "antud grupeering suudab pakkuda kvaliteetset katust". Motivatsiooni allikaid, mis võivad kallutada pakkumist tegema, on näha küll.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Vabandan enesekorduse pärast, aga ma oletan, et Hiina pole algusest peale olnud rahul sõja ajastusega. See oleks ideaalselt passinud samale ajale, kui ta ise Taivani ette võtab, aga 2022.-2025 on lihtsalt kasutu raiskamine. Kui praegu ära lõpetaks, jääks Venemaale veel väärtuslikke aastaid, et ennast koguda ja Kolmandast maailmasõjast vaprasti osa võtta. Muidu saaks temast sama väärtusliku liitlase nagu Hispaania oli Hitlerile.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: TALUPOEG TALUJA ja 3 külalist