Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
vanahalb
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas vanahalb »

Erureamees kirjutas: 06 Apr, 2025 6:45
Ei suutnud küll Tshehhis tootmise kohta midagi leida.
Foxconn plant Pardubice, U Žamecku 27, 53003 Pardubice ja Foxconn plant Kutna Hora, Karlov 246, PSC 28401.
Apple telephone seal nimekirjas küll ei paista. https://www.foxconn.cz/what-we-produce
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Erureamees kirjutas: 06 Apr, 2025 6:45
Ei suutnud küll Tshehhis tootmise kohta midagi leida.
Foxconn plant Pardubice, U Žamecku 27, 53003 Pardubice ja Foxconn plant Kutna Hora, Karlov 246, PSC 28401. Sorry, mõni katusega täht võib puudu olla. Kutna Hora näeb välja rohkem tööstus kui terminal. Pardubice on tõesti lao moodi. Mitte, et see kõik eriti tähtis oleks. Aga leitav oli see 20 sekundiga.
Need tehased ei tooda iPhone'.
https://www.foxconn.cz/what-we-produce

20 sekundiga leitav
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Tuubis oli Suurbritannias tuntud telenäost miljardäri Lord Sugar kommentaar tollide kohta.Ajakirjaniku küsimusele,kas üldse on võimalust midagi tollidega vastata,pidades silmas,et enamus on juba tollide all nagu teksad,viski,mootorattad,vastas mees järgmist.
Loomulikult on minu reaktsioon,et peaks vastama aga millega.Autosid meie ja Euroopa tervikuna USA-st ei osta,nad lihtsalt ei suuda toota seal autosid,mis meile meeldiks.USA-l ei ole eriti valmistoodangut Euroopa tarbijatele,mis meile meeldiks.
Aeg ajalt olen ostnud Kalifornia veine aga kuni see Geenius on pukis,ei hakka neid ostma.Ma ei teagi,mis kaupa tarbijatele USA võib peale viski ja teksaste pakkuda.Kunagi oli mul 90-nendate lõpus Chrysleri minivan,jah ta oli mugav aga kütuse kulu ja olematu manõõverduse pärast müüsin maha.Minu arvates on alati olemas Euroopas teatud hulk USA autohuvilisi,selline väike segment.Kas neid hakkaks mõjutama vastutasuks kehtestatavad tollid,ei usu.Isegi ilma selleta ei ole USA-s toodetud autode osakaal müügis eriti suur.
Tööjuures kasutab kõõgi pool USA-s toodetud konserveeritud maisi ma olen näinud,me ise Kalifornia rosinaid.
Kindlasti naftatootjad on USA seadmetest rohkem sõltuvuses,see on kindel aga see ei ole poekülastajatele nähtav.
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennumudelist »

Täna oli siis USAs suuremat sorti Trumpi vastane protestilaine loosungi all "Hands Off". Eri asukohtades toimus ca. 1200 meeleavaldust, osavõtjate arvuks hinnatakse üle miljoni isiku.

https://www.err.ee/1609655585/usa-s-ja- ... leavalduse
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

Taiwanis ja Jaapanis peatati kauplemine turusüsteemi kaitse tõttu, kuna hinnad läksid vabalangusesse:
https://www.ndtv.com/world-news/stock-m ... ic-8104870

EDIT: Tundub et lisaks ka Hiinas, Hong-Kongis, Singapuris, Lõuna-Koreas mitmed aktsiaturud all 10%, Austraalias 6%. Hommik on, eks näha kui päev riburadapidi Euroopasse ja USAsse jõuab.

Üsna hästi kokku võetud nende kõrgete sanktsioonide idiootsis Vietnami ja selliste riikide vastu, kus reeglina toodetakse USA riideid/jalatseid jms:
https://x.com/ChaseForLiberty/status/19 ... 03/photo/1
Spencer Hakimian kirjutas: Vietnam ostab USA-lt 10 miljardi dollari eest aastas.
Keda huvitab, kas nad kehtestavad endale 10% või 0% tollimaksu?
Meie ostame Vietnamist 150 miljardit dollari eest aastas.
Ja me just maksustasime end 50% ulatuses kõige selle pealt ilma igasuguse põhjuseta.
Me väärime seda, mis meid ees ootab.
Majanduslikult kirjaoskamatu ühiskond valib majanduslikult kirjaoskamatuid juhte, kes teevad majanduslikult kirjaoskamatuid otsuseid.
Kas ikka on nii hädavajalik need riide-, jalatsi-, igasugu bambumadratsite jme vabrikud USAsse tuua? E seal siis (ilma immigratsioonita) odavtööjõuna kohalikud tööle rakendada?

Chapelle'il sketš ka selle kohta. USA inimsesed üldiselt tahavad Nike'i kanda, mitte nende vabrikus töötata:
https://x.com/MyLordBebo/status/1908421 ... cCFhjkXuLw

Selline tore nõukanostalgia maailm, kus kõik jõukad inimesed peaksid sundkorras hakkama korraga oma maja koristama, pesu pesema/triikima, autot parandama ja kõiksugu hobiasju ise nikerdama - elektrikitarre, võimendeid. Muidugi saab ka nii elada, aga see võiks siiski olla inimese enda otsus.
Millegipärast elavad sellise maailma kiitjad Soomes, mitte Transnistrias (kus ka küll ei ole enam kümnendikkugi sellest, mis oli 80ndatel).

Täitsa tahaks kuulda ammukadunut akf John'ilt arvamust. Kes vist USAs elas ja valis Trumpi tugeva majanduspoliitika tõttu (kuna mingi hetk oli bensiinihind odavam kui Bideni ajal).
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Ma pole kuskil väitnud, et seal just "õunu" toodetakse. Ma ütlesin selge sõnaga, et see pole f.... tähtis. See oli lihtsalt näide, et meil on lambist suhteliselt raske öelda, mida ja kus toodetakse ja mingite kodulehtede põhjal ei saa kindlasti 100% kindel olla, et "kotimaist" kurki Luunjal ei toodeta ja Luunja oma näiteks Hollandis. Ma ei väida midagi...
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

Selle teema jätkuks, et Tariife tuleks teha sektori kaupa (mis endale kõige kriitilisemad), ja selge pikajalise kommunikeeritud poliitikaga.

Trump loomulikult ei taha nii süvitsi mõelda. Ta tahab lihtsalt lajatada oma "tariifikepikesega" ja minna golfi mängima jäädes saabuvaid triljoneid ootama.

Näide suurkorporatsiooni reaktsioonist (Andrew Yang tsiteerib anonüümselt):

https://x.com/AndrewYang/status/1908496711833579783
Suurettevõtte tegevjuht - "Püüdsime administratsioonile selgitada, et tootmise siseriiklikuks ümberpaigutamiseks kulub 2–3 aastat ja et me peaksime isegi alustamiseks teadma, et tariifid kehtivad sellest ajast veel palju pikemalt. Nad lihtsalt ignoreerisid meid. Seega me lihtsalt vähendame kulutusi."

Näide väikeärist:
https://www.reddit.com/r/smallbusiness/ ... boo_shops/

Väikeäridele on hetkel olukord kus neljapäeval/reedel võisid müüa USA internetipoes näiteks bambusmadratseid $10 000 ees aga saabumise hetkeks maksab import juba $16 000. Muidugi saaks raha klientidele tagasi kanda ja tellimuse tühistada aga tarnija vaevalt et on enam nõus on seda tühistama (kuna uusi tellimusi enam garanteeritult ei tule), pole tema mure et nüüd poeomanik peab tollis 60% peale maksma, sai vähemalt sellegi raha kätte.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Väikeäridele on hetkel olukord kus neljapäeval/reedel võisid müüa USA internetipoes näiteks bambusmadratseid
Kas ikka on nii hädavajalik need riide-, jalatsi-, igasugu bambumadratsite jme vabrikud USAsse tuua?
Mis teema nende bambusmadratsitega järsku on? Mingi esmatarbekaup või inimõigus? Ma suudan vähe esemeid nimetada, mille hinnast mul rohkem ükskõik on, kui bambusmadratsi omast. Aga eks inimesi on erinevaid.
Jalatsite ja riietega on praegugi, kiri "made in usa", müügiargument. Teeb muidugi toote kallimaks kohe.
Täitsa tahaks kuulda ammukadunut akf John'ilt arvamust. Kes vist USAs elas ja valis Trumpi tugeva majanduspoliitika tõttu (kuna mingi hetk oli bensiinihind odavam kui Bideni ajal).
Viimaste pealkirjade alusel võib vist oodata, et bensiinihid langeb veelgi.
USA autod on tegelt lahedad. Äind, et meil(EL-is) käib kole kütusehindadele otsa keevitamine + igasused tasud ja tollid, mis nende ostmise ja omamise, valdavalt, ebamõistlikult kalliks teeb. Ja muidugi, et nad ei taha diisleid teha eriti. 1500 klassi kastikad läheks Euroopas poole heamini kaubaks, kui neil mingi 5-6 liitrised diislid peal oleks, mitte bensukad. No ja, et need kestaks ka ikka 0,5 milli+.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

wolfgang kirjutas: 07 Apr, 2025 9:06Mis teema nende bambusmadratsitega järsku on? Mingi esmatarbekaup või inimõigus?
Tita jaoks parim valik minu teada.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

wolfgang kirjutas: 07 Apr, 2025 9:06 ... USA autod on tegelt lahedad. Äind, et meil(EL-is) käib kole kütusehindadele otsa keevitamine + igasused tasud ja tollid, mis nende ostmise ja omamise, valdavalt, ebamõistlikult kalliks teeb. Ja muidugi, et nad ei taha diisleid teha eriti. 1500 klassi kastikad läheks Euroopas poole heamini kaubaks, kui neil mingi 5-6 liitrised diislid peal oleks, mitte bensukad. No ja, et need kestaks ka ikka 0,5 milli+.
Trump’s Auto Tariffs: We Broke Down an F-150 to Explain Industry Impact | WSJ - https://www.youtube.com/watch?v=jLpUEACVBlE
Nonoh - ebamõistlikult kalliks läheb juba hind ka ameerikamaal ... 8)
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

wolfgang kirjutas: 07 Apr, 2025 9:06 Viimaste pealkirjade alusel võib vist oodata, et bensiinihid langeb veelgi.
Tavainimesele on ka börsiindeksid sama olulised nagu bambusmati hind. Kuid kütuse hinna langus on teine asi - Trumpi pooldajad saavad jälle väita, et Trump pidas sõna, mis sest, et põhjuseks pole mitte pakkumise suurendamine vaid majanduslanguse ootus. Delo tehniki.
alfa hotel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alfa hotel »

Runkel kirjutas: 07 Apr, 2025 9:28
wolfgang kirjutas: 07 Apr, 2025 9:06 Viimaste pealkirjade alusel võib vist oodata, et bensiinihid langeb veelgi.
Tavainimesele on ka börsiindeksid sama olulised nagu bambusmati hind. Kuid kütuse hinna langus on teine asi - Trumpi pooldajad saavad jälle väita, et Trump pidas sõna, mis sest, et põhjuseks pole mitte pakkumise suurendamine vaid majanduslanguse ootus. Delo tehniki.
Börsiindeks on tegelikult tavainimesele väga oluline, sest see indikeerib, millises suunas tavainimese asjad varsti liikuma hakkavad. Aga tavainimene ei saa sellest väga hästi aru, et börside kukkumine tähendab, et väikese viitega hakkab see langus tal tunda andma sissetulekus ja töös, sest majandus langeb ja sissetulekud vähenevad ja töötus kasvab. Loll tavainimene (tm) tunneb veel heameelt, et las rikkad kaotavad, minu eest võitleb oranži värvi majanduskeeenijus.
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

kaugeltuuriv kirjutas: 06 Apr, 2025 20:19 USA-l ei ole eriti valmistoodangut Euroopa tarbijatele,mis meile meeldiks.
Aeg ajalt olen ostnud Kalifornia veine aga kuni see Geenius on pukis,ei hakka neid ostma.Ma ei teagi,mis kaupa tarbijatele USA võib peale viski ja teksaste pakkuda.
Oma rumalust kohe nii avalikult laiali laotamas?
Poodides on USA firmade toodetud kaupa küll ja veel...tihti oma valdkonna tipptegijad.
Matkavarustus- MSR, Coleman, Kylmit, Osprey jne
Jalanõud, riided- Keen, The North Face, Nike jne,
Tööriistad- Milwaukee, Dewalt, Stanley jne.
Jalgrattad- Specialized, Fuji, Felt, Trek
Taskunoad, multitööriistad- Spyderco, Benchmade, Buck, Ka-bar, Leatherman, Gerber. jne
jne.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

ekacariya kirjutas: 07 Apr, 2025 10:10
kaugeltuuriv kirjutas: 06 Apr, 2025 20:19 USA-l ei ole eriti valmistoodangut Euroopa tarbijatele,mis meile meeldiks.
Aeg ajalt olen ostnud Kalifornia veine aga kuni see Geenius on pukis,ei hakka neid ostma.Ma ei teagi,mis kaupa tarbijatele USA võib peale viski ja teksaste pakkuda.
Oma rumalust kohe nii avalikult laiali laotamas?
Poodides on USA firmade toodetud kaupa küll ja veel...tihti oma valdkonna tipptegijad.
Matkavarustus- MSR, Coleman, Kylmit, Osprey jne
Jalanõud, riided- Keen, The North Face, Nike jne,
Tööriistad- Milwaukee, Dewalt, Stanley jne.
Jalgrattad- Specialized, Fuji, Felt, Trek
Taskunoad, multitööriistad- Spyderco, Benchmade, Buck, Ka-bar, Leatherman, Gerber. jne
jne.
Ma ei tea küll, mis tipptegijad nad ikka niiväga on.
Ma olen nendele brändidele siiani eelistanud Euroopa või Jaapani kaubamärke ja pole pidanud kordagi seda otsust kahetsema.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Trump ütles, et enam kui 50 riiki on valmis läbirääkimisteks uute tariifide üle.
Trump võrdleb tariife "ravimitega" https://www.reuters.com/world/more-than ... 025-04-06/

Hommikul auto raadio ütles, et Binyamin Netanyahu olevat esimene, keda Trump ametlikult vastu võtab, et % pärast kaubelda.
Vietnami liider To Lam saatis palvekirja lükata 46% tariifide rakendamine vähemalt 45 ööpäeva võrra edasi, ... , jne

EL valmistab ette esimest, 28 miljardilist "vastust", USA impordi vastu.." dental floss to diamonds".
(https://www.reuters.com/markets/eu-seek ... 025-04-06/)
EL n.ö ühineb Hiina ja Kanadaga, kehtestades USA-le vastutariifid...
Hispaania, Itaalia propageerivad vaoshoitust - emotsioonitut tegevust, täna pigem tegevusetust. "Tark ei torma". Või umbes nii.

USA riikliku majandusnõukogu direktor Kevin Gassett rõhutas, et tariifid ei suurenda Ameerika tarbijate kulusid. (viidet ei ole)
(loba) USA valitsuse tõhususe osakonna juhtiv ametnik Elon Musk lootvat nulltariifi USA ja Euroopa vahel: vaja on vabakaubandustsooni Euroopa ja Põhjamaade vahel. (https://x.com/matteosalvinimi/status/19 ... a-72151127)

Trump tegevuse tõttu on ainuüksi maailma rikkaimate inimeste varandus vähenenud 536 miljardi dollari võrra - kahe päevaga.
(3 päeva vanad andmed.. Täna on summa pigem suurem https://forbes.ua/news/naybagatshi-lyud ... 2025-28629)
.. börside kukkumine tähendab, et (väikese) viitega hakkab see langus tal tunda andma (meie kõigi) sissetulekus....
Ennustatakse inflatsiooni kiirenemist :( :(
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline