Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas Kilo Tango »

Xender kirjutas: 05 Apr, 2025 11:51 ...Näiteks Tesla, kus terve kasum on tulnud kõigi firmaga seotud tegelastele, mitte autode müügist vaid finantsturult.

...
Ma ei suuda ette kujutada kuidas sedalaadi kasumiarvestus võiks isegi non-gaap raamatupidamise puhul välja näha.

Äkki valgustada, mis sa täpselt silmas pead?
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Ilmselt seda et Musk on "triljonär" ehkki tema ettevõtted iial selliseid kasumeid ei teeni.
Rikkus tuleneb "usust tulevikku" mis eeldab kasvamist tugevalt üle maakera piiride.
Qwerty226
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Qwerty226 »

Mitte, et afk eest rääkida, aga ma eeldan seda.

Kas Tesla on reaalselt tegelikult väärt samapalju kui 10 järgmist suurimat tootjat kokku? Eriti võrreldes müüdud autode koguseid.
Pilt
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Roamless kirjutas: 05 Apr, 2025 10:21 Kas see on juba siit läbi käinud, USAs koomikutel hambus, et tariifid sai kaela ka saar, kus ainult pingviinid. Isonants võiks kommenteerida selle mõistlikust. Reaalselt pakutakse, et keegi DOGE nolkidest kopeeris Wikist riikide nimetaja, seda korralikult läbi töötamata.
Asi on väga lihtne- kuna saar kuulub Austraaliale, saab see osaks ka Austraaliale kehtestatud tollidest, vahet ei ole kas seal keegi elab või mitte.
Sama asi on ka Eesti väikesaartega, need ei saa olla kuidagi lahus suuremast mandri majandussüsteemist.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Roamless kirjutas: 05 Apr, 2025 10:21 Kas see on juba siit läbi käinud, USAs koomikutel hambus, et tariifid sai kaela ka saar, kus ainult pingviinid. Isonants võiks kommenteerida selle mõistlikust. Reaalselt pakutakse, et keegi DOGE nolkidest kopeeris Wikist riikide nimetaja, seda korralikult läbi töötamata.
Ei saa selliseid maksudest kõrvale hiilimise auke kellegile lahti jätta...Asi see firma sinna registreerida ja tootmisliinid pingiviinide vahele ülesse sättida.
Kusjuures ma pole absoluutselt seda meelt, et need tollid mõistlikud on ning ploe seda ka kusagil väitnud ja ammugi ei usu, et kogu tootmine USAsse ümber kolitakse selle ajaga kui Trump rooli taga on (kuigi mõni seda juba plaanib.JBC näiteks dailymaili andmetel). Tuleb järgmine kunn ja tühistab selle jama ära.
Mina Zelensky asemel kirjutaks kahe käega ka igasugusele Trumpi diilile alla. Bluffiks nii, et maa must. Peale Trumpi tuleb ilmselgelt mõistlikum inimene ja canceldab kogu selle jama ära, mis Trump algatanud on.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Zelenski oskab kindlasti bluffida ja kompunnida aga reaalne oht "maavarade diiliga" on see et vene oligarhid, kes kindlasti peale "rahu sõlmimist" saavad olema "suurepärased inimesed" punanokatsi silmis, hakkavad seal ise majandama. USA kaitse all. Vene oligarhid.
Täiesti reaalne stsenaarium ja kui mina selle peale mõtlesin viimase 2 minuti jooksul, siis võiks arvata et ka Ukraina mõtlejad on selle peale tulnud.
isonts
Liige
Kontakt:

Qwerty226 kirjutas: 05 Apr, 2025 12:09 Mitte, et afk eest rääkida, aga ma eeldan seda.

Kas Tesla on reaalselt tegelikult väärt samapalju kui 10 järgmist suurimat tootjat kokku? Eriti võrreldes müüdud autode koguseid.
Ma ei oska öelda kas Tesla seda raha väärt on. Bõrsi järgi on. Targad inimesed arvavad, et nad ei suuda Teslale konkurentsi pakkuda elektrisõidukite tootmisel. Ja fossilsed kütused on EU arvates absoluutselt NO GO. Lähitulevikus terendab nendel must tulevik. Sisuliselt tuleb neil oma tehased kokku pakkida. Milleks siis nendesse investeerida?
lootsik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lootsik »

ekacariya kirjutas: 05 Apr, 2025 12:10
Asi on väga lihtne- kuna saar kuulub Austraaliale, saab see osaks ka Austraaliale kehtestatud tollidest, vahet ei ole kas seal keegi elab või mitte.
Sama asi on ka Eesti väikesaartega, need ei saa olla kuidagi lahus suuremast mandri majandussüsteemist.
Kui nüüd ikka pisut lugeda ka siis need saared said Austraaliast eraldi tollid. (Heard and McDonald Islands)
https://www.bbc.com/news/articles/c5ypxnnyg7jo
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kilo Tango kirjutas: 05 Apr, 2025 11:56
Xender kirjutas: 05 Apr, 2025 11:51 ...Näiteks Tesla, kus terve kasum on tulnud kõigi firmaga seotud tegelastele, mitte autode müügist vaid finantsturult.

...
Ma ei suuda ette kujutada kuidas sedalaadi kasumiarvestus võiks isegi non-gaap raamatupidamise puhul välja näha.

Äkki valgustada, mis sa täpselt silmas pead?
Üks vastustest: https://www.cnbc.com/2025/01/29/tesla-r ... hange.html .
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

isonts kirjutas: 05 Apr, 2025 12:26
Qwerty226 kirjutas: 05 Apr, 2025 12:09 Mitte, et afk eest rääkida, aga ma eeldan seda.

Ma ei oska öelda kas Tesla seda raha väärt on. Bõrsi järgi on. Targad inimesed arvavad, et nad ei suuda Teslale konkurentsi pakkuda elektrisõidukite tootmisel. Ja fossilsed kütused on EU arvates absoluutselt NO GO. Lähitulevikus terendab nendel must tulevik. Sisuliselt tuleb neil oma tehased kokku pakkida. Milleks siis nendesse investeerida?
Ma ootan siiamaani Leathermani surnuksmaksustamise arvutust.
Kui sellega ühel pool, siis mis kuradi maailmas EI SUUDA teised firmad Teslale konkurentsi pakkuda ? Tesla on hetkel turuliider segmendis mis moodustab 10% KOGU autoturust - miks peaks siis VW praegu trügima Teslaga konkureerima ?
VW ja Toyota võivad neid krdi autokeresid ja veermikke toota 100x rohkem kui Tesla ja ilmselt toodavadki, mis sorti pada seda edasi veab - on ainult osa võrrandist.
Must tulevik on Teslal, kui ta oma segmendis enam turuliider pole, hakkab börsiväärtus kolinal kukkuma, lõpuks on mingi normaalne nr, nt pool Toyotat.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

vanahalb kirjutas: 05 Apr, 2025 8:20
Madis Reivik kirjutas: 04 Apr, 2025 20:01
Seda kus miski vigur on "toodetud" on raske üheselt määrata...
... .

Ma rääkisin tootmisest mitte mingist ametniku defineeritud "päritolust". Päritolu defineerimine ametniku poolt ei puutu tööstusinvesteeringute keerukusse.
Teema ja tollimaksudega seoses on oluline just ametniku defineeritud päritolu.
See kes ja kui palju oma tööstusesse investeeris Trumpi ei huvita.
Ametnik ei defineeri mingit päritolu. Päritolu määramiseks on kindlad reeglid.
isonts
Liige
Kontakt:

Ma jään selle leathermni arvutuse lihtsalt võlgu. Ma ei taha oma aega raisata EMTAs õigete tolliprotseduuride läbitegemise peale. Juba see näitab, et selle jubina tellimine pole seda vaeva ja raha väärt. Postifirmad pakuvad samuti lahtitollimist . Pole seda teenust kasutanud, aga vaevalt see alla 10 euro jääb. Puusalt pakun, et koos impordi ja käibemaksuga tuleb hind kokku ca 70 eurot.
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

lootsik kirjutas: 05 Apr, 2025 12:33
ekacariya kirjutas: 05 Apr, 2025 12:10
Kui nüüd ikka pisut lugeda ka siis need saared said Austraaliast eraldi tollid. (Heard and McDonald Islands)
https://www.bbc.com/news/articles/c5ypxnnyg7jo
Nad on nö kaugterritoorium, geograafiliselt ei kuulu Austraalia alla, sellepärast võibolla on eraldi märgitud
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

isonts kirjutas: 05 Apr, 2025 13:00 Ma jään selle leathermni arvutuse lihtsalt võlgu. Ma ei taha oma aega raisata EMTAs õigete tolliprotseduuride läbitegemise peale. Juba see näitab, et selle jubina tellimine pole seda vaeva ja raha väärt. Postifirmad pakuvad samuti lahtitollimist . Pole seda teenust kasutanud, aga vaevalt see alla 10 euro jääb. Puusalt pakun, et koos impordi ja käibemaksuga tuleb hind kokku ca 70 eurot.
Narratiivis hea küll aga reaalsus on teine.
usatoll.png
isonts
Liige
Kontakt:

USAst transpordi kulu pole isegi sellisel jubinal 5 daala. Kusjuures ca 15 aastat tagasi sai neid USAst üksikutena ja ka hulgi tellitud. Väga paljudel selle foorumi kasutajatel ja tegeväelastel on kusagil sahtli nurgas minu poolt tellitud Leatherman vedelemas. Endalgi veel mõned riiulil. Kusjuures enamus neist KV kingitusena saadud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline