Äkki seal on lihtsalt vaheladu? Ei suutnud küll Tshehhis tootmise kohta midagi leida.Erureamees kirjutas: ↑04 Apr, 2025 13:57Aga võib- olla hoopis Tšehhist. Mida seal kokku keedetakse ei tea, aga tehas on, oma käega olen puudutanud ja midagi Soome viinud. Tänapäeva kaupade liikumised pole sugugi lihtsalt ja intuintiivselt ära arvatavad. Mõnes spetsiifilises niššis toodab Vietnam täiesti high- end elektroonikakaupa oma nime all.Meile peaks tulema aiföönid otse Hiina Foxconni tehasest, seega tolle ei rakendata.
Donald Trump JÄLLE president
Re: Donald Trump JÄLLE president
Hiinaga oleks sisu selline: kui te USA-sse mineva kauba ja teenuse ekpordi subsideerimist ei lõpeta, tõstan tolli 34%-lt 45-leAMvA kirjutas: ↑04 Apr, 2025 13:47Samas tekib küsimus, et mis võiks siis olla nende läbirääkimiste sisu? Näiteks Hiinaga?vilhelm kirjutas: ↑04 Apr, 2025 13:31 Ma arvaks, et nende tollidega lajatamine on pigem Trumpi poolne avapauk läbirääkimisteks (kauplemiseks). Lõi pooled käes olevad ässad lauda, signaal teistele laua ääres mängijatele, et vaatame nüüd riik-riigi haaval, mis teil pakkuda on. WTO-le ja GATT-le (mille USA omal ajal ise lõi) virutas ta igatahes kuvaldaga piraka paugu.

-
- Liige
- Kontakt:
Seda kus miski vigur on "toodetud" on raske üheselt määrata - vt nt nõudepesumasin (ei pretendeeri abs täpsusele)... agregaadid Slovakkiast, elektroonika Hiinast, plekk valtsitakse Saksamaal ja keeratakse kõveraks Itaalias ja siis Poolas komplekteeritakse ja saadetakse laiali. Kuskohas see keerukus ja investeeringud reaalselt asuvad ? Võin vastata - kõige karmimaid investeeringuid nõuab pleki valtsimine ja elektroonikas trükkplaatide tootmine (jättes kõrvale komponentide tootmise, muidu oleks kõige karmim pooljuhtide valmistamine).
Nii et "made in America blaah" on bullcrap nii või naa.
Isonts, kuidas selle Leathermani surnuksmaksustamisega lood on ?
Nii et "made in America blaah" on bullcrap nii või naa.
Isonts, kuidas selle Leathermani surnuksmaksustamisega lood on ?
Sobib ka siia
USA välisminister Rubio soovib ,et kõik NATO liikmesriigid hakkaksid kulutama 5% SKP-st kaitsele.
USA välisminister Rubio soovib ,et kõik NATO liikmesriigid hakkaksid kulutama 5% SKP-st kaitsele.
https://x.com/visegrad24/status/1908143547586416727U.S. Secretary of State Marco Rubio has called on NATO alliance to up their defense spending to 5% of their GDP.
Rubio also stated that Trump has made it clear that he supports NATO.
"We're going to remain in NATO."
He then added that he'd like to leave Brussels with every NATO committing and fulfilling to reach up to 5% spending and used Ukraine as a reason why. "
A full-scale ground war in the heart of Europe," Rubio said, is a reminder that "hard power is still necessary as a deterrent," and that the U.S. wants to leave the gathering with other NATO members "committing and fulfilling a promise to reach up to 5% spending."
"That includes the United States," Rubio added. Its to invest more, and we understand this is reality."
"Peace isn't free. It's time for our Allies to increase defense spending," Rubio wrote on X. "A strong NATO Alliance makes the world safer, but it requires each and every member to step up."
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
EA, EU, EH
Kauba päritolu on kindlapiiriline mõiste. Jõudu lugemiseksMadis Reivik kirjutas: ↑04 Apr, 2025 15:26 Seda kus miski vigur on "toodetud" on raske üheselt määrata - vt nt nõudepesumasin (ei pretendeeri abs täpsusele)... agregaadid Slovakkiast, elektroonika Hiinast, plekk valtsitakse Saksamaal ja keeratakse kõveraks Itaalias ja siis Poolas komplekteeritakse ja saadetakse laiali. Kuskohas see keerukus ja investeeringud reaalselt asuvad ?

https://www.emta.ee/ariklient/toll-kaub ... e/paritolu
Ma olen mõnikord ohutussertifikaati vaadanud mis peaks ka nõudepesumasinaga kaasas olema ja eks see kes alla kirjutas ja ta käibesse lasi on ilmselt siis ühtlasi ka tootja.
-
- Liige
- Kontakt:
Vaatasin Bloombergi pealt tehnoloogia aktsiate kommentaatorit,summad on ikka meeletud,mida kuldne seitse nagu seda tippu kutsutakse kaotasid.Kokku triljon dollarit ühe päevaga.Eriti olevat saanud pihta Appel,Tesla,Nividia.
Sisuliselt ollakse tagasi Covidi aja kriisisituatsiooni graafikas.Küsimusele,mis saab selle aasta teises kvartalis oli vastus selge,kohutav kukkumine tehnoloogiahiidude poolt.Kuni 2026 aasta esimese kvartalini võivad asjad NASDAQ-iga veelgi hullemaks minna,oli Bloombergi selle ala kommentaatori kokkuvõte.
Mulle tuli seoses sellega meelde naeratavad näod Geeniuse ametisseastumisel,kõigil oli irvitus kõrvadeni.Huvitav,kuidas nad nädalavahetusel voodist välja ronivad ja kuidas suu asend on muutunud.......
Warren Buffeti ennustus osutus tõeks,tollidega liialt mängides keerad suure sita kokku.
Huvitav on see,et hetke administratsioon ei lugenud märke majanduse kohal,näiteks Amazon ja Walmart on avaldanud oma numbreid veebruaris,mis puudutab ostjate käitumist.Mõlemad tunnistasid,et ostuhuvi on languses ja kliendid suuresti tarbivad kõige rohkem esmavajalikku,väga väike on huvi elektroonika ja suuremate ning kallimate kaupade vastu.
Olen vaadanud ühte ameeriklast tuubis,kes teeb saateid Floridast aga ta reisib samuti palju ringi,suuremas osas on kommentaarid kinnisvarast aga ka automüügi seisust,annab hea ülevaate kuidas seis kahe suurema ostuotsusega on USA-s.Kinnisvara on hakanud jahtuma juba eelmise aasta sügise lõpust,sama autodega.Mulle tuli üllatusena USA autode keskmine hind,see on 50000 taala,kui arvestada liisingute summasid ka juurde.Ja ma ei räägi siin luksusautodest,need on tavamasinad,mida tavainimene ostab.Mehe sõnul on selliste autode kuumaksed hüpanud üle 820 taala kuus,mis olevat päris korralik summa keskmisele perekonnale.Ma hakkasin mõtlema oma kunagisele kuumaksule siin Norras,kui lõpetasin liisingu 2019,see oli kuskil 3000 NOK.Tollal oli kurss 1 USD-10 NOK keskmiselt,mis tegi summaks 300 taala.OK,see oli 6 aastat tagasi ja inflatsioon on oma töö teinud aga ikkagi,mulle tundub see meeletu summana maksta 820 taala auto eest.Hetkel võib Norras auto liisida sellest poole summa eest,mõttetu kallis ikkagi minu hinnagul maksta auto eest 820 taala.Pealegi need uuemad autod on nii elektroonikat täis,et kui midagi läheb,siis maksad nagu hulluna juurde.Mees mainis viimati ka seda,et Euroopa autotootjad on aasta algusest vedanud USA-sse korraliku koguse autovarusid,BMW olevat ütelnud,et nemad kuni juunini hindasid ei muuda,kuna laoseis olevat neil hea.Lisaks sellele olevat hetkel selline väike paanikaost USA-s,tahetakse enne tollide jõustumist enda auto ära osta aga mis edasi seda ei oska keegi ära arvata.
Stellantis on juba teatanud,et nemad lasevad 900 töötajat lahti oma Jeep brändi tehastest.
MSNBC kommentaator küsis nende bõrsianalüütikult,kuidas asi tema arvates välja näeb,kas oleme stagnatsiooni või 30-aastate majanduslanguse ees.Kõrgelt haritud õkonomistidel on olemas mingid majandusmudelite võrrandid,kaasfoorumlased,kes eriharidusega ja õkonomisti taustaga võiks kommenteerida aga selle spetsialisti arvates on võimalus tõsise stagnatsiooni jaoks 50-50 ja 30-ndate aastate majanduslanguse stiilis tuleviku ees 30 protsenti.Seda juhul,kui suuremad kaubanduspartnerid ei tule Geeniuse ees kummarduma ja hetkel virutas Hiina USA-le 34 protsendise tollimaksuga tagasi ning paistab,et ei hakka lähimate kuude jooksul küll tooni alla võtma.
Ja nüüd on EL ka oma vastuse aja teatanud,see on aprilli lõpp,hetkel,kui USA tollid hakkavad kehtima Euroopa jaoks olen ma aru saanud.France 24 kanalil aga soovitan selle ingliskeelset varianti hakata rohkem vaadata,hinnati USA tehnoloogiahiidude vastu võetavaid meetmeid väga suureks.Lisaks hakatakse EL rahastuse kaudu toetama oma tööstusettevõtteid ja kaitsesektorit,seda on uues situatsioonis hea teha,kuna WTO reegleid enam selle suurasutaja USA ei jälgi.
Off topicu kommentaar selle Rubio reisiga Euroopasse,mulle tundub see tulekustutamisega,sest peale JD Vance Euroopa ja Gröönimaa reise ning napsisõbra Hegseti kiremisi nii julgeolekukonverentsil,kui ka chatis ei ole usaldus USA vastu enam see ning minu arust trend Euroopa kontinendi suuremate riikide eemaldumisele USA-st ei ole enam paljas ulme.Ning jällegi raha on see,mis paneb asjad paika.Ega siis investorite raha ja eriti Euroopa investorite raha,mis USA bõrsilt lahkumas ei jää kuskile pangakontole,eks nood otsi uusi investeeringuid ja selles situatsioonis on pakutud,et see jõuab kodusadama ehk siis Euroopa tööstusesse.Kui vaadata näiteks Rheinmetalli aktsijaid,siis selgelt on see hakanud juba toimuma.Ainuüksi eelmine kuu tõusis see üle 15 protsendi.Ning selleks aastaks 2025 on ka Brexiti viimane saaga läbi,sest Londoni Cityl ei ole nn. rahapassi,et vabalt liigutada summasid EL ja USA vahel,mis tähendab seda,et kolm suurt Euroopa finantskeskust Pariis,Frankfurt ja Amsderdam saavad tagasipõõrduvast rahavoolust suhkrumaigu suhu ning vaevalt,et tahavad seda USA-sse tagasi viia,kui raha hakkab neile kasumit tootma.Huvitaval ajal elame härrased.
Sisuliselt ollakse tagasi Covidi aja kriisisituatsiooni graafikas.Küsimusele,mis saab selle aasta teises kvartalis oli vastus selge,kohutav kukkumine tehnoloogiahiidude poolt.Kuni 2026 aasta esimese kvartalini võivad asjad NASDAQ-iga veelgi hullemaks minna,oli Bloombergi selle ala kommentaatori kokkuvõte.
Mulle tuli seoses sellega meelde naeratavad näod Geeniuse ametisseastumisel,kõigil oli irvitus kõrvadeni.Huvitav,kuidas nad nädalavahetusel voodist välja ronivad ja kuidas suu asend on muutunud.......
Warren Buffeti ennustus osutus tõeks,tollidega liialt mängides keerad suure sita kokku.
Huvitav on see,et hetke administratsioon ei lugenud märke majanduse kohal,näiteks Amazon ja Walmart on avaldanud oma numbreid veebruaris,mis puudutab ostjate käitumist.Mõlemad tunnistasid,et ostuhuvi on languses ja kliendid suuresti tarbivad kõige rohkem esmavajalikku,väga väike on huvi elektroonika ja suuremate ning kallimate kaupade vastu.
Olen vaadanud ühte ameeriklast tuubis,kes teeb saateid Floridast aga ta reisib samuti palju ringi,suuremas osas on kommentaarid kinnisvarast aga ka automüügi seisust,annab hea ülevaate kuidas seis kahe suurema ostuotsusega on USA-s.Kinnisvara on hakanud jahtuma juba eelmise aasta sügise lõpust,sama autodega.Mulle tuli üllatusena USA autode keskmine hind,see on 50000 taala,kui arvestada liisingute summasid ka juurde.Ja ma ei räägi siin luksusautodest,need on tavamasinad,mida tavainimene ostab.Mehe sõnul on selliste autode kuumaksed hüpanud üle 820 taala kuus,mis olevat päris korralik summa keskmisele perekonnale.Ma hakkasin mõtlema oma kunagisele kuumaksule siin Norras,kui lõpetasin liisingu 2019,see oli kuskil 3000 NOK.Tollal oli kurss 1 USD-10 NOK keskmiselt,mis tegi summaks 300 taala.OK,see oli 6 aastat tagasi ja inflatsioon on oma töö teinud aga ikkagi,mulle tundub see meeletu summana maksta 820 taala auto eest.Hetkel võib Norras auto liisida sellest poole summa eest,mõttetu kallis ikkagi minu hinnagul maksta auto eest 820 taala.Pealegi need uuemad autod on nii elektroonikat täis,et kui midagi läheb,siis maksad nagu hulluna juurde.Mees mainis viimati ka seda,et Euroopa autotootjad on aasta algusest vedanud USA-sse korraliku koguse autovarusid,BMW olevat ütelnud,et nemad kuni juunini hindasid ei muuda,kuna laoseis olevat neil hea.Lisaks sellele olevat hetkel selline väike paanikaost USA-s,tahetakse enne tollide jõustumist enda auto ära osta aga mis edasi seda ei oska keegi ära arvata.
Stellantis on juba teatanud,et nemad lasevad 900 töötajat lahti oma Jeep brändi tehastest.
MSNBC kommentaator küsis nende bõrsianalüütikult,kuidas asi tema arvates välja näeb,kas oleme stagnatsiooni või 30-aastate majanduslanguse ees.Kõrgelt haritud õkonomistidel on olemas mingid majandusmudelite võrrandid,kaasfoorumlased,kes eriharidusega ja õkonomisti taustaga võiks kommenteerida aga selle spetsialisti arvates on võimalus tõsise stagnatsiooni jaoks 50-50 ja 30-ndate aastate majanduslanguse stiilis tuleviku ees 30 protsenti.Seda juhul,kui suuremad kaubanduspartnerid ei tule Geeniuse ees kummarduma ja hetkel virutas Hiina USA-le 34 protsendise tollimaksuga tagasi ning paistab,et ei hakka lähimate kuude jooksul küll tooni alla võtma.
Ja nüüd on EL ka oma vastuse aja teatanud,see on aprilli lõpp,hetkel,kui USA tollid hakkavad kehtima Euroopa jaoks olen ma aru saanud.France 24 kanalil aga soovitan selle ingliskeelset varianti hakata rohkem vaadata,hinnati USA tehnoloogiahiidude vastu võetavaid meetmeid väga suureks.Lisaks hakatakse EL rahastuse kaudu toetama oma tööstusettevõtteid ja kaitsesektorit,seda on uues situatsioonis hea teha,kuna WTO reegleid enam selle suurasutaja USA ei jälgi.
Off topicu kommentaar selle Rubio reisiga Euroopasse,mulle tundub see tulekustutamisega,sest peale JD Vance Euroopa ja Gröönimaa reise ning napsisõbra Hegseti kiremisi nii julgeolekukonverentsil,kui ka chatis ei ole usaldus USA vastu enam see ning minu arust trend Euroopa kontinendi suuremate riikide eemaldumisele USA-st ei ole enam paljas ulme.Ning jällegi raha on see,mis paneb asjad paika.Ega siis investorite raha ja eriti Euroopa investorite raha,mis USA bõrsilt lahkumas ei jää kuskile pangakontole,eks nood otsi uusi investeeringuid ja selles situatsioonis on pakutud,et see jõuab kodusadama ehk siis Euroopa tööstusesse.Kui vaadata näiteks Rheinmetalli aktsijaid,siis selgelt on see hakanud juba toimuma.Ainuüksi eelmine kuu tõusis see üle 15 protsendi.Ning selleks aastaks 2025 on ka Brexiti viimane saaga läbi,sest Londoni Cityl ei ole nn. rahapassi,et vabalt liigutada summasid EL ja USA vahel,mis tähendab seda,et kolm suurt Euroopa finantskeskust Pariis,Frankfurt ja Amsderdam saavad tagasipõõrduvast rahavoolust suhkrumaigu suhu ning vaevalt,et tahavad seda USA-sse tagasi viia,kui raha hakkab neile kasumit tootma.Huvitaval ajal elame härrased.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 04 Apr, 2025 19:20, muudetud 4 korda kokku.
-
- Liige
- Kontakt:
Mainisin siin ennist Nixoni tollisaagat,kes lõpetas kullastandardi ja pani kõikidele kaupadele 10 protsendise tollimaksu.
https://history.state.gov/milestones/19 ... ixon-shock
Soovitan lugeda,väga hariv materjal.
Mingis mõttes võib see olla Geeniusele eeskujuks aga tema viga on see,et ta ei õpi Nixoni tollisõja tagajärgedest.Üheks oli USA autotööstuse stagnatsioon ja selle allakäik.Kadusid paljud automargid ja ettevõtted,näiteks AMC,kes tootis Jeepi.Lisaks sellele nimetatakse tollast ajajärku USA autotööstuses nimega Malaise Era,vähese innovatsiooni,halva kvaliteedi ja uute lahenduste puuduse ajajärk.Just tollal hakkasid USA-sse imbuma Euroopa autod,muutudes luksussegmendis heaks müüginubriks.Mercedes,BMW ja ka näiteks WV said tugevalt seal jala ukse vahele,sama ka Roveriga,kes hakkas Land Roveriga pakkuma konkurentsi USA turul,ma ei hakka mainima jaapanlasi,sest nende invansioon oli väga kiire.Minu mõte on see,kui juba tollal koostöö takistamise eest maksti kümmne aastase majanduslangusega,mis lõppes alles Reiganoomikaga,mida Geenius eriti ei armasta,siis kui kaua võib kesta Geeniuse algatud stagnatsioon,kui tollid on hoopis suuremad.Jumal hoidku,kui asi kukub sinna 30-nendate aastate katastroofi kanti.
https://history.state.gov/milestones/19 ... ixon-shock
Soovitan lugeda,väga hariv materjal.
Mingis mõttes võib see olla Geeniusele eeskujuks aga tema viga on see,et ta ei õpi Nixoni tollisõja tagajärgedest.Üheks oli USA autotööstuse stagnatsioon ja selle allakäik.Kadusid paljud automargid ja ettevõtted,näiteks AMC,kes tootis Jeepi.Lisaks sellele nimetatakse tollast ajajärku USA autotööstuses nimega Malaise Era,vähese innovatsiooni,halva kvaliteedi ja uute lahenduste puuduse ajajärk.Just tollal hakkasid USA-sse imbuma Euroopa autod,muutudes luksussegmendis heaks müüginubriks.Mercedes,BMW ja ka näiteks WV said tugevalt seal jala ukse vahele,sama ka Roveriga,kes hakkas Land Roveriga pakkuma konkurentsi USA turul,ma ei hakka mainima jaapanlasi,sest nende invansioon oli väga kiire.Minu mõte on see,kui juba tollal koostöö takistamise eest maksti kümmne aastase majanduslangusega,mis lõppes alles Reiganoomikaga,mida Geenius eriti ei armasta,siis kui kaua võib kesta Geeniuse algatud stagnatsioon,kui tollid on hoopis suuremad.Jumal hoidku,kui asi kukub sinna 30-nendate aastate katastroofi kanti.
Nvidia, apple ja teslal veel pikk maa minna covidi aegse hinna tasemelekaugeltuuriv kirjutas: ↑04 Apr, 2025 18:57 Vaatasin Bloombergi pealt tehnoloogia aktsiate kommentaatorit,summad on ikka meeletud,mida kuldne seitse nagu seda tippu kutsutakse kaotasid.Kokku triljon dollarit ühe päevaga.Eriti olevat saanud pihta Appel,Tesla,Nividia.
-
- Liige
- Kontakt:
Ma rääkisin tootmisest mitte mingist ametniku defineeritud "päritolust". Päritolu defineerimine ametniku poolt ei puutu tööstusinvesteeringute keerukusse.vanahalb kirjutas: ↑04 Apr, 2025 17:59Kauba päritolu on kindlapiiriline mõiste. Jõudu lugemiseksMadis Reivik kirjutas: ↑04 Apr, 2025 15:26 Seda kus miski vigur on "toodetud" on raske üheselt määrata - vt nt nõudepesumasin (ei pretendeeri abs täpsusele)... agregaadid Slovakkiast, elektroonika Hiinast, plekk valtsitakse Saksamaal ja keeratakse kõveraks Itaalias ja siis Poolas komplekteeritakse ja saadetakse laiali. Kuskohas see keerukus ja investeeringud reaalselt asuvad ?![]()
Ma olen mõnikord ohutussertifikaati vaadanud mis peaks ka nõudepesumasinaga kaasas olema ja eks see kes alla kirjutas ja ta käibesse lasi on ilmselt siis ühtlasi ka tootja.
Trumpi tariifid ohustavad USA relvatootmist.
Aga, elu läheb edasi - Amide relvade hinnad lähevad oluliselt kallimaks ja liitlastega koostööprojekte teeb keegi teine.
Trump "lõdva käega" purustab tööstusharu, mis on Washingtonile ja tema liitlastele pikka aega Kasu toonud.
Tulevad uued partnerlus-riikide-liidud, ehk?
Pentagoni "halast" olulisem uudis oli, et mingi "kesk-lääne" toidu-kiirketi-toote hind, ega saadavus ei muutu .
Pentagon on "kulutanud" aastakümneid, et ehitada, rahastada ja tugevdada ülemaailmset tarnijate ja ettevõtete võrku, mis nüüd seisavad silmitsi tariifidega.
Aga, elu läheb edasi - Amide relvade hinnad lähevad oluliselt kallimaks ja liitlastega koostööprojekte teeb keegi teine.
Trump "lõdva käega" purustab tööstusharu, mis on Washingtonile ja tema liitlastele pikka aega Kasu toonud.
Pikemalt, päris huvitav. - https://www.politico.com/news/2025/04/0 ... s-00006481Uus reaalsus USA liitlastele , kes on nüüdsest keskendunud enda kaitsetööstuste tõhustamisele..
Tulevad uued partnerlus-riikide-liidud, ehk?
Pentagoni "halast" olulisem uudis oli, et mingi "kesk-lääne" toidu-kiirketi-toote hind, ega saadavus ei muutu .
Fedi juht Powell hoiatas oodatust kõrgemate tariifide mõju eest, mis võib anda inflatsioonile hoogu ja vähendada majanduse kasvu. Kummitamas on stagflatsioon. Ega muud siin lisada olegi kui palju õnne geniaalsete otsuste eest uuelt administratsioonilt. Trump, vaadates börside kukkumist, ootab omakorda Fedilt intressilangetust, mis töötaks langusele vastu. Fed aga vaatab keskkonda - tööpuudust, inflatsiooni - kui kellegi investeeringute väärtust.
Panama kanali sadamate vaheline raudtee müüdi Taani Maerskile
https://x.com/visegrad24/status/1908139042518008241Canadian Pacific Kansas City (CPKC) and American Lanco Group/Mi-Jack have sold the Panama Canal Railway Company (PCRC) to the Danish giant AP Moller-Maersk.
The railway connects the two ports of the Panama Canal.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
EA, EU, EH
EA, EU, EH
Hiina lajatab tollimaksud vastu.
Tahaks öelda, et tariifidest tähtsam on see lõik:
https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.co ... n-hnk-intlChina imposes 34% reciprocal tariffs on imports of US goods in retaliation for Trump’s trade war
Tahaks öelda, et tariifidest tähtsam on see lõik:
Väga raske on tootmist USAsse viia, kui toorainet USA ei saa.In addition, Beijing also unveiled export controls on seven types of rare-earth minerals to the US, including samarium, gadolinium and terbium
- rockrapdude
- Liige
- Kontakt:
Kunagi unenäos nägin sellist mõtet: kui piim on ostetud Lätist ja sellest piimast tehtud juust valmis Eestis, siis mis pakendile kirjutatakse, Eesti juust?vanahalb kirjutas: ↑04 Apr, 2025 17:59Kauba päritolu on kindlapiiriline mõiste. Jõudu lugemiseksMadis Reivik kirjutas: ↑04 Apr, 2025 15:26 Seda kus miski vigur on "toodetud" on raske üheselt määrata - vt nt nõudepesumasin (ei pretendeeri abs täpsusele)... agregaadid Slovakkiast, elektroonika Hiinast, plekk valtsitakse Saksamaal ja keeratakse kõveraks Itaalias ja siis Poolas komplekteeritakse ja saadetakse laiali. Kuskohas see keerukus ja investeeringud reaalselt asuvad ?![]()

(Vist on õige vastus, et pannakse kirja piima päritoluriik?)
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Sellega on nii, et Hiina võim haruldaste muldmetallide turul ei tule peaasjalikult mitte kaevandamisest (tõsi, neil on ka mitmed väga suured kaevandused nagu Bayan Obo näiteks) vaid töötlemisest. Ehk siis toorme rafineerimine kuni metalli või metalli kandva oksiidi eraldamiseni. Kõige suurem valitseja on Hiina just Terbiumi tootmises.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bretschneider ja 4 külalist