EW mundrid, 1936-1940, nädised

Vormid, auastmed, auastme- ja erialatunnused. Ja kõike muud, mis ühe "laigulise" või "mitte-laigulise" pealt leida võib.
arvolv
Liige
Kontakt:

EW mundrid, 1936-1940, nädised

Postitus Postitas arvolv »

Austatud koleegid;

Soovin Teie abi, palun.

Ma tahaksin ühe värvitavli EW ohfitseri mundrist, 1939-1940, valmistada. Aga mul puuduvad mõned vajatud taustanäidised. Eriti soovin leida mõned parimad/suuremad näidised krae embleemist, nagu mul käesoleva fotol punase noolega markeeritud on.

Oleksin väga tänulik iga abi eest.

Terv.;

A
Manused
R956b.jpg
CaputMortuum
Uudistaja
Kontakt:

Re: EW mundrid, 1936-1940, nädised

Postitus Postitas CaputMortuum »

Ehk sellisest pildist on abi, teadmisi võib ikka värskendada: https://www.digar.ee/viewer/et/nlib-dig ... 2/page/147
arvolv
Liige
Kontakt:

Re: EW mundrid, 1936-1940, nädised (2)

Lgp. CaputMortuum;

Tänan Teid väga abi ja info eest. Jagatud vihje aitab mind palju.

Aitäh.

Terv.;

A
arvolv
Liige
Kontakt:

Re: EW mundrid, 1936-1940 (2)

Austatud MilNet koleegid;

Lisatud, palun leidke minu ilustratsioon ühest EW Noor-Leitnantist Teie hindamieks.

Mina aga ei ole kindel kas mehe pükste värv on õige. Oli ta heleroheline? Sooviksin väga abi selle täpsustamisel.

Palju tänud.

Terv.;

A
Manused
EW 1936 Jr LT officer v1 (1050px).jpg
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Pigem on kuue värv liiga hall. Vormipüksid ja kuub olid ikka samas toonis. Rohelised.
https://www.digar.ee/viewer/et/nlib-dig ... 2/page/135

Lappa kogu seda faili, seal on ka õhuväe vor, mis on täitsa teist tooni, ja ka ratsaväelased oma kirju kuuega.
arvolv
Liige
Kontakt:

Re: EW mundrid, 1936-1940 (3)

Austatud Toomas;

Aitäh info ja jagatud värvitahvlite eest. Nedest oli mulle suur abi.

Ma tegin mütsi, ülikonna ja püksid tumedamakes ja "rohelisemaks". Tohin palun küsida, on Sul mugavam tunne selle resultaadi üle?

Palju tänud, Toomas.

Terv.;

A
Manused
EW 1936 Jr LT officer v2 (1050px).jpg
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

Kas mina olen värvipime selle viimase "rohelise" suhtes? :D

Õige toon vist oleks see:

https://foorum.rindeleht.ee/viewtopic.php?t=15429

Auaste "noor-leitnant" (värvitahvlil veel üldse leitant, üks n puudu) ei ole tegelikult korrektne. Õige oleks nooremleitnant, või EW aegses kirjapildis noorem-leitnant. Kasutati küll lühendit noor.-leitnant või n.-leitnant, aga see punkt seal tähendab, et lühendatud on sõna "noorem". Kiire kontroll ajakirjandusest näitas, et sellisel kujul nagu noor-leitnant ilma punktita kasutati ainult ühel korral ühes artiklis, aastal 1924. Ja see oli ilmselt trükiviga või ajakirjaniku isiklik arvamus. Muidu kirjutati see lühend alati punktiga.

https://dea.digar.ee/?a=q&r=1&results=1 ... ----------
CaputMortuum
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas CaputMortuum »

Õige on täht-tähelt nooremleitnant, nagu siin, § 16 ja korduvalt allpool: https://dea.digar.ee/?a=d&d=AKriigiteataja19381208
Kasutaja avatar
just plain mean
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas just plain mean »

Mõned märkused:
1. maaväes kanti briti khaki värvi vormiriietust, lennuväes oli värvus sinakashall nagu Briti RAF.
2. Saabastega kantavad püksid olid kuuest heledamad, beeži tooni (nagu British Army)
3. Pükste lõige peaks olema kalifeed (breeches), mitte sirged.
4. Mütsimärk peaks olema kuldset värvi ja väeliigivärvi alusel (jalaväes hall, suurtükiväes punane, ratsaväes valge jne)
5. Säärikud näevad liiga kummikute moodi välja.
6. Mütsimärk on vale - säärane kuulus M1926 vormi. M1936 märk oli teistsugune
Kasutaja avatar
just plain mean
Liige
Kontakt:

Täienduseks eelmisele.
Manused
Vaata M1936 mütsimärki.
Vaata M1936 mütsimärki.
Vaata vormi värvust.
Vaata vormi värvust.
arvolv
Liige
Kontakt:

Re: EW mundrid, 1936-1940 (4)

Austatud Sander17;

Aitäh keele-oskuse parandamise eest. Ma vaatasin oma joonistusedküll 62,987.294673 korda läbi, ja ikka ei näinud oma vigu. Tänan Teid väga tähelepanu eest.

Terv.

A

+++++

Austatud just plain mean;

Ma tänan Teid väga jagatud info ja abi eest. See info, ma loodan, aitas mind väga.

Ma kasutasin Teie infot, ja alustasin oma ilustratsiooni algusest peale. Lisan illustratsiooni sellele postitusele.

Mõned märkused:
1. maaväes kanti briti khaki värvi vormiriietust, lennuväes oli värvus sinakashall nagu Briti RAF. - Ma kasutasin Teie värvitahvlit, ja joonistasin inglismaa moodi vormirieetuse, khaki värvis.
2. Saabastega kantavad püksid olid kuuest heledamad, beeži tooni (nagu British Army) - Püksid on ka inglismaa stiilis, heledamas värvitoonis, beežis toonis.
3. Pükste lõige peaks olema kalifeed (breeches), mitte sirged. - Püksid on 'breech' stiilis.
4. Mütsimärk peaks olema kuldset värvi ja väeliigivärvi alusel (jalaväes hall, suurtükiväes punane, ratsaväes valge jne) -- Muutisn mütsimärki, et ta oleks kuldse värviga, väeliigi värv on hall.
5. Säärikud näevad liiga kummikute moodi välja. - Muutsin säärikute stiili ja värvi.
6. Mütsimärk on vale - säärane kuulus M1926 vormi. M1936 märk oli teistsugune - Muutsin mütsimärki, et see M1936 vormile sobiks.

Kui Teie aeg seda lubab, oleksin tänulik Teie käest palun kuulata, kas Teil mugavam/parem tunne on minu esitatud sõduri ilustratsiooni üle.

Terv.;

A
Manused
EW 1936 Jr LT officer v4 (1050px).jpg
Kasutaja avatar
just plain mean
Liige
Kontakt:

Läheb paremaks.

Veel paar asja:
- Väeliigimärk 6 tammelehega on vanemohvitseri tunnus (major-kolonel). Nooremohvitseridel oli 2 tammelehte ja allohvitseridel ei olnud ühtegi.

- auastmepaelad varrukatel on pisut liiga all.
arvolv
Liige
Kontakt:

Suur tänu lisa info eest. Ma joonistan vajalikud muudetused kohe ära.

Terv.;

A
arvolv
Liige
Kontakt:

Re: EW mundrid, 1936-1940 (6)

Kui Teie aeg seda lubab, palun saaksite minule saata ühe eksemplaari illustratsiooni jaoks - nooremohvitseri kahe tammelehtega krae tunnustusmärgist. Ma ei leia seda oma raamatutest.

Tänan Teid väga abi eest.

Terv.;

A
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Kas nooremleitnanti vaste inglise keeles USAs pole mitte 2nd lieutenant? Mälu järgi EW Lipnikud ja Nooremleitnantid sõja ajal saksa armees olid leitnantid kuna saksa armees puudus nooremleitnandi auaste. Muidugi juhul kui nende üksusel puudus Waffen SS vormi kandmise luba. Seal oli ohvitseri auastmeid hulgem ja need oli ka täiesti erinevad Wehrmachtis kasutatavatest. Tagasi tulles ingliskeelse maaima juurde. USAs minu teada algab ohvitseri auaste 2nd Lieutenat ja edasi 1st Lieutenant. Vastavalt eestis siis nooremleitnant ja leitnant. Edasi juba Captain, Kapten eestis, jne.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist