Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
olavsu1
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas olavsu1 »

Kriku kirjutas: 23 Mär, 2025 8:04
olavsu1 kirjutas: 23 Mär, 2025 0:12noh, parasiitsestest inimeluvormidest, kellel pole kasulikke andeid/oskusi, tahaks te ise ka lahti saada.
Edaspidi ei omista teistele enda mõtteid.
Ennda mõtteid!? Eesti on täis sellist suhtumist. Pealegi olen just ise sellise suhtumise sihtmärk. Tuleb see selliste suunast, keda Väikses Printsis kirjeldati ärimehena. Kõige aktiivsemad on nad siis kui kusagil ajalehe sabas kirjutatakse invaliidsuspensionäridest.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Olgu - aga siiski oleksin ma tänulik, kui mulle ei omistataks selliseid suhtumisi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kriku kirjutas: 18 Mär, 2025 8:37
lennumudelist kirjutas: 18 Mär, 2025 0:56
Gideonic kirjutas: 18 Mär, 2025 0:01 Juba nõutakse / kangutatakse et kohtunik välja vahetada antud keisis:

https://x.com/kyledcheney/status/190173 ... VDNnQ&s=19
Trumpi ja tema seltskonna positsioon näib olevat "me teeme välispoliitikat, kohtule aru andmine oleks üüratu julgeoleku risk, palun ärge nõudke, et me kohtule millestki aru annaks".
Ei usu. Nende positsioon on, et nad teevad, mida tahavad, ja mingi kohus neile ei ütle, mida nad peaks tegema või mitte. Lihtsalt esimeseks pääsukeseks valiti selline asi, mille juures annab vahtu keerutada julgeolekust ja millest veel. Ärge olge naiivsed, kõik läheb plaani järgi.
Vahetati käiku: Trump ei tea midagi, Rubio tegi, aga muidu olevat see suurepärane: https://maailm.postimees.ee/8215555/tru ... rjastamist .
vilhelm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vilhelm »

Valge maja saidil on selle nädala Ukraina teemal:

- Trump pidas Putiniga eduka vestluse
- Trump pidas Zelenskiga vestluse.

Sedapidi siis rõhuasetused.

See propasait on üldse huvitav.

Kõigepealt äratab tähelepanu, et on uus ajaarvamine - nimelt on praegu nädalanumbriks, milles ameeriklased elavad - 9. nädal.

Trumpi tegemisi nimetatakse "win's" - maakeeli vist võidud? Kirjatükk ise ongi "week nine wins". Kokku sel nädalal 29 võitu, mitmetel võitudel on alavõidud ja rõhutatakse, et see on kõigest mittetäielik nimekiri.

Esimese alapunkti järgi on munade hulgihind langenud kolmandat nädalat järjest - ja Trumpi ametisseastumisest on see langenud tervelt 50%.

Jne

https://www.whitehouse.gov/articles/202 ... ica-first/
Nibelungen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Nibelungen »

vilhelm kirjutas: 23 Mär, 2025 18:28

See propasait on üldse huvitav.

Kõigepealt äratab tähelepanu, et on uus ajaarvamine - nimelt on praegu nädalanumbriks, milles ameeriklased elavad - 9. nädal.

Trumpi tegemisi nimetatakse "win's" - maakeeli vist võidud? Kirjatükk ise ongi "week nine wins". Kokku sel nädalal 29 võitu, mitmetel võitudel on alavõidud ja rõhutatakse, et see on kõigest mittetäielik nimekiri.

Esimese alapunkti järgi on munade hulgihind langenud kolmandat nädalat järjest - ja Trumpi ametisseastumisest on see langenud tervelt 50%.

Kui selliseid eduraporteid lugeda tuleb alati pähe 1984, kus parteiliikmete kuu või nädala šhokolaadi portsion tõsteti 25g pealt 20g peale ja kõik olid õnnelikud, et rohkem saab.
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Kriku kirjutas: 23 Mär, 2025 15:07 Vahetati käiku: Trump ei tea midagi, Rubio tegi, aga muidu olevat see suurepärane: https://maailm.postimees.ee/8215555/tru ... rjastamist .
Valge Maja pressisekretär kirjutas siis, et Trump «allkirjastas proklamatsiooni võõrvaenlaste seaduse kasutamiseks» ning seejärel ilmus dokument Trumpi allkirjaga föderaalregistrisse.

Eile väitis Trump aga, et asjaga tegeles välisminister Marco Rubio. «Ma ei tea, millal see allkirjastati, sest mina seda ei allkirjastanud. Sellega tegelesid teised inimesed,» ütles ta ajakirjanikele.

«Marco Rubio on teinud suurepärast tööd, ta tahtis, et nad välja saadetakse ja me teeme seda,» lisas Trump.
No kuna Trump kirjutab oma allkirju meetrikõrguste tähtetega, siis ei tohiks ju olla raske see paber üles leida ja järgi vaadata, kelle pookstavid sääl on. Huvitav, kuidas Karoline LeaVitt end nüüd välja vabandab.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

mart2 kirjutas: 21 Mär, 2025 12:19 akf vanahalb võiks mõelda ja vastata asjakohaste viidetega -
1) Kui protestijad olid rahumeelsed, siis kuidas said Kapitooliumi ja selle lähikonna turvamisel vigastada 140 politseiniku?
2) Miks Trump ei kutsunud üles oma toetajaid sellistest mäsust loobuma ega mõistnud vägivalda ja laamendamist hukka? Just samal hommikul kutsus Trump üles marssima Kapitoolimile ja "võtma jõuga tagasi selle, mis "neile" kuulub"! Esimene "minge tagasi koju" tuli alles kaks tundi peale Kapitooliumile sissetungi, kui olukord juba hakkas stabiliseeruma - kuid see ei olnud hukkamõist!
3) Miks andis ta armu ka neile, kelle vägivaldne tegevus oli fikseeritud? Kui need oleks olnud "demokraatide provokaatorid", seda enam oleks pidanud karistama! :wall:
Jah, ja lisaks on siin vahepeal hoolega mu personaalküsimust lahatud :). Ma olin vahepeal levist väljas ehk kapten Trummi kartused mu hättajäämisest on alusetud.
Kõigepealt - krt küll, davidsoniharald, jälle oled sa mu kirjutatud tekste lugenud! Ma olen mitu korda öelnud - ära loe neid, need ei mõju su närvikavale hästi. Sa ju näed kes kirjutas ja jäta see see lõik lihtsalt vahele. See on nagu alkoholismist loobumisega. Isegi kui tahaks võtta pitsikese või lugeda lõigukese tuleb leida endas see tahtejõud mis hukatusse kiskuva terastrossi ühe ropsuga katki tõmbaks.

Aga mart2 küsimustega seoses:
1) Igasugune üritus võib kontrollimatult eskaleeruda. See on massirahutuste ja nende mahasurumiseeraldi teema iseenesest. Provokaatorite või slaavi kultuuriruumis tituškade ülesanne on seejuures justnimelt muuta rahumeelne meeleavaldus vägivaldseks. Kusjuures vägivallatsema hakkavad ka need kes aegselt selle mõttega kohale ei tulnudki.
2) Ilmselt ei olnud Trumpil reaalajas info või oli seda ühekorraga liiga palju. Kaks tundi läheb tegelikkuses kiiresti aga juristidel on pärast 2 aastat aega arutada ja kaalutleda et miks ikka nii ja kuidas oleks ikka võinud olla. Sellises stiilis üleskutseid et "minge ja võtke jõuga" teevad kihutuskõnelejad tihti. Leebema sõnastuse peale ei hakkaks keegi karku alla ajamagi, eriti veel kui ilm ka sant on.
3) Osaliselt seotud esimese punktiga. Ehk massipsühhoosis inimene ei pruugi enam adekvaatselt käituda. Nagunii osad istusid pärast pea käte vahel ja mõtlesid et mis ma ometi tegin. Provokaatorid võimalusel oma käsi ei määri, neil on teine roll.

Aga nagu ütlesin, see pole mitte otseselt Trumpi teema vaid massirahutused. Kui tõmmata mingi analoog Tallinna Pronksiööga siis kaupalju neid oligi kes pärast eluaaegse said? Virutan nüüd pooliku tellise tiiki - vähemalt teoorias algab rüüstamine kohe kui ülesköetud rahvamass omapead jäetakse. Mõned teoreetikud on Pronksiööga seoses osutanud ka osutanud sellele kui ajada rahvamass läbi kitsa Tõnismäe tänava Kosmose kino juurde on 99% selge mis juhtuma hakkab ja juhtuski. Kas seda tehti teadlikult või mitte on iseküsimus.
Seesama Pronksiöö oli Pariisi mõne linnaosaga võrreldes "vaikne teisipäev". Siin ongi mastaapide vahe ja see mis võib Tallinnas riigivõimu kukutada ei tee seda Pariisis või Washingtonis teps mitte. Lisaks - Kapitooliumi ründamisest ei tea ma viiteid välisriikide sekkumisele.

Ma tean et sellised arvamused on umbes sama kui minna vale jalgpalliklubi särgiga valesse pubisse. Aga ilma selleta oleks foorum nagu mingi padjaklubi. Kui foorum peabki fännklubi laadne olema saab adminn või moderaator mu postitused alati kustutada. Ma ei solvu selle peale. Selliseid suhtlusringkondasid kus üldse mingeid eriarvamusi ei tolereerita on samuti palju.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

vanahalb kirjutas: 24 Mär, 2025 0:53Igasugune üritus võib kontrollimatult eskaleeruda.
Nagu ülal viidatud, mõisteti rida isikuid süüdi riigivastases vandenõus, st. planeeritud ja ettevalmistatud tegevuses.
vanahalb kirjutas: 24 Mär, 2025 0:532) Ilmselt ei olnud Trumpil reaalajas info või oli seda ühekorraga liiga palju.
Vahet pole - fakt "suvalised isikud trügivad jõuga parlamenti" väärib riigijuhi poolt alati kohest hukkamõistu.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

vanahalb kirjutas: 24 Mär, 2025 0:53
mart2 kirjutas: 21 Mär, 2025 12:19 akf vanahalb võiks mõelda ja vastata asjakohaste viidetega -
1) Kui protestijad olid rahumeelsed, siis kuidas said Kapitooliumi ja selle lähikonna turvamisel vigastada 140 politseiniku?
2) Miks Trump ei kutsunud üles oma toetajaid sellistest mäsust loobuma ega mõistnud vägivalda ja laamendamist hukka? Just samal hommikul kutsus Trump üles marssima Kapitoolimile ja "võtma jõuga tagasi selle, mis "neile" kuulub"! Esimene "minge tagasi koju" tuli alles kaks tundi peale Kapitooliumile sissetungi, kui olukord juba hakkas stabiliseeruma - kuid see ei olnud hukkamõist!
3) Miks andis ta armu ka neile, kelle vägivaldne tegevus oli fikseeritud? Kui need oleks olnud "demokraatide provokaatorid", seda enam oleks pidanud karistama! :wall:
...
Aga mart2 küsimustega seoses:
1) Igasugune üritus võib kontrollimatult eskaleeruda. See on massirahutuste ja nende mahasurumiseeraldi teema iseenesest. Provokaatorite või slaavi kultuuriruumis tituškade ülesanne on seejuures justnimelt muuta rahumeelne meeleavaldus vägivaldseks. Kusjuures vägivallatsema hakkavad ka need kes aegselt selle mõttega kohale ei tulnudki.
2) Ilmselt ei olnud Trumpil reaalajas info või oli seda ühekorraga liiga palju. Kaks tundi läheb tegelikkuses kiiresti aga juristidel on pärast 2 aastat aega arutada ja kaalutleda et miks ikka nii ja kuidas oleks ikka võinud olla. Sellises stiilis üleskutseid et "minge ja võtke jõuga" teevad kihutuskõnelejad tihti. Leebema sõnastuse peale ei hakkaks keegi karku alla ajamagi, eriti veel kui ilm ka sant on.
3) Osaliselt seotud esimese punktiga. Ehk massipsühhoosis inimene ei pruugi enam adekvaatselt käituda. Nagunii osad istusid pärast pea käte vahel ja mõtlesid et mis ma ometi tegin. Provokaatorid võimalusel oma käsi ei määri, neil on teine roll.

Aga nagu ütlesin, see pole mitte otseselt Trumpi teema vaid massirahutused. ...
Vabandust, vanahalb, kuid nii nõrgalt argumenteeritud vastust sa ei suuda maha müüa... :wall:
Oleks sa vaadanud minu poolt antud linki, oleks näinud:
1) Proud Boys kutsusid üles Kapitooliumi vastu juba päevi ennem Trumpi kõnet. Nimetades seda "verevalamiseks ja Waterlooks". Trump teadis, kuid ei kutsunud korda tagama.
2) Proud Boys grupid olid olid hommikul, enne Trumpi kõnet kohal, paigutades ennast strateegiliselt mitmesse eri rünnakukohta ümber Kapitooliumi. Kohale oli toodud mitmesugust "erivarustust" - raadiosaatjad kordineerimiseks, kiivrid ja rakmed, pisagaas (Bear mace).
3) Trump kutsus üles jõu kasutamisele ja lubas ise nendega koos marssida ( :scratch: )...
Jne., jne. ...

Vaata korralikult ja katsu kaasa mõelda.
Lisan veel ühe lühema klipi - Watch: What the Proud Boys did on January 6 https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-65487230
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
maskeerimisvork
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maskeerimisvork »

vanahalb kirjutas: 24 Mär, 2025 0:53 3) Osaliselt seotud esimese punktiga. Ehk massipsühhoosis inimene ei pruugi enam adekvaatselt käituda. Nagunii osad istusid pärast pea käte vahel ja mõtlesid et mis ma ometi tegin. Provokaatorid võimalusel oma käsi ei määri, neil on teine roll.

Aga nagu ütlesin, see pole mitte otseselt Trumpi teema vaid massirahutused. Kui tõmmata mingi analoog Tallinna Pronksiööga siis kaupalju neid oligi kes pärast eluaaegse said?
Pronksiöö prob seisnes selles, et PPA ei suutnud/osanud/taibanud/jõudnud vms protokolle vormistada st paberimajandus oli puudu aga kohtus nii ei saa.
Olen päris kindel, et kui tuleks Pronks vol 2, siis need järeldused on tehtud ja vajalikud isikud saaksid karistada vastavalt kehtivatele seadustele.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Trump kutsus üles jõu kasutamisele ja lubas ise nendega koos marssida ( :scratch: )...
Jne., jne. ... palun too link sellele kõnele kus ta seda lubas.
Panen lühi video kus ta lubas nendega marssida aga kus ta kutsus jõudu kasutama :dont_know:
https://youtu.be/5fiT6c0MQ58?si=Wwhe88mqn25cpYCR
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

Siin hea näide USA haridustasemest: :shock:

https://x.com/RpsAgainstTrump/status/19 ... 2738519341

Eks välja otsitud ilmselgelt kõige enesekindlamad ja lollimad, aga Eestis vist rannast küll selliste teadmistega inimesi ei leiaks (kui umbkeelsed vatnikud välja jätta)
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Ma ei saanud suuremast osast küsimustest arugi. Peale selle, et kelle pildid on dollaritel, millele ma vastata ei oska.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Esimene küsimus oli, et kellega kolonistid Iseseisvussõjas võitlesid. Esimene vastus oli, et vast hispaanlastega, rohkem ei viitsinud kuulata.

Üldiselt puutub vähe teemasse.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Gideonic kirjutas: 24 Mär, 2025 11:41 Siin hea näide USA haridustasemest: :shock:

https://x.com/RpsAgainstTrump/status/19 ... 2738519341

Eks välja otsitud ilmselgelt kõige enesekindlamad ja lollimad, aga Eestis vist rannast küll selliste teadmistega inimesi ei leiaks (kui umbkeelsed vatnikud välja jätta)
Vbl ongi parem, et neil sellist massi ohtralt on. Värbamiskeskustel on valik suurem... Keegi peab ju euroopat kaitsma.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline